Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-29@21:55:44 GMT

مقایسه آرای وزرای دو کابینه حسن روحانی

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۵۴۳۵۱

مقایسه آرای وزرای دو کابینه حسن روحانی

مرداد 92 و 96، سرآغاز شکل گیری دو کابینه حجت الاسلام حسن روحانی بودند.چهارسال پیش 18 وزیر پیشنهادی کابینه یازدهم مورد ارزیابی نمایندگان مجلس نهم بودند و امسال نمایندگان مجلس دهم بودند که به بررسی کابینه 17 نفره دوازدهم پرداختند.

به گزارش خبرآنلاین، نخستين وجه تمايز دو کابينه يازدهم و دوازدهم در معرفي آنها به مجلس بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ليست وزراي پيشنهاي يازدهم تمام و کمال به مجلس آمد ولي ليست وزراي کابينه دوازدهم يک جاي خالي داشت. گزينه مد نظر دولت براي تصدي وزارت علوم، يک شب قبل از معرفي رسمي به مجلس، منصرف شده بود و فهرست اسامي تنها 17 وزير راهي خانه ملت شد. آنگونه که دولتمردان گفته‎اند، رئيس جمهور در نظر دارد اين وزارتخانه را با حضور يک سرپرست اداره کند تا در فرصت مقتضي وزير پيشنهادي علوم را به نمايندگان ملت معرفي کند.

دومين وجه تمايز در بررسي کابينه‎هاي روحاني، تفاوت حضور تعداد نمايندگان مجلس در جلسه ارائه راي اعتماد به کابينه بود. در مجلس نهم 284 نماينده در اين جلسه حاضر بودند ولي امروز 288 نماينده در جلسه حضور داشتند. اين حاکي از حضور پررنگتر نمايندگان در چنين جلسه سرنوشت سازي است.

اگرچه در کابينه اول روحاني، سه وزير راي اعتماد نگرفتند اما در جريان راي گيري امروز در مجلس شوراي اسلامي تنها وزيري که راي اعتماد نياورد، حبيب الله بيطرف وزير نيرو بود که با 133 راي از ورود به کابينه دوازدهم بازماند. او تنها 8 راي کم داشت که بتواند بار ديگر وزير شود.

چهارسال پيش از ميان 18 وزير پيشنهادي سه نفر نتوانستند از نمايندگان ملت راي اعتماد بگيرند. محمد نيلي‎منفرد، مسعود سلطاني‎فر و محمدعلي نجفي وزراي پيشنهادي علوم، ورزش و آموزش و پرورش به ترتيب با کسب 105، 117 و 142 راي، کمترين آرا را کسب کردند. در عوض علي طيب‎نيا، حسين دهقان، حسن قاضي‎زاده هاشمي و عبدالرضا رحماني‌فضلي وزراي اقتصاد، دفاع، بهداشت و کشور با کسب 274، 269، 260 و 256 راي بيشتري آرا از نمايندگان مجلس دريافت کردند.

حضور طيب‌نيا و دهقان در کابينه دوازدهم تمديد نشد و در عوض، مسعود کرباسيان و امير حاتمي جايگزين آنها شدند که به ترتيب 240 و 261 راي کسب کردند. تفاوت آراي اين دو نفر با وزراي پيشين حاکي از آن است که اگرچه حاتمي وزير دفاع دولت دوازدهم بيش از ديگر وزرا راي گرفته اما 8 راي کمتر از وزير پيشين کسب کرده است. کرباسيان نيز نتوانست رکورد طيب‎نيا را حفظ کند. طيب‎نيا با کسب 274 راي موافق، رکورد بالاترين راي اعتماد را از مجلس داشت. اما کرباسيان 34 راي کمتر از او کسب کرد.

در مقايسه آراي 17 وزير کابينه دوازدهم با وزراي کابينه پيشين، شاهد کاهش آراي 6 وزير نسبت به قبل و افزايش آراي 10 وزير نسبت به وزراي قبل هستيم. وزراش آموزش و پرورش، اطلاعات، خارجه، کار، دادگستري، راه، صنعت، فرهنگ و ارشاد اسلامي، نفت و ورزش آرايشان افزايش يافته بود.

دو کابينه حسن روحاني، 8 وزير مشترک دارند. آخوندي، سلطاني‌فر، زنگنه، علوي، ظريف و ربيعي شش وزيري هستند که آرايشان در مقايسه با دولت گذشته، افزايش يافته است. اما در عوض آ‌راي قاضي‎زاده هاشمي و حجتي کم شده است.

جدول زير به مقايسه آراي وزراي دوکابينه حسن روحاني پرداخته است:

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۵۴۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراض نمایندگان تهران به وحیدی درباره تغییرات ری

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، سید علی یزدی‌خواه نماینده مردم، تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی از تدوین نامه‌ای خطاب به وزیر کشور خبر داد که در آن به تصمیمات برای تقسیمات جدید کشوری و تعرض به یکپارچگی شهرستان ری اعتراض شده است.

بیشتر بخوانید
وحیدی: توجه ویژه به مسایل امنیت داخلی یکی از مهمترین وظایف وزارت کشور است

متن این نامه که به امضای جمعی از نمایندگان تهران رسیده به شرح ذیل است:
جناب آقای دکتر وحیدی
وزیر محترم کشور

سلام علیکم؛
با صلوات بر محمد(ص) و آل محمد(ص)؛ همانگونه که استحضار دارید، ملک ری یکی از کهن ترین شهرهای جهان با قدمت بیش از 8 هزار سال بوده و شیخ البلاد و عروس جهان اسلام با هویت تاریخی، تمدنی و مذهبی خود با تعبیر زیبای رهبر فرزانه انقلاب به عنوان قبله تهران معرفی گردیده است.

پیرو اخبار واصله در خصوص طرح تشکیل استانهای تهران غربی و شرقی، تاکید می گردد طرح مذکور به هیچ وجه نباید منجر به جابجایی محدوده جغرافیایی فعلی شهرستان ری و بخش‌های پنجگانه مرکزی، کهریزک، فشافویه، قلعه نو، خاوران، محدوده فرودگاهی حضرت مام(ره) و منطقه ویژه اقتصادی ری گردد.

هرگونه تغییر و جابجایی در محدوده سیاسی کنونی، علاوه بر صدمه به هویت و تاریخ این شهرستان، خسارات جبران ناپذیری بر سرمایه های مادی و معنوی مردم ولایت مدار شهرستان ری وارد و موجبات اعتراض شدید اهالی و ساکنین را فراهم می آورد.

لذا تقاضامند است دستور فرمائید از هرگونه تغییر و جابجایی در محدوده جغرافیایی شهرستان ری احتراز و قبله تهران بدون کوچکترین خدشه و به صورت یکپارچه در حریم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) حفظ گردد و جزیی از استان تهران مرکزی باقی بماند.

بدیهی است با توجه به مطالبات مردمی جهت تحقق این مهم، از همه اختیارات و ظرفیت های قانونی مجمع نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی استفاده خواهد گردید.

اخیرا معاون سیاسی وزیر کشور از ادامه روند تشکیل استان تهران شرقی خبر داد و گفته بود این تقسیمات فرآیندی دارد که در حال پیگیری است و تاکنون در کمیسیون سیاسی دولت مصوب شده و بر اساس قانون باید در دولت و مجلس بررسی شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228587 برچسب‌ها تهران

دیگر خبرها

  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • هشدار نمایندگان استان تهران به وزیر کشور
  • ۵ رقیب قالیباف در کرسی ریاست مجلس /تندروها به صف شدند /وزیر احمدی نژاد هم هست
  • نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد
  • شاهد «یقه‌گیری» نمایندگان مجلس دوازدهم نخواهیم بود
  • اعتراض نمایندگان تهران به وحیدی درباره تغییرات ری
  • اعتراض نمایندگان به وحیدی درباره تغییرات شهرستان ری
  • محمودزاده: پرونده چای دبش لاپوشانی شد، در پرونده کاظم صدیقی هم کوتاهی شد /چرا تا قبل از عذرخواهی صدیقی ورودی به پرونده زمین خواری در ازگل نشد؟
  • حسینی: نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم در مجموع انقلابی هستند + فیلم
  • حسینی: گرایش سیاسی اکثر نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم مشخص است / امیدواریم در مجلس دوازدهم تعامل سازنده بین نمایندگان و دولت بیشتر باشد + فیلم