Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نویسنده و تدوینگر، مجموعه کتاب های «فرهنگ آزادگان» در آستانه سالروز آغاز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی، گفت: اگر کسی بخواهد، اثر هنری، ادبی و پژوهشی درباره آزدگان خلق کند، این مجموعه می تواند برایش راهگشا باشد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری میزان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، غلامعلی رجایی، گردآورنده مجموعه سه جلدی «فرهنگ آزادگان»، با بیان اینکه همه منابع مکتوب درباره آزادگان را برای نگارش این مجموعه مطالعه کرده است، اظهار کرد: این مجموعه سال‌ها پیش در سه جلد وزیری توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجموعه «فرهنگ آزادگان» را حدود 15 سال قبل کار کردم و مرحوم سید علی‌اکبر ابوترابی هم در آن دوران این مجموعه را دیدند و تایید کردند.

رجایی ویژگی نخست این مجموعه را موضوعی بودن آن عنوان کرد و گفت: ویژگی دوم کتاب‌های «فرهنگ آزادگان» این است که اسنادی از موسسه فرهنگی هنری پیام آزادگان، دفتر قم و تهران، در اختیار من قرار داده شد. از منابع مکتوب، همچون کتاب‌ها، مجلات و نشریات استفاده کردم و منابع دیگرم هم منابع غیر منتشر شده موسسه آزادگان بود.

وی ادامه داد: از برخی آزادگان، در آن دوران مصاحبه‌هایی گردآوری کردیم و آن‌ها را پیاده و تنظیم کردیم. برخی آزادگان نیز نکاتی را از خاطراتشان نوشتند و برایمان ارسال کردند. مطالب کلی کتاب از لابه‌لای این منابع جمع آوری شد و تلاش کردیم تا با ویرایش و تنظیمی منظم و یکدست، اثری جامع و مستند گردآوری کنیم. اتفاقاتی که در اسارت رخ داده، محدود است و به همین دلیل در پایان پیش تولید این مجموعه، خاطرات و منابع مشابه زیادی داشتیم و همین موضوع باعث شد که مجموعه ایی کامل و دقیق از وقایع اسارت گرداوری شود. اگر کسی بخواهد، اثر هنری، ادبی و پژوهشی درباره آزدگان خلق کند، این مجموعه می تواند برایش راهگشا باشد.

رجایی خاطرنشان کرد: این مجموعه حاصل دغدغه هایم بود. تصور می‌کردم اطلاعات پراکنده بسیاری درباره آزادگان وجود دارد و این مطالب باید در یک مجموعه، جمع شود تا کسانی که می خواهند در این زمینه مطالعه داشته باشند، سردرگم نشوند و به یک منبع کامل و جامع مراجعه کنند.

این نویسنده با بیان اینکه مخاطبان کتاب می‌توانند مبلغین، وعاظ و نشریات باشند، افزود: برخی مطالب کتاب قابلیت انتشار در فضاهای مجازی را دارد. فیلم‌نامه نویسان نیز می توانند با کمک گرفتن از این کتاب آثار خود را به نگارش درآورند. در عرصه هنر نمایش نیز می‌توان از اطلاعات کتاب استفاده کرد و حتی شعرا هم می توانند از این کتاب بهره ببرند. درست است که امتیاز این اثر را به نشر سوره مهر واگذار کرده‌ام، اما توصیه می‌کنم کتاب، با توجه به کاربردی بودن، بار دیگر تجدید چاپ شود.

وی در معرفی بیشتر مجموعه سه جدی «فرهنگ آزادگان» اظهار کرد: کتاب اول از مجموعه سه جلدی «فرهنگ آزادگان» مشتمل بر 10 فصل، در حقیقت آینه‌ای از فرهنگ جبهه و جهاد است و بیشتر مطالب آن خاطرات ناگفته و منتشر‌ نشده آزادگان است که در چند روز اول بازگشت به میهن به جهت برخی ضرورت‌ها نظیر مسائل بهداشتی و‌... در قرنطینه‌های مختلفی اسکان یافته بودند.

رجایی همچنین گفت: جلد دوم این مجموعه هم ادامه خاطرات خواندنی آزادگان جنگ تحمیلی است. این جلد، از فصل یازده تا فصل بیست و هفت را در بر می‌گیرد و در آن به موضوعاتی چون آب و تشنگی در اسارت، آمارگیری، مکر و حیله‌های دشمن، ستون پنجم، خیانت‌های منافقان، صلیب سرخ، حماقت‌های دشمن، تلاش دشمن در ایجاد انحراف، شهادت در اسارت، نمادهای مظلومیت، انواع شکنجه‌ها و نگهبانان جلاد، مخالفت با روحیه روانی و شکنجه‌های روحی و روانی در دوران اسارت پرداخته شده است.

رجایی تصریح کرد: جلد سوم فرهنگ آزادگان، فصل بیست و هشت تا سی و نهم این مجموعه ارزشمند و خواندنی را در بر می‌گیرد. در این فصل‌ها به موضوعاتی از قبیل هم‌بستگی، وحدت و ایثار، اسوه‌های صبر، رعایت اصل مخفی‌کاری، راه‌های کسب خبر، ابتکارات و خلاقیت‌ها، اوقات فراغت، برگزاری مراسم،‌ مقاومت و بازگشت به ایران پرداخته شده است.

در بخشی از جلد نخست کتاب فرهنگ آزادگان می خوانیم: «چهار ماه و نیم بود که ابدا به خواسته‌های ما ترتیب اثر نمی‌دادند و ما هم مقاومت می‌کردیم. به همین دلیل یک روز آسایشگاه را بستند و هفت روز آب و غذا را به کلی قطع کردند و بعد از هفت روز درها مجددا باز شد، بچه‌ها بیرون آمدند و نماز جماعت با شکوخی خوانده شد. افسر عراقی دوباره درخواست‌هایش را مطرح کرد و یک بار دیگر با مقاومت اسرا روبه‌رو شد. آنها از قبل چوب و چماق آماده کرده بودند.»

روز 26 مرداد سال 1369، میهن اسلامی شاهد حضور آزادگان سرافرازی بود که پس از سال ها اسارت در زندان ها و اسارتگاه‌های مخوف رژیم بعث عراق، قدم به خاک پاک میهن اسلامی خود گذاشتند.

غلامعلی رجایی، متولد سال 1336 دزفول است. وی در جریان مبارزات مردمی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، به دلیل فعالیت‌های سیاسی‌اش، توسط ساواک دستگیر شد و مدتی را در زندان‌های رژیم پهلوی گذراند. رجایی تاکنون بیش از 30 عنوان کتاب درباره انقلاب اسلامی و دفاع‌مقدس تدوین و منتشر کرده است. او علاوه بر این جانباز بیست درصد بوده و سابقه 93 ماه حضور در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران را دارد.

برداشت‌هایی از سیره امام خمینی (موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی) سیره شهید بهشتی (شاهد) سیره شهید رجایی (شاهد) امام به روایت امام (موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی) خلوتی با خویش (پیام آزادی) لحظه‏ های آسمانی (هزاره ققنوس) از جمله آثار این نویسنده و پژوهشگر است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۴۰۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میدان شهرت در ایران

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، کتاب «میدان شهرت در ایران» اثر پژوهشی احسان شاه‌قاسمی (عضو هیأت علمی گروه ارتباطات دانشگاه تهران) است. این پژوهش به بررسی نقش سلبریتی‌ها در جامعه ایران می‌پردازد و به جنبه‌هایی از این صنعت نوپدید در کشورمان اشاره دارد که تاکنون دیده نشده‌ است. 

 این کتاب با مقدمه آرتور آسابرگر که یکی از بزرگ‌ترین استادان و پژوهشگران زنده علم ارتباطات در دنیا است، از سوی انتشارات پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی منتشر شده است. کتاب «میدان شهرت در ایران» در شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی در محور رسانه و ارتباطات به‌عنوان اثر برگزیده معرفی شد.

 سه فصل اول کتاب به توضیح تاریخچه شهرت در ایران، شالوده‌های شهرت، نقش صنعت شهرت در سلبریتی‌سازی و... اختصاص دارد.

در سه فصل دوم، به مسائلی همچون فمنیسم شهرت، نیکوکاری سلبریتی‌ها و شهرت و دین پرداخته شده است.

 در فصل ششم نشان داده می‌شود صنعت شهرت چگونه از عناصر دینی برای سلبریتی‌سازی استفاده می‌کند و چگونه مخاطبان و کاربران به مسیری کشانده می‌شوند که احساس کنند با سلبریتی‌ها روابط صمیمانه شخصی و دوسویه دارند.

در فصل هفتم، نویسنده به مسأله مصرف‌گرایی و رابطه آن با شهرت پرداخته و نشان می‌دهد چگونه سلبریتی‌ها به‌صورت آشکار و نهان، مصرف‌گرایی را تبلیغ می‌کنند و چگونه این کار آنها در تضاد با ادعا‌های زیست محیطی آنها قرار می‌گیرد.

فصل هشتم این کتاب به توصیه‌هایی برای مدیریت فرهنگ شهرت اختصاص یافته است. این کتاب تلاش دارد به این سوالات پاسخ گوید:

فرهنگ شهرت از کجا پیدا شد و در ایران چه روندی را طی کرده است؟ رابطه شهرت و پول چیست؟ فضای مجازی چه کمکی به سلبریتی‌ها کرده است؟ چرا نیکوکاری سلبریتی‌ها زیانبار است؟ شهرت چه ارتباطی با فمنیسم پیدا می‌کند؟

آسابرگر در مقدمه کتاب «میدان شهرت در ایران» می‌نویسد: این کتاب به جنبه‌هایی از این صنعت نو پدید در ایران اشاره می‌کند که تا کنون دیده نشده‌اند. مطالب این کتاب کمک می‌کند که حتی مخاطب غیرایرانی هـم به جنبه‌هایـی از شهرت در کشور خودش آگاه شود کـه تا کنون در پیش چشم او بوده و نمی‌دیده است، و شاید این را بتوان مهم‌ترین امتیاز کتاب دانست.

شاه‌قاسمی، نویسنده کتاب می‌گوید از حدود ده سال پیش که مطالعه روی شهرت را آغاز کرده است، هر روز افراد بیشتری متوجه شده‌اند مسأله شهرت مسئله‌ای مهم در فرهنگ ماست. اوایل کار، حتی جامعه‌شناسان بسیاری به او می‌گفتند مسأله شهرت در ایران چندان مهم نیست که ارزش پژوهش‌های گسترده و ژرف را داشته باشد. رسانه‌های رسمی و غیررسمی ایران چندان مسأله شهرت را جدی نمی‌گرفتند و دانشجویان علوم انسانی کمتر این حوزه را حوزه مهمی برای انجام پژوهش و نگارش پایان‌نامه و رساله می‌دانستند. امروز که میلیون‌ها نوجوان ایرانی عملا برای سلبریتی‌های داخلی و خارجی بردگی می‌کنند، پژوهش‌های بسیار بیشتر و بهتری در این حوزه انجام می‌شود.

بریده‌ای از کتاب «میدان شهرت در ایران» که گوشه‌ای از این ابعاد ناپیدا را ملموس‌تر بیان می‌کند به این شرح است:

«سلبریتی‌های ایرانی معمولاً از اصطلاح «خراب شده» در توصیف کشورشان استفاده می‌کنند انگار این کشور ویرانه‌ای است که لیاقت آنها را ندارد و آنها با بازگشت به این کشور یا ماندن در آن باید بر سرش منت بگذارند. هر وقت چنین اظهار نظر‌هایی را می‌شنوم سه نکته به ذهنم می‌رسد، نخست باید از دوگانه حکومت ملت پرهیز کرد حکومت هم بخشی از ملت است و برعکس. نمی‌توان تصور کرد نیرویی اسرارامیز تعدادی غیرایرانی را از کشوری دیگر آورده است تا در جایگاه‌های مؤثر حکومتی قرار بگیرند و ایران را خراب کنند. دوم سلبریتی‌ها هرگز نمی‌گویند که این خراب شده باعث بالیدن و موفقیت آنها شده است. سوم و از همه مهم‌تر، سلبریتی‌ها هرگز توضیح نمی‌دهند که اگر ایران شایستگی آنها را ندارد چرا حاضر نیستند در جایی کار کنند که شایستگی آنها را دارد.»                     

احسان شاه‌قاسمی در سال ۱۳۵۷ در شهرستان رستم به دنیا آمد. کودکی را در نورآباد ممسنی، شیراز و تهران گذراند. در سال ۱۳۸۱ با مدرک کارشناسی مهندسی مکانیک از دانشگاه شیراز فارغ التحصیل شد و بعد از گذراندن دوره سربازی، در سال ۱۳۸۴ وارد دوره کارشناسی ارشد ارتباطات در دانشگاه تهران شد و تحصیلات خود را تا سطح دکتری در این دانشگاه ادامه داد. شاه‌قاسمی از سال ۱۳۹۴ به عنوان عضو هیات علمی در گروه ارتباطات دانشگاه تهران مشغول کارشد.

وی در دو دهه گذشته بیش از پنجاه کتاب را از انگلیسی به فارسی ترجمه کرده و دست کم چهار کتاب را به زبان‌های فارسی و انگلیسی منتشر نموده است. مقاله‌های او در مجلات مهم منتشر شده است. از سال ۱۳۹۹ شاه‌قاسمی برای اولین بار درس مطالعات شهرت و هواداران را در ایران ارائه کرد. او پیش از آن یک دهه را صرف مطالعه و تحقیق درباره شهرت و رابطه آن با رسانه‌ها کرده بود. در سال ۱۴۰۲ پژوهش‌های او در قالب کتابی به نام «میدان شهرت در ایران» به وسیله پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی منتشر شد و به عنوان مهم‌ترین منبع تدریس مطالعات شهرت در اختیار دانشگاه‌های مختلف قرار گرفت.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازدید اهالی رسانه از بزرگراه آزادگان و نشست عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • میدان شهرت در ایران
  • انتشار کتاب ماهی جان در قزوین
  • ۱۰ عنوان به مجموعه کتاب‌های کودکی نامداران اضافه می‌شود
  • انتشارات شهید کاظمی با ۶۰ عنوان جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • انتشار کتاب «ماهی جان» در قزوین
  • برگزاری جشن تولد برای مجموعه کتاب‌های پیامبران اولوالعزم در نمایشگاه کتاب
  • خون شریک ۲ + فیلم
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود