Web Analytics Made Easy - Statcounter

این کتاب که به کوشش سیدمرتضی موسویان و حسین ابطحی تهیه شده و مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آن را منتشر کرده، شامل چهار فصل است و داده های پژوهش مربوط به بازه زمانی هشتم تا سی و یکم اردیبهشت سال 96 را شامل می شود.

فصل اول این اثر پژوهشی به روش شناسی و شیوه اجرای طرح اشاره دارد و منابع مورد استفاده در واکاوی داده ها شامل خبرگزاری ها، پایگاه های خبری، روزنامه های آنلاین، مجلات الکترونیکی، سایت های اداری و وزارتخانه ای، پایگاه های خبری انگلیسی زبان و خبرگزاری ها با شاخه استانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فصل دوم شامل گزارش تحلیلی 524 منبع خبری داخلی است که در آن اخبار دریافتی در محورهای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و محیط زیست به تفکیک هر نامزد ریاست جمهوری استخراج شده؛ به عنوان مثال از مجموع 31 هزار و 192 خبر منتشر شده در بخش فرهنگی، 9119 خبر به حسن روحانی، 5970 خبر به ابراهیم رئیسی، 6308 خبر به ابراهیم قالیباف، 3892 خبر به اسحاق جهانگیری، 3522 خبر به مصطفی میرسلیم و 2381 خبر به مصطفی هاشمی طبا مربوط بوده است.
در این فصل همچنین به این مطلب اشاره شده که از مجموع 199 هزار و 874 خبر منتشر شده درباره 5 نامزد ریاست جمهوری 29.64 درصد اخبار به حسن روحانی، 20.52 سید ابراهیم رئیسی ، 20.63 درصد محمدباقر قالیباف، 12درصد اسحاق جهانگیری، 10.40 درصد مصطفی میرسلیم و 6.81 درصد به سید مصطفی هاشمی طبا مرتبط بوده است.
در این فصل همچنین به تعداد اخبار متتشر شده بر اساس 20 منبع نخست انتشار خبر درباره هر یک از نامزدها اشاره شده که به عنوان مثال خبرگزاری جمهوری اسلامی در این بخش، رتبه اول را داراست.
فصل سوم کتاب به گزارش تحلیلی خبرگزاری های خارجی اختصاص دارد و در آن به فراوانی اخبار منتشر شده خارجی به تفکیک هر نامزد اشاره شده است.
در این میان از مجموع 130 خبر منتشر شده با مضامین مثبت، اخبار تیترساز برای حسن روحانی 40.88 درصد، ابراهیم رئیسی 31.76 درصد، محمدباقر قالیباف 9.12درصد، اسحاق جهانگیری 5.97 درصد، مصطفی میرسلیم 6.29 درصد و مصطفی هاشمی طبا 5. 97درصد بوده است.
نتایج به دست آمده در این قسمت نشان می دهد، حسن روحانی با بیشترین اخبار منتشر شده با مضامین مثبت تیترساز، بیشترین اثربخشی را به خود اختصاص داده است.
فصل چهارم کتاب به بررسی خلاصه نتایج و نتیجه گیری نهایی اختصاص یافته است و شامل تحلیل محتوای 17 پایگاه اینترنتی انگلیسی زبان، تحلیل محتوای منتشر شده در 524 منبع خبری داخلی، تفسیر اولیه تحلیل محتوای اخبار داخلی، تفسیر اولیه مضامین مثبت به کار رفته در اخبار خارجی و تفسیر اولیه مضامین منفی به کار رفته در اخبار خارجی است.
در بخشی از تفسیر اولیه تحلیل محتوای اخبار داخلی این اثر پژوهشی آمده است: تفسیر تعاملی آمارها نشان می دهد، بیشترین عطف خبری رسانه های داخلی معطوف به اخبار سیاسی و به ترتیب بعدی، مسائل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و محیط زیست است.
در بخشی از تفسیر اولیه مضامین مثبت به کار رفته در اخبار خارجی نیز آمده است:
بیشترین عطف خبری مثبت در رسانه های خارجی معطوف به اخبار توافق هسته ای و مشارکت مردمی در انتخابات در ایران بوده که این نشانگر اهمیت حضور و مشارکت در انتخابات و تبیین مساله تمرکز افکار عمومی و رسانه های غربی بر مسائل هسته ای نامزد بوده و بقیه موضوعات اهمیت بسیار اندکی داشته است.
در بخش تفسیر اولیه مضامین منفی به کار رفته در اخبار خارجی نیز به این مطلب اشاره شده که بیشترین عطف خبری منفی در رسانه های خارجی معطوف به اخبار مساله بیکاری و آزادی در ایران بوده است.

منبع: ایرنا

منبع: آخرین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۶۶۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا

سرکوب اعتراضات دانشجویی در حمایت از مردم فلسطین، محاکمه دونالد ترامپ، و منازعات سیاسی بر سر کمک‌های خارجی و مهاجرت، در هفته‌های اخیر تیتر روزنامه‌های آمریکا بوده است ولی ظاهراً در ماه‌های آینده بیشترین موضوع این روزنامه‌ها رقابت بایدن و ترامپ برای رسیدن به کاخ سفید خواهد بود که از همین حالا این بحث در بین تحلیلگران سیاسی آغاز شده است.

به گزارش الجزیره، «اریک نیسبت»، استاد علوم سیاسی دانشگاه نورث وسترن اعتقاد دارد موضوع انتخابات هنوز در بین مردم داغ نشده است و معمولاً آنها از اواخر تابستان وارد این بحث می‌شوند ولی اتفاقاً همین مرحله برای نامزد‌ها مهم است تا بتوانند پایگاه محکم‌تری در بین مردم کسب کنند.

اکثر نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که با نزدیک شدن به انتخابات، رقابت تنگاتنگی بین بایدن و ترامپ شکل خواهد گرفت. کارشناسان می‌گویند این رقابت احتمالاً به نحوه عملکرد نامزد‌ها در ایالت‌هایی مثل میشیگان، جورجیا و نوادا بستگی دارد.

نظرسنجی اخیر مرکز تحقیقات پیو نشان داده است که تقریباً نیمی از رای دهندگان ثبت نام شده گفته‌اند که اگر بتوانند هم بایدن و هم ترامپ را در برگه رای کنار گذاشته و جایگزینی برای آنها پیدا کنند. بر اساس این نظرسنجی، حدود دو سوم از رای دهندگان گفتند که اعتماد چندانی به اینکه بایدن از نظر جسمی به اندازه کافی برای رئیس جمهور شدن مناسب است، ندارند، در حالی که تعداد مشابهی گفتند که معتقد نیستند ترامپ در مقام ریاست جمهوری اخلاقی عمل کند.

در مورد نقش رای‌دهندگان جوان‌تر برای اردوی بایدن، پیام تاکنون این بوده است که رای به رئیس فعلی حزب دموکرات تحت تاثیر جنگ غزه و حمایت کاخ سفید از اسرائیل قرار گرفته است. موج اخیر اعتراضات دانشجویان و البته جوانان در حمایت از فلسطین شکاف نسلی را بیشتر ظاهر کرده و این موضوع می‌تواند مشکلی جدی برای بایدن ایجاد کند، چون حساب ویژه‌ای روی رای جوانان باز کرده است. در سال ۲۰۲۰، بایدن حدود ۶۰ درصد از رای اقشار بین ۱۸ تا ۲۹ ساله را به دست آورد.

این امیدواری پایگاه بایدن و دموکرات‌ها در حالی است که نظرسنجی اخیر شبکه سی ان ان نشان داده است که بایدن در میان رای دهندگان زیر ۳۵ سال حدود ۴۰ تا ۵۱ درصد از ترامپ عقب‌تر است و کارشناسان می‌گویند فقدان اشتیاق در میان رای دهندگان جوان می‌تواند برای کاخ سفید نشین‌های فعلی دردسر شود.

حسن پیارالی، رئیس انجمن مسلمانان کالج دموکرات‌های آمریکا، شاخه دانشگاهی حزب دموکرات، گفت: ما می‌دانیم که دانشجویان چه احساسی دارند. من با اطمینان می‌گویم که اگر بایدن سیاست خاورمیانه‌ای خود را تغییر ندهد، در پنجم نوامبر (۱۵ آبان امسال روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا) بسیاری از آنها در خانه خواهند ماند. من شک دارم که مردم به ترامپ روی بیاورند، اما مطمئناً به بایدن نیز رای نخواهند داد.

به گفته نیسبت استاد دانشگاه نورث وسترن، کمپین بایدن باید در ماه‌های آینده روی به نظم بخشیدن به خانه دموکرات‌ها تمرکز کند ولی در سمت جمهوری خواه، کمپین ترامپ آشفتگی‌های حقوقی بی سابقه گزارش داده است.

رئیس جمهور سابق با چهار پرونده حقوقی، از جمله دادگاه فعلی نیویورک در رسیدگی به اتهام جعل سوابق تجاری روبروست و هرچند این دادگاه‌ها در میان طرفدارانش اهمیتی ندارند ولی برخی از نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اگر او در هر یک از پرونده‌ها محکوم شود، مردم زیادی از آمریکا به او رای نمی‌دهند.

جان لیلی، استاد علوم سیاسی در دانشگاه آمریکایی در واشنگتن دی سی اعتقاد دارد که رقابت امسال با توجه به جلسات دادگاه ترامپ و فشار بر بایدن در موضوع جنگ غزه، ممکن است متفاوت باشد.

به اعتقاد کارشناسان و تحلیلگران سیاسی اقتصاد ایالات متحده همیشه یک موضوع مهم انتخاباتی در تمام ادوار بوده و هست و امسال نیز موضوع بحث بسیاری از جنجال‌های سیاسی قرار خواهد گرفت.

نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد که علیرغم شاخص‌های مثبت اقتصادی، بسیاری از آمریکایی‌ها بر این باورند که اکنون وضعیتشان بدتر از زمانی است که ترامپ در کاخ سفید بود.

ترامپ مایل است در مورد وضعیت بد اقتصادی صحبت کند، در حالی که تیم بایدن در عوض سعی خواهد کرد گفتگو را تغییر دهد و به موضوعات دیگر بپردازد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه کسانی هستند؟
  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • اولین انتخابات ریاست جمهوری چاد پس از حاکمیت نظامیان
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • احتمال انصراف قالیباف از ادامه حضور در مجلس
  • بازی جدید قالیباف برای حفظ صندلی ریاست؛ تندرو‌ها شمشیر را از رو بسته‌اند
  • بازی جدید قالیباف برای حفظ صندلی ریاست /تندروها شمشیر را از رو بسته اند /وعده های عجیب کاندیداهای ریاست مجلس
  • سه رقیب جدید قالیباف در کرسی ریاست مجلس؛ وزرای احمدی نژاد به صف شدند
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند