Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز |

باغستان سنتی و بافت تاریخی قزوین از قابلیت های ویژه و لازم برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو برخوردار می باشند.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین اظهار کرد: باغستان سنتی و بافت تاریخی

شهر قزوین، به همراه دژ تاریخی سمیران قابلیت ثبت درمیراث جهانی یونسکو را دارند.

محمد علی حضرتی تصریح کرد: متاسفانه در اجرای سیاست ‌های غلط مدیریت شهری در دهه گذشته بافت تاریخی قزوین در حوزه منظر و نمای کالبدی به شدت مخدوش شده و تراکم فروشی، افزایش نامتجانس طبقات و به هم خوردن خط آسمان در این محدوده همراه با تعریض های نابجای بسیاری از گذرها و جابجایی وسائط نقلیه سنگین باعث وارد آمدن آسیب‌های بسیاری به بناهای تاریخی شهر گردیده است

وی خاطر نشان کرد: امیداست باآغاز به کار شورای اسلامی شهر قزوین وتحول در مدیریت شهری و استقرار مجموعه‌ای که درک درستی از میراث فرهنگی، منافع ملی و به ویژه ظرفیت‌های گردشگری شهر تاریخی قزوین را داشته باشد این روند اصلاح گردیده تابتوانیم برای ثبت بافت تاریخی قزوین در فهرست جهانی یونسکو اقدام کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین افزود: در حال حاضر منظر تاریخی-طبیعی دره الموت در فهرست انتظار ثبت جهانی یونسکو قرار داردکه امید است این عصر تاریخی نیز با توجه به قدمت آن قابلیت ثبت در میراث جهانی یونسکو را حائض گردد.

وی با اشاره به روند ثبت آثار تاریخی و طبیعی در فهرست جهانی یونسکو، گفت: ثبت آثار برجسته در یونسکو در سال‌های اخیر با دگرگونی‌های فراوانی مواجه شده و بر خلاف دهه‌های گذشته که برای ثبت آثار محدودیتی وجود نداشت و کشورها می‌توانستند چندین اثر را برای ثبت جهانی معرفی کنند ومحدودیتی در این راستا برای هیچ کشوری وجود نداشت

حضرتی ها گفت:امااکنون براساس آخرین شیوه نامه یونسکو در 10 سال اخیر هر کشور حق دارد در سال فقط یک پرونده برای ثبت جهانی ارسال کند تا براساس دستور العمل بررسی و برای ثبت آماده شود و به همین جهت ترافیک و ازدحام قابل ملاحظه‌ای در این روند وجود دارد و باید پرونده هر اثر به موقع و با کامل ترین مشخصات برای حضور در این گردونه جهانی آماده شود

وی با اشاره به ظرفیت‌های غنی تاریخی و طبیعی قزوین برای ثبت در فهرست جهانی یونسکو،بیان کرد: ثبت آثار برجسته تاریخی و طبیعی قزوین در فهرست جهانی یونسکو مستلزم همراهی همه دستگاه‌های اجرایی و داشتن یک برنامه کلان مدیریتی در استان است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین افزود: مستندسازی، ساماندهی و رفع مزاحمت ها در فرایند ثبت جهانی یک اثر مستلزم داشتن یک برنامه کلان مدیریتی در سطح استان و همراهی میراث فرهنگی، سازمان برنامه و بودجه ،شهرداری، استانداری، شرکت‌های خدمات رسان آب، برق، گاز، تلفن و ارتباطات، محیط زیست، نیروی انتظامی و دستگاه قضایی است که متاسفانه در سیاست‌های کلان استانی برای آن برنامه‌ای تدوین نشده و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان باید به تنهایی برای به نتیجه رساندن این فرآیند اقدام کرده وآن رابه نتیجه برساند.

وی در پایان نقش نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی را در ثبت اثار مستعد استان قزوین در فهرست در انتظار ثبت میراث جهانی یونسکو بسیار موثر قلمداد کرد و افزود : پیگیری مطالبات مردم و ایجاد هماهنگی ها ی فرا بخشی توسط نمایندگان ضمن بهبود این روند و رفع مشکلات موجود در سرعت بخشیدن فرایند تشکیل و تکمیل پرونده ها منجرگردد.

شایان ذکر است استان قزوین دارای یکهزار و 304 اثر ثبت شده تاریخی در فهرست آثار ملی می باشد که کمتر از یک درصد از مساحت کشور را در برگرفته است.

قزوین همراه با تبریز و اصفهان یکی از سه پایتخت ایران در دوره صفویه بوده و بسیاری از آثار و بناهای تاریخی این استان متعلق به این دوره است

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۷۰۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد

محمد آیینی از شکسته شدن رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده پس از انقلاب در سال ۱۴۰۲ خبر به همت دولت سیزدهم خبر داد.

به گزارش ایرنا، وی در نشست خبری گفت: بیش از ۱۶۷ هزار هکتار بافت فرسوده شامل بافت‌های تاریخی و سکونتگاه‌های حاشیه‌ای در کشور وجود دارد که ۱۰ میلیون نفر جمعیت در آن مستقرند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار داشت: این ۱۶۷ هزار هکتار شامل ۶ هزار محله یعنی چهار هزار و ۴۰۰ بافت فرسوده و تاریخی و یک هزار و ۱۷۰ سکونتگاه است و فقط ۳۰۰ هزار کوچه در آن وجود دارد.

دیگر خبرها

  • مرگ خاموش تخت جمشید و بیستون
  • رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود
  • مراسم آیینی سنتی کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد