Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@00:04:23 GMT

خوردن اين قرص براي لاغر شدن ممنوع است

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۶۰۱۱۵

خبرگزاري آريا - کارشناس دارويي دانشگاه علوم‌پزشکي استان زنجان نسبت به استفاده از قرص "فلوکستين" با اهداف لاغري هشدار داد.
به گزارش گروه فضاي مجازيخبرگزاري ميزان، ستوده پيرمحمدي، با اشاره به اينکه فلوکستين يک داروي ضدافسردگي مهارکننده باز جذب سروتونين است، گفت: سروتونين ماده‌اي در بدن است که کاهش آن سبب عدم تعادل رواني، علائم افسردگي، خواب‌آلودگي، نگراني و غيره مي‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: اين دارو به شکل کپسول‌هاي 10 و 20 ميلي‌گرمي در بازار رايج است و براي درمان بيماري‌هاي افسردگي، اضطراب و وسواس جبري تجويز مي‌شود. فلوکستين غير از کاربرد اصلي يعني درمان افسردگي و اضطراب، در درمان برخي ديگر از اختلالات از جمله برخي اختلالات خوردن (پراشتهايي عصبي)، سندروم پيش از قاعدگي، حملات ترس (حملات غيرقابل پيش‌بيني و ناگهاني ترس و نگراني شديد)، درمان مشکلات جنسي، اختلالات خواب و برخي ديگر از اختلالات نيز کاربرد داشته و بر اساس بررسي و نظر پزشک تجويز مي‌شود.
اين کارشناس دارويي افزود: فلوکستين نيز مانند بسياري ديگر از داروهاي مشابه، پس از مدتي مصرف تاثير خود را نشان خواهد داد و فرد نمي‌تواند بلافاصله پس از مصرف، انتظار بهبود حالات خود را داشته باشد. علاوه بر آن قطع ناگهاني و خودسرانه فلوکستين نيز به هيچ وجه مورد قبول نيست. در حقيقت قطع خودسرانه دارو همان‌قدر مي‌تواند عوارض داشته باشد که مصرف خودسرانه آن دارد. بنابراين با توجه به مکانيسم عمل، شرايط هر بيمار، سابقه خانوادگي و تاثيراتي که اين دارو مي‌تواند داشته باشد حتما بايد با تجويز پزشک و تا مدت زمان تعيين شده از اين دارو استفاده کرد.
وي خاطرنشان کرد: از جمله عوارض اين دارو مي‌توان به عوارض گوارشي مثل دل‌درد، سوءهاضمه، اسهال، يبوست، تهوع و استفراغ اشاره کرد. گاهي عوارضي مثل راش پوستي و بي‌قراري هم ديده شود که اگر درمان طبق نظر پزشک و با دز کم شروع شود، اين عوارض به حداقل رسيده و حتي در صورت بروز، پزشک مي‌تواند آن را مديريت کرد.

پيرمحمدي افزود: يکي از عوارضي که براي فلوکستين در نظر گرفته مي‌شود، کاهش وزن است، اما وقتي از عوارض يک دارو صحبت مي‌شود ممکن است فقط در يک نفر رخ دهد و قرار نيست در همه کساني که از دارو استفاده مي‌کنند، ديده شود. يکي از علائم افسردگي، بي‌اشتهايي است که اتفاقا برخي افراد پس از مصرف فلوکستين و بهبود افسردگي، اشتها پيدا کرده و ممکن است حتي وزن اضافه کنند.
وي ادامه داد: کاهش وزن بر اثر مصرف فلوکستين صد درصد نيست. علاوه بر آن در همان افرادي هم که بر اثر مصرف فلوکستين وزن کم کرده‌اند، اين کاهش وزن محدود بوده و به اين صورت نيست که چند ماه فلوکستين مصرف کنند و هر ماه مقداري وزن کم کنند. بعد از چند ماه کاهش وزن متوقف مي‌شود، زيرا بدن به دارو عادت مي‌کند.
پيرمحمدي ادامه داد: معمولا عوارض دارويي در شروع مصرف رخ مي‌دهد، کاهش وزن بر اثر مصرف فلوکستين هم همين‌طور است. اگر کسي افسرده نباشد و فلوکستين را فقط به عنوان داروي کاهنده وزن مصرف کند، اتفاقا ممکن است عوارض جانبي زياد و ناراحت کننده‌اي به همراه داشته باشد؛ چرا که اين دارو اصولا به عنوان داروي کاهش وزن درنظر گرفته نمي‌شود.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۶۰۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف

وارفارین یک داروی ضدانعقاد است و زمانی که طول می‌کشد تا لخته خون تشکیل شود را طولانی می‌کند، این دارو ضدانعقاد شناخته شده و اثرگذار است که با وجود اینکه برای بسیاری از کودکان و بزرگسالان ایمن شناخته می‌شود، برای برخی افراد مناسب نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، وارفارین یک داروی ضدانعقاد است و در واقع زمانی که طول می‌کشد تا لخته خون تشکیل شود را طولانی می‌کند؛ وارفارین این اثر را با کاهش اثرات ویتامین کا که در پروسه انعقاد خون شرکت دارد، اعمال می‌کند و برای جلوگیری از تشکیل لخته‌های خون ناخواسته در شرایطی که ریسک تشکیل لخته بالا است مانند بعضی بیماری‌های قلبی و عروقی تجویز می‌شود.

وارفارین در پیشگیری از تشکیل هرگونه لخته خون یا بزرگ‌تر شدن لخته در عروق پا، شش یا قلب در شرایطی که بیمار در شرایط خطر قرار دارد، کاربرد دارد و به عنوان یک ضدانعقاد شناخته شده و اثرگذار با قیمت مناسب بسیار رایج است.

کاربردهای داروی وارفارین

وارفارین دارویی است که به عنوان ضدانعقاد یا رقیق کننده خون شناخته می‌شود:

نقش پیشگیری و درمان ترومبوآمبولی وریدی و آمبولی ریوی مرتبط پیشگیری و درمان ترومبوآمبولی همراه با فیبریلاسیون دهلیزی (نوعی آریتمی قلبی) مؤثر در پیشگیری و درمان ترومبوآمبولی همراه با تعویض دریچه قلب درمان کمکی برای کاهش مرگ و میر، سکته قلبی مکرر و حوادث ترومبوآمبولیک پس از سکته‌ی قلبی پیشگیری ثانویه از سکته‌ی مغزی و حملات ایسکمیک گذرا در بیماران مبتلا به دریچه میترال روماتیسمی، اما بدون فیبریلاسیون دهلیزی شرایطی که خطر ابتلاء به لخته خون را افزایش می‌دهد، از جمله نوع خاصی از ریتم نامنظم قلب (فیبریلاسیون دهلیزی)، تعویض دریچه قلب، حمله قلبی اخیر و جراحی‌های خاص (مانند تعویض مفصل ران / زانو) عوارض جانبی وارفارین چیست؟

عوارض جانبی را می‌توان به دو گروه کم خطر و پرخطر تقسیم بندی کرد؛ به طور مثال عوارض جانبی کم خطر شامل موارد زیر است:

حالت تهوع از دست دادن اشتها درد معده یا شکم

در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی پرخطر داروی وارفارین:

زرد شدن پوست و تیره شدن رنگ ادرار لکه‌های دردناک و متورم روی پوست سردردهای شدید تشنج تغییر در بینایی بی حسی یا سوزن سوزن شدن در بازوها یا پاها احساس خستگی، ضعف یا مریضی

در صورت رخ دادن موارد بالا، افراد احتیاج به اورژانس پزشکی دارند.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی از جمله موارد زیر به بیمارستان مراجعه کنید.

بثورات پوستی خارش تورم (به خصوص در صورت، زبان، گلو) سرگیجه شدید مشکل تنفس

موارد احتیاط و هشدار در مصرف وارفارین چیست؟

اگر در حین استفاده از وارفارین هر کدام از موارد زیر برای شما پیش آمد، به بیمارستان مراجعه کنید:

خونریزی شدید ادرار قرمز یا قهوه‌ای مدفوع سیاه یا خونی سردرد شدید یا درد معده درد، ناراحتی یا تورم مفصل به خصوص پس از آسیب استفراغ خون یا موادی که شبیه قهوه است سرفه کردن خون کبودی که بدون آسیب دیدگی به یاد می‌آورید سرگیجه یا ضعف تغییرات بینایی آسیب به سر، حتی اگر خونریزی نداشته باشید

موارد زیر شانس خونریزی را در هنگام استفاده از وارفارین افزایش می‌دهند:

فشار خون کنترل نشده سابقه سکته‌ی مغزی زخم معده، ورم معده یا بیماری معده مشکلات کلیوی سرطان اعتیاد به الکل بیماری کبد

وارفارین به طور معمول در دوران بارداری توصیه نمی‌شود؛ به خصوص در ۱۲ هفته اول بارداری می‌تواند برای کودک مضر باشد، اما مصرف وارفارین در شیردهی ایمن است.

چه کسانی نباید وارفارین مصرف کنند؟

مصرف این قرص تحت نظر پزشک برای بسیاری از کودکان و بزرگسالان ایمن است، با وجود این، وارفارین برای برخی افراد مناسب نیست؛ برای مثال در شرایط زیر ممکن است وارفارین برای فرد مناسب نباشد:

اگر فرد نسبت به این قرص یا هر داروی دیگری حساسیت دارد. اگر فرد در حال اقدام برای باردارشدن است یا اکنون در دوره بارداری قرار دارد. فرد مبتلا به مشکلات کبدی یا کلیوی باشد. بیمار مبتلا به عفونت دیواره قلب یا اندوکاردیت است. فرد به دلیل بیماری‌هایی مانند زخم معده در معرض خونریزی قرار دارد. فرد مبتلا به فشار خون بالا است. کد خبر 750729

دیگر خبرها

  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • عوارض مصرف زیاد پنیر
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد