Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شادگان از دعوی قضایی این اداره علیه شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب به علت مشکل آلایندگی لوله‌های نفتی اراضی کشاورزی منطقه دارخوین شادگان و خطر آلودگی رودخانه کارون خبر داد.

محمدحسن فقیه در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: متأسفانه لوله‌های نفتی که از زیر اراضی کشاورزی روستای اسود زرگانی در منطقه دارخوین می‌گذرد، مشکل‌ساز شده است و در سال‌های اخیر به صورت مرتب دچار شکستگی و در نتیجه نشتی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در اراضی کشاورزی این منطقه، کشت شلتوک صورت می‌گیرد و با توجه به این‌که لوله‌های نفتی در عمق 1.5 متری زمین قرار دارند، عبور ادوات و ماشین‌آلات کشاورزی از روی این اراضی فشار زیادی بر این لوله‌ها وارد می‌کند و موجب می‌شود نقاطی از این لوله‌ها که قبلاً هم دچار شکستگی شده، مجدداً شکسته شود و نشت کند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شادگان عنوان کرد: فشار پمپاژ نفت در لوله‌هایی که در این منطقه قرار دارند، بسیار زیاد است و حتی یک شکستگی کوچک در این لوله‌ها، موجب می‌شود به سرعت نشت نفت در منطقه و آلوده شدن اراضی کشاورزی و همچنین آب‌های زیرزمینی را شاهد باشیم.

فقیه بیان کرد: حدود دو هفته گذشته نیز باز هم در این منطقه نشت نفت داشتیم که با اطلاع‌رسانی به شرکت نفت، اقدامات لازم برای مهار نشت نفت و جلوگیری از آلودگی اراضی کشاورزی ظرف 12 ساعت توسط این شرکت انجام شد اما تنها همین مورد نیست و هر ساله ما با همین مشکل مواجه می‌شویم.

وی ادامه داد: رودخانه کارون در مجاورت این اراضی کشاورزی قرار دارد و مشکل این لوله‌ها می‌تواند برای رودخانه کارون نیز تهدید محسوب شود زیرا در صورت نشت نفت و آمیخته شدن نفت با آب‌های زیرزمینی، رودخانه کارون نیز به تبع آن آلوده می‌شود و آلایندگی نفت نیز بسیار بدتر از آلایندگی پساب‌های پتروشیمی است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شادگان بیان کرد: قبلاً از مناطق نفت‌خیز جنوب، خواستار انجام یک راهکار برای جلوگیری از نشتی نفت در اراضی کشاورزی منطقه دارخوین و تعیین تکلیف این مسئله شده بودیم. متأسفانه شرکت نفت و گاز اروندان ادعا دارد که لوله‌های نفتی این منطقه در حوزه این شرکت نیست و شرکت نفت و گاز کارون نیز می‌گوید که این لوله‌های نفتی را از شرکت نفت و گاز اروندان اجاره گرفته است.

فقیه با تأکید بر لزوم تعیین تکلیف مشکل لوله‌های نفتی منطقه دارخوین تصریح کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست، موضوع نشتی نفت لوله‌های نفت در اراضی کشاورزی دارخوین را به علت خطر آلودگی رودخانه کارون و همچنین آلایندگی خاک ناشی از آن، مورد پیگیری قضایی قرار داده و پرونده قضایی تشکیل و گزارشات ما به دادگاه ارسال شده است.

وی اظهار کرد: همچنین درصدد هستیم این مشکل را در شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون، با حضور فرماندار شادگان طرح کنیم تا این مشکل تعیین تکلیف شود. خوشبختانه این لوله‌های نفتی در فاصله دوری از تالاب قرار دارند و تهدیدی برای تالاب شادگان محسوب نمی‌شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۶۵۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات نفت با خط لوله نداریم

به گزارش خبرنگار مهر ارسلان رحیمی مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: سرقت از خطوط لوله همواره وجود داشته و به دنبال کاهش آن هستیم البته این سرقت‌ها صدماتی را وارد می‌کنند.

رحیمی ادامه داد: خوشبختانه اقدامات و فعالیت‌های تجهیزاتی در دستور کار است و اقداماتی که انجام شده نشان دهنده عملکرد موفق ما است به طوری که در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۴۷ مورد انشعاب غیر مجاز داشتیم که ۳۵ مورد به برداشت رسیده بود در حالی که در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ از ۴۷ مورد انشعاب غیر مجاز به ۴۱ مورد رسیده است که ۲۵ مورد انشعاباتی بوده که به برداشت نرسیده است.

وی در پاسخ به سوال مهر مبنی بر اینکه آیا ترانزیتی با کشورهای همسایه وجود دارد، گفت: برای همسایگان خط لوله‌ای برای انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی وجود ندارد و زمانی که انتقال فرآورده‌های نفتی صورت می‌گرفت به وسیله نفت کش بوده است.

این مقام مسئول در پاسخ به سوال دیگر مهر مبنی بر اینکه چه میزان صرفه جویی از طریق انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی به خطوط لوله صورت می‌گیرد، خاطر نشان کرد: میزان هزینه صرفه جویی یک‌میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار است که تقریباً ۹.۵ برابر است، زیرا عددی که انتقال می‌دهیم بسیار ناچیز و ۷۰ تومان است که این انتقال با نفت کش ۹ تا ۱۰ برابر می‌شود.

ادامه دارد…

کد خبر 6094284 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • کاهش آفت ملخ در اراضی کشاورزی با بارش های بهاری
  • جلوگیری از شهرک‌سازی در دل جنگل‌های توسکستان
  • دادستان گلستان: شهرک‌سازی در جنگل‌های توسکستان متوقف شد
  • تخریب ساختمان‌ در منطقه جنگلی توسکستان گرگان
  • ارتقای شاخص‌های ایمنی صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در ۱۴۰۲/ طول خطوط لوله انتقال نفت ایران ۱۰۰۰ کیلومتر افزایش می‌یابد
  • سرقت از خطوط لوله نفت ایران کاهش یافت​
  • صادرات نفت خام با خط لوله نداریم
  • یک روز با «کارگران» شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران
  • صادرات نفت با خط لوله نداریم