Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، به نقل از جماران، آیت الله سید حسن خمینی در کنگره حزب مجمع ایثارگران گفت: نسبت به وضعیت یکی از تاثیرگذاران عرصه انقلاب برادر و سرور معظم خودمان جناب کروبی ابرار نگرانی می‌کنم و از خدا می‌خواهم سلامت و صحت ایشان را به ما مژده بدهند که البته امیدهایی هم برای این مساله وجود دارد که ان‌شاالله تلاش‌ها در این زمینه به نتیجه برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یادگار گرامی اماماز نخست‌وزیر دفاع مقدس یاد کرد و از همه کسانی که بزرگان عرضه ایثار هستند و گفت: برای همه خواستار علو درجات هستیم

یادگار امام هم چنین با اشاره به نقش برجسته همسر امام گفت: یاد همسر امام افتادم. ایشان تا آخرین روزها که ذکر آقا مصطفی می‌شد گریه می‌کردند.

وی هم چنین افزود: باید دید چه وجهه مثبتی را می‌خواهیم به این دوران منتقل کنیم. آیا احساس دین است؟ چون برخی دوستان ما شهید شدند باید آن را تذکار کنیم؟ البته تذکار خوبی‌ها خوب است.

سید حسن خمینی گفت: همه ما دوستانی داشتیم که شهید شدند و معمولا این دل‌بستگی را با برگزاری مراسم سالگرد حل می‌کنیم اما چه وجهه‌ای از این گروه‌ها و احزاب را سعی می‌کنیم به دوران خود منتقل کنیم؟

وی همچنین در ادامه گفت: رهبری کاریزماتیک امام اقتضائاتی داشته که با رفتنش تمام شده خیلی خوب بود می‌شد آن را تکرار کرد ولی آیا امکان آن هست یا آب در هاون می‌کوبیم؟

او گفت : این سوال‌ها را که کدام وجهه مثبت را دوست داریم به روزگار خود انتقال بدهیم مهم است. نکند دنبال جوانی خود هستید؟ اگر یک وجهه‌ای را سراغ دارید آیا امکانش را دارید؟ اگر امکان دارد چه موانعی پیش روی ماست. ما تنها کشوری نبودیم که در دنیا جنگیدیم. تنها کشوری هم نبودیم که برای خدا جنگیدیم

سید حسن خمینی در ادامه بیان کرد: امتیاز دوران جنگ، توپ و تفنگ و بمباران و شهادت است. اما الزاما اینها وجهه مثبتی برای این دوره نیست. یعنی کسی نمی‌گوید ما برای اینکه این دوران را استمرار ببخشیم همیشه شهرها را بمباران کنیم یا اگر در آن دوران نظام، توزیع ارزاق بوده این را ادامه دهیم. الزاما هر وجهه امتیازی وجهه مثبت نیست. قید دوم وجهه مثبت انسانی است. چون ممکن است وجوهی باشد ولی انسانی نباشد مثل وجوه جغرافیایی و تاریخی.

آیت الله سید حسن خمینی گفت: اینجا نشستیم که بگوییم ما می‌توانیم ما ایثارگرانیم و بزرگان پیام‌هایی می‌دهند که باید به دوران ما منتقل شود.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۲۲۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی برای تامین آب استان ها؛ خالی ماندن سد‌ها

از ابتدای سال آبی (اول مهر) تا ۲۵ فروردین ارتفاع بارش‌های جوی کشور به معادل ۱۷۰/۲ میلی‌متر رسید. این ارتفاع بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت ۱۶ درصد و به میزان ۲۰۳/۱ میلی‌متر کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته ۴ درصد به مقدار ۱۷۸/۱ میلی‌متر کاهش یافته است. برخی از استان‌ها نیز با افزایش بارش‌ها روبه‌رو بودند. استان همدان ۳۱۴/۱ میلی‌متر، استان گلستان ۳۷۵/۶ میلی‌متر، استان آذربایجان شرقی به میزان ۲۲۰/۶ میلی‌متر، استان آذربایجان غربی به ارتفاع ۳۲۱/۲ میلی‌متر و استان ایلام به ارتفاع ۴۲۸/۹ میلی‌متر نسبت به سال قبل افزایش بارش داشته‌اند.

وضعیت سد‌های کشور

به گزارش هم‌میهن، روز ۲۵ فروردین امسال در تشریح وضعیت سد‌های مهم کشور اعلام شد؛ میزان ورودی مخازن کل کشور معادل ۲۲/۸۹ میلیارد متر مکعب بوده که در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۲۵/۵۷ میلیارد مترمکعب بوده ۱۰ درصد کاهش داشته است. همچنین میزان کل خروجی سد‌های کشور نیز نسبت به سال قبل تفاوتی نداشته است. حجم آب موجود در مخازن به ۳۰/۰۸ میلیارد مترمکعب رسیده که نسبت به سال قبل (۳۰/۵ میلیارد متر مکعب) تفاوت زیادی نداشته و ۶۰ درصد سد‌های کشور تا ۲۵ فروردین پر شده است.

آب ورودی به سد‌های کشور از ابتدای سال آبی (اول مهر ۱۴۰۲) تا ۲۵فروردین به رقم ۲۲/۸۹ میلیارد مترمکعب رسیده، اما در سال آبی گذشته ورودی سد‌ها ۲۵/۷۵ میلیارد مترمکعب بوده است. در حقیقت ورودی سد‌های کشور ۱۰ درصد کاهش داشته است. از ابتدای سال آبی (اول مهر ۱۴۰۲) تا ۲۵ فروردین‌ماه ۱۴/۵۵ میلیارد مترمکعب آب از سد‌ها خارج شده که خروج آب از سد‌ها کاهش یافته است. از ابتدای مهر ۱۴۰۱ تا آخر شهریور ۱۴۰۲ در مجموع ۱۴/۶۱ میلیارد مترمکعب آب از سد‌ها خارج شده بود.

سد‌های ارس در آذربایجان شرقی، شهید قنبری در استان آذربایجان غربی، کوثر در کهگیلویه و بویراحمد، رودبار در استان لرستان و دو سد ایلام و قشلاق در استان کردستان ۱۰۰ درصد پر شدند. در حال حاضر ۸ سد دیگر دوستی و طرق در استان خراسان رضوی، پانزده خرداد در حوضه قمرود، نهرین در خراسان جنوبی، رودبال داراب در استان فارس، تنگوییه در سیرجان استان کرمان، ساوه در استان مرکزی و چاه نیمه‌های استان سیستان و بلوچستان کمتر از ۲۰ درصد آب دارند.

حیدر داوودیان، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران در پی بارندگی‌های اخیر از افزایش حدود هفت میلیون مترمکعبی آب در ذخایر سد‌های مازندران خبر داده و گفت: «۲۶ فروردین پارسال مجموع آب ذخیره‌شده در سد‌های مازندران ۱۴۸ میلیون مترمکعب بود. اما اکنون با توجه به بارندگی‌های مناسبی که در پاییز و زمستان پارسال داشتیم شاهد رشد ۵۳ درصدی این شاخص آبی در استان هستیم. مجموع آورد رودخانه‌های مهم استان از ابتدای سال آبی - مهر ۱۴۰۲- تاکنون یک هزار و ۱۷۰ میلیون مترمکعب است که نسبت به سال گذشته ۳۸ درصد افزایش دارد. اما نسبت به دوره درازمدت کاهش ۲۶ درصدی را نشان می‌دهد.»

همچنین داریوش حسن‌نژاد، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان از پر شدن ۲ درصدی مخازن سد‌های لرستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داده و گفت: «درپی بارش نزولات جوی در سال جاری، هم‌اکنون ۴۳ درصد از مخازن سد‌های لرستان پر است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.»

امیدواری برای افزایش ذخیره سد‌ها

طبق پیش‌بینی سازمان هواشناسی، از صبح سه‌شنبه (۲۸ فروردین) تا اواخر روز چهارشنبه (۲۹ فروردین) فعالیت سامانه بارشی تشدید خواهد شد که موجب بارش شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید، گردوخاک و تگرگ می‌شود. این سامانه روز سه‌شنبه هرمزگان، جنوب فارس، جنوب غرب و غرب سیستان و بلوچستان، نیمه جنوبی کرمان و بوشهر را در برمی‌گیرد و روز چهارشنبه به نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان محدود می‌شود. بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، آبگرفتگی معابر به صورت گسترده، سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی، سرریز سدها، رعدوبرق و تگرگ، انسداد راه‌ها و احتمال تخریب پل از مخاطرات این سامانه محسوب می‌شود که سازمان هواشناسی پیش‌بینی کرده و درباره آن هشدار داده است.

بارش‌ها ۲۱ درصد زیر خط نرمال

احد وظیفه، رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور با تشریح شرایط آتی پرشدگی سد‌های ایران، تاکید کرد: «برخی از مناطق کشور شرایط مطلوبی دارند. گزارشی که وزارت نیرو منتشر می‌کند عمدتاً آمار سدهاست. بخش زیادی از سد‌هایی که ظرفیت میلیارد مترمکعبی دارند در غرب و جنوب غرب ایران قرار گرفته است و ظرفیت آن مهم‌ترین ذخائر آبی کشور هستند. اکثر سد‌های مرکز کشور (به جز زاینده‌رود) ظرفیت پایینی دارند.»

او با بیان اینکه شرایط آبی در غرب و جنوب غرب کشور بد نیست، افزود: «درست است میزان بارندگی در استان کهگیلویه و بویراحمد و لرستان به حد نرمال نرسیده است، اما کمتر از ۲۰ درصد با حد نرمال فاصله دارد. شرایط بارندگی در ایلام و آذربایجان غربی تقریباً نزدیک به نرمال و کرمانشاه که سرشاخه برخی از سدهاست، بیش از نرمال است. همدان اندکی بالاتر از نرمال است. اگر به سمت مرکز کشور برویم، بارندگی‌ها در استان اصفهان تا قم حدود ۲۰ درصد است و تهران نیز نزدیک به ۴۰ درصد است. قزوین، خراسان رضوی و سمنان حدود ۴۳ درصد زیر نُرم است.»

وظیفه با اشاره به اینکه روز سه‌شنبه تا چهارشنبه برخی از استان‌ها بارش خوبی را شاهد خواهند بود، گفت: «جنوب فارس، بوشهر و هرمزگان بارش‌های خوب دارند و بخشی از ظرفیت خالی آن‌ها پر می‌شود، اما ظرفیت خالی قابل ملاحظه‌ای خواهند داشت. در نتیجه شاخص ظرفیت سد‌ها گویای وضعیت تمام کشور نیست و عمدتاً به نوار جنوب غرب تا غرب سوق پیدا می‌کند. بارندگی در خراسان رضوی ۴۵ درصد زیر نُرم است و سد دوستی با توجه به محدودیت آبی در هریرود (به دلیل سدی که طالبان زده است) ۴ تا ۵ درصد آب دارد. ظرفیت پرشدگی تمام سد‌های تهران به بالای ۲۰ درصد نمی‌رسد؛ بنابراین شاخص سد‌ها گویای وضعیت منطقه‌ای است.»

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور در پاسخ به این سوال که چقدر با حد نرمال در کشور فاصله داریم؟ تاکید کرد: «در حال حاضر بارش‌ها ۲۱ درصد با حالت نرمال فاصله دارد. در برخی استان‌ها بالای حد نرمال، در برخی استان‌ها حالت نرمال، اما غالب استان‌ها زیر حد نرمال هستند و عدد ۲۱ درصد میانگین کشوری است.»

وظیفه در پیش‌بینی بارندگی در ماه‌های پیش‌روی بهار و تابستان، گفت: «در تابستان ۱۴۰۱ بارندگی‌های خوبی را شاهد بودیم و حتی تهران سیل آمد. اما سال گذشته (۱۴۰۲) شرایط بارندگی اصلاً مطلوب نبود. امسال به نظر می‌آید نسبت به سال ۱۴۰۲ شرایط بارندگی بهتری را شاهد خواهیم بود، اما بارش‌های تابستانه در ایران نداریم و بسیار کم است که ۵ درصد بارش‌های سال را تشکیل می‌دهد؛ بنابراین روی بارش‌های تابستانه نمی‌شود حساب کرد. در غرب و جنوب کشور بارش‌های تابستانه وجود ندارد، اما شرق هرمزگان، جنوب سیستان و بلوچستان و جنوب شرق کرمان شاهد بارش‌های موسمی هستیم. به نظر می‌رسد امسال به دلیل شرایط بهتری که وجود دارد شاهد بارش‌های خوبی خواهیم بود. در سواحل شمالی کشور نیز از خردادماه تا شهریور بارش‌های خوبی دریافت خواهیم کرد. نوار شمالی آذربایجان شرقی و غربی هم بارش‌های تابستانه دارند.»

او با اشاره به اینکه بین سه‌شنبه تا پنجشنبه بارش‌های خوبی را در نوار جنوبی کشور داریم، تاکید کرد: «طبق پیش‌بینی‌ها مابقی نقاط کشور طی دو هفته آینده بارش‌های قابل ملاحظه‌ای ندارد. ضمن آنکه کم‌بارشی‌ها طی روز‌های آتی عدد منفی نسبت به نرمال بارش در استان‌های کم‌بارش را منفی‌تر می‌کند و احتمالا تهران طی دو هفته به بیش از منفی ۴۰ درصد برسد.»

وظیفه در پاسخ به این سوال که نگرانی‌ای از شرایط آبی در فصل گرما وجود دارد؟ گفت: «بله. باید نگران باشیم به‌ویژه به صورت منطقه‌ای. نگرانی‌ها برای تهران، سمنان، خراسان رضوی و استان قزوین بیشتر است. استان قزوین منطقه کشاورزی است و مصرف تابستانه آب آن بسیار زیاد است درحالی‌که بارندگی آن ۴۰ درصد زیر نرمال است. سال آبی تقریباً در حال اتمام است چراکه تابستان و ماه خرداد بارندگی زیادی را شاهد نخواهیم بود. بارش فروردین دو برابر اردیبهشت و بارش خرداد کمتر از نصف بارش در اردیبهشت است. انتهای اردیبهشت سامانه بارشی به جنوب نفوذ نمی‌کند مگر در موارد استثنا.

بنابراین پنجره بارش از این پس محدودتر می‌شود بنابراین باید نگران تامین آب در استان‌هایی باشیم که به آن اشاره شد. ضمن آنکه به دلیل برداشت بی‎رویه از سفره‌های زیرزمینی، در این استان‌ها شاهد فرونشست‌ها هستیم. به‌عنوان مثال دشت ورامین در جنوب تهران سالیانه ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متر فرونشست دارد و دشت مشهد در غرب مشهد، در حال فرونشست است.»

دیگر خبرها

  • ابراز نگرانی عمیق اتحادیه آلبا از تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه
  • ابراز نگرانی سران عراق و اردن از تشدید تنش‌ها در منطقه
  • نگرانی برای تامین آب استان ها؛ خالی ماندن سد‌ها
  • واکنش روسیه به پاسخ موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل
  • واکنش روسیه به عملیات وعده صادق سپاه پاسداران
  • درخواست مسکو از طرف‌های درگیر در منطقه
  • ابراز نگرانی ژاپن نسبت به اوضاع منطقه
  • ابراز نگرانی دوحه نسبت به تحولات منطقه
  • نگرانی بایدن از تلاش نتانیاهو برای کشاندن پای آمریکا به درگیری‌ گسترده در منطقه‌
  • دیدار خاتمی و موسوی خوئینی ها با کروبی و کلید خوردن انشعاب /واکنش امام خمینی به تشکیل مجمع روحانیون مبارز چه بود؟