Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-06@20:54:07 GMT

خطر رواج قرص ترامادول در فوتبال ایران جدی شد

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۶۶۳۶۸

خطر رواج قرص ترامادول در فوتبال ایران جدی شد

در یک خبر رسمی اعلام شد که دو فوتبالیست مشهور به مصرف این مخدر خطرناک روی آورده‌اند. عمده مصرف این دارو در پزشکی برای کاهش درد‌های مفصلی، جراحی، زایمان با میزان درد متوسط تا شدید است، اما استفاده از این قرص‌ها دلایل دیگری هم بین مصرف‌کننده‌ها دارد.

چندی پیش مرکز پزشکی فوق تخصصی فیفا در ایران (ایفمارک) در گزارشی رسمی که بازتاب گسترده‌ای هم در محافل ورزشی داشت، به صورت رسمی اعلام کرد که برطرف کردن مشکلات جنسی یکی از موارد اصلی محبوب شدن این قرص‌ها بین ورزشکاران بوده است که آنها بدون اطلاع از عوارض وحشتناک ناشی از این قرص‌های اعتیادآور از آن استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پزشکان و متخصصان مختلف بار‌ها و بار‌ها اعلام کرده‌اند که استفاده از این قرص‌ها بیش از ده روز مجاز نیست و در ساده‌ترین حالت باعث اعتیاد و حتی روی آوردن مصرف‌کننده به مواد مخدر دیگر می‌شود. از طرفی دیگر اختلال‌های شدید در سیستم تنفسی، کلیه و کبد، خستگی و ضعف عمومی، گشاد‌شدن رگ‌ها و بالا‌رفتن غیر منطقی جریان خون، اختلالات تعادلی، حالات عصبی، به هم ریختن سیستم خواب، بی‌اشتهایی تنها بخشی از خطراتی است که استفاده از ترامادول برای بدن به همراه دارد که در موارد مختلف حتی منجر به مرگ هم می‌شود!

با تمام این تفاسیر ترامادول در گروه دارو‌های ممنوعه ورزش توسط آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ قرار ندارد و جالب‌تر اینجاست که مصرف آن هم غیر قانونی نیست و هر فردی می‌تواند مثل آب خوردن این قرص‌های ارزان قیمت را تهیه کند.

با این وجود شنیده می‌شود با ورود کمیته اخلاق به این پرونده و برخی اتفاقات خاص که جزئیات آن قابل انتشار نیست، استفاده این داور توسط ورزشکاران و فوتبالیست‌ها احتمال دارد ممنوع اعلام شود.

اخیرا هم با خبر شدیم که دکتر غلامرضا نوروزی رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی و دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ قصد دارد درباره رواج نگران کننده استفاده از قرص‌های ترامادول بین فوتبالیست‌ها با وزارت ورزش، فدراسیون‌های ورزشی و باشگاه‌ها نامه نگاری کند.

طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده قرار است در این نامه به فدراسیون‌ها و باشگاه‌های مختلف، نسبت به عوارض این قرص‌ها اخطار‌های جدی بدهند و از باشگاه‌ها بخواهند نظارت دقیق‌تر و مدیریت بیشتری روی این پرونده حساس داشته باشند و با ورزشکاران جلسات مختلفی را پیرامون عوارض خطرناک استفاده از ترامادول برگزار کنند تا با این آگاهی رسانی جلوی استفاده بیشتر از این قرص‌ها در ورزش و فوتبال ایران گرفته شود.

دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ با تایید این خبر گفت: شما وقتی خواهید فهمید که تشنج‌های خطرناک که در بعضی مواقع منتهی به مرگ هم می‌شود، به‌خاطر مصرف ترامادول و البته برخی شرایط خاص دیگر بوده است. ترامادول البته دوپینگ هم به حساب نمی‌آید و در بین دارو‌های ممنوعه مورد نظر آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ هم نیست. به همین دلیل ما فقط می‌توانیم به خاطر عوارض وحشتناک و برگشت‌ناپذیری که دارد مدام اطلاع‌رسانی داشته باشیم و به فوتبالیست‌ها و حتی سایر ورزشکاران آگاهی بدهیم. در این زمینه حتما نامه‌نگاری‌هایی انجام خواهیم داد تا حداقل با کلاس‌های آموزشی و نظارت دقیق‌تر فعلا جلوی افزایش استفاده از این قرص‌ها گرفته شود.

منبع: میزان

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۶۶۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است

مصطفی رجبی مشهدی در گردهمایی مدیران دفاتر حقوقی شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع نیرو به ناترازی صنعت برق در ٣ بخش مالی، سوخت و تولید و مصرف برق اشاره کرد که به طور مستقیم یا غیرمستقیم عملکرد بخشهای تولید، انتقال و توزیع برق را تحت تاثیر قرار داده است.

وی رشد شتابان مصرف (٥.٧ درصد در سال گذشته) را از دیگر چالش‌های صنعت برق عنوان کرد که با توجه به رشد یک تا ٢ درصدی مصرف در کشورهای توسعه یافته، نیازمند تدبیر است.

به گفته سخنگوی صنعت برق، بخشی از رشد مصرف برق نامتعارف است که به پدیده‌های نوظهوری مانند ماینرهای غیرمجاز یا استفاده از کولرهای گازی در مناطق عادی اختصاص دارد.

مدیرعامل توانیر در ادامه از کاهش فعالیت تولیدکنندگان مجاز رمز ارز از حدود ۳۵۰ مگاوات به کمتر از ۵۰ مگاوات خبر داد که به دلیل عدم بازدارندگی، راهکارهای قبلی مربوط به استخراج غیرمجاز است. وی در همین زمینه گفت: تاکنون ٨۰۰ مگاوات ماینر غیرمجاز کشف شده است.

رجبی مشهدی ٣٢ هزار مگاوات مصرف برق سامانه های‌سرمایشی در کشور را معادل کل مصرف برق کشور مصر با ١٢۰ میلیون نفر جمعیت ذکر کرد که نشان می‌دهد در کشور ما مقررات و مناسبات خوبی برای بهره‌وری انرژی و مهار هدر رفت برق در این حوزه حاکم نیست.

وی با اشاره به ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در مناطق عادی و معتدل که طی مذاکره با صداوسیما حاصل شده و ٨۰ درصد مناطق کشور را شامل می‌شود، تاکید کرد: توان صنعت برق در این عرصه به ابزارهای فنی و اجرایی محدود می شود و بدون بهره‌گیری از ظرفیت حوزه حقوقی، امکان جلوگیری از مصارف بی‌رویه یا اجرای طرح‌هایی مانند توسعه خطوط برق وجود ندارد، بنابراین درخواست دارم واحدهای حقوقی صنعت برق وارد میدان شوند و کارشناسان این حوزه در تمامی موضوعات مبتلا به صنعت برق ورود کنند.

رجبی مشهدی مستندسازی اقدامات را از ملزومات کار در بخش حقوقی عنوان کرد که باید طی زمان بندی مشخص، مستندسازی اراضی و اسناد صنعت برق به انجام برسد.

بازنگری در قراردادها با توجه به نقش برجسته بخش خصوصی در فعالیت‌های صنعت برق، تعامل با مراکز قضایی و انتظامی و تبادل تجارب دفترهای حقوقی با یکدیگر از دیگر نکات مورد تاکید مدیرعامل توانیر در این نشست بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری
  • یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • انتقاد یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  •  کاهش استرس با قلیان جنبه تلقینی دارد
  • معمای بنزین در ایران