Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه دانشگاهی ما به ارتباط نزدیک‌تر و تنگاتنگی با محیط و بازار کسب و کار، بویژه در حوزه مد و لباس نیاز دارد تا به این واسطه با الزامات اجتماعی، نیاز و خواسته‌های بحق جامعه به‌منظور ارائه طرح و ایده‌های نوعاً راهگشای خود آشنا شود.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، سعید پورعلی - معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی - در نشست شورای سیاستگذاری ششمین جشنواره ملی «نقش تن‌پوش» گفت: برگزاری این جشنواره با حمایت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی به منظور کشف استعدادهای هنری در زمینه طراحی نقوش پارچه و لباس از میان دانشجویان شاغل به تحصیل یا فارغ‌التحصیلان دانشگاهی مرتبط با رشته تحصیلی طراحی پارچه و لباس انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جهاد دانشگاهی در تمام اهداف اجرایی خود، جامعه دانشجویی را مخاطب هدف خود قرار داده است. با این رویکرد، درباره بسیاری از طرح‌ها و برنامه‌های فرهنگی مانند آنچه در جشنواره «نقش تن‌پوش» شاهد آن هستیم، نباید توقع یک برنامه تمام‌عیار و حرفه‌ای را داشته باشیم و آن را با موارد مشابهی که در سطح حرفه‌ای در زمینه طراحی نقوش پارچه و لباس مطرح است، قیاس کنیم.

او ادامه داد: محیط دانشگاه در عین این‌که بسیاری از چیزها را در ارتباط با رشته تحصیلی دانشجویان به آن‌ها می‌آموزد، بسیاری از چیزها را نیز قادر به آموختن نیست و این عزم و اراده دانشجویان است که با قرار گرفتن در محیط های کسب و کار و از رهگذر فعالیت‌های حرفه‌ای و آشنایی با دنیای واقعی موجود در زمینه فضای فرهنگی و هنری، باید خود را به شرایط مطلوبی برسانند تا از آن‌ها به‌عنوان یک نیروی کارآمد و خلاق در زمینه‌های گوناگون همچون موردی که در جشنواره «نقش تن‌پوش» هدف برگزارکنندگان آن است، یاد شود.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: با نگاه اجمالی به عمده فعالیت‌های صورت‌گرفته تحت نظارت جهاد دانشگاهی کشور و بویژه در عرصه فرهنگی و هنری به روشنی شاهد آن هستیم که هریک از این برنامه‌ها از همان ابتدا با پختگی و قوام لازم برگزار نشده‌اند و به مرور زمان با استفاده از تجربیاتی که طی ادوار گوناگون حاصل می‌شود و مورد نظر قرار دادن آن به جهت اصلاح یا صحه گذاشتن به برخی اقدامات مطلوب یک جریان فرهنگی مثل برگزاری یک جشنواره در آینده، به سطحی قابل قبول از خود خواهد رسید که حتی بتوان از آن توقع جریان‌ساز بودن در بعد فرهنگی را نیز داشت.

پورعلی گفت: نکاتی که در این نشست و برای تداوم راه جشنواره ملی «نقش تن‌پوش» آن هم به شکل مطلوب‌تری عنوان شد، همگی سازنده و راهگشاست، اما باید به این نکته نیز توجه شود که جامعه دانشگاهی ما به ارتباط نزدیک‌تر و تنگاتنگی با محیط و بازار کسب و کار نیاز دارد تا به واسطه آن و تعاملی که میان قشر دانشجو و جامعه فعال در زمینه مد و لباس مشخصاً در موردی که به این جشنواره مربوط می‌شود، دانشجویان شرکت‌کننده در این جشنواره با الزامات اجتماعی و نیاز و خواسته‌های بحق جامعه بیش از پیش آشنا شوند و آن‌ها را در طراحی‌های آینده خود به کار بگیرند و شاهد پیاده شدن آن‌ها در قالب طراحی نقوش در تن‌پوش‌ها باشیم.

تجاری‌سازی طرح‌های منتخب جشنواره را در دستور کار داریم

رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه هنر نیز در نشست شورای سیاستگذاری ششمین جشنواره ملی نقش تن پوش، گفت: در بخش مسابقه این دوره قصد داریم موضوع اصلی را بر مبنای دهه فجر و مفهوم ایثار و شهادت قرار دهیم و به شکل مصداقی و به جهت سالگرد واقعه ساختمان پلاسکو، این موضوع مورد تأکید است.

بهزاد رشیدی ادامه داد: مراحل کار ششمین دوره این جشنواره را با توجه به تجارب ارزنده ادوار گذشته آغاز کردیم و در بدو امر، تغییراتی را در فراخوان آن منظور کردیم. کلیت کار طبق روال گذشته است و فقط در اهداف، محورهای موضوعی و تدابیری که در بخش‌های جنبی جشنواره قصد انجام آن را داریم تغییراتی لحاظ شده است. به‌طور مثال بحث تجاری‌سازی طرح‌های منتخب جشنواره را در دستور کار داریم و معتقدیم باید راهکارهای عملیاتی درباره رسیدن آثار به مرحله فروش و تجاری‌سازی آن‌ها اجرا شود.

رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه هنر در ادامه گفت: در دوره جدید برآنیم تا زندگی شهری و علاوه بر آن، آیین‌ها و سنت‌های ایرانی را که اغلب به دست فراموشی سپرده شده‌اند، همچون اعیاد دینی و ملی به‌عنوان محورهای موضوعی مورد توجه قرار دهیم.

رشیدی تأکید کرد: در دوره پیش رو، بر جنبه کاربردی‌تر شدن جشنواره تأکید داریم و تا زمان برگزاری اختتامیه، برنامه‌ریزی به‌منظور برپایی ورک‌شاپ‌های آموزشی به انجام خواهد رسید.

او افزود: در بخش مسابقه این دوره قصد داریم موضوع اصلی را بر مبنای دهه فجر و مفهوم ایثار و شهادت قرار دهیم و به شکل مصداقی و به جهت سالگرد واقعه ساختمان پلاسکو، این موضوع نیز مورد تأکید است.

رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه هنر گفت: پیش‌نویس فراخوان ششمین جشنواره ملی نقش تن پوش آماده شده است و در ادامه برگزاری چنین جلساتی، ضمن همفکری، تشریک مساعی و اعمال برخی تغییرات جزیی و احصای برخی نظرات کارشناسی از سوی صاحبان برند و فعالان عرصه مد و لباس، فراخوان نهایی شهریورماه سال جاری منتشر خواهد شد.

باید آثار برتر جشنواره نقش تن‌پوش را به تولید برسانیم

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی دانشگاه هنر نیز بیان کرد: باید در جهت معرفی هرچه بهتر و بیشتر جشنواره نقش تن‌پوش و ظرفیت‌های ایجادشده در آن، آثار برتر را به تولید رسانیم.

الهام زایجانی به ارائه گزارشی از برگزاری دوره پنجم این جشنواره پرداخت و ادامه داد: از جمله دستاوردهای دوره پنجم این جشنواره می‌توان به معرفی هر چه بهتر جشنواره و پوشش رسانه‌ای مطلوب آن اشاره کرد. دراین راستا شبکه دانشجویی را در چند شهر بزرگ کشور تشکیل دادیم و در کنار برگزاری روند اجرایی جشنواره، ورک‌شاپ‌های آموزشی در تبریز و سنندج برگزار کردیم و با مشارکت شهرداری تهران در نگارخانه شهدخت، آثار منتخب این جشنواره و دوره‌های گذشته را به‌نمایش گذاشتیم.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی دانشگاه هنر بیان کرد: تجاری‌سازی جشنواره از جمله برنامه‌هایی بود که به آن اهتمام ویژه‌ای داشتیم و برندهای بسیاری نیز در جریان جشنواره کنارمان بودند و به این نتیجه رسیدیم که باید در جهت معرفی هر چه بهتر و بیشتر جشنواره و ظرفیت‌های ایجادشده در آن آثار برتر را به تولید رسانیم.

تأکید جشنواره ملی نقش تن‌پوش بذر لزوم مشارکت بیشتر و افزایش بودجه

در نخستین نشست شورای سیاستگذاری ششمین جشنواره ملی نقش تن‌پوش، برخی اعضای هیئت داوران در دوره‌های گذشته سخن گفتند.

شاهرخ جعفری اظهار کرد: آنچه در جریان دوره قبل جشنواره، خلاء آن حس شد، بحث مارکتینگ و برندینگ جشنواره بود؛ ما نیز در این زمینه مشاوره‌هایی دادیم تا آن‌گونه که باید این جشنواره و لوگوی آن را در معرض معرفی قرار داده و آن را بیش از پیش در راستای عرضه محصولات ایرانی در قالب نقش و نگار حک‌شده روی تن پوش به منصه ظهور رسانیم.

خاضع، یکی از تولیدکنندگان نیز گفت: ما در دوره گذشته شاهد کیفیت چندان قابل توجهی در زمینه آثار ارائه‌شده نبودیم و باید به واسطه آثار ارائه‌شده در این جشنواره، مظاهر فرهنگی ایرانی را در قالب اِلمان‌ها و نمادهای بومی و ایرانی نمود بخشیم.

مهدی محمودی - رئیس هیئت داوران پنجمین جشنواره ملی نقش تن پوش - نیز در سخنانی ضمن به‌حق دانستن برخی نکات مطرح‌شده در این جلسه، اظهار کرد: باید بضاعت پروژه‌ای مانند نقش تن پوش را با خروجی آن مد نظر داشته باشیم، برندسازی جشنواره، امر مهمی است؛ اما با توجه به بودجه‌ای که برای آن در نظر داریم در بازه زمانی کوتاهی نمی‌توان توقع داشت به این مهم دست پیدا کنیم.

وی ادامه داد: همواره سه مدل در انجام پروژه‌های فرهنگی و هنری رواج دارد؛ حمایتی، حمایتی - مشارکتی و مشارکتی که باید بر این اساس گفت که تا کنون نحوه برگزاری جشنواره نقش تن پوش حمایتی بوده و تنها زمینه مشارکتی در آن، حضور صاحبان چند برند در قالب هیئت داوران بوده است.

حمید قبادی - دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس - نیز در نخستین نشست شورای سیاستگذاری ششمین جشنواره ملی نقش تن‌پوش حضور داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۱۵۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مد خوب، مد بد!

«این‌ها الان مد شده» جمله‌ای آشنا که ممکن است در طول روز بارها به گوشتان به عناوین مختلف رسیده باشد. اما آیا هر مدی قابل قبول است؟ تا چه جایی می‌توان از آن پیروی کرد؟

به گزارش ایسنا، شاید کلمه حجاب و پوشش برای افراد در سنین بالاتر معنا و مفهوم بیشتری داشته باشد. کسانی که نوع لباس پوشیدن در خانه یا بیرون از آن، برایشان نوعی احترام به خانواده و جامعه بود. می‌توان گفت پوشیدن لباس‌های نامتعارف باب نبود. اگر کسی بر خلاف عرف آن دوره عمل می‌کرد به شدت مورد شماتت دوستان و اطرافیان خود قرار می‌گرفت. اما در دوره جدید عکس این قضیه در جریان است. به طوری که پوشیدن لباس‌های پاره، کهنه، تنگ و کوتاه که هیچ سنخیتی با فرهنگ ایرانی ندارد، بسیار در بین جوانان باب شده است.
به راستی دلیل این که عده‌ای از افراد به بدون هیچ آگاهی، فقط به دلیل مد شدن این نوع پوشش را انتخاب می‌کنند چیست؟ لباس‌هایی که در بسیاری از مواقع نه تنها زیبایی ندارند، بلکه ممکن است در نگاه اول مضحک و خنده‌دار هم باشند.

مفهوم پوشش و لباس

لباس از گذشته، تاکنون گویای مفاهیم زیادی بوده است و سهمی بزرگ در فرهنگ ملت‌ها دارد. نشان‌دهنده باورهای، فرهنگی، مذهبی، اجتماعی مردمان یک جامعه است. اما در نگاه کلی لباس پاسخگوی نیازهایی مانند حفاظت از سرما و گرما، حفظ عفت و شرم است و در نهایت به انسان آراستگی، زیبایی می‌بخشد.

پوشش در گذشته

 پیکره‌ها، نقاشی‌ها، و نوشته‌های باقیمانده از دوران باستان نشان می‌دهد که پوشش تمام بدن در دوره‌های مختلف تاریخی برای زنان و مردان ایرانی دارای اهمیت بوده است و ایرانیان به هیچ وجه در برهنگی به سر نمی‌برده‌اند.

استرابون تاریخ‌نگار و جغرافیدان معروف یونانی که کتاب جغرافیای او منبع گران‌بها از دنیای قدیم از جمله فلات ایران، فرهنگ و تمدن مردمانی که در نواحی مختلف ایران ساکن بوده‌اند را در خود جای داده است، می‌نویسد: "ایرانیان اگر بخشی از بدنشان برهنه باشد آن را بی شرمی می‌دانند و همیشه بلند لباس می‌پوشند.

 ویل دورانت در کتاب تاریخ تمدن می‌نویسد: "در زمان داریوش، زنان طبقات بالای اجتماع جز در تخت روان و روپوش‌دار از خانه بیرون نمی‌آمدند. در نقش‌هایی که از ایران باستان بر جای مانده است هیچ صورت زن دیده نمی‌شود
در موزه لوور پاریس مُهر سنگی استوانه‌ای مربوط به دوران هخامنشیان است که تعدادی با لباس و تاج و چادر زنان هخامنشی بر مسند شاهانه‌ای تکیه زده است و ندیمه‌هایش در مقابلش ایستاده‌اند و سرپوش به سر دارند.  موارد نمونه‌هایی از وجود فرهنگ پوشش و یکی از نشانه‌های ملیت ایرانی است.

پوشش فرهنگ‌های مختلف ایرانی

با این که استفاده از لباس‌های سنتی و قدیمی دیگر نسبت به گذشته در بین اقوام ایرانی رایج نیست، اما هستند مردمانی که در استان‌های مختلف هنوز از این سنت دیرین در نوع پوشش استفاده می‌کنند. پوشش اقوام مختلف در ایران برای بسیاری از گردشگران چه ایرانی یا خارجی بسیار جذاب و دیدنی است. شاید برای شما پیش آمده باشد که در سفر به نقطه‌ای از کشور افرادی را با لباسی خاص و سنتی مخصوص همان منطقه ببینید. لباس‌هایی که در عین زیبایی، پوشیدگی را نیز به همراه دارد. به طوری که اکثر افراد را به گرفتن عکس‌های یادگاری از این نوع پوشش ترغیب می‌کند. بر اساس شرایط جغرافیایی، آب و هوایی و همچنین فرهنگ‌های مختلف اقوام ساکن، نوع پوشش و لباس در بین قومیت‌های مختلف بسیار متنوع است.

مدگرایی

مدگرایی به این معنی است که فرد سبک زندگی، پوشش و رفتار خود را بر اساس آخرین الگوها تنظیم و به محض ورود الگوی جدید در جامعه، از آن پیروی می‌کند. این حس تنوع‌طلبی توأم با گرایش به خودنمایی در محیط اجتماعی، تغییرات چشمگیری در نوع پوشش، رفتار و آرایش افراد به همراه داشته است. مدگرایی منحصر به سن خاصی نیست، اما در بین جوانان جذابیت بیشتری دارد. عواملی چون تنوع‌طلبی و نوگرایی، همانندسازی، رقابت، چشم و هم‌چشمی با دیگران، مدگرایی و التزام ناشی از دوستی، جلب توجه دیگران و تشخّص‌طلبی می‌تواند از عوامل گرایش جوانان به سوی این شیوه زندگی باشد.‌

مد پیامد دوره معاصر و مختص به جامعه و فرهنگی خاص نیست، اما در عصر حاضر با گسترش روز افزون شبکه‌های ارتباطی و ماهواره‌ای، سبک زندگی  افراد جامعه مخصوصا نوع پوشش آن‌ها را  بسیار تحت تأثیر قرار داده است. این رسانه‌ها با کمک تبلیغات و مدهای جدید، نیازها و الگوهای جدیدی برای افراد ایجاد می‌کنند که بعضی از این الگوها با فرهنگ و ارزش‌های جامعه ما هیچ سنخیتی ندارد و باعث مشکلات اجتماعی و خانوادگی می‌شود.

اکثر افرادی که در پی مد روز هستند، به قول خودشان می‌خواهند باکلاس باشند. به عقیده آن‌ها نحوه پوشش عامل مهمی برای شناخت طبقه اجتماعی، میزان رفاه، سلیقه و فرهنگ افراد است.
 پیروی از مد همیشه بد نیست و می‌تواند جوانان را از لحاظ روحی ارضا کند و حتی در پیشرفت جامعه نیز مفید باشد. جامعه‌شناسان مد را یک پدیده اجتماعی می‌دانند که افراد را با یکدیکر همرنگ می‌کند. این به شرطی است که از افراد یا مدهایی که با جامعه هیچ سنخیتی ندارند پیروی نکنند. اما با این حال امروزه جوانان زیادی  را می‌بینیم که درگیر آن شده‌اند و مد به یکی از معضلات فرهنگی و اجتماعی جامعه تبدیل شده است. تقلید نسنجیده‌ای که وقت و هزینه زیادی برای آن‌ها دارد. چراکه اکثرا وقتی از آن ها دلیل انتخابشان پرسیده می‌شود تنها کلمه‌ای که می‌شنویم این است که مد شده است.



سخن آخر

 با پیشرفت روزافزون، شبکه‌های ارتباطی و ماهواره‌ای در نیازهای اساسی مردم به خصوص جوانان تغییرات بزرگی را به وجود آورده‌اند، رسانه‌هایی که با تبلیغات، الگوهای جدیدی را وارد زندگی جوانان کرده‌اند. الگوهایی که در اکثر موارد سنخیتی با فرهنگ و ارزش‌های جامعه ایرانی ندارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • جشنواره ملی اشکواره حسینی به دور هفتم رسید
  • پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
  • برگزاری هفتمین جشنواره ملی اشکواره حسینی در مازندران
  • آغاز داوری آثار جشنواره قصه‌گویی «نون، قصه و نمک مادربزرگ»
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد
  • مد خوب، مد بد!
  • با انتخاب یک تلفن سانترال حرفه ای، کسب و کارتان را مدیریت کنید
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر آغاز شد
  • ساترا اهمیت تنظیم گری‌اش را نمایش دهد/ امضای تفاهم نامه دانشگاهی