Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی در گردهمایی مدافعان مسجد الاقصی که به مناسب گرامی‌داشت روز جهانی مسجد در صحن قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، مسجد را جایگاه ارتباط انسان با خداوند و برائت و بیزاری جستن از دشمنان پروردگار معرفی کرد و اظهار داشت: مساجد خانه‌های خداوند بر روی زمین و محل عبادت و بندگی ذات حضرت حق و ارتباطات انسان با خالق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه برای انسان سالک الی الله اقامه صلاه، ایتای زکات، امر به معروف و نهی از منکر با مرکزیت مسجد شکل می‌گیرد، اضافه کرد: در طول تاریخ اسلام مساجد هرگز تنها کارکرد عبادی نداشته‌اند، بلکه بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و انقلابی جامعه اسلامی با محوریت مساجد رقم خورده و می‌خورند، مساجد جایگاه‌های شکل‌گیری دگرخواهی در پرتوی خداخواهی هستند.

مسجد، جایگاه انسجام امت اسلامی است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی دیگر از نقش‌ها و کارکردهای مسجد را ایجاد وحدت و انسجام در امت اسلامی دانست و تصریح کرد: مسجد مرکز روشنگری و بصیرت‌آفرینی است، اینکه دشمن از تجمع مسلمانان در مسجد هراس دارد، به دلیل ماهیت بصیرت‌آفرینی آن است.

رئیسی اظهار کرد: مسجد، عامل نیرومندی در همبستگی و اتحاد مسلمانان جهان بوده، مساجد به صورت مراکز تربیتی و پایگاه جنبش امت مسلمان نسبت به ظالمان و ستمگران است، این جایگاه‌ها برای وحدت و انسجام امت اسلام، بصیرت افزایی و روشن‌‌گری نسبت به دشمن خدا جایگاه‌هایی بسیار تأثیر‌گذار هستند.

وی افزود: مسجد در عرصه‌ها و زمینه‌های عبادی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و کمک به محروم و نیازمندان محوریت و جامعیت دارد، که در همه این بسترها جایگاه محوری مسجد در رهنمون سازی و هدایت جامعه اسلامی کاملاً منحصر بفرد است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به جایگاه مهم مساجد در دوران‌های مبارزاتی با حکومت ستم‌شاهی و دفاع مقدس‌ ابراز کرد: اهمیت پایگاه مسجد در ساختار و شاکله جامعه اسلامی بسیار حائز اهمیت است، به طوری که پیش از انقلاب اسلامی مساجد خاستگاه مبارزات سیاسی و در دوران دفاع مقدس محل انسجام و سازماندهی نیروهای دفاعی کشور بودند.

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به تأکیدات امام راحل و رهبر معظم انقلاب نسبت به مساجد اشاره و عنوان کرد: در اندیشه امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی، مساجد از مهم‌ترین مراکز مبارزه مسلمانان با مستکبران هستند. بنابراین تذکر می‌دهند که «مسجد سنگر است، سنگرها را پر کنید.»

مساجد باید به عنوان پایگاه‌های عبادی و سیاسی حفظ شوند

رئیسی با تأکید بر این مطلب که مساجد باید به عنوان پایگاه‌های عبادی و سیاسی حفظ شوند، بیان کرد: مسجد در جامعه اسلامی پایگاه ارزش‌های معنوی، اجتماعی و سیاسی هستند، امروز راهبرد دشمن اختلاف افکنی و دور کردن مردم از مسجد و زیارتگاه‌هاست زیرا مسجد مرکز وحدت و یکپارچگی مسلمانان و محل شکل‌گیری انسجام اسلامی است.

وی مسجد را کانون روشنگری و بصیرت‌آفرینی برشمرد و با تأکید بر اینکه مساجد کانون‌های اسلامی برای شکل دادن به اجتماعات و ارتباطات مردمی بر محور ذکر، نماز و توجه به خداوند هستند، اضافه کرد: در تاریخ اسلام همواره مساجد مرکزی برای مشورت، همکاری و تصمیم‌گیری در مسائل مهم اجتماعی، سیاسی و نظامی بوده‌اند و باید از این نقش مساجد صیانت کرد.

قدس شریف مسئله اول جهان اسلام است

تولیت آستان قدس رضوی در فراز دیگری از سخنان خود به موضوع فلسطین اشاره و بیان کرد: از همان روزهای ابتدای انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) فرمودند «قدس شریف مسئله اول جهان اسلام است»، دشمن تلاش کرد مسجدالاقصی مسئله اول جهان اسلام نباشد در همین راستا گروهک‌های تروریستی همچون القاعده و داعش را برای انحراف اذهان عمومی از مسئله فلسطین تشکیل داده است.

رئیسی با اشاره به دسیسه‌ها و توطئه‌های مستکبران برای خارج کردن آرمان فلسطین از اولویت اول جهان اسلام، خاطرنشان کرد: در مسئله فلسطین و آزادسازى قدس شریف با وجود تمام توطئه‌هایى که براى انحراف افکار عمومى از این موضوع صورت مى‌گیرد اما همچنان فلسطین باید اولویت اول جهان اسلام ‌باشد و تا به امروز هیچ مسئله‌اى نتوانسته باعث شود آرمان فلسطین از نظر جمهوری اسلامی به فراموشى سپرده شود.

رئیسی دفاع جمهوری اسلامی از فلسطین را در جهان بی‌نظیر خواند و گفت: در مسئله فلسطین بحث شیعه و سنی مطرح نیست، بحث دفاع از اسلام و شریعت است. مگر ساکنان فلسطین و غزه شیعیان هستند؟ بسیاری از کشورهای مدعی دفاع از قدس در میانه راه دچار چرخش شدند اما بر اساس تأکیدات امام و رهبری همواره قدس شریف مسئله نخست جمهوری اسلامی بوده است.

انتهای پیام/ز

آرمان فلسطین از اولویت اول جهان اسلام است

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۵۹۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت میراثی از جهان اسلام در بروجرد

عطا حسن پور با اشاره به ثبت ملی ۲۰ مسجد در استان لرستان گفت: مسجد جامع بروجرد برای ثبت به عنوان میراث جهان اسلام به آیسسکو (سازمان جهانی اسلامی برای آموزش و پرورش، علوم و فرهنگ) پیشنهاد شده است تا در روند ثبت جهانی قرار گیرد.

«عطا حسن‌پور»، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان درباره تعداد مساجد تاریخی ثبت ملی و جهانی استان لرستان گفت: در استان لرستان درحدود ۲۰ مسجد ثبت ملی شده است و مسجد جامع بروجرد برای ثبت به عنوان میراث جهان اسلام به آیسسکو پیشنهاد شده است تا در روند ثبت جهانی قرار گیرد.

مسجد جامع بروجرد کهن ترین مسجد لرستان شناخته می شود

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان درباره کهن ترین مساجد تاریخی استان لرستان توضیح داد: کهن ترین مسجد لرستان مسجد جامع بروجرد است که مربوط به قرون اولیه اسلام است و بر روی یک آتشکده دوران ساسانی بنا نهاده شده است؛ این مسجد در دهه ۶۰ توسط مهندس «محمد معیار» و «مقدسی» باستان شناس مورد کاوش قرار گرفته و پس از بررسی باستان شناسی لایه‌های مختلف می بینند این مسجد بر روی یک آتشکده ساسانی بنا شده است، بنابراین مسجد جامعه بروجرد یکی از کهن‌ترین مساجد لرستان به حساب می‌آید. بعد از مسجد جامع، مسجد امام خمینی بروجرد متعلق به دوران قاجار قرار دارد که از این مسجد به عنوان بزرگترین مسجد غرب کشور یاد می‌شود و از مسجد جامع بروجرد به عنوان کهن‌ترین مسجد جامع غرب کشور نام برده می‌شود.

سنگ نوشته های اسلامی لرستان متعلق به قرن چهارم هجری قمری است

عطا حسن پور در پاسخ به این سئوال که در استان لرستان کتیبه های بسیاری وجود دارد که هر کدام بیانگر یک دوره تاریخی است، مهمترین کتیبه های دوران اسلامی کدام کتیبه هاست و مربوط به کدام دوره تاریخی است؟ گفت: کتیبه‌های دوران اسلامی لرستان در قرن چهارم هجری قمری به فرمان حاکم و ثروتمند لرستان بنام «ابونجم بدر بن حسنویه» نگاشته شده است؛ این حاکم از خود آثار بزرگی را به یادگار می‌گذارد از جمله پل‌های تاریخی لرستان را که برای راحتی مسافرینی که در مسیر عتبات عالیات و حج تردد دارند می‌سازد و بر روی این پل‌ها کتیبه‌هایی نصب می‌کنند، همچنین در سال ۳۷۴ هجری قمری بر روی پل تاریخی و بزرگ «کلهر» بر دیواره کوه کتیبه غیر منقول حکاکی می شود که هنوز هم این کتیبه وجود دارد؛ بر روی پل تاریخی کشکان در مسیر خرم آباد به کوهدشت و عراق کتیبه ای نصب بوده که الان این کتیبه در موزه قلعه فلک الافلاک نگهداری می‌شود این کتیبه بین سال های ۳۸۹ تا ۳۹۹ هجری قمری ساخته شده است .

وی افزود: بر روی پل «گاومیشان» در مسیر خرم آباد به پل دختردر استان ایلام و دره شهر تصویری یک کتیبه وجود دارد که شکسته شده است؛ همچنین کتیبه دیگری مربوط به قرن چهام هجری قمری به نام «سنگ آبدان بدر» در خرم آباد وجود ارد که در آن یک آب انبار وقف مردم و زائرین عتبات عالیات و حج بوده و اکنون در موزه باستان شناسی فلک الافلاک موجود است .

حسن پور یادآور شد: یکی از کتیبه های دیگری که از قرن چهارم هجری قمری از حاکم لرستان وجود دارد کتیبه ای است که در مقبره« امامزاده زید بن علی» خرم آباد است ، این کتیبه را «بدر بن حسنویه» زمانی که مقبره امامزاده زیدبن علی را ساخته اند نگاشته شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان اظهار کرد: بزرگترین سنگ نوشته در استان لرستان یک سنگ نوشته تاریخی در در دل شهر خرم آباد در کنار جاده اصلی خرم آباد به خوزستان مربوط به قرن ششم هجری است و به خاندان «آل برسوق » دست نشانده سلجوقیان تعلق دارد؛ این کتیبه با «بسم الله الرحمن الرحیم» شروع می‌شود و در چهار سطر بر روی مکعب سنگی نوشته شده؛ در واقع در این کتیبه « ظهیرالدین سپهسالار ابوسعید» حاکم وقت خرم آباد قوانین شهر را نوشته اند و در وردی شهر قرار دادند تا هر کس وارد شهر می شود این قوانین را بخواند.

زیرساخت های گردشگری مذهبی برای زائران در بقاع متبرکه استان لرستان فراهم است

عطا حسن پور در پاسخ به این سئوال که چگونه از ظرفیت مساجد تاریخی و بقاع متبرکه استان لرستان در توسعه گردشگری مذهبی می شود استفاده کرد؟ توضیح داد: در استان لرستان چندین مقبره امامزادگان وجود دارد که نه تنها مورد احترام لرستانی‌ها بلکه مورد احترام استان‌های همجوار نیز می‌باشد به عنوان مثال در شهرستان کوهدشت در مرز استان لرستان با استان ایلام «امامزاده شاهزاده محمد» قرار دارد که یکی از امامزاده‌های واجب تعظیم برای مردمان این دیار است؛ بیشترین زواری که به این امامزاده می‌آیند از استان های ایلام و کرمانشاه است، در واقع بنای این امام زاده در منطقه خوش آب و هوایی قرار دارد و گردشگران مذهبی زیادی برای زیارت به این امامزاده می آیند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان ادامه داد: اداره کل گردشگری استان به همراه اوقاف در راستای توسعه گردشگری مذهبی در این منطقه امکانات و زیر ساخت های اساسی از جمله سرویس بهداشتی، نماز خانه و زائر سرا را برای زائرین فراهم آورده است .این امامزاده در تمام فصل ها مورد استقبال گردشگران مذهبی قرار دارد.

وی افزود: در شرق استان لرستان امامزاده‌ای به نام «امامزاده حسن» وجود دارد که زائرانی از استان‌های چهارمحال و بختیاری، اصفهان، خوزستان و مرکزی به زیارت آن می آیند و با قربانی کردن گوسفند نذر خود به این امامزاده را ادا می کنند، فاصله امامزاده حسن تا شهر الیگودرز حدوداً ۴۰ کیلومتر است ودر منطقه صعب العبور قرار دارد و زائران یک شب در این امامزاده اقامت می‌کنند؛ در این امام زاده هم با همکاری اداره اوقاف زائرسرا ساخته شده و زیرساخت‌های جاده‌ای و امکانات بهداشتی برای زائران فراهم کرده‌ایم.

عطا حسن پور یادآور شد: در مرکز شهر خرم آباد مقبره «امامزاده علی» قرار دارد؛ این بارگاه در قرن چهارم هجری توسط حاکم شهر بازسازی و مرمت شده و چون در دل بازار قرار دارد هسته اولیه شکل‌گیری کانون مذهبی شهر است و در واقع میعادگاه مذهبی مردم شهر خرم آباد در ایام عاشورا و تاسوعا و اعیاد مذهبی است .

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان تصریح کرد: بقعه «امامزاده زیبا محمد» در ۴۰ کیلومتری شرق خرم‎آ‎باد واقع شده است؛ این امامزاده با توجه به اسناد باستان شناسی به دست آمده از قرن هفتم هجری قمری واجب التعظیم است و معجزاتی از این امامزاده به عنوان برادر امام رضا (ع) و کرامات او در متون کهن سخن به میان آمده است؛ «امامزاده زیبا محمد» یکی از امامزاده‌هایی واجب و تعظیم برای مردم منطقه است ومردم محل برای آن احترام خاصی قائل هستند و کسانی که منطقه بیشه برای گردشگری می‌آیند به زیارت این امامزاده می‌روند.

منبع: خبرگزاری شبستان

دیگر خبرها

  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • هشدار حماس درباره توطئه‌های صهیونیست‌ها علیه مسجدالاقصی
  • جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم
  • ثبت میراثی از جهان اسلام در بروجرد
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری
  • عملیات «وعده صادق» سربلندی جهان اسلام
  • توطئه‌های دشمن علیه جمهوری اسلامی شکست خورد/ آمریکا به زودی از منطقه خارج می‌شود
  • رئیسی در مسجد جامع «کالپیتی»: امروز همگان حقوق فلسطینیان را مطالبه می‌کنند