Web Analytics Made Easy - Statcounter

حبیب الرحمان قاسم پزشک افغان چهارمین جراح برتر سوختگی جهان در بیمارستان شهر مشغول به کار است. سال گذشته در آستانه اعطای جایزه معتبر بین‌المللی برای نیکوداشت فعالیت‌های گسترده‌اش در زمینه درمان سوختگی، تیم مشترکی از بیمارستان کودکان دانشگاه زوریخ و انتربرنز بریتانیا موظف شدند تا فعالیت‌های چشمگیر درمانی پزشکی را بررسی کنند که از افغانستان برخاسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتیجه این ارزیابی و پژوهش که در ژورنال آمریکایی سن انتنیو اکسپرس نیوز منتشر شد، نامزدی او برای دریافت جایزه معتبر زورا ژانزوکویک بود که هر سه سال یک‌بار به پزشکی اعطا می‌‌شود که دستاوردهای بزرگی در عرصه ارائه خدمات بهداشتی به‌ویژه در زمینه درمان سوختگی داشته باشد.

او در روز بیست و یکم ماه گذشته میلادی در هشتمین کنگره جهانی سوختگی کودکان در شهر بیرمنگام انگلستان به‌عنوان برنده این جایزه معرفی شد که شامل تقدیرنامه، مدال و پول نقد بود. با دریافت این جایزه دکتر قاسم در کنار پزشکان نامدار جهان قرار گرفت که این جایزه را کسب کرده‌اند.

مسئولیت بزرگ

دکتر قاسم، رئیس بخش درمان سوختگی کودکان در انستیتو پزشکی اطفال اندرا گاندی است. او که موفق به دریافت جایزه معتبر بین‌المللی «Zora Janžokovič Prize» در سال ۲۰۱۷ شده از سوی باشگاه اروپایی برای سوختگی کودکان (ECPB) نیز تقدیر شده است.

دکتر حبیب الرحمان قاسم در سال ۱۳۵۲ در افغانستان متولد و در سال ۱۳۷۳ وارد دانشکده پزشکی دانشگاه بلخ و در سال ۱۳۷۹ از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شد. دکتر قاسم پدر ۹ دختر و پسر است.

آموزگار حرفه‌ای

دکتر قاسم در سال ۱۳۸۱ دوره تخصصش را آغاز کرد و در پاییز سال 1386 به پایان رساند. پس از پذیرفته شدن در آزمون هیات علمی دانشگاه به‌عنوان استاد برنامه تخصصی در بیمارستان اندرا گاندی مشغول به کار شد. او در سال ۱۳۹۲ پس از ایجاد بخش سوختگی بیمارستان کودکان به ریاست این بخش انتخاب شد. او در سال ۲۰۱۳ با حمایت وزارت صحت افغانستان به سوئیس سفر کرد و دوره آموزش جراحی پلاستیک را در مرکز سوختگی بیمارستان کودکان زوریخ و مدارس پزشکی دانشگاه‌های جان هاپکینز و دهلی‌نو با موفقیت به پایان رساند.

پایه‌گذاری بیمارستان سوختگی

سوختگی یکی از مسائل پزشکی است که درمان آن اورژانسی است. اگر درمان به‌سرعت آغاز نشود مرگ بیمار محتمل است.

بخش جراحی سوختگی اطفال بیمارستان اندرا گاندی 36 تخت دارد و تجهیزات آزمایشگاهی‌اش کم‌نظیر است و سالانه از بیش از 9 هزار بیمار پذیرایی می‌کند. دکتر انورالحق یوسف‌زی رئیس بیمارستان کودکان اندرا گاندی گفت: «با توجه به آمار بالای سوختگی اطفال در افغانستان کارنامه بخش سوختگی این بیمارستان درخشان است.»

امید ناامیدان

داستان اعطای این جایزه معتبر برای دکتر قاسم، از «ملالی» شروع می‌شود. ملالی، دختر هفت ساله‌ بود که بر اثر آتش‌سوزی خانه پدری‌اش در ولایت هلمند گوش، گلو، صورت و دستانش به‌شدت سوخته بود. به گفته پزشکش، سوختگی این دختر به حدی شدید بود که حتی نمی‌توانست گردنش را حرکت دهد، دهانش را باز کند و غذا بخورد.

ملالی برای درمان به یکی از بیمارستان‌های بین‌المللی در افغانستان انتقال داده و بستری شد، اما بهبود نیافت. پس از گذشت دو ماه، خانواده ملالی مجبور ‌شدند او را به بیمارستان کودکان اندرا گاندی منتقل کنند. شرایط جسمی‌اش پس از پشت سر گذاشتن دو عمل جراحی رو به بهبود بود.

دکتر قاسم کسی است ‌که ملالی را جراحی و درمان کرد. او گفت: «زمانی‌ که ملالی در بیمارستان بستری شد حالش وخیم بود و خانواده‌اش امید نداشتند زنده بماند.»

رئیس بخش جراحی سوختگی بیمارستان ایندیرا گاندی افزود: «جراحی این دختر به دلیل آسیب دیدن و سوختن اندام‌های بدنش - گلو، گردن و ...‌- دشوار بود. صورت ملالی به جلد پیوندی نیاز داشت که من آن را از مادرش به شکل هوموگرافت (Homograft) گرفتم که شش ساعت زمان برد. جراحی دوم یک هفته بعد با استفاده از روش «Auto graft» یا پیوند جلد با موفقیت انجام گرفت که بیش از چهار ساعت طول کشید.»

پس از این موفقیت بزرگ پزشکی، دکتر قاسم راه طولانی دیگری را نیز ‌پیمود. یکی دیگر از بیماران او مردی بود که در آتش‌سوزی ۷۰ درصد بدنش سوخته بود. او نیز پس از پشت سر گذاشتن پنج عمل جراحی درمان و از بیمارستان مرخص شد ونام دکتر قاسم را در زمره چهار جراح برجسته سوختگی کودکان جهان قرار داد.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۵۰۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخبه کنکور انسانی بر اثر مسمومیت گاز منوکسید کربن جان باخت

به گزارش قدس آنلاین زکریا اشکپور مدیر روابط عمومی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار داشت: ساعت ۱۱ امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت، خبر گازگرفتگی حادثه به مرکز ارتباطات اورژانس مازندران اعلام و درخواست بالگرد توسط درمانگاه محمدآباد داده شد که بلافاصله بالگرد اورژانس به پرواز در آمد.

در این حادثه دکتر سید احمد نصرالهی جراح دندانپزشک و پرسنل بیمارستان امام ساری به همراه فرزندش سیداسماعیل نصرالهی نخبه و رتبه برتر کنکور سال گذشته رشته علوم انسانی بر اثر نشت گاز در ویلای شخصی خود در روستای پاجی و میانای ساری دار فانی را وداع گفتند.

این مسئول تصریح کرد: همسر دکتر نصرالهی نیز به دلیل مسمومیت با مونوکسید کربن دچار افت سطح هوشیاری شده بود، ولی با انجام لوله‌گذاری در نای نیاز به انتقال به مرکز درمانی داشت که به شهرستان ساری و بیمارستان امام خمینی (ره) منتقل شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • جان باختن پدر و فرزند در ویلای شخصی
  • جانباختن تلخ نخبه کنکور سراسری در ویلای شخصی پدر
  • نخبه کنکور انسانی بر اثر مسمومیت گاز منوکسید کربن جان باخت
  • اهدای اعضای دانش آموز ۱۳ ساله اهل لالی به ۳ بیمار
  • بازگشت به دنیای صدا