Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@09:47:31 GMT

80 درصد منابع آبی مازندران در کشاورزی مصرف می‌شود

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۶۳۶۶۰

80 درصد منابع آبی مازندران در کشاورزی مصرف می‌شود

مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران با بیان اینکه 80 درصد منابع آبی استان در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود، گفت: این نوع مصرف موجب شده تا در تامین آب کشاورزی نیز با مشکل مواجه باشیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، محمد ابراهیم یخکشی در گفت‌وگو با بلاغ، با بیان اینکه 80 درصد منابع آبی استان در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود، اظهار کرد: این نوع مصرف موجب شده تا در تامین آب کشاورزی نیز با مشکل مواجه باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه متوجه ضرورت استفاده آب در بخش کشاورزی هستیم، افزود: به همان میزانی که آب در سطح اراضی کشاورزی مصرف می‌شود باید مدیریت شود تا تولید پایدار و مستمر داشته باشیم.

مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران آب کشاورزی را نیازمند مدیریت مصرف دانست و تاکید کرد: آب در حوزه کشاورزی نباید بسته به نوع کشت مصرف شود بلکه باید بسته به نوع ارقام مصرف شود.

این مسؤول با بیان اینکه باید به آب به عنوان یک مسئله بحرانی نگریست، تصریح کرد: وضعیت آب در مرحله گذر از دوره پرآبی به کم‌آبی و گذر از مدیریت عرضه به مدیریت تقاضا است.

یخکشی مسئله آب را تاثیرگذار در حفظ محیط زیست دانست و خاطرنشان کرد: تصمیم‌گیری‌های کلان کشور در حوزه آب از مرحله مدیریت پروژه به جامعه‌نگری رسیده است.

وی اضافه کرد: وقایع حدی متعدد، تغییر شرایط آب و هوایی و تغییر شرایط اقلیمی موجب شده که در حوزه آبریز کشور و استان توجه جدی ایجاد شود.

مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران با بیان اینکه پروژه‌های توسعه‌ای موجب نگرانی در حوره سفره‌های زیرزمینی شده است، بیان کرد: دستگاه‌های اجرایی برنامه‌هایی برای حل بحران آب در دستور کار دارند اما این برنامه‌ها زمانی محقق می‌شوند و تاثیر مطلوب دارند که مشارکت نهادهای مردمی نیز وجود داشته باشد.

یخکشی، مازندران را از نظر سرانه آب، استان پرآب دانست و تاکید کرد: جمعیت شناور موجود موجب شده تا مازندران سرانه آب پایینی داشته باشد.

وی افزود: به دلیل وجود جمعیت شناور بالا، جزو استان‌های پر مسئله در حوزه آب هستیم، منابع آبی زیادی داریم اما به همان میزان دچار مشکل و چالش هستیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران حجم آب استان در 15 سال گذشته را 6 میلیارد متر مکعب دانست و اظهار کرد: این مقدار در سال گذشته کاهش 20 درصدی داشته است.

یخکشی اضافه کرد: تاکنون 56 درصد این حجم از منابع آبی مصرف شده است که 70 درصد از آن را آب‌های سطحی شامل می‌شود.

وی منابع تامین 90 درصد آب شرب را از آب‌های زیرزمینی دانست و تصریح کرد: البته در نظر داریم ریل تامین آب شرب را از آب‌های زیرزمینی به آب‌های سطحی تغییر دهیم.

مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران با بیان اینکه مازندران بسیار نیازمند به احداث سد است، خاطرنشان کرد: یکی از چالش‌های پیش‌رو احداث سد در مکان‌هایی است که ضرورت دارد.

این مسؤول از برنامه شرکت آب منطقه‌ای مازندران در آبیاری و زهکشی 170 هزار هکتار از راضی استان خبر داد و بیان کرد: به دنبال مدیریت پایدار آب و حفظ محیط زیست هستیم و در این راه از همیاری و همکاری تمامی نهاده‌ها و تشکل‌های دولتی و خصوصی استقبال می‌کنیم.

یخکشی در پایان گفت: معتقد هستیم که برای بهبود وضعیت منابع آبی باید مردم را با خود همراه کنیم چراکه بدون همراهی مردم هیچ کدام از تصمیم‌ها و سیاست‌های مربوط به حفظ منابع آبی به موفقیت نخواهد رسید. انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۶۳۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های بخش کشاورزی بر اساس اطلس موجود تعریف شود

استاندار مازندران با تاکید بر تعریف و تدوین برنامه‌های بخش کشاورزی استان براساس اطلس موجود، آن برنامه را رفع موانع تولیدکنندگان و شناسایی فرصت‌ها در این حوزه مطرح کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، یوسف نوری در جلسه شورای سیاست‌گذاری توسعه بخش کشاورزی این استان با محوریت «تولید دام سبک و سنگین در راستای تأمین گوشت قرمز» کشاورزی را پایه و پیشران استان مازندران دانست و اظهار کرد: وظیفه دولت، تسهیل‌گری و مرتفع کردن مشکلات پیش‌روی تولیدکنندگان است.

وی افزود: موانع پیش‌روی تولیدکننده باید مرتفع و کشاورزی در روستاها به درستی تقویت شود.

استاندار مازندران با بیان اینکه تولیدکنندگان حوزه کشاورزی برنامه‌های خود را مکتوب کنند تا برای آن تصمیم‌گیری و چاره‌اندیشی شود، در مورد واحدهای راکد در این استان عنوان کرد: این واحدها فرصت‌های مهم تولید هستند که باید به سرعت رفع موانع شده و با کمک بخش خصوصی به چرخه تولید باز گردند.

نوری ادامه داد: بسیاری از موانع موجود توسط جهاد کشاورزی مازندران شناسایی شد اما اقدام عملی آنچنان که باید صورت نگرفت، بنابراین در این بخش نیازمند اطلسی هستیم تا برنامه‌های خود را بر اساس اطلس موجود تعریف کنیم.

وی با تاکید بر اینکه وقتی اطلس وجود داشته باشد، موانع برطرف و فرصت‌ها شناسایی و تقویت می‌شوند، اظهار داشت: نهادهایی زیر نظر مقام معظم رهبری هستند که می‌توانند به مردمی‌سازی این موضوع کمک کنند.

کد خبر 751337

دیگر خبرها

  • برنامه‌های بخش کشاورزی بر اساس اطلس موجود تعریف شود
  • حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند
  • کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • هوشمندسازی ۸۰ درصدی مشترکان برق در مازندران
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • توقیف خودروی حامل چوب قاچاق در سوادکوه
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • احداث باغ در پایاب چاه‌های قزوین، ممنوع
  • توزیع ۲۶ هزار کیلوگرم/لیتر آفت کش نباتی در مازندران