Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-06@15:23:13 GMT

چرا وقتی مراسم‌ مهمی داریم جوش می‌زنیم

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۱۴۷۷۰

چرا وقتی مراسم‌ مهمی داریم جوش می‌زنیم

به گزارش پارس نیوز،

استرس مزمن یکی از عواملی است که میتواند عملکرد لایه‌های دفاعی پوست را مختل کند‎

وقتی که ناگهان با آکنه روی پوست خودمان مواجه می‌شویم، باید نقش استرس را هم در نظر بگیریم. استرس در این وضعیت، سطح هورمون‌های کورتیزول و تستوسترون را افزایش می‌دهد و درنتیجه بر تولید چربی‌های بدن نیز تاثیر می‌گذارد

چگونه از پوست خود در برابر استرس محافظت کنیم

آیا شما هم همیشه قبل از فرارسیدن مراسم‌های مهم یا رویدادهای خاص با جوش‌های عجیب‌وغریب روی صورت مواجه می‌شوید؟ یا این‌که همیشه بعد از اضافه‌کاری و تحمل استرس شدید، تشدید خشکی پوست را تجربه می‌کنید؟ یا حتی در مواقع خستگی و بی‌حالی، احساس می‌کنید که چین‌وچروک‌های پوستی‌تان عمیق‌تر می‌شوند؟

دکتر لیندا پاپادوپولوس (روان‌شناس) می‌گوید که یک دلیل مهم برای این اتفاقات وجود دارد:‌ افکار ما و سلامتی ما با هم مرتبط هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصطلاح سایکودرماتولوژی (psychodermatology) به شاخه علمی نوظهوری اشاره دارد که تعامل‌های ذهن و بدن را از تمامی جنبه‌ها در ارتباط با شروع و پیشرفت انواع اختلالات پوستی بررسی می‌کند.

درواقع، ارتباط‌های مختلفی بین روان و پوست انسان‌ها وجود دارد. پوست و سیستم عصبی مرکزی از قسمت مشابهی در دوره رشد جنینی به‌وجود می‌آیند. این دو قسمت مهم از بدن حتی هورمون‌ها، انتقال‌دهنده‌های عصبی و گیرنده‌های مختلفی را با هم به اشتراک می‌گذارند. قسمت‌های انتهایی عصبی در پوست هم دائما با مغز ارتباط دارند و درنتیجه استرس می‌تواند در عملکرد سیستم ایمنی تداخل ایجاد کند و به قابلیت پوست برای التیام خودش آسیب برساند.

استرس مزمن، یکی از عواملی است که می‌تواند عملکرد لایه‌های دفاعی پوست را مختل کند. این لایه‌ها در حالت عادی باید عناصر مضر را از پوست دور نگه دارند و اجازه ندهند که آب موجود در لایه‌های سلولی پوست تحلیل برود. بنابراین، وقتی که ناگهان با آکنه روی پوست خودمان مواجه می‌شویم، باید نقش استرس را هم در نظر بگیریم. استرس در این وضعیت، سطح هورمون‌های کورتیزول و تستوسترون را افزایش می‌دهد و درنتیجه بر تولید چربی‌های بدن نیز تاثیر می‌گذارد. این روند، شانس انسداد منافذ پوستی را بیشتر می‌کند و درنهایت به شکل‌گیری جوش‌های آزاردهنده منجر می‌شود.

برای این‌که تاثیر وضعیت ذهنی و عاطفی خودتان بر پوست را درک کنید، باید با ۵ نکته مهم آشنا شوید:

حواس‌تان به چرخه‌های باطل باشد

مطالعات متعددی نشان می‌دهند که در بعضی از مشکلات و بیماری‌های پوستی، پتانسیل نهفته‌ای برای شکل‌گیری چرخه‌های باطل وجود دارد. در این موارد، هرچه وضعیت ظاهری پوست بدتر می‌شود، فرد استرس بیشتری را تجربه می‌کند، و هرچه با استرس بیشتری مواجه می‌شود، وضعیت ظاهری پوستش نیز حالت بدتری به خود می‌گیرد. بنابراین، مداخله‌های بیرونی با کمک درمان‌های موضعی کافی نیستند، بلکه باید مداخله‌های درونی با کمک مدیریت استرس و مراقبت از خود را هم در نظر بگیرید.

هرچه استرس بیشتر باشد، وضعیت ظاهری پوست نیز حالت بدتری به خود می‌گیرد‎

به پوست خودتان گوش کنید

یک دفترچه یادداشت بردارید و یکی از صفحات آن را از وسط به دو بخش تقسیم کنید. در یک سمت، تمام مواقعی که مشکلات پوستی‌تان تشدید می‌شود را ثبت کنید و در طرف دیگر، اتفاقاتی را که در زندگی روزمره تجربه می‌کنید (مانند میزان مشغله کاری،‌ احساسات درونی، میزان اضطراب، استرس و...). با این ترفند، الگوهای احتمالی‌ای که وضعیت درونی شما را با مشکلات پوستی مرتبط می‌کنند، پیدا می‌کنید.

زندگی خودتان را متوقف نکنید

برای برگشتن به زندگی عادی و دلخواه، لازم نیست تا بهبودی کامل وضعیت پوستی‌تان صبر کنید. شما نباید اجازه بدهید که پوست‌تان، زندگی و جهان شما را محدود کند. درواقع، صرف نظر از وضعیت پوست‌تان باید به زندگی طبیعی ادامه بدهید و تاثیرات ناشی از مشکلات پوستی بر زندگی روزمره را به حداقل برسانید. این روند در درازمدت، استرس شما را به حداقل می‌رساند.

استراتژی داشته باشید

یکی از سخت‌ترین مسائل در مقابله با مشکلات پوستی،‌ مجبور بودن فرد به سازگار کردن خودش در مواجهه با تغییرات ظاهری و اصلاح تصویر ذهنی از بدنش است. بنابراین، باید برای عبور از این مسائل، دو نوع استراتژی داشته باشید: ‌

استراتژی کوتاه‌مدت (مانند شیوه‌های پنهان کردن مشکلات پوستی با کمک لوازم آرایش یا پیگری درمان‌های پوستی) و استراتژی بلندمدت (مانند مشارکت در فعالیت‌های لذت‌بخش و صحبت کردن با عزیزان درباره احساسات درونی).

شما مساوی با مشکلات پوستی خودتان نیستید

برخلاف دیگر بیماری‌ها، مشکلات و بیماری‌های پوستی معمولا قابل مشاهده هستند و درنتیجه فرد بیمار احساس می‌کند که این مشکلات بر هویت او تاثیر می‌گذارند. با این‌حال، هویت هیچ فردی براساس بیماری‌اش تعیین نمی‌شود و هیچ فردی مجبور نیست به سوالات دیگران درباره این مشکلات توضیح بدهد.

منبع: salamatism.com

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۱۴۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت ناگوار آوارگان غزه؛ وقتی جز کفن چیزی برای فرار از سرما وجود ندارد

«کاملیا ابوخضر» دختر آواره فلسطینی که از شهر زادگاه خود، بیت لاحیا سر از یک چادر موقت در قلب غزه درآورده، بعد از گرفتار شدن به گرسنگی و ناامنی حالا مجبور است با پیچیدن پارچه کفن به دورش، از خود در برابر سرما محافظت کند.

به گزارش ایسنا،‌ کاملیا ابوخضر ۸ ساله در شهر دیرالبلح در مرکز نوار غزه به همراه خانواده ۱۱ نفره‌اش در یک چادر کم جا و مندرس که عاری از هر گونه ملزومات اساسی است، جای گرفته‌اند.

به نوشته «خبرگزاری آناتولی»، تبعات ناگوار حمله جاری رژیم صهیونیستی به نوار غزه که از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی شروع شده و بیش از هفت ماه ادامه پیدا کرده، شرایط زندگی را برای بسیاری از خانواده‌های آواره فلسطینی پیچیده‌تر ساخته است.

درد آوارگی

ابوخضر به خبرنگار خبرگزاری آناتولی می‌گوید بعد از آنکه ماشین جنگی رژیم صهیونیستی شهر زادگاه او، بیت لاحیا در شمال نوار غزه را تخریب کرد، به همراه خانواده‌اش آواره شده است.

با این وجود خانواده ابوخضر به هر جایی که فرار کردند با حملات بی‌امان هواپیماها، توپخانه و قایق‌های جنگی اسرائیلی‌ها مواجه شدند.

در ضمن تشدید درگیری این خانواده به جمع ده‌ها هزار نفری آوارگانی که به شهر جبالیا در شمال غزه فرار کردند پیوستند اما در نهایت آنجا را هم ناامن دیدند.

آنها در تلاش بعدی خود برای یافتن سرپناه رهسپار بیمارستان الشفا در شهر غزه شدند و امیدوار به یافتن سرپناه در آنجا بودند اما این بیمارستان هم هدف عملیات‌های نظامی زمینی واقع شده و این خانواده بار دیگر مجبور شدند مسیر پر خطر جستجو برای سرپناه امن را به سمت جنوب در پیش بگیرند.

مرگ در مسیر

همچنان که خانواده ابوخضر به این مسیر پرخطر برای چندین ساعت ادامه دادند با سربازان اسرائیلی در ایست بازرسی‌ها برخورد کردند. آنها منظره‌ای ناگواراز اجساد انباشته شده به روی یکدیگر را روی زمین مشاهد کردند.

بعد از آنکه آنها به شهر دیرالبلح در مرکز نوار غزه رسیدند با چالش یافتن سرپناه برای خود و سه خانواده آواره دیگر مواجه شدند.

ابوخضر به خبرگزاری آناتولی گفت: خوشبختانه با سخاوتمندی یک خبرنگاری که به آنها پول داد توانستند پارچه و نایلون برای ساخت یک چادر موقت تهیه کرده و یک سرپناه موقت و محافظ را برای خانواده‌هایشان و دیگران فراهم کنند.

کفن مرگ

این خانواده در داخل این چادر به سرمای گزنده ناشی از افت دمای هوا گرفتار شدند.

راهکار آنها برای مقابله با سرما این بود که از پارچه‌های کفن‌های اجساد که از بیمارستان شهدای الاقصی در دیر البلح تهیه کرده بودند به عنوان ملحفه‌های موقت برای دفع سرما استفاده کنند.

کاملیای هشت ساله گفت: «ما چندین بار است که آواره شده‌ایم، تمام متعلقات خودمان را پشت سر گذاشتیم تا اینکه در دیر البلح سکنی گزیدیم. ما در آنجا در یک چادر کم‌جا بدون هیچ گونه ملزومات اساسی برای زندگی ساکن هستیم. نه آب وجود دارد نه غذا. آرزوی میوه و سبزی داریم اما همه‌چیز گران است و نمی‌توانیم بخریم.»

او ادامه داد که آنها مجبور به استفاده از پارچه کفن به عنوان پوشش و محافظت از بدن خود در برابر سرما در داخل چادر شده‌اند.

او با یادآوری اینکه مدرسه‌اش در بیت لاحیا بمباران شد اظهار امیدواری کرد که یک روز به مدرسه برگشته و کیفش را با خودش ببرد.

بر اساس اعلام دفتر رسانه‌های دولت حماس در غزه‌ ارتش رژیم صهیونیستی در ضمن جنگ جنایاتکارانه جاری علیه نوار غزه ۱۰۳ مدرسه و دانشگاه را به طور کامل از بین برده در حالی که ۳۱۱ موسسه آموزشی را نیز تخریب کرده است.

رژیم صهیونیستی از بعد از عملیات ناگهانی هفتم اکتبر طوفان الاقصی توسط جنبش حماس که به هلاکت بیش از ۱۲۰۰ صهیونیست انجامید دست به عملیات نظامی علیه نوار غزه زده که طبق اعلام وزارت بهداشت دولت حماس تا کنون به شهادت بیش از ۳۴۶۰۰ فلسطینی که عمدتا زنان و کودکان هستند انجامیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • زیر پوست شهر؛ وضعیت اجاره اتاق‌های مجردی در تهران! | تصویر
  • اثرات منفی استرس روی چهره و ظاهر افراد
  • راهکارهای کاهش استرس
  • وضعیت ناگوار آوارگان غزه؛ وقتی جز کفن چیزی برای فرار از سرما وجود ندارد
  • وازلین برای پوست؛ خوب است یا بد؟
  • با این راهکار استرس را از خود دور کنید
  • وقتی تیراندازی در عروسی پروازهای فرودگاه خرم‌آباد را لغو کرد
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • استرس از فضای کارگری برداشته شود
  • علل شایع پیری زودرس پوست صورت