Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایسکانیوز؛ محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت دولت یازدهم در واپسین روزهای وزارت خود با ابلاغ نامه ای مبنی بر حذف قیمت بر روی کالاهای خاص از میراث خود برای وزیر صنعت دولت دوازدهم رونمایی کرد.
زمزمه حذف قیمت از روی کالاها خواسته چندین ساله اصناف و انجمن ها از وزیر صنعت بوده و در طی سال های گذشته نامه نگاری های زیادی بین مسئولان انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری ازاصناف معتقد بودند که قیمتگذاری در ایران به شیوه سنتی انجام می شود و باید قیمت کالا تابع عرضه و تقاضا شود اما هر بار مسئولان از زیر آن شانه خالی کردند و توپ حذف قیمت را به هم پاس دادند .
بهمن ماه سال 94 بود که پس از اعلام خبر رایزنی برای حذف قیمت از روی کالاهای خاص ،غلامرضا کاوه سخنگوی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرد که درج قیمت بر روی کالا و خدمات براساس قوانین حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان، تعزیرات حکومتی و نظام صنفی اجباری است و هر طرحی که قرار باشد تغییراتی در شیوه فعلی درج قیمت بر روی کالاها ایجاد شود، باید در مراجع ذی صلاح قانونی همچون مجمع تشخیص مصلحت نظام یا مجلس شورای اسلامی مصوب شود.
او به این نکته نیز اشاره کرد که عدم درج قیمت مصرف‌کننده هیچ منفعتی برای تولیدکننده و حتی مصرف‌کننده ندارد و حتی اجحاف به حقوق مصرف‌کنندگان را به دنبال دارد و منجر به کاهش سود تولیدکنندگان می‌شود؛ ضمن اینکه زمینه سود بیشتر واسطه‌ها را فراهم می‌کند که کالای خود را به هر قیمتی بفروشند.این موضع سازمان حمایت موجب اجرایی نشدن این طرح از سوی وزارت صنعت شد و سال ها است که قیمت اقلام از کارخانه بر روی کالا ها درج می شود.
بر اساس این گزارش در ابلاغیه نعمت زاده مبنی بر حذف قیمت از کارخانه بر کالاهای منتخب مانند بیسکویت،شیرینی ،کیک و شکلات،انواع چیپس و اسنک و محصولات صنایع سلولوزی و بهداشتی و درج و نصب برچسب قیمت توسط واحدهای خرده فروشی اول مهرماه برای اجرای آن اعلام شده است وسازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با همکاری سازمانهای صنعت،معدن و تجارت استانها مسوول نظارت بر حسن انجام این طرح شده اند.


***استقبال بازار با شوک جدید از فصل پاییز

بر اساس این گزارش با توجه به زمان اجرای این طرح که مهر ماه در نظر گرفته شده است و با توجه به آغاز فصل مدارس و رغبت بیشتر به خرید کیک و بیسکویت به عنوان میان وعده دانش آموزان می توان گفت شوک جدیدی به بازار و در کنار آن خانواده ها وارد خواهد شد.
موضوع وقتی جالب تر می شود که کیک و شیرینی و بیسکویت در بوفه بیشتر مدارس نیز به فروش می رسد و این مراکز زیر نظر سازمان حمایت نیستند.
براساس این گزارش این طور که به نظر می رسد بر خلاف این که پیش بینی می شد با اجرای این طرح شاهد ارزانی کالاها باشیم اجرای این طرح تنها موجب پر پول شدن جیب واسطه ها خواهد شد.


***وزیر صنعت می تواند فقط حذف درج قیمت از کارخانه را اعلام کند

این گزارش می افزاید بر اساس ماده 5 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان و ماده 15 قانون نظام صنفی و ماده 6 قانون تعزیرات حکومتی تمام عرضه کنندگان کالا و خدمات مکلف اند با نصب برچسب قیمت بر روی کالا و یا نصب تابلو در محل کسب قیمت واحد کالا یا دستمزد خدمات را به طور روشن و به گونه ای که برای همگان قابل رویت باشد اعلام کند.
علی فاضلی رییس اتاق اصناف ایران با اشاره به الزامی بودن درج قیمت کالا در واحدهای صنفی گفت: وزیر صنعت می تواند فقط حذف درج قیمت از کارخانه را اعلام کندو بر اساس این دستورالعمل ، درج قیمت تمام شده کالا از سوی کارخانه حذف خواهد شد.
او با بیان اینکه در نشست مشترک با وزیر صنعت، معدن و تجارت نواقص این دستورالعمل بررسی و رفع خواهد شد، ادامه داد: برای جلوگیری از گران فروشی و سوء استفاده در واحدهای صنفی، قیمت تمام شده کالای صنعتی در فاکتور فروش حتما لحاظ می شود و سازمان تعزیرات آن را بررسی خواهد کرد.


بر اساس این گزارش حال باید دید درفرصت یک ماه باقیمانده نواقص این طرح رفع خواهد شد و یا اینکه از اول مهرماه کیک و بیسکویت و شیرینی و پفک به تنقلات قشر مرفه جامعه اضافه می شود.این طور که به نظر می رسد تنظیم بازار کیک و شیرینی و پفک و بیسکویت میراث نعمت زاده برای شریعتمداری است .

400

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۳۵۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش صادرات غیر نفتی در هرمزگان

عادل شهرزاد معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان گفت: هدفگذاری صادرات کالا‌های غیر نفتی در سال ۱۴۰۲ بیش از سه میلیارد و صد میلیون دلار بود که سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار محقق شد که دو برابر سال قبل از آن بود..

 شهرزاد افزود: هدف گذاری ما برای سال ۱۴۰۳ بیش از ۴ میلیارد دلار است.

خلیل قاسمی رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت هرمزگان گفت: بیشترین صادرات در بخش صنعت و معدن، شامل فلزات معمولی مانند فولاد، موادمعدنی، و محصولات کشاورزی و صنایع دستی بوده است.

قاسمی افزود: کشور‌های چین، امارات متحده عربی و عمان بیشترین مقصد صادرات کالا‌های غیرنفتی هرمزگان است.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت هرمزگان گفت: با افزایش واحد‌های تولیدی - صنعتی و معدنی در استان و زیرساخت‌ها، هدفگذاری امسال نیز محقق می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • مجوز افزایش دوباره «قیمت لاستیک» به فاصله شش ماه/ سازمان حمایت از مصرف کننده خبر دارد؟
  • رشد جنون آمیز قیمت کاکائو در جهان؛، شکلات از طلا سبقت گرفت!
  • انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود
  • افزایش صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • رشد صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد
  • مصرف آب مشهد هفت هزار و ۱۵۰ لیتر بر ثانیه است
  • ۶۳ درصد حجم مخازن سد‌های کشور پر شد