Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی>مهارت‌ها - عروسک‌های بومی دست‌ساز زنان روستایی خراسان‌جنوبی که نشان‌دهنده آداب و رسوم و نوع پوشش این منطقه هستند، با مواداولیه برگرفته از روستا تهیه می‌شوند. این عروسک‌ها سازگار با محیط‌زیست هستند و برای زنان روستایی اشتغال ایجاد کرده‌اند.

به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني سازمان حفاظت محيط‌زيست، آمنه سياري، مديرعامل شركت تعاوني توسعه روستايي الغدير خراسان‌جنوبي گفت: محصولات اين غرفه دستاورد زنان روستايي منطقه دشت حسين‌آباد غيناب روستاي تاجمير است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته سياري اين شركت تعاوني از سال 84 فعاليت‌اش را آغاز و در حوزه‌ توانمندسازي زنان روستايي، ايجاد اشتغال براي مردان و زنان روستايي در حوزه‌ محيط‌زيست و منابع طبيعي نيز كار كرده است. اما توليد محصولات صنايع‌دستي كه در اين غرفه مي‌بينيد از سال 92 شروع شده است. اين محصولات همگي از روستا احيا شده و با فروش اين محصولات به درآمد و معيشت روستاييان كمك مي‌شود.

او ادامه داد: اين محصولات حافظ محيط‌زيست و منابع طبيعي هستند و از اين بابت روي اين مسئله تأكيد مي‌كنيم؛ چراكه جامعه روستايي وابستگي زيادي به دام دارد و دام به عرصه‌ منابع طبيعي آسيب مي‌رساند. اين محصولات مي‌تواند جايگزين شغل دامداري باشد و به حفظ محيط‌زيست و منابع طبيعي هم كمك مي‌كند.

مديرعامل اين شركت در پاسخ به اين پرسش كه آيا درآمد اين كار به اندازه‌اي است كه بتواند جايگزين دامداري براي روستاييان شود، گفت: هم‌اكنون 55 زن روستايي مشغول توليد محصولات صنايع‌دستي و همگي عضو اين شركت تعاوني هستند. ما از سال92 اين كار را پرتوان شروع كرده و سپس براي اين محصولات بازاريابي كرديم.

او تأكيد كرد: توليد اين محصولات زمانبر است و سازنده براي هر عروسك، 4 يا 5 ساعت زمان صرف مي‌كند. مثل كارخانه نيست كه خيلي سريع محصولي توليد شود.سياري با اشاره بر اينكه اين محصولات براي نخستين‌بار در ايران ثبت ملي شده‌اند، افزود: در سال 93 در كاخ سعدآباد از عروسك‌ها رونمايي شد و عروسك‌ها شماره ثبت گرفتند.

او درباره‌ ويژگي اين عروسك‌ها توضيح داد: عروسك‌هاي بومي نوع پوشش جامعه‌ محلي و آداب و رسوم را نشان مي‌دهند؛ براي مثال برخي از عروسك‌ها آييني هستند؛ مانند عروسك باران‌خواهي كه در مواقعي كه باران نمي‌آيد اين عروسك را در روستا به گردش در مي‌آورند. مديرعامل شركت تعاوني روستايي به عروسك‌هاي احياشده به‌دليل ويژگي استفاده از دكمه براي صورت يا لباس متفاوت و چهره‌نداشتن اشاره و اظهار كرد: عروسك‌هاي احياشده، ثبت ميراث معنوي ناملموس هم شده‌اند. ساير عروسك‌ها هر كدام پيشينه خاصي دارند و نوع پوشش منطقه را نشان مي دهند.

در غرفه‌ اين تعاوني كه در سومين جشنواره‌ ملي اسباب‌بازي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان در مركز آفرينش‌هاي فرهنگي هنري از 24تا 28مردادماه جاري برپا شد، در نمايشگاه محصولات ديگري مانند عروسك حيوانات اهلي چون الاغ يا شتر كه جامعه روستايي با آنها زندگي مي‌كنند، ارائه شده است. مواداوليه اين محصولات همگي برگرفته از دل روستا و از موادي چون پشم شتر يا گوسفند و حافظ محيط‌زيست است.

سياري با يادآوري اينكه غرفه‌ شركت تعاوني‌الغدير در نخستين دوره جشنواره اسباب‌بازي نيز حضور داشته است، گفت: در تجربه‌ حضور در نخستين نمايشگاه ابتدا فكر مي‌كرديم محصولات ما در برابر اين همه اسباب‌بازي فروش نمي‌رود اما روز آخر نمايشگاه ديگر محصولي براي ارائه نداشتيم.

او به عروسك‌هاي دستكشي كه براي تئاتر و نمايش قابل استفاده هستند يا قابليت تحرك دست و پاي و تعويض لباس دارند، اشاره كرد كه براي ارتباط كودكان با اين محصولات توليد شده‌اند. براساس اين گزارش، عروسك‌هاي ارائه شده در اين غرفه هر كدام شناسنامه‌اي دارند كه روي پارچه‌اي با دست نوشته و به عروسك الصاق شده است.به گفته سياري در سومين جشنواره ملي اسباب‌بازي 25نوع عروسك در غرفه‌ اين تعاوني ارائه شد اما هيچ كدام از عروسك‌ها به هيچ عنوان شبيه به هم نيستند.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۵۰۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد

به گزارش خبرنگار مهر، امیر کوهستانی صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خوشبختانه با توجه به بارندگی‌های اردیبهشت ماه بیش از ۸۰ درصد از پهنه ۵ هزار هکتاری آبی تالاب کجی نمکزار آبگیری شده است.

رئیس اداره محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: آبگیری ۸۰ درصد تالاب باعث کاهش ریزگردها و تغذیه سفرهای زیر زمینی خواهد شد که یک خبر خوب در حوزه محیط زیست است.

وی افزود: تالاب کجی نمک زار در ادوار گذشته یکی از تالاب‌های دائمی ایران بوده است و پرندگان مهاجر در تمام فصول در این منطقه حضور داشته‌اند.

کوهستانی با اشاره به اینکه با گذر زمان و خشکسالی‌های به وجود آمده این تالاب به صورت فصلی آبگیری می‌شود، یادآور شد: پناهگاه حیات وحش تالاب کجی نمکزار با ۲۲ هزار هکتار شامل تالاب و محدوده جنگلی است که در ۷۵ کیلومتری شهر نهبندان و در حاشیه جاده ارتباطی بیرجند - زاهدان قرار دارد.

رئیس اداره محیط زیست نهبندان با تأکید بر اینکه گز و تاغ نیز از گیاهان این تالاب است، ادامه داد: زاغ بور، هوبره، عقاب طلایی، پرستو، کبک و کلاغ سیاه نیز از پرندگان بومی و روباه، خرگوش، پامسواکی کوچک و موش خانگی هم از پستانداران موجود در تالاب کجی نمکزار شهرستان نهبندان است.

کد خبر 6092030

دیگر خبرها

  • صادرات ۸۰ میلیون دلاری محصولات تعاونی ها در مازندران
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • بیش از یک میلیون نفر روستایی و کشاورز در این دولت بیمه شدند
  • ثبت نام بیمه رایگان بازنشستگی مادران روستایی و عشایری تمدید شد
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • استقبال تجار خارجی از محصولات کرمان در نمایشگاه ایران اکسپو ٢٠٢۴