Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از ترند افزود: در هفت ماه نخست سال 2017، ایران میدان گازی آذر و لایه نفتی پارس جنوبی را راه اندازی کرد، در حالی که آمار گردآوری شده توسط وزارت نفت ایران نشان می دهد پنج میدان نفتی دیگر واقع در غرب منطقه نیز در حال توسعه است.

اکنون ایران 20 تا 25 هزار بشکه در روز از لایه نفتی پارس جنوبی تولید می کند در حالی که سطح تولید میدان آذر به 15 هزار بشکه رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران می خواهد تولید نفت پارس جنوبی را دو برابر و تولید نفت میدان آذر را به 65 هزار بشکه در روز افزایش دهد.

میدان آذر با 2.5 میلیارد بشکه ذخیره نفت در جا و نرخ پیشرفت 16 درصد، در ماه ژوییه (تیر-مرداد) 69.92 درصد کار توسعه آن به اتمام رسید در حالی که در ماه ژوئن (خرداد-تیر) 68.52 درصد آن تکمیل شده بود.

یکی از پروژه های مهم در بخش بالادستی نفت در ایران فاز نخست پنج میدان نفتی در منطقه غرب ایران است که با عراق مشترک بوده و با 66.7 میلیارد بشکه ذخیره نفت در جا، 9.5 درصد کل ذخایر نفت و میعانات گازی درجای کشور را شامل می شود.

ایران می گوید ظرفیت تولید این میدان ها که میدان آذر نیز جزو آنها است، از 280 هزار بشکه در روز در ژانویه (دی-بهمن) گذشته به 320 هزار بشکه در روز در ماه ژوییه رسیده است.

اگر چه، تولید واقعی نصف این مقدار است، زیرا ایران بر اساس توافق کاهش تولید اوپک، اجازه داده است که تولیدش در مقایسه با اکتبر 2016 (مهر-آبان 1395) 90 هزار بشکه درروز افزایش یافته و به سه میلیون و 790 هزار بشکه در روز برسد.

بر اساس سندی که توسط وزارت نفت ایران تهیه شده، تولید واقعی این میدان ها در ماه ژوییه به حدود 200 هزار بشکه در روز رسید که کمتر از ماه ژوئن است.

ایران برای توسعه این میدان ها با چین و شرکت های داخلی قراردادها بیع متقابل امضا کرده است. اما خود را آماده می کند تا قراردادهای دیگری از نوع IPC یا قرارداد نفتی ایران با شرکت هایی منعقد کند تا توسعه این میدان ها را تکمیل نماید، به ویژه برای افزایش نرخ پیشرفت آنها که اکنون به طور متوسط کمتر از 10 درصد است.

**یادآوران

ایران یک قرارداد بیع متقابل با شرکت سینوپک چین برای توسعه فاز نخست میدان یادآوران که 34 میلیارد بشکه ذخیره نفت برجا دارد، منعقد کرده است. این پروژه شامل سه فاز است.

با تکمیل فاز نخست توسعه این میدان، تولید آن به 85 هزار بشکه در روز می رسد و در فازهای دو و سه به ترتیب سطح تولید آن به 180 هزار و 300 هزار بشکه در روز خواهد رسید.

بر اساس اسناد رسمی یاد شده، توسعه فاز نخست میدان یادآوران در ماه ژوییه با 0.19 درصد رشد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به 99.34 درصد رسیده ، اما سطح تولید آن در ماه گذشته با روزانه 6 هزار بشکه کاهش به 101 هزار و 174 بشکه در روز رسیده است. فاز نخست این پروژه از سال 2012 نیمه فعال است.

**آزادگان شمالی

برای توسعه میدان نفتی آزادگان شمالی، ایران یک قرارداد بیع متقابل با شرکت سی ان پی سی آی چین دارد. توسعه فاز نخست این پروژه در ماه ژوییه به 99.95 درصد رسید که حدود 0.94 درصد بیش از ماه پیش از آن است. تولید این میدان نیز در ماه گذشته به 73 هزار و 160 بشکه در روز رسید که حدود 2 هزار و 169 بشکه از ماه ژوئن کمتر است.

آزادگان شمالی 5.6 میلیارد بشکه ذخیر نفت درجا دارد. در فاز دوم، سطح تولید آن دو برابر می شود و به 150 هزار بشکه در روز می رسد.

**آزادگان جنوبی

ایران برای توسعه میدان آزادگان جنوبی با شرکت سی ان پی سی آی چین قرارداد داشت، اما آن را در سال 2014 به دلیل تاخیر طولانی در اجرای پروژ لغو کرد.

بر اساس مدارک رسمی، فاز نخست این پروژه در ماه ژوییه 38.92 درصد پیشرفت داشته که حدود 0.93 درصد کمتر از ماه ژوئن است. در فاز نخست قرار است 320 هزار بشکه نفت تولید شود که در فاز دوم 280 هزار بشکه به این میزان افزوده خواهد شد.

این میدان 25 میلیارد و 340 میلیون نفت درجا دارد و نرخ پیشرفت آن کم و حدود 6.6 درصد است.
اکنون پنج شرکت خارجی از جمله توتال فرانسه و اینپکس ژاپن بر اساس قراردادهای محرمانه شان، میدان آزادگان را مطالعه می کنند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۱۳۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه فضاهای بهداشتی و درمانی در شهرستان اردبیل در دست اقدام است

ایسنا/اردبیل فرماندار اردبیل گفت: توسعه فضاهای بهداشتی و درمانی در شهرستان اردبیل اولویت بوده و در دست اقدام است.

سیدمحمد اعتماد اعجازی ۶ اردیبهشت در جلسه با کادر مراکز بهداشت به مناسبت هفته سلامت ضمن قدردانی از تلاش های کادر درمان و پرستاران اظهار کرد: توسعه فضاهای بهداشتی و درمانی در شهرستان اولویت اساسی است.

وی با اشاره به سرانه پایین تخت بیمارستان و فضاهای درمانی شهرستان اردبیل گفت: برای توسعه فضاهای درمانی و بهداشتی شهرستان اردبیل چندین پروژه در دست اجرا است.

مشاور استاندار از پیشرفت خوب عملیات اجرایی ییمارستان نجف زاده خبر داد و بیان کرد: با راه اندازی این پروژه گام بزرگی در توسعه فضاهای بهداشتی در شهرستان برداشته می شود.

اعتماد اعجازی تصریح کرد: در حال حاضر خیلی از حوزه ها به مساُئل اقتصادی رقم خورده است و این امر با ورود بخش خصوصی و توسعه اشتغال رقم می خورد.

وی گفت: حمایت های لازم برای سرمایه گذاری درشهرستان انجام می شود و در این راستا روند سرمایه گذاری در شهرستان تسهیل شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم
  • توسعه فضاهای بهداشتی و درمانی در شهرستان اردبیل در دست اقدام است
  • دولت بایدن نسبت به «پیروزی اوکراین» مطمئن نیست
  • خودرو جایزه کم مصرفان برق/ توافق نفتی آمریکا و چین
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید