Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست طرح احداث نیروگاه غرب کارون و تأسیسات جانبی از پیشرفت بالای ۵۰ درصد این طرح تا کنون خبر داد و ابراز امیدواری کرد، طبق برنامه زمانبندی تا اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ اولین واحد گازی پروژه راه اندازی شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، مهدی نجاریان با بیان اینکه میادین نفتی غرب کارون جزء میادین استراتژیک شرکت ملی نفت ایران است، گفت: حدود ۱۰ سال پیش این پروژه با هدف تأمین برق این میادین به صورت یکپارچه و از یک منبع مشترک و مطمئن تعریف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این قرارداد در ابتدا به صورت انجام مناقصه و در قالب قرارداد EPC (مهندسی، تدارکات، ساخت و مدیریت) مطرح شد که با توجه به انجام مذاکرات با شرکت ملی نفت ایران، این نوع قرارداد مورد تأیید قرار نگرفت و این پروژه مجدداً در قالب قرارداد EPCF ( مهندسی، تأمین و ساخت و تأمین منابع مالی) مطرح شد و در نهایت با انجام مذاکراتی فی‌مابین شرکت ملی نفت ایران و با سرمایه‌گذاری شرکت مپنا قرارداد BOO (احداث، بهره‌برداری و مالکیت) در پایان دولت دهم به انعقاد رسید.

نجاریان گفت: اجرایی شدن این قرارداد منوط به تحقق اجرای پیش شرط‌هایی از جانب دو طرف بوده است که از جمله مهم‌ترین موضوع آن تأمین منابع مالی توسط شرکت مپنا از صندوق توسعه ملی بوده است. همچنین می‌توان از دیگر پیش شرط‌های تحقق این قرارداد به بحث تحصیل و مالکیت زمین اشاره کرد که در این خصوص اخذ مجوزهای زیست محیطی نیز به نوعی باعث به تعویق افتادن این پروژه عظیم شده است.

سرپرست طرح احداث نیروگاه غرب کارون و تأسیسات جانبی افزود: با روی کار آمدن دولت یازدهم وزیر نفت نظرات خود را مجدداً بر روی قرارداد اعمال کردند و بر اساس این نقطه نظرات، الحاقیه‌ای به قرارداد اضافه شد و همین امر منجر به بازنگری قرارداد و سرانجام تخفیف قیمت برق توسط شرکت مپنا شد.

آغاز رسمی فعالیت پروژه‌ احداث نیروگاه غرب کارون

مهدی نجاریان گفت: سرانجام در تاریخ اول شهریور ماه سال ۱۳۹۵ عملیات اجرایی این پروژه با قراردادی تحت عنوان تبدیل انرژی ECA و به روشBOO ( احداث، بهره‌برداری و مالکیت) آغاز شد. در این قرارداد شرکت مپنا باید یک نیروگاه سیکل ترکیبی شامل دو واحد گازی هر کدام به ظرفیت اسمی ۱۶۶ مگاوات و یک واحد توربین بخار به ظرفیت اسمی ۱۶۰ مگاوات که جمعاً ۴۹۲ مگاوات اسمی می‌باشد در مدت زمان حداکثر ۳۲ ماه از شروع تاریخ اول شهریور ۱۳۹۵ در ۳ فاز که فاز اول گازی (۲۰ماه) فاز دوم (۲۲ ماه) و فاز آخر که فاز بخار است، احداث کند. همچنین بهره برداری از نیروگاه به مدت ۲۰ سال توسط شرکت مپنا به منظور تأمین برق میادین نفتی غرب کارون انجام خواهد شد.

وی افزود: پیشرفت نیروگاه غرب کارون تا پایان تیر ماه سال جاری برای کل پروژه (۳۲ ماه) ۲۹.۲۳ درصد در مقابل ۲۰.۲۸ درصد برنامه است، و برای فاز اول (گازی) حدود۷.۴۰ درصد پیشرفت در مقابل۱.۴۶ درصد است.

تأسیسات جانبی

مهدی نجاریان در مورد تأسیسات جانبی این پروژه گفت: در طی قراردادی که با شرکت مپنا بسته شده است شرکت متن تعهداتی را از جمله تأمین آب و گاز و تحویل آن در فنس نیروگاه برای شرکت مپنا دارد و متعاقباً برقی که توسط نیروگاه تولید می‌شود از فنس نیروگاه تحویل گرفته و به مبادی مصرفی می‌فرستند. لذا شرکت متن در راستای این تعهدات پروژه هایی را تعریف کرده است که بتواند آن‌ها را به نحو احسن و در زمان مقتضی انجام دهد که مشمول جریمه‌های قراردادی نشود.

نجاریان افزود: در بخش انتقال برق از نیروگاه به مبادی مصرفی که شامل میادین نفتی یادآوران، آزادگان شمالی، آزادگان جنوبی، یاران شمالی، یاران جنوبی، تلمبه خانه غرب کارون و ان جی ال ۳۲۰۰ می‌باشد، ۴ پروژه تعریف شده است که دو پروژه احداث خطوط انتقال برق و دو پروژه احداث پست‌های برق است که توسط پیمانکاران برقی با کارفرمایی شرکت متن در حال انجام‌ است.

پروژه‌های جانبی

نجاریان بیان کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده پروژه‌های جانبی طرح که در دست اجرا است به ترتیب احداث ۱۰۰ کیلومتر خط انتقال برق ۲۳۰ کیلو ولت که شامل۴۰ درصد پیشرفت است و برق میادین نفتی یادآوران، آزادگان جنوبی،آزادگان شمالی و ان جی ال ۳۲۰۰ را تأمین خواهد کرد، احداث ۵۰ کیلومتر خط انتقال برق ۲۳۰ و ۴۰۰ کیلو ولت دارای ۷۵ درصد پیشرفت است که از نیروگاه غرب کارون به تلمبه خانه غرب کارون در دست اجراست.

همچنین احداث پست‌های ۴۰۰ کیلو ولت متن شهید بقایی و مرکز دیسپچینگ کل نیروگاه با پیشرفت فیزیکی ۶۵ درصد و احداث پست‌های ۲۳۰ کیلو ولت یادآوران، آزادگان شمالی و آزادگان جنوبی با پیشرفت ۷۰ درصد توسط شرکت متن در حال انجام است. لازم به ذکر است پروژه تحکیم بستر و عملیات شمع‌ریزی زمین نیروگاه غرب کارون توسط شرکت متن انجام و به پایان رسیده است.

احداث خط لوله‌های گاز و آب

نجاریان از احداث خط لوله‌های گاز و آب نیروگاه غرب کارون تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: احداث حدود ۳ کیلومتر خط انتقال گاز از ان جی ال ۳۲۰۰ به نیروگاه غرب کارون به منظور تأمین گاز نیروگاه و ایستگاه تقلیل فشار گاز در دست اجرا می‌باشد و به منظور تأمین آب نیروگاه خط لوله ای به مسافت ۲۵ کیلومتر از تصفیه خانه یادآوران به نیروگاه غرب کارون و ایستگاه تصفیه آب نیز در دست اجراست.

اشتغال نیروهای بومی

سرپرست طرح احداث نیروگاه غرب کارون و تأسیسات جانبی در پایان گفت: بیش از ۵۰ درصد نیروهای در حال اشتغال در طرح احداث نیروگاه غرب کارون و تأسیسات جانبی از نیروهای بومی منطقه هستند.

بنابراین گزارش، طرح احداث نیروگاه غرب کارون و تأسیسات جانبی در ۶۰ کیلومتری جنوب غربی اهواز و در مجاورت کارخانه گاز و گاز مایع ان جی ال ۳۲۰۰ واقع است.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۱۶۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شتاب یک پروژه بیمارستانی در دولت سیزدهم

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: پروژه بیمارستانی «نیایش» خرم‌آباد در زمینی به مساحت ۱۰۷ هزار مترمربع، ۵۸ هزار و ۸۰۰ مترمربع ساخت در ۱۴ بلوک متفاوت و با ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی در مجتمع پردیس دانشگاهی کمالوند در دستور کار قرار گرفته است.

روند ساخت این پروژه بیمارستانی که از سال ۹۰ به‌عنوان جایگزین بیمارستان شهدای عشایر خرم‌آباد آغاز شده، متوقف مانده بود و باگذشت ۱۰ سال وقفه، دوباره عملیات اجرایی ساخت پروژه کلید خورده است.

امید می‌رود در دولت سیزدهم، تحقق وعده‌های مسوولان و با تخصیص اعتبارات بیشتر، شاهد افتتاح و بهره‌برداری از این پروژه مهم بیمارستانی در مرکز لرستان باشیم تا مردم استان طعم خدمت بیشتر در حوزه سلامت را بچشند.

«نیایش» به ایستگاه ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی رسید

بهرام دلفان رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان امروز دوشنبه در بازدید استاندار لرستان از روند احداث این پروژه بیمارستانی در خرم‌آباد، اظهار کرد: این پروژه در سال ۹۵ بین ۶.۵ تا هفت درصد پیشرفت فیزیکی داشته که به قرارگاه خاتم برای اجرا واگذار می‌شود.

وی عنوان کرد: از سال ۹۵ تا دولت جدید، یعنی چهار سال، میزان پیشرفت فیزیکی این پروژه به ۲۵ درصد می‌رسد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه آن موقع تعداد تخت‌های این بیمارستان ۵۱۵ تخت بوده است، افزود: از سال ۱۴۰۰ و تا کنون و در دولت سیزدهم، این پروژه بیمارستانی به ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.

دلفان، بیان کرد: تا کنون حدود ۴۰۴ میلیارد تومان در این پروژه بیمارستانی هزینه شده است.

وی با بیان اینکه همچنین تعداد تخت‌های این بیمارستان از ۵۱۵ تخت، به ۶۱۱ تخت افزایش پیدا کرده است، گفت: یعنی به‌اندازه یک بیمارستان کوچک دوباره به این فضا اضافه شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان پروژه بیمارستانی «نیایش» خرم‌آباد را یک «ابر بیمارستان» عنوان کرد و گفت: این بیمارستان در صورت بهره‌برداری یکی از بزرگ‌ترین بیمارستان‌های منطقه به‌حساب می‌آید.

دلفان، افزود: اگر منابع اعتباری این پروژه تأمین شود، سال دیگر این بیمارستان به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با تأکید بر اینکه خرید تجهیزات این بیمارستان نیز شروع شده است، گفت: اگر در سفر دوم دولت مصوب شود، اعتبارات مربوط به پروژه تأمین و تکمیل خواهد شد.

پروژه در تیرماه ۱۴۰۳ افتتاح می‌شود

صرفی سرپرست کارگاه بیمارستان «نیایش» خرم‌آباد نیز در حاشیه این بازدید، اظهار کرد: در حال حاضر احداث این پروژه بیمارستان بر عهده قرارگاه خاتم است.

وی عنوان کرد: مؤسسه «نوین ابنیه» قرارگاه خاتم عهده‌دار احداث این پروژه بوده و این مؤسسه در حدود ۱۵ کلان‌شهر کشور، در حال احداث پروژه‌های بیمارستانی است.

سرپرست کارگاه بیمارستان «نیایش» خرم‌آباد در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در حال حاضر این پروژه ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: میزان پیشرفت فیزیکی این پروژه تا سال ۱۴۰۰، ۲۵ درصد بوده و الان ۶۵ درصد است.

صرفی، تصریح کرد: در حال حاضر ۲۸۰ نفر مشغول به کار هستند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بخش نمای ساختمان و دیوارهای داخلی، تأسیسات برق و مکانیک در حال اجرا است، عنوان کرد: همه تجهیزات موردنیاز گرمایشی و سرمایشی، دستگاه‌های هواساز، سیستم فاضلابی، لوله‌ها، پنجره‌ها و… برای بیمارستان خریداری شده است.

سرپرست کارگاه بیمارستان «نیایش» خرم‌آباد، تأکید کرد: اگر منابع مالی به همین روند تأمین شود، بنا داریم که تا تیرماه ۱۴۰۳ این بیمارستان را تکمیل کنیم.

صرفی، تأکید کرد: کارفرما باید بتواند منابع مالی را تأمین کند، تا بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته در تاریخ یاد شده بیمارستان را تحویل بدهیم.

رشد پیشرفت طرح‌های خدمات درمانی در لرستان مطلوب است

ابوطالب شفقت استاندار لرستان نیز در جریان این بازدید با اشاره به اینکه ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی در استان در دولت سیزدهم بهره‌برداری‌شده است، اظهار کرد: رشد پیشرفت طرح‌های خدمات درمانی در این استان ۵۵۰ درصد یعنی ۶.۵ برابر است که این روند مطلوب است.

وی با اشاره به روند مطلوب پیشرفت پروژه‌های خدمات درمانی در لرستان و توجه به همه شهرهای استان، گفت: رشد پیشرفت طرح‌های خدمات درمانی در این استان ۵۵۰ درصد یعنی ۶.۵ برابر است که این روند مطلوب است.

استاندار لرستان، افزود: بیمارستان نیایش خرم‌آباد در سال ۹۲ کلنگ‌زنی شد و تا پایان دولت دوازدهم تنها ۲۵ درصد پیشرفت فیزیک داشت که طی دو سال و نیم اخیر این پیشرفت به ۶۵ درصد رسیده است.

شفقت، افزود: امیدواریم با فراهم‌کردن امکانات این بیمارستان سال آینده به بهره‌برداری برسد؛ چراکه این مجتمع بزرگ بهداشتی درمانی است که شامل اسکان بیماران و همراهان آنهاست و با حمایت ویژه به نتیجه خواهد رسید.

وی با اشاره به سفر دوم رئیس‌جمهور به لرستان گفت: میزان پیشرفت پروژه‌های استان باید بررسی و طرح‌های مختلف شهرستان‌ها بازدید شود و پس از آن اعلام خواهیم کرد تا میزبان رئیس‌جمهور باشیم؛ بنابراین زمان دقیقی برای این سفر پیش‌بینی‌نشده است.

کد خبر 6092497

دیگر خبرها

  • نیروگاه خورشیدی ویژه شرکت سیمان دشتستان احداث می‌شود
  • قرارداد احداث ۲ ایستگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اصفهان با شرکت مپنا امضا شد
  • پیشرفت ۸ درصدی عملیات اجرایی احداث باغ مشاهیر
  • اجرای ۸۱۹ کیلومتر خط انتقال و شبکه آب در طرح جهاد آبرسانی خوزستان
  • پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی پروژه نهضت ملی مسکن هیدج
  • شتاب یک پروژه بیمارستانی در دولت سیزدهم
  • فاز اول پروژه جاده مرزی آستارا با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد در حال تکمیل است
  • پروژه آبرسانی شهرستان بهمئی ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • تصفیه‌خانه دوم آب شرب اردبیل ۱۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • پیشرفت ۴۰ درصدی رمپ خروجی پل امام خمینی (ره)