Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - احمد صادقی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایران اکونومیست در این خصوص افزود: طبق آمارهای موجود، در چهار ماهه سال جاری بیشترین صادرات شركت ذوب آهن اصفهان به کشورهای عمان، امارات متحده عربی، اردن، مصر، تایلند و برخی کشورهای اروپایی بوده است.
وی از بهبود شرایط این شرکت با افزایش تولید، کاهش بدهی ها، توسعه صادرات، کاهش قیمت تمام شده خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این شرکت چشم انداز روشنی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


صادقی در خصوص نرخ محصولات فولادی گفت: هم اکنون نرخ این محصولات واقعی است و با تمهیدات مختلف کنترل می شود تا فشاری بر مصرف کننده وارد نیاید و در واقع می توان گفت که نرخ محصولات فولادی در کشور هنوز کمتر از نرخ های بین المللی است، در حالی که در تمام دنیا، نرخ این محصولات در داخل نسبت به نرخ های بین المللی بیشتر است و تنها در ایران این موضوع برعکس است.
وی با اشاره به اینکه تعرفه های کنونی واردات با توجه به نرخ بین المللی محصولات فولادی، مناسب است، افزود: برخی از دلالان که سابقه واردات شمش بی کیفیت به کشور دارند، می خواهند در شرایط فعلی برای حذف تعرفه فشار بیاورند تا در زمان مناسب از واردات سود ببرند.
مدیر عامل ذوب آهن اصفهان با اشاره به آخرین جلسه تولیدکنندگان فولاد با نعمت زاده وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت گفت: در آن جلسه مقرر شد واحدهای فولادی، عرضه های داخلی مناسبی داشته باشند تا نرخ این محصولات فشاری بر مصرف کنندگان وارد نکند و در این بین مقابله با دامپینگ کشورهایی که محصولات بی کیفیت صادر می کنند نیز مهم است.
وی در خصوص سیاست های صادراتی این شرکت اظهار داشت: در حال نهادینه کردن صادرات به کشورهایی هستیم که بازار مطمئن، ثابت و همیشگی دارند و بازارهای مقطعی مد نظر ما نیست.
صادقی در خصوص تولید ریل نیز گفت: تولید 20 هزار تن ریل U33 در برنامه شهریور ماه ذوب آهن قرار دارد و پس از آن نیز 20 هزار تن ديگر تولید می شود.
وی با بیان این که، این شرکت مطابق قرارداد در مجموع 40 هزار تن ریل U33 تولید و تحویل راه آهن می دهد که بابت بدهی ذوب آهن به راه آهن است افزود: در تولید ریل، مشکل اصلی این است که راه آهن توان پرداخت بهای ریل ها را ندارد، اما توافقات خوبی بین این دو سازمان صورت گرفته تا تولید ریل و پرداخت بهای آن امکان پذیر شود.
مدیر عامل ذوب آهن اصفهان گفت: تولید تیرآهن های بال پهن با سایز های بزرگ تر از محصولات کنونی تا پایان فصل پاییز در نورد 650 این شرکت آغاز می شود که قطعاً منافع اقتصادی خوبی برای ذوب آهن خواهد داشت.
وی تصریح کرد: ذوب آهن اصفهان به عنوان یکی از تولید کنندگان عمده فولاد کشور با مجموعه اقدامات انجام شده از زیان دهی خارج شد و به یک واحد تولیدی سودده تبدیل شده است و در واقع این اقدامات و از جمله مدیریت صرفه جویی و نهضت کاهش قیمت تمام شده موجب شد، قیمت تمام شده محصولات ذوب آهن در سال جاری با وجود تورم، افزایش قیمت مواد اولیه و غیره نسبت به سال 94 کمتر باشد.
صادقی با اشاره به شرایط خوب ذوب آهن اصفهان و افزایش تولید این مجتمع عظیم صنعتی گفت: ذوب آهن یک کشتی به گل نشسته بود که از آن شرایط خارج شد و به مرحله سوددهی رسید تا بتواند به تدریج بدهی های سنگین خود را پرداخت کند.
وی با اشاره به این که، پرداخت بدهی های سازمان ها و معادن آغاز شده و این بدهی ها بسیار کاهش یافته است، افزود: بدهی های مالیاتی در حال تهاتر است و بدهی به بانک ها از جمله بدهی 700 میلیارد تومانی به بانک رفاه نیز پرداخت می شود.
وی تاکید کرد که پرداخت این بدهی ها به تدریج و طی پنج سال صورت می گیرد تا ذوب آهن اصفهان دوباره تبدیل به یک واحد اقتصادی پیشرو شود که توان تولید محصولات مهم و صادراتی در سطح گسترده را داشته باشد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۶۷۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۴۸درصدی تجارت در اولین ماه سال/صادرات۴میلیاردی دلار نفت

تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش  خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، از مجموع صادرات و واردات کشور 7 میلیارد و 680 میلیون دلار به صادرات و 2 میلیارد و 740 میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان 4 میلیارد و 940 میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان 3 میلیارد و 170 میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل 430 میلیون دلار مثبت بود.

این گزارش حاکیست، صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری 4 میلیارد و 180 میلیون دلار بوده است.

براساس این گزارش، ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 16.85 درصد کاهش نشان می دهد.

این گزارش با اشاره به اینکه 3 قلم عمده کالای صادراتی در فروردین 1403 به پروپان مایع شده با 218 میلیون دلار، متانول با 201 میلیون دلار و قیر نفت با 180 میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با 7.96 درصد کاهش به رقم 328 دلار رسیده است.

در این مدت 9 میلیون و 700 هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 9.66 درصد کاهش داشته است.

عمده ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این 7 کشور، 78 درصد از وزن و 83 درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی 3 میلیون و 300 هزار تن به ارزش یک میلیارد و 400 میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن 25.77 درصد و از حیث ارزش 24 درصد کاهش نشان می دهد.

این گزارش می افزاید: در بین 10 قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

این گزارش در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری می افزاید: در این مدت 2 میلیون و 400 هزار تن کالا به ارزش 2 میلیارد و 700 میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن 33.38 درصد افزایش و از حیث ارزش 11.36 درصد کاهش داشته است.

ذرت دامی با 353 میلیون دلار، کنجاله سویا با 181 میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با 106 میلیون دلار 3 قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

بیشترین افزایش در بین 10 قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه 98870312، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک هزار و 122 دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 33.54 درصد کاهش داشته است.

بر اساس این گزارش، 7 کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ‌کنگ در مجموع 72 درصد از وزن و 78 درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند.

میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با 47 درصد افزایش به رقم یک میلیون 600 هزار تن رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • رشد ۴۸درصدی تجارت در اولین ماه سال/صادرات۴میلیاردی دلار نفت
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • برنامه قطعی تاپیکو، بازگشت مجدد نفت ایرانول به جایگاه صدر در روان‌کاران است/ تولید و صادرات محصولات دانش بنیان باید در اولویت باشد
  • محصولات مازندران بازار خوبی در عمان دارد