Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس ارشد روانشناسی مواجه شدن با مشکلات خانوادگی در اوایل زندگی و توجه بیش از حد به فرزندان را از جمله عوامل افزایش احتمال مصرف مواد مخدر در افراد دانست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، تصویر مردان و کودکان ژولیده‌ای که تا کمر داخل سطل‌های بزرگ زباله شهری خم شده‌ و غذای روزانه و پول موادشان را در لابه‌لای زباله ها و پسماندهای شهری جستجو می‌کنند، یا حتی دیدن افرادی که با سیمی بلند داخل صندوق‌های صدقات دنبال صدقه می‌گردند تصویر غریبی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



احمد عزیزی معروف به دایی احمد مسافریست که سال ها با مصارف مختلف مواد مخدر درگیر اعتیاد بوده است. به گفته خودش 15 سال مصرف کننده و توزیع کننده مواد مخدر بوده و با عزمی راسخ، همت و تلاش زیاد، خود را از این بلای خانمان سوز نجات داده وهم اکنون که با ترک اعتیاد از مواد فروش دیروز به کتاب فروش امروز تغییر وضعیت داده تا در مرکز ترک اعتیاد در حال خدمت رسانی به بیماران معتاد است.

وی ماجرای گرفتار شدن در دام اعتیاد را اینگونه شرح می دهد که اوضاع مالی خانواده ام بد نبود هر چه می خواستم بدون هیچ کم و کاستی برایم مهیا بود اما دو علت ژنتیکی محبت زیادی خانواده ها و دیگری نه گفتن های خانواده ها را زمینه ساز اعتیاد فرزندان می دانم.

به گفته دایی احمد در هر کوچه ای یک مصرف کننده مواد مخدر زندگی می کند، خانواده ها باید با مدیریت صحیح و نظارت بیشتر روی فرزندان آنها را زیر نظر بگیرند، نه گفتن را به فرزندان خود یاد دهند و بدانند که محبت بیش از حد آدمی را به ورطه نابودی می کشاند، همچنین در انتخاب دوست به آنها کمک کنند رفیق ناباب آینده فرزندان را تباه می کند تا دیر نشده خانواده ها فرزندان خود را در یابند و این جمله را به یاد داشته باشند که، «نه» گفتن از زیباترین کلماتی است که هر انسان می تواند در خود پرورش دهد.

آزادی بیش از حد به فرزندان یکی از علل اعتیاد به مواد مخدر است
اسما دهمرده در گفت وگو با عصرهامون با بیان اینکه طلاق، اعتیاد، حاشیه نشینی و مفاسد اخلاقی و اجتماعی از جمله آسیب های اجتماعی است، اظهار کرد: والدین الگوی فرزندان به شمار می روند که آموزش ارزش های اخلاقی، رفتارهای مناسب اجتماعی و ارائه معیارهای خوب و بد از سوی آنها می تواند در پیشگیری از اعتیاد افراد به ویژه نوجوانان و جوانان موثر واقع شود.

وی آزادی بیش از حد به فرزندان را یکی از علل اعتیاد به مواد مخدر عنوان کرد و ادامه داد: وجود اختلافات خانوادگی، طلاق، بیکاری، کمبود محبت، بیسوادی، معاشرت با دوستان و هم سن و سالان ناباب، اعتیاد یکی از والدین، مشکلات خانوادگی و غیره را از دیگر علل گرایش افراد به اعتیاد است.

مواد مخدر باعث خدشه زدن به اعتبار افراد می شود
این کارشناس ارشد روانشناسی با بیان اینکه مواد مخدر باعث خدشه زدن به اعتبار افراد می شود، ادامه داد: اعتیاد به مواد مخدرعلاوه بر تباهی زندگی فرد و اطرافیان باعث ارتکاب انواع انحرافات و جرائم همچون سرقت، فحشا، افزایش شغل های کاذب، بیکاری، قاچاقچیان و غیره می شود که این مهم سلامت و امنیت اجتماعی را نیز خدشه دار خواهد کرد.

اعتیاد به مواد مخدر مهمترین آسیب اجتماعی است
وی با بیان اینکه باید مانع ورود اعتیاد این بلای خانمان سوز به خانه ها شویم، افزود: اعتیاد به مواد مخدر مهمترین آسیب اجتماعی است زیرا باعث می شود جسم و روان فرد معتاد از حالت عادی خارج شود از همین رو از آنجایی که دوران نوجوانی یکی از مخاطره آمیزترین دوران زندگی افراد از نظر شروع مصرف مواد مخدر است باید به خطرات و مضرات این بلای خانمان سوز آشنا و آگاه بود تا بتوان در جهت ‍‍‍پیشگیری از اعتیاد موثر واقع شد.

طلاق و فروپاشی خانواده دستاورد گرایش به اعتیاد است
دهمرده با اشاره به نقش موثر خانواده در پیشگیری از بروز به اعتیاد بیان کرد: ضعف والدین در کنترل فرزندان از جمله مشکلاتی است که اکثر خانواده ها با آن دست و پنجه نرم می کنند از همین رو فروپاشی نظام خانواده بدترین آسیب و دستاورد مواد مخدر تلقی می شود.

وی در تکمیل مطلب فوق با بیان اینکه طلاق و فروپاشی خانواده دستاورد دیگر گرایش به اعتیاد است، تصریح کرد: تمامی دستگاه ها و سازمان ها باید در راستای آگاه سازی خانواده ها به این ماده خانمان سوز و جلوگیری افراد از گرایش به آن ورود پیدا کنند.

نقش مواد مخدر در بزهکاری افراد غیرقابل انکار است
وی با تاکید بر این موضوع که نقش مواد مخدر در بزهکاری افراد و فرو پاشی خانواده ها غیرقابل انکار است، ادامه داد: امروز مواد مخدر یکی از معضلات مهم جامعه و خانواده ها تلقی می شود که می طلبد برای مبارزه با آن تمام افراد جامعه همکاری و تعاملی سازنده داشته باشند.

اعتیاد عامل فروپاشی و متزلزل شدن کانون گرم خانواده است
این کارشناس خاطر نشان کرد: اگر در یک خانواده پدر و مادر هر دو معتاد باشند مصرف به مواد مخدر در بین اعضای آن خانواده گسترش بیشتری داشته و عادی می شود که این مهم علاوه بر اثرات منفی در روحیه و جسم فرزندان زمینه مناسبی برای ابتلای آنها به اعتیاد است.

دهمرده با تاکید بر این مطلب که اعتیاد عامل فروپاشی و متزلزل شدن کانون گرم خانواده است، افزود: گرایش افراد به سمت اعتیاد منجر به سلب آسایش از اهالی خانه و از بین بردن اعتماد و صداقت بین اعضا می شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۴۰۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غذای شرکتی، عاملی برای افزایش تعلق خاطر کارکنان به سازمان

چه چیزهایی موجب تعلق خاطر کارکنان به سازمان می‌شود؟ غذای شرکتی یکی از راه‌هایی است که می‌تواند این احساس تعلق خاطر را در کارکنان ایجاد کند. هر چه این احساس قوی‌تر باشد، کارکنان را بیشتر تشویق می‌کند تا در انجام وظایف خود کوشا باشند و با شرکت ارتباط بهتر برقرار کنند. بنابراین، اختصاص دادن زمانی برای سرو ناهار یا شام شرکتی یکی از محرک‌های اصلی برای بهبود مشارکت کارکنان و ایجاد حس تعلق است.

اهمیت غذای شرکتی در تعلق خاطر کارکنان سازمان

از آنجایکه کارمندان بیشتر وقت خود را در محل کار می‌گذرانند، باید حس کنند که بخشی از این سیستم هستند. این حس در اثر ویژگی‌ها و وظایف مشترک در یک تیم بوجود می‌آید و فرد را با نیروی بیشتری به کل سازمان متصل می‌کند. حس تعلق خاطر به عنوان یک محرک درونی بر کاهش سطح استرس و افزایش بهره وری، احساس شادی و سلامت روحی و جسمی کارکنان تأثیر می‌گذارد. اما چگونه می‌توان این حس تعلق را در سازمان خود پرورش داد؟ سرو غذای پرسنلی در شرکت این احساس را در کارکنان چند برابر می‌کند.

سال‌هاست اهمیت تعلق خاطر کارکنان به یک مجموعه بزرگ‌تر توسط محققان ثابت شده است. ایجاد حس تعلق خاطر با برگزاری دورهمی‌های تیمی و سفارش غذای شرکتی و پرسنلی چشم‌اندازی مشترک برای رسیدن به یک هدف را ایجاد می‌کند. مدیران با ترتیب دادن برنامه غذایی منظم، کارکنان را تشویق به برقراری ارتباط می‌کنند و به آن‌ها احساس مهم بودن و تعلق خاطر می‌دهند. از طرفی غذا خوردن کنار همکاران یک کار لذت بخش است و سنگ بنای ایجاد روابط دوستانه خواهد بود. پرورش حس تعلق خاطر به محل کار به معنای ایجاد پیوندهای قوی در یک تیم است و ارزش آن را دارد که برای جذب همه افراد سازمان وقت بگذاریم و واقعاً این حس را ایجاد کنیم.

چگونه غذای شرکتی حس تعلق خاطر ایجاد می‌کند؟

ناهار شرکتی کارکنان را دور هم جمع می‌کند تا از موفقیت تیمی خود لذت ببرند و حس کنند که به فرهنگ کاری سازمان متصل هستند. برگزاری رویدادها و فعالیت‌های گروهی، جشن‌ها و مناسبت‌های خاص همراه با پذیرایی و سرو غذا راهی عالی برای اطمینان از موفقیت کلی سازمان و تشویق به برقراری ارتباط و مشارکت در بین کارکنان است. اگر کارکنان سازمان احساس مشارکت و انگیزه نداشته باشند و خود را بخشی واقعی از تیم ندارند، استعداد کاری خود را از دست خواهید داد.

سفارش غذای ‌شرکتی برای افزایش روحیه کارکنان معجزه می‌کند و باعث می‌شود کارکنان احساس ارزشمندی کنند. این برنامه رفاهی نشان می‌دهد که به سلامت کارکنان اهمیت می‌دهید و حس اجتماعی آن‌ها تشویق می‌کنید. در واقع، غذا خوردن در محل کار نه تنها بد نیست بلکه ایجاد محیط بازتر و پرشورتر و تعامل اجتماعی را افزایش می‌دهد.

برای افزایش مشارکت کارکنان، نظرخواهی در مورد نوع غذاها و برنامه غذایی روزانه سازمان را در دستور کار خود قرار دهید تا حس تعلق خاطر را نیز افزایش دهید. برای سفارش انواع غذاهایی ایرانی یا فرنگی، نوع ساندویچ‌ها، سالادها، سوپ‌ها و نوشیدنی‌ها نظر کارکنان را بدانید. حتی می‌توانید در مورد کیفیت غذاها و گنجاندن غذاهای رژیمی به برنامه غذایی با کارکنان خود صحبت کنید تا از این طریق با سلایق آن‌ها بیشتر آشنا شوید. تمام این کارها در نهایت تعلق خاطر و حس اجتماعی را کارکنان را تقویت می‌کند.

برای کارکنان غذا خوردن بعد از یک روز کاری سخت در مکانی مشترک مانند یک سالن غذاخوری بزرگ تجربه عالی خواهد بود. در محیط‌های پرمشغله کاری امروزی، ایجاد فضاهایی برای سرو غذا مورد توجه است. بنابراین، حتما محلی را برای سرو غذا اختصاص دهید. فضاهای نوآورانه، امکانات سرو غذا در محیط اداری و دسترسی راحت به وعده‌های غذایی و میان‌وعده‌های مغذی را در طول روز برای کارکنان فراهم می‌کنند.

کترینگ‌های باتجربه با ارائه برترین منوهای غذایی به سازمان‌ها کمک می‌کنند تا در میان مشغله روزانه فضایی برای گفتگو فراهم کنند. با سفارش غذای پرسنلی از بهترین کترینگ‌ها یک فضای صمیمانه هم برای پرورش خلاقیت و هم کار عمیق فراهم می‌کنید. سفارش وعده‌های غذایی مغذی مطابق با اولویت‌ها و محدودیت‌های غذایی، فضایی را برای کارمندان فراهم می‌کند تا با یکدیگر روابط مثبتی برقرار کنند و حس اجتماعی بودن را در محیط کار بیشتر تقویت کنند.

زمانی که غذای مورد نیاز کارکنان خود را از شرکت‌های تهیه غذا سفارش می‌دهید این پیام را به آن‌ها می‌دهید که نگران غذای خود نباشید. در واقع، شما از طریق کترینگ‌ها همه کارها از جمله خرید مواد اولیه، آماده‌سازی، برنامه‌ریزی، پخت و پز و بسته بندی را انجام داده‌اید. با دسترسی راحت به وعده‌های غذایی مغذی، کارمندان در زمان صرفه جویی می‌کنند، در غیر این صورت، باید زمان زیادی را صرف تهیه غذا یا جستجوی غذا در اینترنت کنند. صرفه‌جویی در وقت و انرژی کارکنان، به آن‌ها اجازه می‌دهد زمان و انرژی بیشتری برای انجام کارهای روزمره خود و کارهای شرکت داشته باشند؛ این منجر به افزایش رضایت شغلی و احساس رفاه بیشتر می‌شود. ناریجه، یک از بهترین و با کیفیت ترین کترینگ ها در زمینه سفارش غذای سازمانی است که در راستای ایجاد آرامش و تعلق خاطر کارمندانتان به شما کمک می کند.

از طرفی غذای پرسنلی به معنی اهمیت سلامتی کارکنان برای سازمان و مدیران آن است. دسترسی به گزینه‌های غذایی سالم و خوشمزه در محل کار، روحیه کارکنان را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد. هنگامی که کارمندان گزینه‌های غذایی مناسب و سالمی در دسترس داشته باشند، به احتمال زیاد احساس ارزشمندی و مراقبت از سوی کارفرمایان خود می‌کنند. این به نوبه خود باعث ایجاد یک محیط کاری مثبت و افزایش رضایت کلی شغلی و حس تعلق خاطر می‌شود.

سوالات متداول

1.حس تعلق خاطر کارکنان به سازمان چیست؟

حس تعلق خاطر به محل کار به این معنی است که کارمند خود را جزئی از تیم یا سازمان می‌داند و پیشرفت خود را در پیشرفت سازمان می‌بیند.

2. چرا تهیه غذای سازمانی منجر به تعلف خاطر کارکنان به سازمان می‌شود؟

سفارش غذای سازمانی توسط مدیران به کارکنان این پیام را می‌دهد که سلامتی شما برای سازمان اهمیت زیادی دارد و تمام تیم سازمانی مانند یک خانواده در کنار یکدیگر هستند.

3. کترینگ‌ها چه نقشی در حس تعلق کارکنان به سازمان دارند؟

کترینگ‌ها با فراهم کردن غذای شرکتی و سرو آن در شرکت می‌توانند عوامل استرس زا در رابطه با تهیه غذای روزانه را در کارکنان کاهش دهند که بر سلامت روان و رضایت شغلی و حس تعلق خاطر آن‌ها تأثیر مثبت می‌گذارد.

4. چگونه کارکنان می‌توانند در زمینه سفارش غذای شرکتی مشارکت کنند؟

مدیران می‌توانند در مورد سفارش انواع غذاها، کیفیت غذاها و نوشیدنی‌ها، غذاهای رژیمی و خاص و سلامت و مغذی بودن غذاها در جلسات کاری نظر کارمندان را جویا شوند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899165

دیگر خبرها

  • دستگیری دو باند توزيع مواد مخدر در کرمانشاه
  • آموزش فنی و حرفه ای رایگان برای ترک کنندگان
  • جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد
  • کشف حدود ۲۵ کیلوگرم مواد مخدر صنعتی در تایباد
  • کشف حدود 25 کیلوگرم مواد مخدر صنعتی در مرز دوغارون
  • پلمب مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت
  • تشخیص گرایش سیاسی افراد از روی چهره‌شان توسط هوش مصنوعی
  • کشف و ضبط ۱۰ کیلوگرم مواد مخدر در بروجرد
  • ۲۵ سمن برای مقابله با موادمخدر در قزوین فعال است
  • غذای شرکتی، عاملی برای افزایش تعلق خاطر کارکنان به سازمان