Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-04@10:46:50 GMT

9626 دانش آموز بازمانده از تحصیل در زنجان

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۲۶۷۹۴

9626 دانش آموز بازمانده از تحصیل در زنجان

9 هزار و 626 دانش آموز در مقاطع تحصیلی مختلف در سطح استان زنجان از تحصیل باقی مانده یا از ادامه آن انصراف داده اند.

193 دانش آموز در مقاطع ابتدایی، یک هزار و 897 دانش آموز در مقطع اول متوسطه و هفت هزار و 536 دانش آموز در مقطع دوم متوسطه در سطح استان زنجان از تحصیل بازمانده اند یا از ادامه آن انصراف داده اند و 163 هزار و 142 دانش آموز مشغول به تحصیل هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این آمار در حالی است که نرخ بیسوادی جامعه 10 تا 49 ساله استان زنجان به 4.9 درصد می رسد.

منظور از کودک بازمانده از تحصیل، آن گروه سنی از جمعیت است که در سنین مدرسه یعنی بین 6 تا 18 سال باید در طول سال تحصیلی در چرخه‏ آموزشی کشور حضور داشته باشد، اما به هر دلیلی وارد چرخه‏ آموزش نشده‏ یا بعد از مدت کوتاهی از آن خارج شده‏اند.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان نرخ پوشش تحصیلی این دوره آموزشی را 99.8 درصد اعلام می کند و می گوید: هم اکنون تمام روستاها و شهرهای این استان مدرسه و معلم دارند و هیچ منطقه ای فاقد این امکانات نیست.

اصغر بیات تعداد بازماندگان از تحصیل در دوره ابتدایی این استان را پایین تر از متوسط کشوری بیان می کند و از تحت پوشش تحصیل بودن کودکان واجد شرایط این استان در مقطع ابتدایی خبر می دهد.

وی با بیان اینکه استان زنجان در نرخ پوشش تحصیلی ابتدایی رتبه دوم سطح کشور را دارد، از رفع تمام موانع تحصیل کودکان و مشکلات مربوط به مدرسه و تامین نیازهای آن خبر می دهد.
بیات به سخنان خود این جمله را هم اضافه می کند که زنجان بیش از 50 مدرسه زیر پنج نفر دانش آموز را دارد که همه در روستاها هستند.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان می گوید با دادن طرح سرویس رایگان مدارس روستایی، آن دسته از دانش آموزان روستایی که تعداد آن نزدیک 2 تا سه نفر هستند را به روستاهای همجوار منتقل می کنیم.

دوره ابتدایی زنجان 96 هزار و 600 دانش آموز دارد و فقط 193 نفر از آنان از تحصیل باز مانده اند، جمله ای که بیات می گوید و اضافه می کند: اغلب این بازماندگان دانش آموزان استثنایی هستند که هنوز موفق به تامین مدارس و معلمان متخصص برای آنان نشده ایم.

یکی از دلایل بازماندن کودکان موانع اقتصادی هست، اما در حد امکان از طریق انجمن اولیا و مربیان یا نهادهای حمایتی برای رفع موانع مالی آنان تلاش شده است، تا به این طریق احتمال بازماندگی از تحصیل از این طریق به حداقل برسد، سخنی که معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان آن را مطرح می کند.

39 هزار و 976 دانش آموز در مقطع اول متوسطه در سال تحصیلی 95-96، مشغول به تحصیل بودند و پوشش تحصیلی در این سال به 95.47 درصد می رسید، جمله ای که معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان می گوید.

محمود شهبازی می افزاید: سال تحصیلی 94- 95، پوشش تحصیلی مقطع اول متوسطه 94.9 درصد بود.

یک هزار و 897 نفر بازمانده از تحصیل در مقطع اول متوسطه، در دختران به علت ازدواج زودهنگام و در پسران برای اشتغال، موضوعی که شهبازی به سخنان خود اضافه می کند.

وی ادامه می دهد: دلایل دیگری که می توان به عنوان مانع تحصیل این دانش آموزان مطرح کرد، رابطه تنگاتنگ میان فقر فرهنگی و فقر مالی و بی انگیزگی برای ادامه تحصیل است.

شهبازی می گوید: این بازماندگی از تحصیل هیچ ارتباطی به امکانات آموزش و پرورش ندارد و با اقداماتی که انجام داده ایم هیچ منطقه ای نیست که مدرسه نداشته یا به مدارس شبانه روزی دسترسی نداشته باشد و همه این اقدامات برای جلوگیری از خروج دانش آموز از چرخه تحصیل است.

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان اظهار می کند: حتی دانش آموزانی که برای تحصیل ثبت نام نکرده بودند را شناسایی و مشاور یا معلم اعزام کرده ایم تا زمینه تحصیل آنان را فراهم کند.

وی نرخ پوشش تحصیلی دانش آموزان در دوره دوم متوسطه را 77.9 درصد و تعداد دانش آموزان مشغول به تحصیل را 26 هزار و 566 نفر اعلام می کند، در حالی که هفت هزار و 536 نفر از چرخه آموزش فاصله گرفته اند.

معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش به تمام سخنان همکاران خود اضافه می کند: نرخ با سوادی زنجانی های 10 تا 49 ساله 95.1 درصد و نرخ بی سوادی 4.9 درصد است.

هادی احمدنیا مهمترین علت های بازماندن از تحصیل را علل فردی و فرهنگی می داند و می گوید: دختر بچه ها پیش از سن مناسب، وادار به ازدواج در سنین قانونی می شوند و پسران از همان کودکی باید مشغول به کار باشند.

وی تاکید می کند: تا زمانی که ممانعت از تحصیل کودکان به طور قانونی جرم تلقی نشود، همچنان باید شاهد آماری حاکی از بی سوادی یا بازماندگی از تحصیل بود.

احمدنیا می گوید: ما بیکار ننشسته ایم و آموزش دهندگان خود را بر اساس اطلاعات ثبتی کشور، سراغ افراد بی سواد می فرستیم و دعوت به سواد آموزی می کنیم، اما موفقیت این کار وابسته به استقبال خود افراد است.

وی ادامه داد: در مجموع نرخ با سوادی کل جمعیت استان با احتساب تمام زنجانی ها، 84.8 درصد است.

استان زنجان یک میلیون و 57 هزار و 461 نفر بر اساس آخرین سرشماری جمعیت دارد.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۲۶۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک گلستانی بازمانده از تحصیل به مدارس

ایسنا/گلستان مدیرکل آموزش و پرورش گلستان از شناسایی و بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک بازمانده از تحصیل به مدرسه خبر داد.

سیدرضا نظری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه در آموزش و پرورش استان با تمام توان در حال شناسایی کودکان باز مانده از تحصیل هستیم تا بتوانیم آن‌ها را به مدرسه بازگردانیم، گفت: اکنون نمی‌توان آمار دقیقی از کودکان بازمانده از تحصیل در گلستان ارائه کرد و نیاز به تحقیق بیشتر است، زیرا مثلاً برخی اسامی را که به‌عنوان افراد بازمانده از تحصیل اعلام می‌کنند، پس ازبررسی تیم‌های مختلف معلوم می‌شود آنها ازدواج کرده‌اند و فرزند دارند.

وی بیان کرد: آموزش و پرورش اعتقاد دارد ما باید افراد بازمانده از تحصیلات را به مدارس برگردانیم، زیرا برنگشتن کودکان به مدارس باعث شکل‌گیری آسیب‌های اجتماعی در آینده خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان با تأکید بر اهمیت آموزش و تربیت فرزندان در سنین پیش‌دبستان و دبستان، گفت: دوران ابتدایی مهمترین زمان برای شکل‌گیری شخصیت فرزند است. اگر ما از این دوران غافل شویم و کودکان دچار آسیب شوند، جبران آن در مقاطع دبیرستان و دانشگاه سخت خواهد شد، زیرا شخصیت آنها شکل گرفته است.

نظری از شناسایی و بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک بازمانده از تحصیل گلستانی در مقطع ابتدایی خبر داد و افزود: ما اگر در کودکستان‌ها و دبستان‌ها اوج سرمایه‌گذاری‌ها را روی تعلیم و تربیت فرزندان انجام دهیم، در آینده زندان‌های ما خالی از مجرم خواهد شد.

وی اظهار کرد: باز ماندن کودکان از تحصیل دلایل متفاوتی دارد، دلایلی مانند فقر مالی، مشکلات فرهنگی، فقر اقتصادی، طلاق و اعتیاد والدین از مهمترین دلایل بازماندگی کودکان از تحصیل است.

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان ادامه داد: وزارت کشور و آموزش و پرورش دو دستگاه متولی برای بازگرداندن کودکان به تحصیلند.

نظری با بیان اینکه با استفاده از ظرفیت شوراها و دهیاری‌ها، کودکان بازمانده از تحصیل را در روستاهای گلستان را شناسایی می‌کنیم، گفت: گروهی از معلمان جهادی پای کارند و با برگزاری کلاس‌های جبرانی در ساعت غیر از مدارس به دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل آموزش می‌دهند.

وی با تأکید بر اینکه تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا گلستان را یک استان علمی در کشور کنیم و این اتفاق در حال وقوع است، افزود: امسال با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، گلستان جزو ۱۱ استان برتر کشور در کسب رتبه‌های زیر ۳۰۰۰ کنکور بود و نزدیک به ۲۵۰ نفر از دانش‌آموزان استان در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی پذیرفته شدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ترک تحصیل ۱۵ درصد دانش‌آموزان خراسان شمالی در دوره متوسط دوم
  • ۱۶۰۰ معلم جدید در آموزش و پرورش استان بوشهر استخدام می شوند
  • استخدام ۱۶۰۰ معلم جدید در آموزش و پرورش استان بوشهر
  • بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک گلستانی بازمانده از تحصیل به مدارس
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • حمایت از ۱۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل / اعطای بورسیه براساس پویایی و تلاش دانش‌آموزان
  • حمایت از ۱۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل/اعطای بورسیه براساس پویایی و تلاش دانش آموزان
  • شرکت ۳۰ هزار دانش‌آموز البرزی در کنکور
  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان