Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-سخنگوی قوه‌قضاییه درباره شایعه بازداشت نویسنده کتاب شنود اشباح به جرم جاسوسی گفت: اتهام او امنیتی است اما از بازداشتش خبر ندارم. قرار بود هفته دیگر دادگاه برگزار شود ولی اینکه با قرار آزاد است یا بازداشت اطلاعی ندارم. این پرونده دو متهم دارد.
به نقل از خبرگزاری ها، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در یکصد و شانزدهمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه، گفت: امیدوارم آنچه به نفع کشور و ما است بر زبان و قلم ما جاری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سخنگوی قوه‌قضاییه پیشاپیش هفته دولت را تبریک گفت و اظهار کرد: یاد شهیدان رجایی و باهنر و همچنین شهید لاجوردی و قدوسی و همه کسانی که توسط مزدوران و تروریست‌ها شهید شدند را گرامی می‌داریم. هفته‌ای که گذشت سالروز بازگشت آزادگان بود. این روز را خدمت آزادگان و خانواده‌ آنها تبریک عرض می‌کنم.
او با اشاره به رای اعتماد مجلس به وزرای دولت دوازدهم گفت: انشالله هرچه سریع‌تر دولت کار خود را شروع کند و امیدوارم که تمام همت خود را برای اجرا قانون اساسی و خواست رهبری و مردم به کار گیرد و به اولویت‌ها از جمله اشتغال، تولید و تحقق اقتصاد مقاومتی بپردازند.
معاون اول دستگاه قضایی ادامه داد: قوه‌قضاییه به نوبه خود با تمام توان در جهت تحقق این امور و مخصوصا مسائل مربوط به سرمایه‌گذاری و اشتغال و رفع گرفتاری های مردم تمام کمک خود را به کار خواهد برد.
سخنگوی قوه قضائیه درباره اقدامات این دستگاه در برخورد با خاطیانی که از کارکنان و یا از نام دستگاه قضا سو استفاده می کنند گفت: از سال ۹۴ ما کسانی که از کارکنان خود قوه قضائیه بودند یا با عنوان این قوه تخلف می‌کردند برخودهای لازم را انجام داده‌ایم.
او در ادامه توضیح داد: در رابطه این پدیده چندین کار در حال انجام است. نخست اینکه بازرسی‌های پنهانی توسط افرادی که از سوی دستگاه قضا تعیین شدند به صورت نامحسوسی صورت می‌گیرد که نتایج خوبی هم به دست آمده است.
اژه ای ادامه داد: بخش آشکار نیز توسط دادسرا انتظامی قضات به صورت علنی انجام می پذیرد.
او تاکید کرد: قاضی، وکیل و یا کارمندان متخلف مورد برخورد قرار می‌گیرند و تفاوتی با یکدیگر ندارند.
سخنگو قوه قضائیه با اشاره به ارتباط مردم با قوه قضائیه عنوان کرد: مورد سوم تماس مردم با قوه قضائیه است که به طرق مختلف صورت می گیرد و بخش عمده آن مشاوره است. اگر کسانی که با ساختار قوه قضائیه آشنا نیستند از این طریق می‌توانند آشنایی پیدا کنند. اخیرا قوه‌قضائیه ستاد خبری را با شماره ۱۵۸۰ راه اندازی شده است که مردم در صورت لزوم می‌توانند با این شماره تماس بگیرند. نظارت هر بخش و دستگاه هم نسبت هم به صورت جدا انجام می پذیرد.
دستگاه‌ها تاکنون آنگونه که شایسته است با جنایت‌های آمریکا نسبت به ایران برخورد نکرده‌اند
محسنی اژه‌ای در پاسخ به این سوال که با توجه اقدامات آمریکا علیه ایران و تاکید مقام معظم رهبری برای پیگیری این قسم امور از سوی قوه‌قضاییه، دستگاه قضا چه اقدامات متقابلی را انجام داده است؟ اظهار داشت: مجموعه دستگاه‌ها آنگونه که شایسته و بایسته بوده، به جنایاتی که آمریکا تا به امروز نسبت به ایران روا داشته است، برخورد نکرده‌اند.
او با بیان اینکه ما آن اقدام شایسته و بایسته را در محاکم خود و محاکم بین‌الملل دنبال نکرده‌ایم، تصریح کرد: ما خیلی بیشتر از اکنون و آنچه انجام شده، باید تلاش می‌کردیم و جرایم آمریکا و کشورهای دیگر را علیه مورد پیگیری قرار می‌دادیم.
آمریکا در ترورهای گروهک‌های تروریستی در ایران شریک جرم است
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه قوه قضاییه کارهای زیادی را با همراهی وزارت امور خارجه و دولت انجام داده است، خاطرنشان کرد: فهرست کارها زیاد است. بسیاری از مردم شاکی خصوصی هستند. کسانی که در اثر ترور معلول یا شهید شدند؛ این ترورها توسط گروهک‌های تروریستی بود که آن گروهک‌ها با حمایت آمریکا کار می‌کردند.
صدور حکم در رسیدگی به پرونده جنایات آمریکا
محسنی‌اژه‌ای با بیان اینکه آمریکا در این اتفاقات شریک و معاون جرم است، ابراز داشت: در یک مورد از رسیدگی به جنایات آمریکایی‌ها حکم صادر شده است. در پرونده بمباران شیمیایی درخصوص ۱۸ نفر از آنها حکم صادر شده است و خسارتی که باید پرداخت شود ۹ هزار و ۳۰۳ میلیارد ریال است.
او اضافه کرد: در رابطه با شکایت علیه امریکا ۱۸ نفر امریکایی محکوم شده‌اند.البته اقداماتی راجع حمله موشکی که به هواپیمای مسافربری صورت گرفت، در دست است. با این حال، جا دارد قوه‌قضاییه و سایر دستگاه‌ها علیه این همه جنایات اقدامات بایسته‌تری را انجام دهند.
حکم طاهری صادر شده است
این مقام عالی قضایی در رابطه با آخرین وضعیت محمد علی طاهری هم بیان کرد: شنیدم حکم صادر شده ولی ابلاغ نشده است. چون حکم قابل اعتراض است از بیان جزئیات معذور هستم.
اژه ای در پاسخ به سوالی درباره بازداشت تعدادی از مدیران وزارت مسکن گفت: بله در سمنان در تاریخ ۱۰ مرداد ماه پرونده ای به اتهام فساد مالی تشکیل شده که در مرحله تحقیقات مقدماتی است و تحقیقات ادامه دارد.
او درباره آخرین وضعیت پرونده مدیران تلگرامی عنوان کرد: دو الی سه پرونده تشکیل شده که۱۴ نفر آنان محاکمه شده‌اند و دادگاه بدوی برای آنان از ۹۱ روز تا ۵ سال برای حبس داده است.
او ادامه داد: در پرونده دیگر، هشت نفر دیگر نیز دادگاهی شدند که هنوز حکمشان صادر نشده است.
سخنگوی قوه قضائیه در ارتباط با حقوق کارمندان قوه قضاییه نیز گفت: در حد بضاعت خود اقداماتی انجام داده‌ایم که افزایش خوبی نیز صورت گرفته البته ناگفته نماند که ما قبول داریم که این حقوق کفاف زندگی را نمی‌دهد.
او تاکید کرد: بودجه نیز باید این اجازه را به ما بدهد .
سخنگوی قوه‌قضاییه در پاسخ به این پرسش که اخیرا مجلس مصوبه ای راجع به اعدام در جرایم مواد مخدر داشته آیا این قانون عطف به ما سبق می‌شود، گفت: فعلا در مجلس تصویب شده و شورای نگهبان باید نظر خود را درباره این مصوبه اعلام کند. وقتی لازم‌الاجرا شد چند مطلب را راجع به این قانون می‌گویم اما الان نهایی نشده و اظهارنظر نمی‌کنم چون ممکن است تغییر کند.
صدور کیفرخواست برای ۱۲ استاندار و فرماندار/ ۱۷ مورد محکومیت اعم از حبس و جرای نقدی
محسنی اژه‌ای در پاسخ به سئوال یکی دیگر از خبرنگاران درباره تخلفات انتخاباتی و برخورد با مجرمان و متخلفان و احضار برخی افراد اظهار کرد: تخلفات انتخاباتی دو بخش است؛ یک بخش جرم و یک بخش تخلف است که تخلفات مربوط به قوه قضاییه نیست. پرونده ها در حال رسیدگی در استان‌ها و تهران است. در تهران نسبت به ۱۲ استاندار و فرماندار کیفرخواست صادر شده اما هنوز دادگاهی‌شان برگزار نشده است. در استان ها نیز تا کنون ۱۷ مورد محکومیت اعم از حبس و جرای نقدی صادر شده و ۲۴ مورد نیز برائت صادر شده و تعدادی هم در حال رسیدگی است.
اتهام نویسنده کتاب شنود اشباح امنیتی است
سخنگوی قوه‌قضاییه در پاسخ به این پرسش که در شبکه‌های اجتماعی آمده که نویسنده کتاب شنود اشباح به جرم جاسوسی در بازداشت است. آیا این خبر صحت دارد، گفت: اتهام او امنیتی است اما از بازداشتش خبر ندارم. قرار بود هفته دیگر دادگاه برگزار شود ولی اینکه با قرار آزاد است یا بازداشت اطلاعی ندارم. این پرونده دو متهم دارد.
او در خصوص پرونده‌ها مالیاتی نیز اظهار کرد: در خصوص مالیات در مواردی افراد جاعل و سو استفاده چی با کارمندی تبانی می‌کنند یا وانمود می‌کنمد که می‌توانند مالیات را کم کنند. برخی از این افراد شناسایی می‌شوند. در یک مورد در شهر ری ۱۲ نفر دستگیر شدند و پرونده آنها در دادسرا درحال رسیدگی است. پرونده دیگری در استان گیلان است که چند وقت پیش یکی از متهمان آن در پرونده دیگر با قرار سنگین آزاد شد. این پرونده مالیاتی مربوط به بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان مالیات بود که به تهران منتقل شد و در حال رسیدگی در تهران است.
سخنگوی دستگاه قضا درباره کم بودن اطلاع رسانی در پرونده‌های زمین خواری نیز عنوان کرد: هر چند وقت یک بار گزارش هایی در این ارتباط در طول سال ارائه می دهیم و این مسئله را در آن جا مطرح می کنیم .
او ادامه داد: در چند ماه گذشته پرونده‌های در اصفهان و مازندران در رابطه با زمین‌خواری داشته‌ایم و اخیرا هم در اسلامشهر فردی بازداشت شده است که ۹۵ هزار هکتار زمین را تحت تصرف خود در آورده بود که در همین مرداد ماه با وثیقه ۱۱۹ میلیارد تومان آزاده شد.
اژه ای درباره اعدام در ملأ عام و اینکه تاثیرات آن علاوه بر ملاحظات بین‌المللی می‌تواند بر افکار عمومی هم تاثیر بگذارد گفت: نوعا مواردی در ملأ عام صورت می‌گیرد که با شورای تامین استان هماهنگ است.
او تاکید کرد:اعدام‌هایی در ملاعام صورت می گیرد که جنایت و دلخراش است. این اعدام در ملأ عام تاثیر داشته و دیگران عبرت گرفته‌اند.
اژه‌ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخیرا بیان شده در پرونده املاک شهرداری افرادی بازجویی شدند آیا مدیران ارشد شهرداری هم جزو آنها هستند و آیا پرونده‌ای از نجفی در این مورد مفتوح است، گفت: شما مطالبی از قول دادستان تهران گفتید من خاطرم نیست چه بود. اینکه از حدود ۱۸۰ نفر تحقیق شد، درست است. اما در مورد اینکه آیا همه متهم بودند اطلاع ندارم. قطعا در این تعداد معاون شهردار هم بوده است. از پرونده این فردی که اسم بردید اطلاع ندارم اگر آقای جعفری دولت‌آبادی اسم برده قاعدتا بوده است.
او در پاسخ به سوال دیگری درباره پرونده شلیک در فرودگاه مهرآباد گفت: از پرونده خبر ندارم اگر شاکی خصوصی داشته باشد رسیدگی می‌کنیم.
رقم اختلاس در پرونده صندوق فرهنگیان بیش از ۸۰۰۰ میلیارد بود
معاون اول قوه قضاییه در خصوص آخرین وضعیت پرونده صندوق فرهنگیان و مجموع اختلاسی که صورت گرفته گفت : مجموع رقم بیش از ۸۰۰۰ میلیارد بود. اما همه اختلاس نیست. برخی معوقاتی بود که خارج از قانون پرداخت شده و جرم است، اما اختلاس نیستند. ترتیباتی داده شده و برخی از اموال برگشته است. املاکی هم که بعضا با قیمت بالاتر به بانک فروخته بودند، توقیف شده که در اختیار بانک است اما چون قیمت آنها مشخص نیست، نمی‌شود عدد و رقم دقیق گفت. باید کیفرخواست صادر شود لذا الان ممکن است کم یا زیاد شود.
اژه ای درپاسخ به سوالی مبنی بر این که نیروهای امنیتی از خانه مهدی کروبی خارج شده‌اند و درخواست دوم وی مبنی بر محاکمه علنی است چه زمان اجرا می شود گفت: چه کسی این را گفته است؟ نیروهای وزارت اطلاعات از منزل مهدی کروبی خارج نشده‌اند و این دروغ محض است.
او گفت:‌عده ای در سال ۸۸ در مقابل قانون ایستادند و اقدام به تحریق اموال و اقدامات مجرمانه دیگر کردند. از همان زمان دستگاه‌های مسئول مشغول به برخورد با مجرمان شدند. عده ای دستگیر و بر اساس قانون و رافت اسلامی محاکمه و مجازات شدند. عده‌ای که در سنین پایین یا دانشجو بودند ابراز ندامت کرده و عفو شدند.
سخنگوی دستگاه‌قضایی ادامه داد:‌یک اقدامی را شورای عالی امنیت ملی تصمیم گرفت که منجر به محصور شدن برخی از افراد شد که هنوز لغو نشده و عملی است. هر فردی که در زندان و یا در حصر است، ممکن است نیاز به بهداشت و درمان داشته باشد. ممکن است مشکلات حقوقی پیدا کند و باید به این مشکلات رسیدگی شود که روال عادی دارد و بسیاری از محکومان همینطور است. محصورین هم همینطور ممکن است نیاز به درمان داشته باشند.
او افزود:‌آنهایی که در زندان هستند سازمان زندان‌ها شبانه روز تلاش می‌کند تا اقدامات لازم را انجام دهد. محصورین هم همینطور. یکی از آنها بیمارستان رفته و برخی پزشکان که پرونده او را دیده‌اند گفتند چنین سرویسی به سران کشور داده نشده است.
محسنی‌اژه‌‌ای تصریح کرد: بحت دیگر راجع به کاسب کار سیاسی است که دروغ می‌گوید و دلشان به حال محصورین نمی‌سوزد بلکه می‌خواهند کاسب کاری کند و از این رو مسائل دروغ مطرح می‌کنند و دنبال منافع خود هستند. این گروه خود دو دسته هستند؛ عده‌ای تحریک می‌کنند که قوه‌قضاییه با آنها برخورد می‌کند.
معاون اول قوه‌قضاییه اضافه کرد: بحث دیگر وظایف دستگاه های مختلف است. قوه‌قضاییه تلاشش این بوده و هست که به پرونده فرد مجرم رسیدگی کند و اگر محکوم شد مجازاتش کند اگر قابل ارفاق بود، ارفاق کند. شاهد هستید بسیاری از افراد عفو یا به مشروط آزاد می‌شوند.
او افزود: کسانی که احتیاج به درمان دارند تا جایی که ممکن است درمان می‌شوند. به هیچ وجه قوه‌قضاییه در برابر فضا سازی منفعل نمی‌شود و ما اقدامی در اثر فصا سازی نمیکنم. فضا سازی گاهی به ضرر خودشان است. مطمئن باشند تحت فشار و فضا سازی کاری نمی‌کنیم و اجازه نمی‌هیم تحت فشار از انصاف و عدل خارج شویم.
اژه‌ای تصریح کرد: همیشه سفارش می‌کنیم از حد انصاف خارج نشوید پس ملاحظه می‌کنید با فشار تسلیم و از انصاف خارج نمی‌شویم. مسائل را از هم تفکیک می‌کنیم. به بهداشت و درمان رسیدگی می‌کنیم و حکمش را هم اجرا می‌کنیم مگر اینکه راه و روش خود را تغییر دهند.
سخنگوی قوه‌قضاییه درباره برگزاری دادگاه به صورت علنی نیز گفت: تا زمانی که مصوبه شورای عالی امنیت ملی مبنی بر حصر این افراد وجود داره نمی‌توان درباره محاکمه علنی حرفی زد.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۵۷۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اژه‌ای:‌ حجاب مسأله مهم کشور است

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای؛ رئیس دستگاه قضا امروز (شنبه ۸ اردیبهشت) طی سخنانی در در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد شهید مرتضی مطهری، ضمن گرامیداشت ایام سالگرد شهادت علامه شهید مطهری و همچنین روز معلم اظهار کرد: شهید مطهری شخصیتی دارای ایده‌های نو و مکتب فکری بود و افکارش جهانشمول و مختص و قابلِ استفاده برای همه طبقات و اقشار بود. پدر من نیز که یک کشاورز روستایی بود در محیط زندگی خود با وجود فقدان وسایل ارتباط جمعی، آثار شهید مطهری را تهیه و مطالعه کرده بود.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با تبیین و تشریح ابعاد شخصیتی و علمی شهید مطهری، گفت: شهید مطهری به واقعی کلمه روشنفکر و عارف بود و در برابر مخالفین و کسانی که دارای نقطه‌نظرات متفاوت بودند با سعه‌صدر و حُسن‌خلق رفتار می‌کرد و سعی داشت همه اَقوال را استماع کند، اما در میدان مباحثه، جدی و قوی و زمان‌شناس و مخاطب‌شناس بود.

شهید مطهری درد دین و مردم داشت

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: شهید مطهری دردِ دین و مردم را داشت و این امر از ناحیه او منحصر به جغرافیای ایران نبود؛ شهید مطهری در مقطعی موضوعِ حمایت از فلسطین و مقابله با رژیم متجاوز و غاصب صهیونیستی را مطرح کرد که شاید هنوز چنین تفکری در جهان اسلام و در میان آزادی‌خواهان دنیا نُضج و استحکام نیافته بود.

رئیس عدلیه اظهار داشت: شهید مطهری با تحجر و خرافات و التقاط و انحراف، ستیز داشت و پهلوان میدان مبارزه با متحجرین، التقاطی‌ها و معاندین و مارکسیست‌ها بود و زمانی که دشمنان پی بردند توانایی رویارویی فکری و کلامی با شهید مطهری را ندارند، دست به ترور او زدند. در واقع دشمنان فهمیدند که مطهری علیه مطامع دنیوی آن‌هاست و خریدنی و قابل نفوذ نیست؛ لذا تنها راه را در ترور این شخصیت والامقام دیدند.

اژه‌ای ادامه داد: امروز باید پاسدار ارزش‌هایی باشیم که شهید مطهری جان خود را در راه آن‌ها فدا کرد؛ ایشان در برابر انحراف و التقاط و تحجر و خرافات و ترویج ضدارزش‌ها، سینه سپر کرد و مجاهدانه به تبیین‌گری علیه این مقولات پرداخت؛ ما نیز امروز باید همین مسیر مستقیم را ادامه دهیم و اجازه ندهیم این امور مذموم در جامعه رواج یابند. بیش و پیش از همه، ما کارگزاران نظام در این راستا مسئولیت و وظیفه داریم و باید تدابیری اتخاذ شود که اندیشه‌های شهید مطهری در کلیه دستگاه‌های حکومتی، ساری و جاری شود.

حجاب مسأله مهم کشور است

رئیس دستگاه قضا افزود: امروز یکی از مسائل مهم کشور و مردم ما، مقوله عفاف و حجاب است؛ شهید مطهری شخصیتی است که در این زمینه حرف برای گفتن دارد و نقطه‌نظراتش در این حوزه بسیار اثرگذار و راهگشاست؛ لذا باید از اندیشه شهید مطهری در این بخش استفاده تمام و کمال شود.

اژه‌ای در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد: باید توجه داشت که برخی مسائل نیازمند کار فرهنگی و اقناعی و تبیینی است و صرفاً نمی‌توان با رویکرد سلبی و امنیتی، در قبال آن‌ها عمل کرد؛ در عین حال باید توجه داشت که رویکرد سلبی هم در محل خودش باید به کار گرفته شود و در مواردی اتخاذ چنین رویکردی نیز لازم است، اما چنانچه از مقولات فرهنگی و تبیینی در قبال برخی مسائل غفلت شود، کار ناقص می‌ماند و این نکته‌ای است که ما کارگزاران نظام همواره باید مدنظر قرار دهیم.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به نقطه‌نظرات فقهی و حقوقی و قضایی شهید مطهری گفت: شهید مطهری در حوزه مقولات فقهی و حقوقی و قضایی نیز دارای تأملات و نقطه‌نظراتی بودند که متأسفانه کمتر به این مقوله پرداخته شده است و شاید در این زمینه کوتاهی و غفلت از ما و شما اعضای ستاد بزرگداشت شهید مطهری بوده است؛ علی‌ایحال ما آمادگی داریم که نماینده‌ای را برای عضویت در این ستاد معرفی کنیم و هر چه بیشتر از آراء و اندیشه‌های شهید مطهری برای پیشبرد امور خود وام بگیریم.

دستگاه قضا موافق برگزاری دادگاه‌های علنی است

قاضی‌القضات در ادامه این نشست با اشاره به پیشنهاد مطرح شده توسط علی مطهری؛ مبنی بر بکارگیری مجازات "تشهیر" در قبال مرتکبان جرائم خشن، گفت: در ابتدا باید تأکید کنم که قوه قضاییه و شخصِ من با شفافیت و برگزاری دادگاه‌های علنی (به استثنای مواردی که قانون اساسی منع کرده است) کاملاً موافق هستیم.

اژه‌ای گفت: مجدانه معتقدیم که باید برخورد بازدارنده‌ای را در قبال متعرضین به جان و مال و عِرض مردم و بیت‌المال صورت داد؛ اگر چه بر انجام اقدامات و برنامه‌های آموزشی و بازاجتماعی کردن مجرمین و محکومین تأکید داریم، اما بر این مقوله نیز اصرار داریم که نمی‌توان امنیت و آرامش مردم را رها کرد و اجازه داد هر کس دست به هر کاری بزند.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: یکی از اقدامات بازدارنده در قبال مجرمین، معرفی و شناساندن آن‌ها به جامعه به عنوان یک مجرم است؛ در اثر این اقدام، نوعی بازدارندگی در خودِ فردِ مجرم ایجاد می‌شود تا به سمت جرم و جنایت نرود و حتی خانواده او نیز به کمک جامعه و دستگاه‌های مسئول می‌آید. در عین حال باید توجه داشت که همه قوا و دستگاه‌های حکومتی از جمله قوه قضاییه باید ملتزم به قانون باشند و در حال حاضر قانون به ما اجازه این امر را نداده است. البته برخی اشخاص می‌گویند اگر به مجلس برویم، این موارد را به قانون تبدیل می‌کنیم؛ ما در قوه قضاییه از این امر استقبال می‌کنیم و حتی پیشنهاداتی را در برخی از این موضوعات داشتیم و داریم. علی‌ایحال تأکید می‌کنم که هر موردی که به قانون تبدیل شد قوه قضاییه ملتزم به انجام آن است.

رئیس دستگاه قضا افزود: نمی‌خواهم بگویم همه موارد، اما برخی موارد که برای جامعه مضر هستند را تأکید داریم که مرتکبین آن‌ها در زندان بمانند و به تناسب جرم‌شان و وفق قانون، مجازات سنگین‌تر شوند. البته افرادی نیز ممکن است فریب خورده باشند و اظهار ندامت کنند و حتی اگر به زندان بروند و یا در زندان بمانند نیز تبعات بدتری متوجه آن‌ها باشد، تأکید ما در اینگونه موارد اِعمال ارفاقات قانونی است؛ اما تأکید مؤکد داریم عناصر اصلی که برای جامعه مضر هستند نباید مشمول ارفاق شوند.

رئیس عدلیه با اشاره به مقوله سرعت در مجازات مجرمین به‌ویژه مرتکبین جرائم خشن نیز گفت: ما صددرصد معتقد به لحاظ سرعت در مجازات مجرمین بویژه مرتکبین جرائم خشن هستیم؛ البته در مواردی برای اجرای این مهم، با محدودیت‌هایی به جهت نیرو و حتی زمانبندی‌های قانونی مواجه‌ایم. باید تأکید کنم که در سندِ روزآمد‌شده‌ی تحول قضایی نیز برای برخی از این امور پیش‌بینی‌هایی شده است و سندِ مزبور این انعطاف و قابلیّت را برای اصلاح و تکمیل شدن نیز دارد، لذا بار دیگر از همه نقادان و صاحبنظران دعوت می‌کنیم که با مطالعه این سند، نقطه‌نظرات خود را در قبال آن ارائه کنند.

اندیشه‌های شهید مطهری در موضوع "نظام خانواده و نقش زن در اسلام" ترویج یابد

بنا بر اعلام این گزارش، پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، ۱۲ نفر از مسئولان و دست‌اندرکاران ستاد بزرگداشت شهید مطهری، به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

علی مطهری؛ مسئول ستاد بزرگداشت شهید مطهری، ضمن ارائه گزارشی از سابقه فعالیت این ستاد طی دهه‌های گذشته، برخی از برنامه‌های پیش‌بینی شده برای سالروز شهادت شهید مطهری در سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد.

وی با اشاره به تعبیرات به کار رفته از سوی امام راحل و رهبری درباره شهید مطهری، اظهار کرد: استفاده از توصیفات و تعبیرات عمیق و شیوا توسط بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب در خصوص شهید مطهری، صرفاً ناشی از علایق قلبی این دو شخصیت بزرگوار نسبت به شهید مطهری نیست بلکه مقصود اصلی از به کارگیری این عبارات و تأکید بر آن‌ها، این است که مبادا افکار و اندیشه‌های این شهید والامقام به ورطه فراموشی سپرده شود.

مطهری همچنین بر ضرورت اهتمام ویژه رسانه‌ها در امر تبلیغ و ترویج نظرات و اندیشه‌های شهید مطهری به‌ویژه در موضوعاتی نظیر "نظام خانواده و نقش زن در اسلام" تأکید کرد.

وی در ادامه بیان کرد: ستاد بزرگداشت شهید مطهری شامل ۲۵ سازمان و نهاد است و پیشنهاد ما این است که قوه قضاییه نیز در این ستاد، دارای نماینده باشد.

مطهری در بخش دیگری از صحبت‌های خود، به بیان نکاتی در رابطه با اصل بکارگیری مجازات تشهیر در قبال مرتکبین جرایم خشن و همچنین تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مخلان امنیت پرداخت.

جعفرپور؛ دبیر ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه به ذکر برنامه‌های پیش‌بینی شده از سوی وزارت علوم در سالروز شهادت شهید مطهری پرداخت و گفت: برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی با حضور دانشجویان و اساتید، برپایی مسابقات کتابخوانی از آثار شهید مطهری به صورت مجازی و حضوری و همچنین دیدار با خانواده‌های معظم شهدای دانشگاهی، از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده از سوی وزارت علوم در سالروز شهادت شهید مطهری است.

در ادامه نمایندگان دانشگاه آزاد اسلامی، جهاد دانشگاهی، سازمان بسیج مستضعفین، وزارت کشور، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، وزارت ورزش و جوانان، سازمان صداوسیما و بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری در ستاد بزرگداشت شهید مطهری، برنامه‌های این دستگاه‌ها به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت شهید مطهری را بیان کردند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • اژه‌ای:‌ حجاب مسأله مهم کشور است
  • تشکیل ۵۰۶ فقره پرونده با موضوع سلاح و مهمات در دادگستری استان کرمان
  • انتشار کتاب یوسف گم گشته باز آید در ماهشهر
  • دانشگاه‌های انگلیس بابت ارتباط با چین زیر ذره‌بین سرویس‌ امنیتی می‌روند
  • صدور حکم بمبگذار میدان تقسیم استانبول
  • چهار راهبرد سند تحول برای کاهش پرونده‌های ورودی به قوه قضاییه
  • عرضه چهار نمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام/ از رابطه با یک پورن استار تا خارج کردن اسناد طبقه شده
  • کشف محموله دارو در زابل