Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیاست>مجلس - مرداد 92 و 96، سرآغاز شکل گیری دو کابینه حجت الاسلام حسن روحانی بودند.چهارسال پیش 18 وزیر پیشنهادی کابینه یازدهم مورد ارزیابی نمایندگان مجلس نهم بودند و امسال نمایندگان مجلس دهم بودند که به بررسی کابینه 17 نفره دوازدهم پرداختند.

نسرين وزيري: نخستين وجه تمايز دو کابينه يازدهم و دوازدهم در معرفي آنها به مجلس بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ليست وزراي پيشنهاي يازدهم تمام و کمال به مجلس آمد ولي ليست وزراي کابينه دوازدهم يک جاي خالي داشت. گزينه مد نظر دولت براي تصدي وزارت علوم، يک شب قبل از معرفي رسمي به مجلس، منصرف شده بود و فهرست اسامي تنها 17 وزير راهي خانه ملت شد. آنگونه که دولتمردان گفته‎اند، رئيس جمهور در نظر دارد اين وزارتخانه را با حضور يک سرپرست اداره کند تا در فرصت مقتضي وزير پيشنهادي علوم را به نمايندگان ملت معرفي کند.

دومين وجه تمايز در بررسي کابينه‎هاي روحاني، تفاوت حضور تعداد نمايندگان مجلس در جلسه ارائه راي اعتماد به کابينه بود. در مجلس نهم 284 نماينده در اين جلسه حاضر بودند ولي امروز 288 نماينده در جلسه حضور داشتند. اين حاکي از حضور پررنگتر نمايندگان در چنين جلسه سرنوشت سازي است. (اينجا)

اگرچه در کابينه اول روحاني، سه وزير راي اعتماد نگرفتند اما در جريان راي گيري امروز در مجلس شوراي اسلامي تنها وزيري که راي اعتماد نياورد، حبيب الله بيطرف وزير نيرو بود که با 133 راي از ورود به کابينه دوازدهم بازماند. او تنها 8 راي کم داشت که بتواند بار ديگر وزير شود.

چهارسال پيش از ميان 18 وزير پيشنهادي سه نفر نتوانستند از نمايندگان ملت راي اعتماد بگيرند. محمد نيلي‎منفرد، مسعود سلطاني‎فر و محمدعلي نجفي وزراي پيشنهادي علوم، ورزش و آموزش و پرورش به ترتيب با کسب 105، 117 و 142 راي، کمترين آرا را کسب کردند. در عوض علي طيب‎نيا، حسين دهقان، حسن قاضي‎زاده هاشمي و عبدالرضا رحماني‌فضلي وزراي اقتصاد، دفاع، بهداشت و کشور با کسب 274، 269، 260 و 256 راي بيشتري آرا از نمايندگان مجلس دريافت کردند.

حضور طيب‌نيا و دهقان در کابينه دوازدهم تمديد نشد و در عوض، مسعود کرباسيان و امير حاتمي جايگزين آنها شدند که به ترتيب 240 و 261 راي کسب کردند. تفاوت آراي اين دو نفر با وزراي پيشين حاکي از آن است که اگرچه حاتمي وزير دفاع دولت دوازدهم بيش از ديگر وزرا راي گرفته اما 8 راي کمتر از وزير پيشين کسب کرده است. کرباسيان نيز نتوانست رکورد طيب‎نيا را حفظ کند. طيب‎نيا با کسب 274 راي موافق، رکورد بالاترين راي اعتماد را از مجلس داشت. اما کرباسيان 34 راي کمتر از او کسب کرد.

در مقايسه آراي 17 وزير کابينه دوازدهم با وزراي کابينه پيشين، شاهد کاهش آراي 6 وزير نسبت به قبل و افزايش آراي 10 وزير نسبت به وزراي قبل هستيم. وزراش آموزش و پرورش، اطلاعات، خارجه، کار، دادگستري، راه، صنعت، فرهنگ و ارشاد اسلامي، نفت و ورزش آرايشان افزايش يافته بود.

دو کابينه حسن روحاني، 8 وزير مشترک دارند. آخوندي، سلطاني‌فر، زنگنه، علوي، ظريف و ربيعي شش وزيري هستند که آرايشان در مقايسه با دولت گذشته، افزايش يافته است. اما در عوض آ‌راي قاضي‎زاده هاشمي و حجتي کم شده است.

جدول زير به مقايسه آراي وزراي دوکابينه حسن روحاني پرداخته است:

2727

کلید واژه‌ها : مجلس دهم - حسن روحانی - دولت دوازدهم -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۵۳۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و پرتغال درباره کشتی توقیف‌شده اسراییلی

پائولو رانگل وزیر امور خارجه جدید پرتغال در گفتگوی تلفنی با امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص مناسبات دو جانبه و اوضاع منطقه به خصوص تحولات فلسطین به گفتگو و تبادل نظر پرداخت.

وزیر امور خارجه کشورمان در ابتدای این گفتگوی تلفنی، تشکیل دولت جدید پرتغال و انتصاب آقای پائلو رانگل به عنوان وزیر امور خارجه جدید این کشور را تبریک گفت و به سابقه روابط خوب و دیرینه فی‌مابین دو کشور اشاره کرد.

امیرعبداللهیان بار دیگر بر ضرورت پایان جنگ و نسل‌کُشی رژیم صهیونیستی در غزه و احترام به حقوق مردم مظلوم فلسطین تاکید کرد و رژیم صهیونیستی را به عنوان عامل ریشه‌ای تمامی این تنش‌ها و وخامت اوضاع در منطقه دانست.

 پائلو رانگل وزیر امور خارجه پرتغال نیز در این گفتگوی تلفنی بر ضرورت برقراری آتش بس فوری در غزه  تاکید کرد و افزود: دولت پرتغال از تشکیل دولت مستقل فلسطینی حمایت می‌کند و خواستار تلاش تمامی کشور‌های منطقه  برای کاهش تنش‌ها در منطقه است.

طرفین آخرین دیدگاه‌های خود را در مورد کشتی توقیف شده اسراییلی حامل پرچم پرتغال تبادل کردند.

 امیرعبداللهیان در این ارتباط اظهار داشت: موضوع انسانی رهایی خدمه کشتی، مورد توجه جدی ماست و به سفرای‌شان در تهران دسترسی کنسولی، آزادی و تحویل‌شان را اعلام کرده ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • تصادف رانندگی وزرای اسرائیلی سریالی شد | فیلم دومین تصادف
  • دومین تصادف وزرای اسرائیل در 24 ساعت گذشته
  • فیلم/دومین حادثه رانندگی وزرای صهیونیست در ۲۴ ساعت گذشته
  • ۵ رقیب قالیباف در کرسی ریاست مجلس /تندروها به صف شدند /وزیر احمدی نژاد هم هست
  • کریمی قدوسی و ادعای سلاح هسته ای!
  • گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و پرتغال درباره کشتی توقیف‌شده اسراییلی
  • امیر آشتیانی با وزیر دفاع قزاقستان دیدار و گفتگو کرد