Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@04:13:30 GMT

رای یونسکو به ابقای ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره ایران

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۴۶۷۹۳

گشتاسب تصریح کرد: با توجه به چنین شرایط حساس پیش آمده دفتر زیستگاه ها و امور مناطق نیز با درک این واقعیت که در صورت حذف شش ذخیره گاه اعتبار بین المللی ایران در عرصه حفاظت از طبیعت و بویژه ذخیره گاه های زیستکره خدشه دار خواهد شد با تمام توان اراده خود را برای تکمیل در خور فرم های بازنگری بکار بست.

خبرگزاری مهر: مدیر کل دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد: برنامه انسان و کره مسکون یونسکو رای به ابقای ذخیره گاه های زیستکره ایران در شبکه جهانی ذخیره گاه های زیستکره جهان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست (پام)، حمید گشتاسب با بیان این مطلب افزود: براساس آخرین جلسه کمیته بین المللی مشورتی برنامه انسان و کره مسکون یونسکو در بیست و نهمین جلسه شورای برنامه انسان و کره مسکون به منظور بررسی فرم های بازنگری و تمدید ذخیره گاههای زیستکره در سال ۲۰۱۷ و نامه چونلی هان رئیس بخش اکولوژی و علوم زمین یونسکو ۶ ذخیره گاه کشور که در معرض حذف از شبکه جهانی ذخیره گاههای زیستکره بودند، واجد شرایط شناخته شده و فرم های تکمیل شده توسط دفتر زیستگاه ها و امور مناطق سازمان را تائید و رای به تمدید آن دادند.

گشتاسب افزود: درسال ۲۰۱۳ فرم های بازنگری ۹ ذخیره گاه کشور مانند سایر کشورها به برنامه انسان و کره مسکون یونسکو ارسال که فقط ۳ ذخیره گاه توران، ارومیه و میانکاله تائیدیه دریافت کرده و سایر ذخیره گاه در بلاتکلیفی باقی مانده وبا مکاتبات متعددی که از طریق مراجع ذیربط صورت می پذیرفت بر تکمیل فرم ها در اولین فرصت تاکید داشت که در صورت عدم اقدام بموقع امکان حذف شش ذخیره گاه کشور از شبکه مناطق ذخیره گاهی جهان دور از انتظار نبود.

گشتاسب تصریح کرد: با توجه به چنین شرایط حساس پیش آمده دفتر زیستگاه ها و امور مناطق نیز با درک این واقعیت که در صورت حذف شش ذخیره گاه اعتبار بین المللی ایران در عرصه حفاظت از طبیعت و بویژه ذخیره گاه های زیستکره خدشه دار خواهد شد با تمام توان اراده خود را برای تکمیل در خور فرم های بازنگری بکار بست.

مدیر کل دفتر زیستگاه و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست توضیح داد: هرساله برخی از این ذخیره گاه دردنیا به دلیل کامل نبودن یا ناقص بودن فرم های بازنگری از فهرست جهانی حذف می شوند بطوریکه در سال ۲۰۱۷ حدود ۲۰ سایت در جهان از کشورهائی نظیر آمریکا و بلغارستان حذف شدند.

وی افزود: روند تکمیل فرم های باز نگری از حساسیت و توجه ویژه ای باید برخوردار باشد و این امر در اغلب کشورها با بکارگیری نیروهای متخصص و تامین منابع مالی در خور صورت می گیرد اما این امر در سازمان از آنجاییکه تا کنون بودجه اختصاصی برای ذخیره گاههای زیستکره دیده نشده است، تکمیل فرم های بازنگری ذخیره گاه های زیستکره گلستان، حرا، گنو، ارسباران، کویر، ارژن و پریشان صرفا" با توان کارشناسی پرسنل دفتر با راهبری آقای علی بالی رئیس گروه بررسی های جغرافیائی و کارشناس رابط ذخیره گاه های زیستکره سازمان در یونسکو ونیز همکاری بیدریغ خانم دکتر مینا استقامت و حمایت های قابل تقدیرکمیسیون ملی یونسکو و دبیرخانه کمیته ملی برنامه انسان و کره مسکون یونسکو در ایران و استان های ذیربط صورت گرفت.

گشتاسب با تبریک این اتفاق بزرگ و ارزشمند را به کلیه همکاران در سازمان و دوستداران محیط زیست در سراسر کشور ابراز امیدواری کرد: هر چه زودتر ذخیره گاه های زیستکره کشور از حمایت های قانونی ویژه و ردیف اعتباری خاص برخوردار شوند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۴۶۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است

غلامرضا ابدالی مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط‌ زیست در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره قاچاق حیات وحش گفت: با حضور رییس سازمان محیط زیست و مقامات کشوری که دارای مسئولیت هستند از جمله فراجا، گمرک قوه قضاییه یک نشست هم اندیشی را در راستای مسئله حیات وحش برگزار کردیم.

او ادامه داد: در این نشست مسئله قاچاق حیات وحش را تبیین کردیم. قاچاق حیات وحش قاچاقی است که رتبه دوم یا سوم را به خود اختصاص داده است. قاچاق حیات وحش بسیار پر سود بوده که تمام کشور‌ها و به خصوص کشور خودمان به دلیل کریدور بودن مبدا قاچاقچیان قرار گرفته است.حیات وحش نقش اساسی و کلیدی در زندگی ما دارند که اگر بی تفاوت باشیم قطعا ژن‌های بی بدل را از دست خواهیم داد.

ابدالی تصریح کرد: امسال کمیته ملی قاچاق جانوری را تشکیل داده ایم که بتوانیم این رتبه را تغییر دهیم. 

او گفت: موضوع مهمی که تا به الان باید توجه شود آموزش است. آموزش لازم را به نیرو‌هایی که در ورودی‌های گمرک و فراجا هستند باید به خوبی ارائه شود تا بتوانند در کمترین زمان اقدام مناسبی را از خود نشان دهند. انواع و گونه‌های مختلف قاچاق را شناسایی بشناسند تا بتوانند موارد قاچاق را تشخیص دهند. 

معاون سازمان حفاظت محیط زیست  تصریح کرد: فقر و بیکاری از علل قاچاق محسوب می‌شوند. ناآگاهی از عواقب قاچاق نیز باید مورد توجه قرار گیرد برخی از بازار قاچاق، حیوانات را خریداری می‌کنند و این موضوع‌ها باید فرهنگ سازی شود.

ابدالی بیان کرد: متولی اصلی در کشور ستاد مرکزی مقابله با کالا و ارز نهاد ریاست جمهوری است. اما دستگاه‌هایی که می‌توانند به ما کمک کنند پلیس فراجا از جمله پلیس فرودگاه، راه آهن، قوه قضاییه، هستند که می‌توانند کمک کننده باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم
  • گوترش: از شمار زیاد خبرنگاران کشته شده در غزه شوکه و وحشت زده‌ام
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • طوفان‌الاقصی/ جایزه یونسکو برای خبرنگاران غزه
  • روز ۲۱۰ طوفان‌الاقصی|جایزه یونسکو برای خبرنگاران غزه
  • جایزه سالانه یونسکو به خبرنگاران غزه اعطا شد
  • لزوم توجه به رویکردهای اساسی برای تفکیک زباله از مبدا
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است