Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@15:48:50 GMT

داروسازان: با فعالیت داروخانه‌های گیاهی مخالفیم

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۶۸۸۴۱

دبیر انجمن داروسازان ایران با انتقاد از دیرکرد پرداخت مطالبات داروسازان از بیمه‌ها گفت: سازمان‌های بیمه‌گر طی ۸ ماه گذشته حدود ۴ هزار میلیارد تومان به داروخانه‌ها بدهکار هستند.

خبرگزاری فارس: سیدمهدی سجادی دبیر انجمن داروسازان ایران در نشست خبری که به مناسبت روز داروساز برگزار شد، اظهار کرد: هر ساله به مناسبت گرامیداشت زادروز عالم دانشمند زکریای رازی 5 شهریورماه همایشی تحت عنوان روز داروساز برگزار می‌شود که امسال نیز این همایش از تاریخ 1 تا 3 شهریورماه در محل پژوهشکده نیرو برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در خصوص برنامه‌های همایش روز ملی داروساز توضیح داد: برنامه سه روز بازآموزی برای داروسازان درنظر گرفته شده است که در روز پایانی مراسم از چهره‌های علمی و صنفی این قشر با حضور مسئولان تقدیر خواهد شد.

سجادی ادامه داد: شعار امسال روز ملی داروساز، اقتصاد مقاومتی، اشتغال و مدیریت صنعت دارو نامگذاری شده است.

دبیر انجمن داروسازان ایران در خصوص محورهای اصلی این همایش، گفت: اصلی‌ترین محورهای این همایش می‌توان به مدیریت کیفیت در حلقه‌های زنجیره‌ای صنعت دارو و چالش‌های اقتصادی صنعت دارو، اخلاق و کسب و کار در حوزه دارو و داروخانه‌ها، مدیریت اقتصادی داروخانه‌ها در شرایط رقابتی و ... اشاره کرد.

وی افزود: باید توجه ویژه‌ای به اقتصاد مقاومتی داشته باشیم و برای اینکه ما از این شعار دور نشویم، باید زیرساخت‌های لازم آماده شود که از جمله این زیرساخت‌ها می‌توان به استانداردسازی تجهیزات، قیمت مناسب دارو و دیده شدن واحدهای تحقیق و توسعه و درنهایت، بررسی کیفیت داروهای تولیدی اشاره کرد.

دبیر انجمن داروسازان ایران در خصوص صادرات دارو به کشورهای خارجی توضیح داد: صادرات دارو 30 درصد افزایش داشته است که لازم است به موضوع صادرات توجه بیشتری داشته باشیم و موضوع کیفیت و بسته‌بندی داروها باید بیشتر مورد توجه همکاران ما در صنعت قرار گیرد.

سجادی در خصوص بحث اشتغال داروسازان فارغ‌التحصیل گفت: یکی از موضوعات مهم مورد بحث در این همایش بحث اشتغال داروسازان است. 75 درصد فارغ‌التحصیلان رشته داروسازی در بخش خدماتی و داروخانه‌ها شاغل هستند که باید به اشتغال این افراد در سایر بخش‌ها نیز توجه بیشتری شود.

وی در خصوص فعالیت داروسازان در داروخانه‌های بیمارستانی گفت: متأسفانه در این زمینه ضعف‌هایی وجود دارد و باید توجه داشت خدمات این افراد در داروخانه‌های بیمارستانی می‌تواند باعث کاهش عوارض دارویی و اثربخشی بیشتر درمان شود.

وی تصریح کرد: داروسازی اجتماعی نیز یکی دیگر از بحث‌های این همایش است که باید این حوزه دچار تغییرات و تحولات اساسی شود.

سجادی گفت: انجمن داروسازان ایران در این زمینه بسته ارائه خدماتی را به صورت کتابچه در روز ملی داروسازی به همکاران ارائه خواهند کرد.

وی در خصوص طرح توانمندسازی خدمات داروخانه‌ها توضیح داد: توجه به لگو یا نماد داروخانه‌ها، استانداردسازی فضای داروخانه، نظارت بر نسخه‌ها و تحویل دارو از جمله مواردی هستند که در این بسته به آنها توجه شده است و امیدواریم طی دو سال آینده این اقدامات توسط داروخانه‌ها اجرایی شود.

دبیر انجمن داروسازان ایران در خصوص مشکلات حوزه دارو توضیح داد: مهمترین مشکلات این حوزه بحث مطالبات داروخانه‌ها از سازمان‌های بیمه‌گر است، باید توجه کنیم داروخانه‌ها 80 درصد سرمایه خود را دراختیار سازمان‌های بیمه‌گر قرار می دهند تا مردم جامعه در تهیه دارو هزینه سنگینی را متقبل نشوند.

سجادی افزود: آخرین دریافتی داروخانه‌ها از بیمه سلامت مربوط به آذرماه سال 95 و آخرین دریافتی از سازمان بیمه تأمین اجتماعی مربوط به بهمن ماه سال 95 است.

وی تصریح کرد: عدم پرداخت مطالبات بیمه‌ها، زنجیره تأمین دارو توسط داروخانه‌ها را با مشکلات جدی مواجه خواهد کرد، به همین دلیل در استان‌های مختلف انجمن داروسازان با صدور اطلاعیه‌ای به مردم اطلاع دادند که در صورت عدم پرداخت بدهی بیمه‌ها، ارائه خدمات و پذیرش نسخه توسط داروخانه‌ها متوقف خواهد شد.

سجادی تصریح کرد: مطالبات داروخانه‌ها از سازمان‌های بیمه‌گر هر ماهه حدود 500 میلیارد تومان است که برای هشت ماه گذشته، سازمان‌های بیمه‌گر حدود 4 هزار میلیارد تومان بدهکار به داروخانه‌ها هستند.

سجادی در پایان در خصوص داروخانه‌های گیاهی گفت: ما با شعار توسعه طب سنتی که در تاریخ کشور ما قدمت طولانی دارد مخالف نیستیم، اما با فعالیت داروخانه‌های گیاهی به صورت مجزا مخالفیم، به دلیل اینکه داروخانه‌ها از سراسر دنیا یک تعریف خاص دارند. در سطح شهر شاهد فعالیت عطاری‌ها هستیم که برای فروش داروهای خود تبلیغات گمراه‌کننده‌ای ارائه می‌دهند که لازم است بر فعالیت این مکان‌ها نظارت بیشتری صورت گیرد.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۶۸۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد

اگر عادت به مصرف داروهایی دارید، که پزشک آنها را تجویز نکرده و دلیل انتخاب‌تان توصیه‌ای دیگران است، باید بدانید که بروز علائم بیماری در همه افراد یکسان نیست و داروها هم پاسخگویی یکسان برای همه ندارند.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: حذف ارز ترجیحی داروها، قیمت‌ داروی بدون و نسخه یعنی OTC‌ها را هم افزایش داده چون پوشش بیمه‌ای ندارند. به‌نظر می‌رسد که این افزایش قیمت تا حدودی افزایش بی‌رویه مصرف داروهای بدون نسخه را کنترل کرده باشد. این نکته را دکتر سیدعلی فاطمی، نایب‌رئیس سابق انجمن داروسازان ایران عنوان می‌کند. به‌گفته این کارشناس حوزه دارو، مسکن‌ها و داروهای سرفه بیشترین مصرف را به‌عنوان داروهای OTC دارند. البته میزان مصرف این داروها در ایران و جهان تقریبا یکسان است و واقعی شدن قیمت‌ این داروها پس از اصلاح سیاست‌های ارزی و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ما را هم‌رتبه بقیه کشورها از نظر میزان مصرف قرار داده است.

عوارض حاد و مزمن

فاطمی با اشاره به فرهنگ خرید دارو بدون ردوبدل شدن اطلاعات بیمار عنوان می‌کند: برای فروش دارو به بیمار یا هر فرد مراجعه‌کننده باید شرح حال کامل و مشکل به دکتر داروخانه ارائه شود، اما خرید داروهای بدون نسخه در داروخانه‌های کشور در حالی انجام می‌شود که هیچ شرحی درباره بیماری و داروی مورد نیاز بیماران رد و بدل نمی‌شود. این فرهنگ تقریبا بین مردم جا افتاده و آنها هم نیازی به ارائه این توضیحات نمی‌بییند و مستقیما دارو را مطالبه می‌کنند. داروساز هم براساس ضوابطی که وجود دارد، این داروها را عرضه می‌کند.

او با تاکید بر این که داروهای OTC به‌معنای صددرصد بی‌خطر نیستند، ادامه می‌دهد: این داروها می‌توانند عوارض حاد و مزمن هم داشته باشند. عوارض حاد آنهایی هستند که مصرف‌کننده بلافاصله بعد از خوردن دارو با آن مواجه می‌شود و در عوارض مزمن هم فرد ممکن است سال‌ها بعد با مشکلات ناشی از مصرف این داروها مواجه شود. به‌عنوان مثال اگر کسی مشکلات کلیوی داشته باشد، با مصرف آنها به‌تدریج دچار نارسایی می‌شود.

مصرف آسیب‌زای ۴ استامینوفن

فاطمی با اشاره به مصرف بالای استامینوفن در کشور بیان می‌کند: این دارو را مردم به‌عنوان یک داروی بی‌ضرر یا کم‌ضرر می‌شناسند اما عوارض این دارو هم درصورت مصرف بی رویه قابل توجه است. اگر بیمار ۴ استامینوفن ۵۰۰ میلی‌گرمی در روز استفاده کند دچار مسمومیت کبدی یا کما خواهد شد.

او تاکید می‌کند: همین حالا حدود ۲۰۰ مسکن در فهرست‌ دارویی کشور وجود دارد که همه آنها درصورت خرید بدون نسخه باید طبق دستور و توصیه پزشک داروخانه مورد مصرف قرار بگیرد که شاهد چنین چیزی هم نیستیم.

عفونت را خودسرانه درمان نکنید

این کارشناس دارویی درباره عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه عنوان می‌کند: برخی در مواجهه با اسهال به‌دنبال داروهای بدون نسخه برای رفع مشکل هستند، اما موارد عفونی اسهال را نباید با مصرف خودسرانه دارو، درمان کرد. باید عفونت موجود در بدن فرد درمان شود. در این باره بیمار نباید اقدام به مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها هم کند چون آنتی‌بیوتیک جزو داروهای OTC نیست.

عوارض نسل قدیم سرماخوردگی‌ها

فاطمی با اشاره به این که داروهای OTC برای سرماخوردگی یا حساسیت‌های فصلی نسل قدیم و جدید دارند، توضیح می‌دهد: نسل قدیم این داروها خواب‌آوری شدید دارند و فرد درصورت مصرف بیش‌از اندازه آنتی‌هیستامین‌ها در فعالیت کاری و رانندگی با مخاطراتی مواجه می‌شود. نسل جدید این داروها خواب‌آوری کمتری دارند اما OTC نیستند و باید از سوی پزشک تجویز شوند.

داروی توصیه‌ای نخرید

به گفته این کارشناس دارویی، فرهنگ بد دیگری که در کشور ما وجود دارد این است که فرد دارویی که استفاده و تجربه مصرف آن را دارد، به دیگران توصیه می‌کند.

فاطمی در توضیح بیشتر بیان می‌کند: این فرهنگ غلطی است چون حتی سردرد در افراد یکسان نیست و برای خرید داروی مسکن‌ باید شرح حال از سوی دکتر داروخانه گرفته شود. نکته مهم این است که هر درد یا سردردی با هر مسکنی برطرف نمی‌شود. به همین دلیل انواع و اقسام مسکن‌ها در بازار دارویی کشور وجود دارد و پزشکان یا دکتر داروخانه می‌توانند بر اساس نیاز بیمار آن را تجویز کند. دردهای قاعدگی، مفاصل یا سردرد با مسکن‌های متفاوت، پاسخگویی مختلف دارند، تجویز به‌اصطلاح عمه و خاله برای مصرف داروها، به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

نظر پزشک را بپرسید

فاطمی با بیان این که تداخلات دارویی هم باید مدنظر قرار بگیرد، عنوان می‌کند: تداخلات دارویی درباره داروهای OTC اهمیت زیادی دارد. این داروها با داروهای انعقاد خون تداخل مصرف دارند.

او ادامه می‌دهد: فرد مبتلا به بیماری‌های قلبی که داروی وارفارین استفاده می‌کند نباید داروهای OTC را بدون تجویز پزشک مصرف کند. حتی مصرف همزمان آنتی‌بیوتیک و مسکن هم می‌تواند کارایی آنها را تحت‌تأثیر قرار دهد.

به گفته این کارشناس دارویی، اوتی‌سی‌ها همچنین می‌توانند جذب ویتامین را مختل کنند و به همین دلیل کسانی که مصرف بالایی در داروها دارند باید از دکتر داروخانه درباره تداخلات دارویی اطلاعات لازم را بگیرند تا اثربخشی داروی اصلی که استفاده می‌کنند کمتر نشود و مشکلاتی برای بیماران ایجاد نکند.

فاطمی با بیان این که خواندن بروشورهای دارویی هم اهمیت زیادی دارد، عنوان می‌کند: البته فرهنگ خواندن بروشور یا دستور مصرف داروها در ایران کم‌رنگ است و به نوعی مردم توجهی به آنها ندارند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که درصد کمی از مردم هنگام خرید دارو، بروشور آن را مطالبه و مطالعه می‌کنند یا درباره دارو اطلاعات کامل را از مسئول فنی یا دکتر داروخانه می‌گیرند. درحالی‌که این مسئله اصل ضروری خرید دارو است و باید از عوارض جانبی، میزان مصرف‌ و احتمال تداخل آن با داروهای دیگر مطلع شد.

او تاکید می‌کند: توصیه جدی این است که هر نوع داروی بدون نسخه الزاما از داروخانه و با نظر دکتر داروخانه تهیه شود. درصورت عدم‌دسترسی به بروشور داروها، سایت های معتبر در اینترنت منابع خوبی برای کسب اطلاعات لازم هستند. این منابع معتبر به راحتی در دسترس مصرف‌کنندگان قرار دارد و می‌توان هشدارهای دارویی را در آنها مطالعه کرد.

این کارشناس دارویی هشدار می‌دهد که استفاده طولانی‌مدت از داروهای OTC توصیه نمی‌شود چون می‌تواند هم عوارض جانبی داشته باشد و هم برخی از آنها به‌تدریج اثربخشی خود را از دست خواهند داد.

اثر معکوس برخی داروها

اینطور گفته می‌شود که مصرف مداوم داروها باعث کاهش اثربخشی آنها می‌شود و فاطمی در این باره می‌گوید: این مسئله درباره همه داروهای OTC صدق نمی‌کند. مثلا درباره آنتی‌بیوتیک‌ها اگر بدون نسخه تهیه و بدون تجویز پزشک مصرف شود، باکتری‌های بدن با آنها سازگاری پیدا می‌کند و باید آنتی‌بیوتیک‌های قوی‌تر تجویز شود.

او ادامه می‌دهد: در برخی داروهای ضداسهال و ضداحتقان بینی هم این مسئله وجود دارد و اگر زیاد استفاده شود می‌تواند اثر معکوس هم داشته باشد. داروهای ضدیبوست هم می‌توانند این شرایط را به‌وجود بیاورند. عمده آنها گیاهی هستند و بهتر است هر چند وقت یک‌بار تغییر کنند.

دیگر خبرها

  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش
  • داروخانه‌ها برای خرید شیر خشک پول ندارند
  • داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک پول ندارند
  • داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک پول ندارند/ ۲۶ همت بدهی بیمه‌ها
  • بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه گر به داروخانه‌ها
  • داروخانه‌های معتبر اینترنتی‌ مجاز به فروش شیر خشک نیستند
  • هشدارِ امپراطوری ناصرخسرو مجازی در حوزه دارو