Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگارحوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛خسرو صادق‌نیت‌ مدیرکل‌ اداره بهداشت محیط‌ و سلامت کار وزارت بهداشت‌ در هفتمین کنگره تخصصی و نخستین کنگره بین المللی تجهیزات پزشکی در حوزه کنترل عفونت که امروز در مرکز همایش‌های رازی برگزار شد، با بیان اینکه عفوت‌های بیمارستانی‌ یکی از چالش‌های جدی حوزه سلامت در کشور است‌، گفت: با توجه به اینکه‌ عفونت‌های بیمارستانی‌ موضوع پراهمیتی‌ است گاهی اوقات‌ شاهد برخی‌ اخبار احساسی‌ و علمی به صورت توأمان‌ هستیم‌ و در برخی موارد‌ کجی‌ها و نادرستی‌ها نیز در بیان‌ اخبار مربوط به این حوزه دیده‌ می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به پسماندهای‌ بیمارستانی‌ و ارتباط‌ آن با عفونت‌ها عنوان کرد: پسماندهای‌ بیمارستانی‌ در زمره‌ عواملی‌ است که می‌تواند عفونت‌ بیمارستانی‌را افزایش‌ دهد، 70 تا 80 درصد پسماندهای‌ بیمارستانی پسماندهای‌ شبه‌ خانگی‌ هستند‌ و به نوعی پسما‌ند عالی محسوب‌ می‌شوند.

صادق‌نیت‌ افزود: اعتباربخشی‌ به کاهش‌ عفونت‌های بیمارستانی‌ و بهبود‌ دفع‌ پسماندها‌ کمک‌ بسیاری کرده است‌ و با بازیافت‌ پسماندهای‌ بیمارستانی‌ می‌توان‌ به دفع زباله‌ها و کاهش هزینه‌های بیمارستانی‌ کمک کرد زیرا در صورت عاری‌ شدن پسماندهای‌ بیمارستانی از میکروب می‌توان این زباله‌ها را به صورت‌ عادی‌ بازیافت‌ کرد و از این طلای کثیف‌ بهره‌ برد.

مدیرکل‌ اداره بهداشت محیط‌ و سلامت کار وزارت بهداشت‌ اظهار کرد: 25 درصد پسماندهای‌ بیمارستانی‌ عفونی هستند‌ که بخشی از آنها پسماند‌های تیز و برنده‌ بوده‌اند و در باکس‌های ایمن‌ ریخته‌ می‌شوند و مسیر‌ دفع خاصی را دنبال می‌کنند و سایر زباله‌ها که تیز و برنده نیستند وارد دستگاه‌ بی‌خطر ساز می‌شوند تا میکروب‌های آنها از بین بروند‌.

صادق‌نیت افزود: یک تا 3 درصد‌ پسماندهای‌ بیمارستانی‌ پسماندهای‌ شیمیایی‌ و درصد بسیار کمی‌ پسماندهای‌ رادیواکتیوی‌ هستند‌ که البته دفع آنها تحت نظارت سازمان انرژی‌ اتمی است.

وی با بیان اینکه‌ بیش از 90 درصد بیمارستان‌های کشور‌ دستگاه‌ بی‌خطرساز‌ زباله بیمارستانی‌ دارند، گفت: زباله‌های خارج شده از این دستگاه‌ها مورد آزمایش قرار می‌گیرند تا آزمایشگاه‌ها از عملکرد این دستگاه‌ها به ما خبر دهند‌.

صادق‌نیت‌ با اشاره به چالش بیمارستان‌ها در حوزه پسماندهای‌ بیمارستانی‌ و برخی کارشکنی‌ها گفت: ما برای حل مشکل‌ دفع پسماندهای‌ شیمیایی‌ چند مرکز دفع زباله‌های بیمارستانی را راه‌اندازی کردیم‌ تا این پسماندها‌ در این مراکز امحاء شوند هرچند که این کار وظیفه‌ مراکز دفع پسماند‌ در محیط زیست است‌.

مدیرکل‌ اداره بهداشت محیط‌ و سلامت کار وزارت بهداشت‌ تصریح کرد: یکی از اشکالاتی‌ که به خروجی دستگاه‌های بی‌خطرساز زباله بیمارستانی وارد می‌کردند این بود که این زباله‌ها پس از خروج از دستگاه عاری از میکروب‌ نیستند‌ و از همین‌ راه برخی‌ شهرداری‌ها هزینه‌ چند برابری‌ جمع‌آوری‌ پسماندهای‌ عادی را به بهانه‌ میکروبی‌ بودن‌ این زباله‌ها از بیمارستان‌ها می‌گرفتند و گاهی‌ هزینه‌ دریافتی‌ از بیمارستان‌ها برای این زباله‌ها 10 برابر پسما‌ند عادی بود.

وی افزود: با اخذ هزینه چند برابری از بیمارستان‌ها هزینه بیشتر به آنها تحمیل‌ می‌شود زیرا بیمارستان‌ها علاوه بر اینکه هزینه صرف دستگاه‌های بی‌خطرساز‌ زباله‌ می‌کنند‌ در آخر نیز‌ هزینه‌ دفع پسماند‌ میکروبی‌ را به شهرداری‌ها می‌دهند.

صادق‌نیت ادامه داد: با وجود اینکه‌ شهرداری‌ها اعلام می‌کنند که این پسماندها‌ میکروبی‌ و عفونی هستند اما در برخی موارد شاهد آن بودیم که پسماندهای‌ عفونی را با پسما‌ندهای عادی‌ یکی می‌کردند.

وی عنوان کرد: به دلیل آنکه این پسما‌ندها عاری از میکروب بودند و بیمارستان‌ها توان پرداخت هزینه‌های اضافی را نداشتند سراغ مراجع حقوقی رفتیم و آنها اعلام کردند که پسماند‌های خارج شده از دستگاه‌های بی‌خطرساز‌ زباله بیمارستانی پسما‌ند عادی است و نیاز به پرداخت هزینه چند برابری به شهرداری‌ها نیست.

مدیرکل‌ اداره بهداشت محیط‌ و سلامت کار وزارت بهداشت‌ خاطرنشان کرد: به دفع پسماند‌های بیمارستانی‌ اشکال علمی وارد می‌کردند که ما برای پاسخگویی‌ به آنها سراغ مأخذهای‌ علمی و سازمان بهداشت جهانی رفتیم تا استانداردها‌ را بررسی کنند و اختلاف نظر بین وزارت بهداشت و شهرداری‌ها حل شود.

صادق‌نیت عنوان کرد: بر اساس نظر کارشناس‌ سازمان بهداشت جهانی زباله‌های خارج شده از دستگاه‌ بی‌خطرساز‌ زباله‌ عاری از میکروب بودند و حتی استانداردها به حدی بود که می‌توانست‌ از برخی مواد زباله‌ حتی در اتاق عمل بیمارستان‌ها نیز استفاده کرد.

وی افزود: با وجود تأیید عاری بودن زباله‌های خارج شده از دستگاه‌های بی‌خطرساز‌ زباله‌ اما شاهد آن بودیم که برخی از افراد نتیجه‌های آزمایشگاه‌های مرجع وزارت بهداشت و آزمایشگاه‌های مورد تأیید محیط‌زیست را نیز قبول نداشتند‌.

صادق‌‌نیت‌ با بیان اینکه 92 درصد‌ کار دفع پسما‌ند بیمارستانی در بیمارستان‌ها به خوبی انجام می‌شود، گفت: همه جا خطا و انحراف وجود دارد اما باید این خطاها‌ شناسایی‌ شود و برای رفع آنها گام برداشت‌ و برای بهبود دفع زباله‌های بیمارستانی‌ باید یک کارشناس بهداشت محیط‌ و یک کارشناس ستاد مرکزی وزارت بهداشت در بیمارستان‌ها حضور داشته باشند‌ و محیط‌زیست به عملکرد‌ وزارت بهداشت نظارت کند.

مدیرکل‌ اداره بهداشت محیط‌ و سلامت کار وزارت بهداشت‌ عنوان کرد: ما هرگونه‌ موضوعی را که سلامت مردم را به خطر بیاندازد‌ مورد توجه قرار می‌دهیم‌ و برای رفع آن گام برمی‌داریم‌.

صادق‌نیت یادآور شد: در زمینه دفع پسماندهای‌ بیمارستانی اقدامات خوبی انجام شده است اما متأسفانه شاهد آن هستیم که برخی از ارگان‌ها به جای حمایت از وزارت بهداشت مشکلاتی را در مسیر ما ایجاد می‌کنند و امیدواریم و با تأییدیه‌هایی که از سازمان جهانی بهداشت در دفع زباله‌های بیمارستانی گرفتیم مشکلات پیش‌ آمده را برطرف کنیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۶۵۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت

یونس پناهی٬ معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر ۲۷۴ هزار و ۱۰۳ پژوهشگر فعال و ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت به ثبت رسیده اند.

وی بیان کرد: اکنون ۱۰۱ واحد توسعه تحقیقات بالینی، ۴ مرکز ملی تحقیقاتی۵۷ مطالعه کوهورت فعال و ۲۶ شبکه تحقیقاتی در سراسر کشور داریم. در حال حاضر ۳۳۰ طرح برای ارزشیابی مراکز تحقیقاتی بررسی شده اند.  

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اضافه کرد: با مجوز شورای گسترش ۱۱ مرکز نوآوری تاسیس و ۱۱۴مرکز رشد فناوری سلامت راه اندازی شده اند.

پناهی ادامه داد: اکنون ۴۱۳۰ پتنت ملی در حوزه سلامت  و در مجامع علمی  بین المللی به ثبت رسیده است که این موضوع سبب ارتقای رشد علمی و تولید علم در کشور خواهد شد.  

معاون تحقیقات وزارت بهداشت تاکید کرد: در راستای توسعه مرز‌های نوین تحقیقات سلامت محور از ظرفیت‌های علمی کشور استفاده بهینه شده است.  

وی اضافه کرد: بهبود فرایند تولید علم و حرکت در مرز‌های دانش در جهت مسئله محوری و ماموریت گرایی توسعه پیدا کرده است.

پناهی گفت: در حال حاضر رتبه تولید علمی ایران در دنیا ۱۵ و جایگاه کشورمان از منظر فناوری ۶۲ است که بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده این جایگاه ارتقا پیدا خواهد کرد.

معاون تحقیقات وزارت بهداشت افزود: با توجه به حذف ردیف بودجه مراکز تحقیقاتی دارای ردیف مستقل بودجه از کتاب قانون بودجه سال ۱۴۰۱، مراکز تحقیقاتی بر اساس زمینه و سابقه فعالیت در گروه ­های مربوطه امتیازدهی و رتبه بندی خواهند شد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • راه اندازی خانه بهداشت کارگری در مبارکه
  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • آتش‌سوزی لنج در هرمز سه فوتی بر جای گذاشت
  • سازمان بهداشت جهانی ۴۴۳ حمله به تاسیسات بهداشتی غزه را ثبت کرد
  • پیگیری نوبت دهی الکترونیک در بیمارستان‌های تامین اجتماعی
  • نماینده همدان در مجلس خبرگان رهبری به علت عارضه مغزی در بیمارستان بستری شد
  • راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان سجادیه تربت جام
  • حال خوب پدر و مادرها با اقدام خوب وزارت بهداشت
  • درمان رایگان هدیه به کودکان
  • از لزوم جدیت در تفکیک زباله، تا سهم فاضلاب خانگی در آلودگی رودخانه های رشت