Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-27@05:39:04 GMT

مراحل سیر و سلوک الی الله از منظر استاد شجاعی

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۵۸۰۱۹

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‎‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، رییس موسسه حکمت و فلسفه ایران، در کانال تلگرام خود به تشریح مراحل سیر و سلوک الی‌الله از منظر استاد شجاعی پرداخته است. در پس مشروح این متن را می‌خوانید:

استادشجاعی در کتاب مقالات سیروسلوک الی‌اللّه را تشریح و آن را دارای دو مرتبه می‌داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرتبۀ نخست را نیز دارای ده امر می‌داند که سالک باید بر آنها مداومت وجانب حضرت معبود را در خصوص آنها مراقبت کند: عمل به واجبات و ترک معاصی و محرّمات؛ مداومت بر نافلۀ شب و شفع و وتر؛ مداومت بر تسبیح حضرت فاطمۀ زهرا (علیها السلام) بعد از نمازهای واجب؛ مداومت بر دعای «صباح» حضرت مولی الموحّدین؛ مداومت بر طهارت در همۀ اوقات؛ مداومت بر «دعای کمیل»؛ مداومت بر تلاوت قرآن؛ مداومت بر عرض طاعت و تبعیّت، تجدید عهد و بیعت و اظهار مودّت و محبّت نسبت به حضرت ولی‌عصر ارواحنا و ارواح العالمین له الفداء و توسّل به او و استشفاع از او؛ مداومت بر عرض طاعت و تبعیّت، تجدید عهد و بیعت و اظهار مودّت و محبّت نسبت به همۀ حضرات معصومین صلوات اللّه و سلامه علیهم اجمعین و توسّل به آنان و استشفاع از آنان؛ مداومت بر روزۀ سه روز از هر ماه.

بعد از آنکه سالک به توفیق خدای متعال، مدّتی به مرتبۀ نخست مراقبه و به امور و وظایف لازم در آن مداومت کرد و با عنایات خاصّۀ ربوبی و بر اثر مجاهدت، نورانیّت و صفایی در دل او پیدا شد و تحوّلی در باطن وی به وجود آمد و آمادگی قدم بالاتر در مقام مجاهدت را به دست آورد، به مرتبۀ دوّم مراقبه می‌پردازد. پیداست که اگر با راهنمایی کاملی قدم در راه گذاشته باشد، شروع این مرتبه، در وقت آن، به اشارۀ وی خواهد بود.

در مرتبۀ دوّم مراقبه، باید علاوه بر التزام به امور ده‌گانۀ مرتبۀ نخست مراقبه، به ده امر دیگر نیز ملتزم باشد: سعی در ترک مشتهیات و هواهای نفسانی و مراقبت جانب حضرت معبود در این امر؛ مراعات آداب محضر حق و مراقبت جانب او در این امر؛ مسارعت و مراقبت جانب معبود در شتاب به سوی او؛ سعی در انجام دادن نوافل و مستحبّات و مراقبت جانب معبود در وظایف مختلف بندگی؛ مداومت بر سجده‌های طولانی و مراقبت جانب معبود در اقبال کامل به جانب او و فرار از همه به سوی او؛ فکر و مراقبت جانب معبود در خصوص فکر راهگشا به سوی حضرت او؛ ذکر و مراقبت جانب معبود در اینکه از یاد او غافل نباشید و همیشه او را یاد کنید؛ ورد و مراقبت جانب معبود در اینکه نام او و یاد او ورد زبان باشد؛ سَهَر و مراقبت جانب معبود در بیداری شب یا دلِ شب که میقات بین جناب او و دردمندان طالب جوار اوست؛ توبه و استغفار و مراقبت جانب معبود در بازگشت و اعتذار از خطاها و طلب مغفرت برای آنها.

در مراتب سلوک و منازل عرفان و توحید، به تناسب هر مرتبه، وظایف عبودی خاصّی برای سالک هست که وی از یک‌سو خود را موظّف بر آنها می‌بیند و از سوی دیگر نیز خود را در برابر ترک آنها و سستی و مسامحه در آنها، گناه‌کار، مقصّر، مجرم و خائف و شرمنده و موظّف بر توبه و استغفار می‌بیند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۵۸۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «اُمّ علاء» نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «اُمّ علاء» نوشته سمیه خردمند توسط انتشارات شهید کاظمی به زودی منتشر و در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می‌شود. این کتاب روایت زندگی اُمُّ¬الشهداء فخرالسادات طباطبایی تبریزی، بانویی که هفت نفر از اعضای خانواده اش را تقدیم اسلام کرد، است.

پدر و مادر فخرالسادات در جوانی به بهانه تعلیم در حوزه علمیه نجف، از تبریز به نجف اشرف هجرت می‌کنند و همان جا ماندگار می‌شوند. فخرالسادات در سن سیزده سالگی با آیت الله سید حسن قبانچی که یکی از شاگردان ممتاز پدرش سید محمد جواد طباطبایی تبریزی بود ازدواج می‌کند. آنها در خانه وقفی کوچکی در جوار حرم امیرالمؤمنین (ع) زندگی شأن را با عشق آغاز می‌کنند.

خانه‌ای که هر وقت پنجره اش را باز می‌کرد؛ چشمانش به گنبد مطهر حرم حضرت علی (ع) گره می‌خورد و نسیم رأفت جناب ابوتراب وارد خانه و زندگی شأن می‌شد. حاصل ازدواج آنها می‌شود هجده فرزند، نه پسر و نه دختر. فرندانی که برخی‌هایشان شاگرد کلاس استادی چون آیت الله سید محمدباقر صدر می‌شوند و علوم اسلامی را فرا می‌گیرند.

همسرش، چهار پسر، برادر و دامادش در راه اسلام به شهادت می رسند و چند سال آخر عمرش را، در حالیکه دست و پای چپش به خاطر یک سال و نیم اسارت در زندان‌های رژیم بعث از کار افتاده بود، راهی ایران و شهر قم می‌شود و سرانجام در جوار بانوی کریمه حضرت معصومه (س) برای همیشه آرام می‌گیرد.

همیشه در طول عمرش فرزندانش را به پشتیبانی از حضرت امام خمینی (ره) و پیروی از ایشان توصیه می‌کرد. به آنها می‌گفت: اگر همه شما هم فدای اسلام شوید ناراحت نمی‌شوم؛ بلکه افتخار می‌کنم و بدانید خون فرزندان من رنگین‌تر از خون فرزندان اباعبدالله نیست.

کد خبر 6087386 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • طرح نور با رعایت ظرافت ها و مراقبت های لازم استمرار یابد
  • برای تقرب به ساحت مقدس امام زمان(عج) چه کنیم؟
  • آیت‌الله شیرازی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد
  • دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟
  • حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت
  • آماده ارسال// حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت
  • اظهارات سردار جعفری در مورد طرح نور، ماجرای تذکر رهبر انقلاب و لایحه حجاب/ فرمانده قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیه الله (عج) سپاه: همه باید از طرح نور حمایت کنند
  • تذکر رهبر انقلاب درباره گشت ارشاد و حجاب تایید شد
  • روایت عشق و فلسفه در شبکه چهار
  • کتاب «اُمّ علاء» نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود