Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اعضاي کميسيون کشاورزي مجلس به خواسته اتاق بازرگاني درباره ملغي شدن قانون تمرکز وظايف و اختيارات بخش کشاورزي اعتراض کرده و تصريح کردند گرفتن اختيارات بازرگاني بخش کشاورزي از وزارت جهاد کشاورزي نسنجيده، نادرست و بازگشت به عقب است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبري توانا خبرگزاري فارس، 21 مردادماه 96، محمد شريعتمداري، وزير پيشنهادي دولت دوازدهم براي تصدي وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت در راستاي ارائه برنامه‌هاي خود و ديدار با فعالان بخش خصوصي به اتاق بازرگاني تهران رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نشست اتاق بازرگاني تهران، فعالان اقتصادي بخش خصوصي با حمايت از وزير پيشنهادي، 24 خواسته خود از دولت را در قالب بيانيه‌اي مطرح کردند.
بيانيه‌اي که در ماده 19 آن به تمرکز اختيارات تجاري در حوزه‌هاي مختلف در وزارت صنعت، معدن و تجارت تأکيد شده است. ماده‌اي که منجر به ملغي شدن قانون تمرکز وظايف و اختيارات بخش کشاورزي (قانون تمرکز) مي‌شود و به اعتقاد بسياري از کارشناسان نتايج مثبتي نخواهد داشت؛ چراکه مديريت واحد توليد و بازرگاني را از بين خواهد برد و تعارضاتي در مسئوليت‌ها و پاسخگويي‌ها ايجاد خواهد کرد. در همين راستا، گروه اقتصادي باشگاه خبري تواناي خبرگزاري فارس، با تعدادي از اعضاي کميسيون کشاورزي مجلس شوراي اسلامي پيرامون اين موضوع گفت‌وگو کرد.
* مجلس با تفکيک وظايف جهاد کشاورزي برخورد خواهد کرد
علي‌اکبري، رئيس کميسيون کشاورزي مجلس شوراي اسلامي: قانون تمرکز وظايف و اختيارات بخش کشاورزي مديريت توليد و بازرگاني اين بخش را سروسامان داده است به همين دليل هيچ‌وقت نمي‌توان اين قانون را ناديده گرفت.
وي ادامه داد: وعده‌اي که در ماده 19 بيانيه اتاق بازرگاني تهران آمده محکوم است و کسي نمي‌تواند ادعا کند که مي‌تواند اختيارات بازرگاني بخش کشاورزي را از آن بگيرد. چراکه اين کار در اختيارات يک وزير نيست و مادامي‌که مجلس آن را حفظ کند، باقي خواهد ماند و اگر اصلاحاتي هم باشد خود مجلس آن را بايد انجام دهد.
اکبري در پاسخ به اينکه آيا بهتر نيست کميسيون کشاورزي تعهدي از وزير پيشنهادي صنعت، معدن و تجارت مبني بر حفظ قانون تمرکز بگيرد گفت: نيازي به تعهد ندارد، اگر بخواهند اين کار را انجام دهند عملي خلاف قانون است و مجلس با آن‌ها برخورد خواهد کرد.
*خواسته اتاق بازرگاني اشتباه و برگشت به عقب است
علي ابراهيمي، عضو کميسيون کشاورزي مجلس شوراي اسلامي نيز در اين باره گفت: گرفتن اختيارات بازرگاني بخش کشاورزي از وزارتخانه جهاد کشاورزي اقدامي نسنجيده، نادرست و بازگشت به عقب است.
وي ادامه داد: ماده 19 بيانيه اتاق بازرگاني تهران ازنظر ما اشتباه است و نمايندگان مجلس با آن مخالفت خواهند کرد. بنده واقعاً تعجب مي‌کنم که چرا وزير پيشنهادي صنعت، معدن و تجارت آن را پذيرفته است. در جلسه‌اي که با حضور وزير پيشنهادي در کميسيون کشاورزي برگزار شد ايشان بر حفظ قانون تمرکز تأکيد داشتند.
ابراهيمي در خصوص گرفتن تعهد به‌وسيله کميسيون کشاورزي مجلس از وزير پيشنهادي صنعت، معدن و تجارت براي حفظ قانون تمرکز گفت: طبق قانون اساسي کشور، نمايندگان مجلس وظيفه قانون‌گذاري را بر عهده‌دارند و دولت اجرا کننده قوانين است به همين دليل تا زماني که مجلس اجازه ندهد قانون تمرکز وظايف و اختيارت بخش کشاورزي حذف نخواهد شد.
*کاهش 5 ميليارد دلاري کسري تراز تجاري محصولات کشاورزي با اجراي تمرکز
سيد راضي نوري، عضو کميسيون کشاورزي مجلس شوراي اسلامي در اين باره به خبرنگار ما گفت: پيش‌نياز مديريت صحيح عرضه و تقاضا و صادرات و واردات محصولات کشاورزي، مديريت واحد و يکپارچه، توليد و بازرگاني بخش کشاورزي در يک وزارتخانه است.
وي ادامه داد: خودکفايي نسبي در توليد محصولات استراتژيک مصرفي، رضايت‌مندي کشاورزان، کاهش تراز تجاري صادرات و واردات محصولات کشاورزي از منفي 8 ميليارد دلار به منفي 2 و نيم ميليارد دلار ازجمله نتايج مثبت قانون تمرکز است.
نماينده مردم دزفول با اشاره به ماده 19 بيانيه اتاق بازرگاني تهران که در آن به تمرکز اختيارات تجاري در حوزه‌هاي مختلف در وزارت صنعت، معدن و تجارت (حذف قانون تمرکز) تأکيد شده است گفت: اين حق مجلس است که قانون‌گذاري کند. موافقت وزير پيشنهادي صنعت، معدن و تجارت با اين ماده به معناي عملي شدن آن نيست، چراکه از اختيارات يک وزير خارج است. مجلس در سال‌هاي پيش قانون تمرکز را تصويب کرده و همچنان بر آن پايبند خواهد بود.
احمدعلي کيخا، عضو کميسيون کشاورزي مجلس شوراي اسلامي نيز در گفت‌وگو با فارس پيرامون ماده 19 بيانيه اتاق بازرگاني تهران که حذف قانون تمرکز را در پي خواهد داشت گفت: بنده به‌عنوان يکي از مخالفان وزير پيشنهادي صنعت، معدن و تجارت قطعاً اين موضوع را مطرح خواهم کرد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۳۲۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت غذایی پایدار و رونق صادرات محور؛ نقشه راه تولیدات کشاورزی است

به گزارش قدس آنلاین، « محمد علی نیکبخت » در گردهمایی مدیران بازرسی ؛ ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان های ملی و استانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: استفاده از ظرفیت بازرسی و نظارت مردمی گامی مهم به سوی شفافیت و حرکت به سوی بهره وری است.

وزیر جهاد کشاورزی، تولید صادرات محور و عامل فراوانی در داخل کشور را بستر ساز راهبرد « کشاورزی اقتصادی » دانست و اظهارداشت: تحقق این راهبرد به حاکمیت کشاورزی برای دستیابی به امنیت غذایی پایدار منجر می شود.

نیکبخت با یادآوری اینکه تامین امنیت غذایی پایدار مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی و بنابراین رسالت اصلی وزارت جهاد کشاورزی است گفت: حفظ و تداوم این راهبرد نیازمند هماهنگی و پایش دقیق همه ارکان مدیریت کلان این وزارتخانه است.

وزیر جهاد کشاورزی شرایط اقلیمی و چهار فصل را « موهبت بزرگ سرزمینی » ایران دانست و با تاکید بر اینکه در تولید محصولات اساسی هیچ محدودیتی نداریم تصریح کرد: این ویژگی عامل تعیین کننده در کاهش نوسان تولید و قیمت محصولات در سراسر سال است.

وی به نامگذاری سال ۱۴۰۳ به « جهش تولید با مشارکت مردم » اشاره کرد و گفت: جهش تولید و تحول در کشاورزی و دست یافتن به اهداف کلان در این حوزه با مشارکت مردم و حضور بخش خصوصی محقق می شود.

نیکبخت افزود: ایران می تواند صادر کننده پایدار برخی محصولات کشاورزی باشد مشروط به اینکه به مردم و تشکل ها فرصت و نقش دهیم و موانع و محدودیت ها را رفع و اجرای سیاست ها تسهیل شود.

نقش آفرینی مردم در افزایش تولیدات کشاورزی

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه برای حفظ منابع پایدار و زیرساخت ها باید به آبخیزداری؛ آبخوان داری و طرح های کوچک زود بازده باید اولویت بدهیم اظهارداشت: اگرچه دانش و مهندسی اجرای طرح ها و زیرساخت ها در کشور بومی شده و توسط کارشناسان داخلی انجام می‌شود اما مشارکت مردم برای اجرا، نگهداری، افزایش بهره وری و جبران عقب ماندگی ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی یکی دیگر از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی را « سرمایه‌گذاری در شیلات » دانست و خاطرنشان کرد : صید و صیادی و آبزی پروری بخصوص پرورش ماهی در قفس با توجه به سواحل طولانی و منابع آبی ویژه پرورش ماهی سردابی و گرمابی بدون نیاز به تغییر کاربری امکان پذیر است.

نیکبخت از تعداد زیاد متقاضیان به عنوان ویژگی و ظرفیت بخش تولیدات گلخانه ای یاد کرد و گفت: گره خوردن تولید با کارآفرینان کشاورز ؛ صنعت کشاورزی را در مسیر رشد و گسترش قرار می دهد.

برداشت کلزا در مناطق گرمسیری در دستور کار است

وزیر جهاد کشاورزی به « برداشت کلزا در مناطق گرمسیری برای نخستین بار » اشاره کرد و افزود: برای حمایت از تولید داخلی ؛ کارخانه ها و وارد کنندگان دانه های روغنی و روغن خام برای ثبت سفارش و واردات به خرید دانه های روغنی تولید داخل ملزم شده اند.

وی اضافه کرد: این شرایط برای واردات برنج و چای هم حاکم است و واردات در صورت خرید محصول کشاورز مجوز دریافت می کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد؛ تهاتر نفت با چای و چوب سریلانکا
  • اعمال ممنوعیت جابجایی دام و برخورد با متخلفین در کاشمر
  • جلوگیری از درج آگهی جعلی مسکن/ کنترل بازار با مالیات
  • عدم پرداخت خسارت کشاورزان زرندی از سال ۱۴۰۱
  • رئیس اتاق اصناف کشاورزی مشکلات کشاورزان را به معاون وزیر منتقل کرد
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد
  • بازدید وزیر جهاد کشاورزی از بزرگ‌ترین رویداد تولید،تجارت و صادرات
  • امنیت غذایی پایدار و رونق صادرات محور؛ نقشه راه تولیدات کشاورزی است
  • وزیر کشاورزی: کالاهای مورد نیاز مردم تأمین شده است
  • کارمندان دولت حق دریافت هدیه را ندارند/ برخورد قضایی با متخلفان