Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@08:25:42 GMT

حرکت جهان به سمت «دنیای خاکستری»

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۴۰۷۱۶

حرکت جهان به سمت «دنیای خاکستری»

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از ایسنا ریال،دکتر مریم نوروزیان، مدیر پروژه راه‌اندازی کلینیک‌های اختلالات شناخت در مراسم افتتاحیه اولین دوره آموزشی پروژه کشوری راه‌اندازی کلینیک‌های اختلالات شناخت و حافظه با اشاره به ایجاد این کلینیک‌ها افزود: با راه‌اندازی این کلینیک‌ها دوره‌های آموزشی برای آموزش متخصصان در حوزه سالمندی از مهر ماه برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ایجاد این کلینیک‌ها را از یک سال و نیم گذشته دانست و اظهار کرد: با راه‌اندازی این کلینیک‌ها فراخوان برای جذب متخصصان طب سالمندی منتشر شد.

نوروزیان با اشاره به مطالعات خود در حوزه طب سالمندی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، یادآور شد: 20 سال قبل که فعالیت خود را در این زمینه آغاز کردم، اهمیت سالمندی برای کسی محرز نبود؛ از این رو با راه‌اندازی اولین کلینیک‌ سالمندی و اعلام فراخوان افراد کمی اعلام آمادگی کردند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه در این مدت دوران آسانی بر ما نگذشت و امروز با افتتاح این کلینیک‌ها روز مهمی برای ما محسوب می‎شود، ادامه داد: دنیا در حال خاکستری شدن است؛ به گونه‌ای که در هر ثانیه 2 نفر به سن 60 سالگی می‌رسند؛ از این رو در سال 2012 حدود 11 درصد جهان سالمند بود و این میزان در سال 2050 به 22 درصد بالغ خواهد شد.

وی بیشترین مواجهه با پدیده سالمندی را مربوط به قاره آسیا دانست و اظهار کرد: این در حالی است که در کشورهای پیشرفته رشد سالمندی ثابت مانده است؛ ولی در ایران رشد سالمندی رو به افزایش است، به گونه‌ای که بر اساس آخرین آمارها 10 درصد جمعیت کشور سالمند است و این میزان در سال 2025 به 10.5 درصد و در سال 2050 به 27 درصد افزایش خواهد یافت و این در حالی است که بیسوادی به‌ویژه در میان زنان سالمند افزایش می‎یابد.

این محقق، بیسوادی را یک ریسک فاکتور برای ابتلا به آلزایمر دانست و ادامه داد: آلزایمر یک بیماری وابسته به سن است و به غیر از سالمندی بیماری آلزایمر در کشورهای توسعه نیافته با شیب تند رو به افزایش است؛ ولی این بیماری در سال گذشته در آمریکا کاهش یافته که این امر امیدهایی را در زمینه این بیماری ایجاد کرده است.

وی با بیان این که در حال حاضر 50 میلیون بیمار مبتلا به دمانس در دنیا وجود دارد، گفت: این میزان در سال 2020 به 75 میلیون و در سال 2030 به 135 میلیون بیمار بالغ خواهد شد.

مجری طرح کلینیک‌های شناختی و حافظه، با تاکید بر اینکه ما هنوز نمی‌دانیم بیماران مبتلا به آلزایمر چه حسی دارند، افزود: 2 ریسک فاکتور سن بالا و ژنتیک در بروز دمانس موثر هستند. تا سن 60 سالگی اختلالات شناختی ثابت است و از این سن به بعد فراموشی آغاز می‌شود.

نوروزیان با تاکید بر اینکه در کشور ما این بیماری 2 سال دیرتر نسبت به سایر کشورها تشخیص داده می‌شود، خاطرنشان کرد: فرآیند شروع آلزایمر 20 سال قبل از آنکه فرد متوجه آن باشد، ایجاد خواهد شد.

وی پیشگیری از ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی و کاهش مصرف سیگار را از عوامل جلوگیری از ابتلا به دمانس عنوان کرد و افزود: در مقابل کلسترول بالا، مصرف الکل، چاقی، افسردگی، بی سوادی و عدم فعالیت از جمله ریسک فاکتورهای ابتلا به دمانس است.

این محقق با تاکید بر اینکه این بیماری درمان قطعی ندارد، اظهار کرد: ولی داروهایی که برای درمان این بیماری عرضه شده، برای پیشگیری از بیماری موثر است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران به روش‌های محافظت از مغز اشاره کرد و گفت: یادگیری مطالب جدید، رعایت مسایل پزشکی، دید مثبت نسبت به زندگی و فعالیت‌های جدید از جمله عواملی هستند که موجب خواهند شد مغز در معرض آسیب قرار نگیرد. مغز انسان برای آموختن و مدیریت ساخته شده است؛ از این رو زندگی افرادی که مدت طولانی را با برنامه‌های تلویزیونی و یا شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند، نگران‌کننده خواهد بود.

نوروزیان انجام امور خیریه، کشاورزی و نگهداری حیوانات را از دیگر اقدامات برای حفاظت از مغز نام برد و در این باره توضیح داد: انسان نیاز دارد که به دیگران کمک کند؛ از این رو انجام امور خیریه مغز را از آسیب دور می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه اگر درمان کمی زودتر صورت گیرد فرد با عزت از دنیا خواهد رفت، ادامه داد: از این رو از سال 1980 کلینیک‌های مغز و شناخت در دنیا راه‌اندازی شد. این مراکز هزینه‌ای بر دوش سلامت جوامع نخواهند بود، چراکه در حال حاضر در کشور هزاران دانشجوی جوان در حوزه‌های کارشناسی ارشد و دکتری در رشته‌های روانشناسی و شاخه‌های آن داریم که می‎توانیم آنها را در این حوزه‌ها دعوت به همکاری کنیم.

مجری طرح با اشاره به اجرای پروژه کشوری راه‌اندازی اولین کلینیک‌های شناخت و حافظه در بیمارستان روزبه در سال 2005، افزود: ما معتقدیم اگر تشخیص دمانس و آلزایمر 5 سال زودتر صورت گیرد، با استفاده از داروهای موجود می‌توانیم فراموشی را به تعویق بیندازیم که در این زمینه آگاهی‌بخشی جامعه نقش مهمی را در این زمینه ایفا می‌کند.

705

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۴۰۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار

به گزارش خبرگزاری مهر، علی فتحی آشتیانی، در مراسم گرامیداشت روز روانشناس که در کمیته امداد برگزار شد، با اشاره به ارتباط نزدیک کمیته امداد و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: کلینیک‌های مشاوره رز با مجوز سازمان نظام روانشناسی و مشاوره فعالیت خود را از سال ۱۴۰۱ آغاز کرده‌اند.

وی افزود: کلینیک‌های رز تا امروز خدمات بسیار خوبی در حوزه مشاوره به خانواده‌های تحت حمایت کمیته امداد ارائه کرده‌اند.

فتحی آشتیانی از همکاری بیش از هزار روانشناس و مشاور در قالب کلینیک‌های راه زندگی خبر داد و اضافه کرد: این اتفاق خوبی است که سبب گسترش خدمات مشاوره و ارتقای سطح بهداشت روحی و روانی اقشار کم برخوردار شده است.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره خاطرنشان کرد: سازمان نظام روانشناسی و مشاوره هرگونه کمکی که کمیته امداد در حوزه تخصصی این سازمان نیاز داشته باشد، آمادگی همکاری دارد.

وی با اشاره به فعالیت ۳۱ مرکز مشاوره راه زندگی در مراکز استان‌ها تاکید کرد: در هر کلینیک تعدادی از مشاوران و روانشناسان در حال ارائه خدمات تخصصی به جامعه هدف کمیته امداد هستند.

فتحی با بیان اینکه تعرفه خدمات مشاوره برای خانواده‌های نیازمند بالا است، گفت: این خدمات در مراکز کلینیک رز به صورت رایگان به مددجویان ارائه می‌شود.

کد خبر 6091485

دیگر خبرها

  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار
  • عیادت مدیرعامل باشگاه استقلال از مهدی مهدی پور
  • ستاره رژیم صهیونیستی در جهان رو به افول است
  • ذخایر شکلات جهان در خطر است
  • بالا رفتن سن سالمندی از دیدگاه عموم
  • از چه سنی به بعد جزو افراد پیر محسوب می‌شویم؟
  • حمایت از اعتراضایات ضدصهیونیستی دانشگاهیان آمریکا
  • جریان دانشجویی بستر خوبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری در فعالیت‌های فرهنگی است
  • کاردرمانی در منزل چقدر هزینه دارد؟
  • ایجاد مرکز عرضه پوشاک حجاب و کالای عفیفانه در تهران