Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور اتحادیه اروپا سخنان صدر اعظم آلمان درباره عدم اجرای توافق بر سر تعرفه های گمرکی واحد میان دو طرف در آینده نزدیک را تأسف‌آور توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آناتولی، «عمر چلیک» وزیر امور اتحادیه اروپا و مذاکره کننده ارشد ترکیه در سخنانی در واکنش به اظهارات آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان پیرامون عدم اجرای توافق بر سر تعرفه های گمرکی واحد میان دو طرف اعلام کرد: این اظهارات، مایه تاسف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید تاکید کرد که هیچ کدام از کشورهای اروپایی حق ندارند به اتحادیه اروپا و کشورهایی که روند عضویت آنها در این بلوک ادامه دارد دستور دهند.

وزیر امور اتحادیه اروپای ترکیه در ادامه افزود: موضوع «عادل اوکسوز» کاملا واضح و روشن است. ما با آلمان دوست و متحد هستیم. روابط ما دارای پیشینه تاریخی بوده و انتظار رفتاری مناسب با این رابطه و همکاری امروز خود داریم. هیچ کدام از کشورهای دوست حق ندارند به یک قاتل پناه دهند.

ماجرا از آنجا آغاز شد که «مولود چاوش‌ اوغلو وزیر» خارجه ترکیه چند روز پیش در مصاحبه با شبکه خبر «تی.آر.تی» درباره اخباری دال بر فرار «عادل اوکسوز» از اعضای ارشد جنبش مرتبط با فتح الله گولن موسوم به جنبش «فتو» به آلمان گفته بود: اخباری دال بر حضور «عادل اوکسوز» در آلمان و محل اقامت وی در این کشور وجود دارد.

وزیر خارجه ترکیه در این باره افزود: وزارت خارجه ما به آلمان تذکر داده است. درخواست کردیم اگر حضور فرد مذکور در این کشور ثابت شود، باید او را به زودی دستگیر و به ترکیه مسترد کنند.

لازم به ذکر است، پس از خودداری آلمان از استرداد نظامیان پناهنده ترکیه ای به این کشور و لغو سخنرانی مقامات آنکارا پیش از همه پرسی تغییر نظام پارلمانی به ریاستی، دولت ترکیه نیز با بازدید نمایندگان پارلمان آلمان از نظامیان این کشور واقع در پایگاه اینجرلیک در ترکیه مخالفت کرد؛ اقداماتی که روابط میان دو کشور را تیره و تار کرده است.

همچنین، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان نیز شب گذشته در سخنانی تاکید کرد که برلین و آنکارا در بسیاری از زمینه ها با یکدیگر همکاری نخواهند کرد و همچنین آلمان انجام توافق بر سر تعرفه های گمرکی واحد میان دو طرف را نیز دستکم در آینده نزدیک در دستور کار خود نخواهد داشت.

مرکل گفته بود: ما فصل تازه ای در خصوص پیشنهاد ورود ترکیه (به اتحادیه اروپا) نخواهیم گشود و کمک ها برای آمادگی عضویت ترکیه را کاهش داده ایم. همچنین برای مدتی توافق بر سر تعرفه های گمرکی واحد با ترکیه تغییر نخواهد کرد.

گفتنی است تعرفه های گمرکی واحد میان ترکیه و اتحادیه اروپا از دسامبر سال ۱۹۹۵ میان دو طرف به اجرا درآمد. این تعرفه ها شامل تمامی کالاهای صنعتی به جز محصولات کشاورزی و خدمات می شود.

صدراعظم آلمان همچنین در توضیح چرایی افزایش تنش ها میان دو طرف گفت: ما عقاید متفاوتی از هم داریم و از بیان این اختلافات در گفتگوهای ادامه دار خود خجالت نمی کشیم. ما قادر به متقاعد کردن یکدیگر در خصوص بسیاری از مسائل نشده ایم و مشکلات دیگری نیز به صدر این مشکلات اضافه شده است. روابط ما در حال حرکت رو به دوران سختی است، اما باید گفتگو ها را ادامه دهیم.

مرکل در ادامه مصاحبه خود که از طریق شبکه یوتیوب منتشر شد، تاکید کرده بود: ما نمی توانیم این حقیقت را منکر شویم که ترکیه تنها اردوغان و دولت وی نیست. تقریبا ۵۰ درصد از مردم به همه پرسی تغییرات قانون اساسی اخیر «نه» گفتند و آنها از ما انتظار دارند. ما باید به مذاکرات سخت (با ترکیه) ادامه دهیم و توافق اشتباه با یکدیگر نکنیم. اما ما نباید پیام اشتباهی به آن ۵۰ درصد (از مخالفان اردوغان) که دل به ما بسته اند و خواستار گفتگو با ما هستند برسانیم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۲۳۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه به پرونده نسل‌کشی اسرائیل در غزه خواهد پیوست

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری آناتولی، هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه امروز چهارشنبه در نشست خبری مشترک با رتنو مارسودی، وزیر امور خارجه اندونزی در آنکارا گفت: ترکیه نیز به پرونده جاری (نسل‌کشی اشغالگران قدس) در دیوان بین‌ المللی دادگستری (ICJ) که توسط آفریقای جنوبی گشوده شده، خواهد پیوست.

وزیر امور خارجه ترکیه اظهار داشت: در دیدارهایی که در راستای سفرش به شهر ریاض پایتخت عربستان سعودی انجام داد، برخی کشورها درباره پرونده نسل‌ کشی آفریقای جنوبی علیه (رژیم) اسرائیل اعلام کردند که آماده موضع‌ گیری در این زمینه هستند.

وی با اشاره به اینکه تا کنون تنها کشورهای نیکاراگوئه و کلمبیا درباره این پرونده موضع ملموسی اتخاذ کرده‌اند، تصریح کرد: ما نیز امروز نتایج ارزیابی‌ های خود را به رئیس جمهورمان ارائه کردیم و مایلم برای اولین بار مطابق با تصمیم سیاسی اتخاذ شده در اینجا اعلام کنم. ما به عنوان کشور ترکیه تصمیم گرفتیم به پرونده‌ای که آفریقای جنوبی علیه (رژیم) اسرائیل در دادگاه بین المللی دادگستری مطرح کرده است، بپیوندیم.

هاکان فیدان افزود: امیدواریم با این گام، روند پیش روی دیوان بین المللی دادگستری در مسیر درست پیش برود. همانطور که قبلا بیان کردم، کار ما روی این برنامه برای مدت بسیار طولانی ادامه دارد.

وزیر خارجه ترکیه ادامه داد: پس از اتخاذ این تصمیم سیاسی توسط رئیس جمهور و پس از اعلام آن به تمام دنیا، کار حقوقی خود را تکمیل خواهیم کرد. در همین حال، ما به همکاری با همه کشورهای دوست و متحد ادامه خواهیم داد تا در مورد این موضوع چه کارهای بیشتری می‌ توان انجام داد و کدام کشورها می‌ توانند بیشتر مراجعه کنند.

دیگر خبرها

  • ترکیه تجارت با اسرائیل را تعلیق کرد
  • آلمان: اروپا باید به یک اتحادیه امنیتی تبدیل شود
  • تهدید اتحادیه راه آهن آلمان علیه دولت
  • ترکیه به پرونده نسل‌کشی اسرائیل در غزه خواهد پیوست
  • تکرار ادعاهای یک‌جانبه و بی اساس از سوی کویت مایه تأسف است
  • تخریب صنف و صنعت طلا و جواهر به بهای اجرای یک سامانه
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • مذاکرات اطلاعاتی- امنیتی ترکیه و سومالی
  • ادعاها درباره اجرای توافق مهم میان ایران و طالبان