Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیج سازندگی استان همدان با شناسایی10 قطب اقتصادی در شهرستانهای مختلف استان نقش مهمی در معرفی صنایع تبدیلی هر شهرستان و ایجاد اشتغال برای جوانان آن منطقه داشته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح الوند؛ بسیج سازندگی همدان با هدف کمک به تحقق اقتصاد مقاومتی اقدام به انجام فعالیتهایی از جمله شناسایی و معرفی قطب های اقتصادی این استان کرده است در همین راستا گزارشی در این خصوص تهیه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*محصول شاخص هر شهرستان به عنوان برند ان معرفی می شود

کارشناس قرارگاه جهاد اقتصادی سازمان بسیج سازندگی استان همدان، مصطفی سیف در گفتگو با صبح الوند، با بیان اینکه بسیج سازندگی از سال گذشته وارد بحث قطب های صنایع تبدیلی شده است افزود: بر روی صنایع تبدیلی کارهایی انجام شده بود، منتها کلیه عرصه های صنایع تبدیلی را بررسی کرده بودیم و بعد از مدت ها به این نتیجه رسیدیم که بر روی محصول شاخص هر شهرستان کار کنیم.

کارشناس قرارگاه جهاد اقتصادی سازمان بسیج سازندگی استان همدان با اشاره به اینکه بسیج سازندگی در تلاش است محصول شاخص هر شهرستان را به عنوان برند شهرستان در سطح کشور معرفی کند افزود: به عنوان مثال در شهرستان ملایر شیره ملایر زبانزد است و به این نتیجه رسیدیم در سطح کشوربا یک برند مشخص شیره را معرفی کنیم .

وی تاکید کرد: جهت پیشبرد اهداف بسیج سازندگی در جهت صنایع تبدیلی در هر شهرستان کارگروهای اقتصادی وجود دارد که متشکل از افرادی هستند که در زمینه کارهای اقتصادی و کارشناسی خودشان صاحب نظر هستند.

سیف اظهار کرد: بسیج سازندگی از دستگاه هایی مثل سازمان غذا و دارو، جهاد کشاورزی مشورت هایی گرفته است و نهایتا به یک نتیجه مشخص رسیده و برای هر شهرستان یک محصول معرفی کرده است.

وی عنوان کرد: تولید کننده می تواند در هر قسمت از زنجیره تولید قرار بگیرد می تواند تولید کننده نباشد و گردآوری کننده باشد و یا با امکانات بسته بندی که دارد محصولات را بسته بندی و عرضه کند.

*شناسایی 10 قطب اقتصادی در سطح استان

کارشناس قرارگاه جهاد اقتصادی سازمان بسیج سازندگی استان همدان با بیان اینکه 10 قطب اقتصادی در سطح استان شناسایی کرده ایم افزود: دو سال بر روی روی شناسایی قطب ها کار کردیم و در هر حال حاضربرای شهرستان همدان بحث عرق و اسانس گیاهان دارویی را در نظر گرفتیم.

وی چیپس میوه را از محصولات نهاوند خواند و افزود: در شهرستان نهاوند با توجه به آنکه میوه در آن زیاد و ضایعات میوه زیاد داریم، دربحث فناوری میوه آنها را به صورت چیپس میوه درمی آورند که ماندگاری و قابلیت عرضه و ارزش افزوده بالایی دارد را پیشنهاد داده ایم.

سیف شیره انگور را محصول شاخص ملایر خواند و گفت: در این شهرستان به علت فراوانی باغات انگور بهترین زمینه را برای تولید شیره دارد.

وی مبل و منبت را محصول شاخص تویسرکان معرفی و بیان کرد: در شهرستان تویسرکان بحث مبل ومنبت را پیشنهاد دادیم زیرا به صورت خوشه ای کار میکنند و در چندین روستا و خانواده دارند به این شکل کار می کنند.

کارشناس قرارگاه جهاد اقتصادی سازمان بسیج سازندگی استان همدان اظهار کرد: با توجه به اینکه در شهرستان اسداباد باغ میوه زیاد است بحث چیپس میوه را پیشنهاد دادیم که حدود ده واحد فعال هستند و سالهای قبل کسی نبود در این موضوع کار کند .

وی افزود: در این کارگاهها حدود 8 نفر مشغول به کار شده اند و در ابتدای طرح هم خودمان تصور نمیکردیم اینقدر از این طرح جواب مثبت بگیریم.

سیف محصول شاخص شهرستان بهار را خیارشور مطرح و گفت: در شهرستان کبودراهنگ بحث ترشی را پیشنهاد دادیم و در آنجا کارگاههای تولیدی زیادی در این خصوص داریم.

وی اظهار کرد: در شهرستان رزن بحث قاب سازی را مطرح کردیم چون به صورت خوشه ای کارگاههای فراوانی در این خصوص کار می کنند.

*نقش موثر بسیج سازندگی در مهاجرت معکوس

کارشناس قرارگاه جهاد اقتصادی سازمان بسیج سازندگی استان همدان تولید ماشین آلات کشاورزی را صنایع شاخص شهرستان فامنین بیان و گفت: در شهرستان قهاوند هم به دلیل اینکه در بحث کشاورزی بسیار ضعیف و آب کشاورزی ندارند و زمین ها عمدتا شور است دربحث تولیدی های پوشاک ورود پیدا کردیم که خوشبختانه جواب داده و عاملی برای مهاجرت معکوس بود.

وی افزود: جوانهایی بودند که در تهران در کارگاه های تولیدی پوشاک بودند و بعد از راه اندازی کارگاه به محل اقامت خودشان بازگشتند.

سیف در ادامه تاکید کرد: در تلاش هستیم این ده قطب را در قالب شرکتهای تعاونی برپا کنیم که تولید کنندگان بتوانند سهم بیشتری را از اعتباربه دست بیاورند و کارگاه هایشان را مجهز تر کنند و خیلی هم سازمان یافته ومنسجم تر هم می شوند.

*در بسیج سازندگی آموزش و وارد بازار کار شدم

در ادامه مصاحبه ای با یکی از فعالان اقتصادی در شهرستان اسداباد صورت گرفت ،

شاهین خاوری این جوان اسدآبادی که پس از طی دوره های مربوط دربسیج سازندگی اقدام به راه اندازی کارگاه های تولید چیپش دراین شهرستان کرده است به بیان نحوه کار خود پرداخت و افزود: هم اکنون 9 ماه است که این کار را شروع کرده ام.

این فعال اقتصادی با اشاره به کمک های مالی بسیج سازندگی در این خصوص گفت: بسیج سازندگی جهت دریافت وام به بانک مهر اقتصاد معرفی ام نمود و سپس 30 میلیون وام از این بانک دریافت کردم.

وی ادامه داد: اگر هدف بحث اشتغال زایی بود باید سود بانکی در حد 4 درصد بود و الان چون پدر من 50 میلیون به کمک نموده به راحتی توانسته ام کارگاه را راه بیاندازم.

*فراوانی باغات میوه در اسداباد من را به سمت تولید چیپس میوه کشاند

وی در ادامه به بیان علت گرایش خود به راه اندازی کارگاه تولید چیپس میوه پرداخت و افزود: در اسدآباد میوه های خیلی خوبی همچون هلو فراوان است و چندان قیمتی برای کشاورز ندارد و قیمت تهیه میوه خشک خیلی ارزان در می آید.

وی ادامه داد: هم اکنون علاوه بر میوه های اسداباد از محصولات شهرهای دیگر هم استفاده می کنیم.

این فعال اقتصادی در خصوص بهره وری اقتصادی این تولیدات گفت: در دادن قسط مشکلی ندارم اما اگر مبلغ قسط ها کمتر بود و به جای دو کارگر تعداد کارگرهای بیشتری و یک دستگاه بیشتری داشتم درایجاد اشتغال و افزایش تولید بسیار موفق تر بودم.

وی در ادامه به بیان بازار فروش تولیدات خود پرداخت و افزود: فعلا چون تولیدات خیلی کم است و نمیتوانیم صادرات داشته باشیم وهنوز برند نگرفته ام.

خاوری در پایان گفت: امیدوار به صادرات هستم و باید تولیدات زیاد و در شهرستان چند تولید کننده خوب و محصولات زیاد باشد زیرا زیر یک تن اصلا نمی توانیم صادر کنیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۶۵۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از 1100 مسکن محرومین توسط بسیج سازندگی در خراسان رضوی

به گزارش قدس خراسان، سردار محمد زهرایی صبح امروز در مراسم افتتاحیه دو هزار و 950 طرح عمرانی محرومیت‌زدایی در خراسان رضوی، از اجرای پنل‌های خورشیدی خانگی توسط بسیج سازندگی کشور خبر داد و گفت: سال گذشته بسیج سازندگی دو هزار و 680 مورد پنل‌های خورشیدی خانگی را به سرانجام رساند که در خراسان رضوی هم تعداد خوبی اجرا شد و 30 مورد در منطقه بردسکن انجام شده است که به بهره‌برداری رسید.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور افزود: اجرای طرح پنل‌های خورشیدی برای حمایت از روستاییان در اولویت کاری بسیج سازندگی کشور است.

وی با اشاره به شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم بیان کرد: طرح ملی جهش تولید با مشارکت مردم که طرح‌های اشتغال‌زایی و تولیدی است را بسیج طی یک ماه آینده به دولت و مجلس ارائه می‌کند.

سردار زهرایی یادآور شد: در سال گذشته ۳۴ هزار جهیزیه با کمک‌های مردمی تأمین و توزیع شد و بیش از ۲۰ هزار پروژه محرومیت‌زدایی توسط بسیج سازندگی در سراسر کشور به اجرا در آمد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با بیان اینکه بسیج سازندگی طی سال گذشته ۱۲۳ هزار مورد اشتغال‌زایی انجام داد، گفت: بستر کار ما صندوق‌های قرض‌الحسنه است و ۳۰ هزار فرصت شغلی را همین صندوق‌های قرض‌الحسنه ایجاد کرده‌اند، همچنین در سال گذشته با احیای واحدهای صنعتی از نابودی ۲۷ هزار فرصت شغلی جلوگیری شد.

آبرسانی به ۱۷۰۰ روستای محروم کشور در دولت سیزدهم

وی عنوان کرد: اجرای طرح جامع محرومیت‌زدایی به صورت مردم‌پایه از ابتدای دولت سیزدهم آغاز شده که در آن چند بخش شامل آبرسانی به روستاها، آبخیزداری و ایجاد راه روستایی در اولویت قرار گرفته است و در این راستا آبرسانی یک هزار و ۷۰۰ روستا انجام شد.

سردار زهرایی ادامه داد: در طرح «از آبخیز تا جالیز» معطل اعتبارات دولت نماندیم و با صرف هزینه ۹ هزار میلیارد ریال ۶۹۰ پروژه این طرح در روستاهای کشور اجرا شد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور بیان کرد: با اینکه این سازمان فقط هشت درصد از سهمیه قیر کشور را در اختیار دارد، اما برای آسفالت راه روستایی در بسیاری از نقاط کشور آماده است.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه اقتصاد مقاومتی از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار توزیع شده در کشور، ۶۰ هزار میلیارد تومان به صورت متمرکز توزیع شده که سهم بسیج سازندگی از این میزان سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است، ۴۰ هزار میلیارد تومان از این اعتبارات نیز در اختیار استانداران است.

به گفته سردار زهرایی، سازمان بسیج سازندگی سال گذشته دو هزار و ۶۸۰ نیروگاه پنج کیلوواتی را در قالب طرح «جهاد روشنایی» برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی نصب کرد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور آمادگی بسیج سازندگی را در عرصه‌های مختلف محرومیت‌زدایی، اشتغال‌زایی، مهارت‌آموزی، آبرسانی، آموزشی، آسفالت جاده‌های بین مزارع اعلام کرد و گفت: نوکری و خادمی مردم توفیق می‌خواهد و مردم شایسته خدمت بیشتر هستند، ما مدیون هنوز مردم هستیم.

وی با اشاره به نامگذاری سال به نام جهش تولید با مشارکت مردم از تدوین طرح جهش تولید با مشارکت مردم در بسیج سازندگی خبر داد و اظهار کرد: ظرف یک ماه آینده این طرح را به مجلس و دولت ارائه می‌دهیم که بتوانیم در حوزه‌ تولید و  اشتغال گام‌های بهتری برداریم.

سردار زهرایی بیان کرد: بسیج سازندگی همواره این آمادگی را دارد که در عرصه‌های مختلف از جمله پروژه‌های آبخیزداری،آبرسانی به روستاها، اشتغال‌زایی، مهارت‌آموزی، آسفالت جاده‌های بین مزارع با مشارکت مردم و دستگاه‌های اجرایی پروژه اجرا کند.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور عنوان کرد: امروز ایران اسلامی در بعد نظامی سرآمد است و اگر اراده کند و دشمنان دست از پا خطا کنند پاسخ دندان‌شکنی قوی‌تر از عملیات قبلی به دشمنان خواهیم داد.

وی گفت: در عملیات وعده صادق بعد از الطاف الهی چیزی جز تدبیر حکیمانه مقام عظمای ولایت نبود و امروز ایران اسلامی در سطح بین‌المللی نیز به دستاوردهایی از جمله مباحث پزشکی، نانو، فناوری دانش بنیان و حتی در حوزه سدسازی تا ۱۰۰ متر زیر زمین دست پیدا کرده است که خیلی  اطلاع‌رسانی نشده است.

سردار زهرایی تأکید کرد: امروز دشمنان در جنگ شناختی به دنبال یأس و ناامیدی و ناکارآمد جلوه دادن پیشرفت‌های نظام هستند که با بصیرت و پای کار بودن مردم نمی‌توانند به اهداف  شوم خود علیه نظام دست پیدا کنند.

خبرنگار: علی نوری

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از ۱۱۰۰ مسکن محرومین توسط بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • بهره‌برداری از 1100 مسکن محرومین توسط بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • نمایشگاه توانمندی های صادراتی فرصت رشد و تعمیق روابط اقتصادی کشور
  • بهره برداری از ۱۱۰۰ مسکن ویژه محرومان به همت بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • محرومیت زدایی از ماموریت‌های گروه‌های جهادی برای کمک به مردم
  • افتتاح پروژه حرم تاحرم و پمپاژ آبرسانی به ۸ روستای بردسکن
  • افتتاح ۲,۹۵۰ پروژه محرومیت‌زدایی در خراسان‌ رضوی
  • کاهش ناترازی انرژی با نصب پنل‌های خورشیدی در اصفهان
  • بهره برداری از طرح های محرومیت زدایی در دهدلی شهرستان اردل
  • بهره‌مندی از ظرفیت بسیج سازندگی در مدیریت مصرف انرژی