Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمعی از اهالی روستاهای نیزار قم صبح امروز مقابل استانداری قم تجمع کردند، اعتراض اهالی 5 روستا به تصرف مراتع ، هجوم مگس‌ها و صدور مجوز برای احداث یک مرغداری بزرگ که منجر به کاهش منابع آب و مشکلات بهداشتی شده، بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نرگس دلاوری یکی از معترضان از روستای حسن آباد نیزار در گفتگو با خبرنگار قم فردا اظهار داشت: 20 سال است با مشکلات به وجود آمده به دلیل مرغداری های احداث شده در اطراف روستای های نیزار درگیر هستیم، این مرغداری ها باعث هجوم مگس ها و آلودگی های بهداشتی در روستاهای نیزار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: مجدد ا قرار است به وسعت 6 هکتار یک کارگاه جوجه کشی دیگر در منطقه احداث شود که اگر این اتفاق رخ دهد آسایش کامل روستاییان از بین می رود ، بارها اهالی روستاهای اطراف نیزار از مشکلات به وجود آمده به دلیل این مرغداری ها شکایت کرده اند اما به این شکایت ها رسیدگی نشده است.

دلاوری بیان داشت: حتی جمعه گذشته اهالی منطقه درب مرغداری تجمع کردند و نسبت به آلودگی هایی که ایجاد کرده معترض شدند، اما مسئول مرغداری به ما اعلام کرد که کاری از دست شکایت های شما بر نمی آید، گویا واقعا هم درست گفته چون تا کنون شکایت ما به جایی نرسیده است.

این روستایی معترض به وضع زیست محیطی منطقه خاطر نشان کرد: جواب شکایتی که در این 20 سال داشته ایم هیچ مسئولی نداده است، علاوه بر اینکه ما روستائیان در محاصره مرغداری ها قرار گرفته ایم6 هکتار دیگر از مراتع را قراراست کارخانه جوجه کشی احداث کنند که در این صورت به بافت منطقه آسیب وارد می شود.

وی بیان داشت: مسئول این مرغداری ها بین لوله آب بین روستای حسن آباد و حسین آباد انشعاب وصل کرده ، روز جمعه اهالی روستا رفته و مانع کار وی شدند، از طرفی فرماندار قم به بخشدار گفته که باید مرغداری حتما احداث شود ما توقع داریم فرماندار از ما روستائیان حمایت کند.

دلاوری افزود: بوی گند فاضلاب و هجوم مگس ها آسایش را از اهالی گرفته است، حتی تنفس هم سخت شده است، کاش مسئولین خودشان بیایند از نزدیک مشکلات را مشاهده کنند.

وی اظهار داشت: ما در روستاهای نیزار مشکل کم آبی داریم با چاه های عمیقی هم که قرار است برای این مرغداری ها زده شود، دچار بحران آب در روستا ها خواهیم شد، هم اکنون فشار آب لوله کشی منطقه بسیار کم است و جوابگوی روستاهای نیزار نیست.

دلاوی افزود: علاوه برکم آبی مشکل محیط زیستی که در منطقه به وجود آمده نیز گسترده تر می شود و فضای سبز روستایی نابود می شود، باغات میوه همه خشک شده است و دیگر محصولی رشد نمی کند، حتی نمی توانیم برای احشام خود علوفه تامین کنیم.

وی گفت: می گویند صاحب مرغداری ها در ادارات قم نفوذ دارد که تا به حالا با وجود این همه مشکلات کسی به شکایت ما رسیدگی نکرده است، به خاطر همین روز جمعه در مقابل مرغداری تجمع کردیم اما به ما می گویند به جرم شورش دستگیر می شوید .

همچنین یکی دیگر از معترضان تجمع کننده در مقابل استانداری در گفتگو با خبرنگار قم فردا اظهار داشت: به خاطر رفت و آمدهای کارگران که برخی هایشان غیرقانونی ( افغانی) هستند دزدی احشام زیاد شده است اما نمی توانیم کاری انجام دهیم، ساکنان غیر بومی از جمله کارگران افغانی از خود اهالی روستا بیشتر شده اند ، که مشکلات حاشیه ای به وجود آمده است

وی بیان داشت: پیش از این واگذاری های غیر اصولی معادن در منطقه انجام شده است، شغل اکثر اهالی یا دامداری و یا کشاورزی بود است، کشاورزی که به خاطر چاه های که کارخانه سیمان در مراتع بالا دستی احداث کرد از رونق افتاد، از 4 قناتی که داشتیم دو قنات کاملا خشک شده و دو قنات دیگر دچار کاهش شدید آب شده است و عملا کشاورزی ما تعطیل شده است.

این روستایی معترض بیان داشت: در بحث دامداری هم به خاطر واگذاری های غیر اصولی و بدون کارشناسی که از سال 84 به بعد انجام شده است قسمت عمده مراتع منطقه از بین رفته است و دامداری هم نیمه تعطیل شده است.

وی افزود: معادن سنگ، کارخانه سیمان بهره برداری و اکتشافاتی انجام دادند و بعد از اینکه متوجه شدند سنگ کیفیت ندارد رها کردند و رفتند و فقط مراتع ما را تخریب کردند.

این شهروند بیان داشت: با توجه به این حجم از مشکلاتی که در منطقه داریم احداث کارخانه جدید جوجه کشی در کنار مرغداری های دیگر به منطقه و اهالی آسیب جدی می زند و دامداری به شدت کاهش پیدا کرده و روستائیان دیگر نمی توانند به دلیل از بین رفتن مراتع غذای دام را تهیه کنند، و روستاییان دیگر هیچ منبع در آمدی ندارند.

وی خاطر نشان کرد: مردم 5 روستا امروز اعلام نارضایتی کردند و نسبت به مشکلات بعدی در منطقه از مسئولین کمک می خواهند، 10 سال است پیگیری اداری و نامه نگاری انجام دادیم اما تا کنون هیچ مسئولی پاسخی به اهالی روستاهای نیزار نداده است.

این روستایی معترض به وضعیت موجود در منطقه در پایان گفت: با آقای طالبی یکی از مسئولین استانداری صحبت کردیم ایشان قول همکاری برای پیگیری احداث کارخانه جوجه کشی را دادند، تا استعلام مجوزهای انجام شده را بگیرند و قول دادند هفته بعد در منطقه حضور پیدا کنند و یک کارشناسی میدانی انجام دهند و بعد از بررسی، در جلسه کارگروه زیربنایی استانداری مطرح شود تا مشکل حل شود و ما همچنان منتظر و پیگیر هستیم.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۱۴۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهاده‌های مورد نیاز مرغداران تامین شد

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از شرکت پشتیبانی امور دام کشور، حسین شیرزاد افزود: در حال حاضر شرکت پشتیبانی امور دام در استان‌ها بدون محدودیت به خرید بیش بود مرغ در استان‌ها مشغول هستند و با همه ظرفیت متعهد به خرید مرغ هستند و با شیبی ۲۷ درصدی طی یک ماه گذشته شرکت به رکورد خرید روزانه ۱۰۰۰ تن خرید مرغ رسیده است.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان نیز حدود ۱۷ هزار تن مازاد مرغ از استان‌ها خریداری شد.

وی اظهار داشت: طی سه شب متوالی اخیر متوسط وزن مرغ‌ها در کشتارگاه‌ها بالای ۲ کیلو و ۹۰۰ گرم شده، بنابراین دیر کشتاری اتفاق افتاده چنانچه مرغ را تا ۵۹ روزگی مرغ نگهداری کنند پیامد این تاکتیک از سوی مرغداران افزایش ذخایر گوشت سفید در کشور خواهد بود.

نهاده‌های مورد نیاز صنعت مرغداری کشور فراهم است

شیرزاد، با بیان اینکه امروز بازار نهاده‌ها در آرامش کامل است گفت: شرکت پشتیبانی امور دام با اعطای نهاده مدت دار و عرضه بیش از یک میلیون تن نهاده با ارز ترجیحی و بهره‌گیری از مکانیزم استمهال، شرکت پشتیبانی امور دام کشور خدمت مهمی به صنعت مرغداری کشور کرده است به طوری که عمده انبار‌های مرغداران و زنجیره‌ها پر از نهاده است.

وی افزود: صنعت مرغداری وارد یک کلاس جهانی جدید شده و ما نیازمند یک گفتگوی ملی با مرغداران کشور هستیم؛ زیرا زمان آن رسیده که با بهره‌وری و کارایی بالاتری این محصول را تولید کنیم.

توقف واردات گوشت مرغ از دو ماه قبل

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، اضافه کرد: شرکت پشتیبانی امور دام امسال واردات گوشت مرغ را از دو ماه قبل در فراخوان و مناقصه‌های بین‌المللی متوقف شد و با افتخار تکمیل و کهنه و نو شدن ذخایر راهبُردی مرغ کشور با تولید داخل صورت می‌گیرد.

وی اظهار داشت: صنعت مرغداری نیاز به منابع مالی جدید، سرمایه در گردش مکفی و بیمه قیمت محصولات خود دارد.

صنعت مرغ نیازمند فعال شدن کریدور‌های صادراتی مرغ

شیرزاد با بیان اینکه صنعت مرغداری کشور نیازمند فعال سازی کریدور‌های صادراتی است، گفت: صادرکنندگان مرغ باید مشوق‌های صادراتی و بسته‌های حمایتی دریافت دارند.

وی بیان کرد: صادرات موفق مرغ وابسته به زیرساخت‌های مناسب صادراتی و ظرفیت‌های کشتارگاهی استاندارد است که در حال حاضر در آن ضعف داریم، نیاز به تقویت کمی تعداد کشتارگاه‌ها و ارتقای کیفیت مدیریت صادرات مرغ در کشور داریم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان در محکومیت برخورد آمریکا با دانشجویان
  • برداشت گل محمدی از باغات سیستان وبلوچستان
  • دو محصول ایرانی به جمع فینالیست‌های جشنواره صنعت بازی منا پیوست
  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد
  • بارش‌های اخیر ایران محصول ابردزدی و بارورسازی ابرها است؟
  • برداشت گل محمدی از شهر همسایه قله تفتان
  • تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر
  • نهاده‌های مورد نیاز مرغداران تامین شد
  • چیزی به نام مرغ هورمونی وجود ندارد
  • قتلگاه نیروهای آمریکایی در تهران کجا بود؟