Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-18@22:51:31 GMT

هم نشینی هلال ماه و سیاره زهره

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۳۴۶۶۶

هم نشینی هلال ماه و سیاره زهره

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، مسعود عتیقی مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران درباره همنشینیهلال ماه و سیاره زهره(ناهید) در صبحگاه روز شنبه 28 مرداد اظهار کرد: ساعت 09:15 صبح روز شنبه سیاره زهره در 2.2 درجه‌ای شمال ماه قرار دارد و در کمترین فاصله با هلال کاهنده ماه دیده می‌شود.

وی بیان کرد: سیاره ناهید حدود ساعت 03:40 دقیقه بامداد در صبح ها طلوع می‌کند و بسیار درخشان است، قدر این سیاره (3.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

39-) محاسبه شده و با توجه به میزان قدر، سیاره زهره بسیار پرنور بوده و به ملکه آسمان معروف است.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران افزود:سیاره زهرهبرخی اوقات در صبحگاه و گاهی در شامگاه دیده می‌شود و اگر از درون تلسکوپ به این سیاره نگاه کنیم دارای آبله است و همچون ماه با فاز‌های مختلف هلال ، بدر و کو‌ژ دیده می‌شود.

عتیقی عنوان کرد: سیاره زهره در مقایسه با زمین به خورشید نزدیک تر و از نظر فاصله نسبت به خورشید دومین سیاره است.

وی تاکید کرد: ساعت 17:44 عصر روز جمعه 27 مرداد، ماه به کمترین فاصله با زمین می‌رسد به طوری که فاصله آن با زمین حدود 366 هزار کیلومتر است. ماه نزدیکترین جرم آسمانی به زمین و دومین جرم از نظر نزدیکی به زمین سیاره زهره است.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به نزدیک بودن سیاره زهره نسبت به سیاره مریخ به زمین گفت: کمترین فاصله سیاره زهره با زمین 42 میلیون کیلومتر است بنابراین وقتی می‌بینیم که سیاره ناهید و ماه در نزدیکی هم قرار دارند به این معنا است که این 2 جرم آسمانی در راستای دید ناظر زمینی قرار گرفته‌اند.

عتیقی تصریح کرد: ماه حدود سه هزار و 476 کیلومتر قطر دارد و سیاره ناهید که به خواهر زمین معروف است، قطری شبیه قطر زمین داشته و قطر آن 12 هزار و 104 کیلومتر است سیاره ناهید در برابر ماه به صورت جرم ستاره و نقطه‌ای مانند مشاهده می‌شود که این ناشی از فاصله چند ده کیلومتری این سیاره در صبحگاه این روزها با سیاره زمین است.

وی افزود:همنشینی ماه و ناهیدمعمولا بر روی پرچم برخی از کشورها یا علامت گذاری‌هایی که از گذشته بوده، دیده می‌شود و برای عکاس های نجومی سوژه جذابی به شمار می‌آید.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: سیاره ناهید جو متر‌اکمی دارد به نحوی که از درون تلسکوپ ابرهای اطراف این سیاره قابل مشاهده است. نسبت بازتاب سیاره ناهید بالاترین نسبت بازتاب در بین سیاره‌ها بوده و 76 درصد است.

عتیقی یادآور شد: با توجه به شدت نور سیاره ناهید و بزرگ هلال صبحگاهی ماه این امکان برای منجمان آماتور وجود دارد که در شهرها و روستاهایی که آلودگی هوا ندارند این اجرام را در نور روز رصد کنند که در اصطلاح در بین رصد گران به رصد در روز مشهور است. بنابراین در شهرهایی که آلودگی هوا ندارند در صبح روز شنبه 28 مرداد همنشینی این 2 جرم آسمانی با چشم غیر مسلح قابل رویت است.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۳۴۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اورانوس در اعماق خود مقدار زیادی متان دارد

دانشمندان کمی در داخل اورانوس حفاری انجام داده‌اند و معتقدند که این سیاره متان بسیار بیشتری از حد انتظار دارد. این موضوع شاید برای خیلی‌ها تعجب آور نباشد، اما موضوع عجیب این است که متان موجود در اورانوس به شکل گاز زنده نیست، بلکه تمام آن یا جامد است یا مرطوب.

در واقع، حدود ۱۰ درصد از سیاره اورانوس ممکن است از این متان مرطوب تشکیل شده باشد، و آن گونه که قبلاً تصور می‌شد مملو از یخ آب نیست، از این رو به آن "غول یخی" گفته شده است. نظریه جدید به این موضوع باز می گردد که چگونه اورانوس زمانی که منظومه شمسی شکل گرفت، تا این اندازه رشد کرده است.

همه گیاهان زندگی خود را در یک ابر غبار عظیم در اطراف خورشید آغاز کرده اند. کم کم این گرد و غبار شروع به جمع شدن کرد و همان طور که رشد کردند، گرد و غبار بیشتری جمع کردند، بزرگتر و بزرگتر شدند، و این به این معنی بود که کشش گرانشی آن ها نیز افزایش یافته است، و به آن ها اجازه می‌دهد تا ماده بیشتری را به داخل بکشند، از جمله اجسامی به نام سیاره‌های کوچک، که اندازه آن ها می‌تواند از چند مایل تا چند صد مایل متغیر باشد.

تصور می‌شود که این اجرام عظیم که در داخل اورانوس مستقر شده‌اند، شبیه دنباله‌دار‌هایی هستند که از کمربند کویپر آمده‌اند و راه خود را در خارج از سیارات پیدا کرده‌اند. این دنباله دار‌ها از مواد مفید برای ساخت آب ساخته نشده اند، پس اگر اورانوس پر از آب است، چرا باید پر از یخ نیز باشد؟

این سوالی است که Uri Malamud و همکارانش در یک مطالعه جدید که هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است، به آن پاسخ دادند، و از آن جایی که ما از اورانوس بسیار دور هستیم و تنها یک فضاپیما، وویجر ۲ ، از کنار آن عبور کرده است، چیز زیادی در مورد آن نمی‌دانیم، اما با استفاده از داده‌های این تلسکوپ‌ها و تلسکوپ‌های زمینی، اخترشناسان توانستند پیش‌بینی کنند که این سیاره دارای لایه بیرونی نازکی از هیدروژن و هلیوم و یک هسته سنگی است. اعتقاد بر این است که در وسط آن آب یخ زده وجود دارد که شاید معادل ۵۰ هزار برابر آب موجود در زمین باشد.

با این حال، به استفاده از الگوریتمی برای بازآفرینی اورانوس با استفاده از انواع مواد شیمیایی، تیم دانشمندان مدل‌هایی را طراحی کرده اند که بیشتر شبیه به سیاره‌ای است که ما می‌شناسیم و تصور می‌شود که متان موجود در اورانوس یا در قطعات جامد محصور شده یا با حالتی نرم بین لایه‌های بیرونی سیاره و لایه یخی قرار دارد.

 تمام متان موجود در اورانوس می‌تواند ریشه آب‌های منجمد آن جا را توضیح دهد که وقتی هیدروژن در سیاره جوان با کربن و مواد غنی از آلی در سیاره‌های کوچک برهم‌کنش داشت، تشکیل شده است.

این بدان معناست که اگر این همه متان وجود نداشت، اورانوس به آن شکلی که اکنون موجود است نبود.

منبع: الیوم السابع

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • مداح: نباید برای کیانی فشار روانی ایجاد شود
  • سیاره‌ای به نام کافه
  • ۴۲ دستور کار برای حفاظت و مرمت از میراث فرهنگی خراسان رضوی
  • دانشمندان: تصورات ما درباره غول‌های یخی اشتباه بود
  • کشفی تازه: زهره کربن و اکسیژن نشت می‌کند
  • کشف اسرار جدید از ماه
  • از سیاره زهره کربن و اکسیژن نشت می‌کند
  • اتمسفر زهره نشتی دارد
  • یک کهکشان زیبا در فاصله ۷۰ میلیون سال نوری از زمین
  • اورانوس در اعماق خود مقدار زیادی متان دارد