Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، «عبدالباری عطوان» نویسنده و تحلیلگر مشهر عرب در تحلیلی در روزنامه رأی الیوم به آخرین تحولات یمن پرداخت و نوشت: اگر اختلاف های عربستان سعودی و امارات در پرونده یمن همچنان پنهان مانده است و علنی نشده است حتی پس از اعزام نیروهای عربستانی به شهر« عدن» برای تامین امنیت آن و به عهده گرفتن ماموریت محافظت از منطقه« المعاشیق» که در آن خانه «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهور مستعفی و فراری و مقر اقامت شماری از وزرایش قرار دارد؛ منطقه ای که تحت نفوذ نیروهای اماراتی است، اما اختلافات دو طرف دیگر یعنی ائتلاف «حوثی ها و صالحی ها» نه فقط علنی شده است و تبدیل به جبهه جنگ سخنرانی ها میان رهبران دو طرف شده است بلکه ممکن است تبدیل به «جنگ راهپیمایی ها» نیز بشود به طوری که هر کدام از طرف ها برای نمایش قدرت خود تعداد بیشتری از هواداران خود را به خیابان ها بکشاند تا قدرت و محبوبیت مردمی خود را برای صلح و جنگ به نمایش بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پر واضح است که میزان اعتماد میان این دو هم پیمان که در جنگ و رویارویی با ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی در یمن در یک اردوگاه کم می شود. پر واضح است که جنبش انصار الله حوثی از صالح و نیت هایش عصبانی است زیرا گزارش هایی درباره تماس های سری حزب کنگره با طرف های اماراتی برای رسیدن به معامله ای به منظور بازگرداندن آقای«احمد علی عبدالله صالح» پسر رئیس جمهور سابق به قدرت در صنعا منتشر شده است و بهای آن از هم پاشیدن ائتلاف با حوثی ها و انتقال نیروهای صالح به اردوگاه ائتلاف عربی در جنگ علیه حوثی ها به منظور از بین بردن آنهاست.

آقای «عبدالملک الحوثی» رهبر جنبش انصار الله سخنرانی هجومی در روز شنبه ایراد کرد و در این سخنرانی برای نخستین بار علی عبدالله صالح را با نام مورد انتقاد قرار داد و اشاره کرد که « برخی طرح ها در خدمت دشمن و گروکشی است و در خدمت بازی های سیاسی است و این غیرقابل قبول است». وی افزود«اگر چه ما مانع هیچ گونه راه حل مناسب برای حفظ شرافت و کرامت و حاکمیت و آزادی و استقلال این کشور نیستیم ولی باید این راه حل ها بر اساس صلح باشد نه تسلیم». وی تأکید کرد که« هر کسی دوست دارد تسلیم شود این دیگر گزینه اوست ولی اکثریت ملت حاضر به تسلیم نیستند». الحوثی از مسئولان خواست که به ملت تکیه کنند به دور از هر گونه دخالت خارجی.

هواداران علی عبدالله صالح رئیس جمهور سابق تصاویری در شبکه های اجتماعی و صفحه ها و حساب های شان در فیسبوک و توییتر منتشر کردند که نشان می دهد بنرها و عکس ها و شعار های حزب کنگره پاره شده است و حوثی ها را به دست داشتن در این کار به منظور دادن پیام هشدار دهنده«خشن» درباره حوادث در روزهای آینده متهم کردند.

اختلاف روز افزون کنونی میان دو شریک« متضاد»در جبهه رو در رو با تجاوز ائتلاف عربی از دو سال و نیم پیش تا کنون قدیمی و ریشه دار است و اساس آن رقابت و تضاد دیدگاه ها و نزاع بر سر حاکمیت و مناطق نفوذ است. کنگره ای های هوادار صالح«شریک» شان یعنی حوثی ها را متهم به تلاش برای به دست گرفتن قدرت و سیطره بر پیکره های دولت و به حاشیه راندن حزب کنگره و نمایندگانش در دولت می کنند و می گویند راهپیمایی ای که روز پنج شنبه آینده دعوت به برگزاری آن در میدان « السبعین» در مرکز صنعا کردند برای نشان دادن قدرت واقعی آنها در میان افکار عمومی یمن و گسترش دایره محبوبیت و اعتراض شان به فرایند به حاشیه راندن و دور کردن شان از قدرت است.

جنبش انصار الله به خوبی از هدف واقعی این راهپیمایی خبر دارد و نیز می داند که مشارکت در آن چه بسا در تاریخ صنعا با توجه به فعالیت باندهای بسیج کردن که بر سازماندهی آن اشراف دارند، گسترده خواهد بود، به همین دلیل تصمیم گرفت که تجمع های مردمی برگزار کند و گفته شد که برای جلوگیری از ورود هواداران صالح است و این کار را تحت عنوان مقاومت در برابر تجاوز و مقابله با آن انجام داد و این را مورد اشاره قرار دادکه شریک دیگر در این زمنیه «ترسوست»و میدان را خالی کرده است و تمایلی برای رویارویی با این تجاوز ندارد به رغم آن که صالح در سخنرانی روز شنبه خود تأکید کرد که وی از تقویت جبهه داخلی و نیز تقویت جبهه ها و رویارویی با تجاوز حمایت می کند.

یک منبع مسئول در حزب کنگره به روزنامه رأی الیوم تأکید کرد که حزب کنگره و امارات با هم برای رسیدن به راه حل های مسالمت آمیز برای توقف جنگ مذاکرات کرده اند و صالح نیز در سخنرانی اش که پایگاه اینترنتی «الموتمر .نت» منتشر کرد نیز به وجود اختلاف هایی اذعان کرد و این سخنرانی اش در پاسخ به سخنرانی عبدالملک الحوثی بود. وی در سخنرانی آرامش طلب خود خطاب حوثی ها گفت که « اگر می خواهید که با شما در اداره کشور در چارچوب قانون اساسی شریک بمانیم استقبال می کنیم اما گر بخواهید که به تنهایی در قدرت بمانید باید به ما اطلاع دهید آن وقت حزب کنگره از دولت خارج می شود و هیچ اختلافی در این زمنیه نیست».

امارات از همان روز نخست جنگ ائتلاف عربی علیه یمن و آغاز «توفان قاطعیت» تلاش کرد که میان علی عبدالله صالح و شریک حوثی اش تفرقه بیندازد زیرا از حجم اختلاف میان این دو همپیمان و شکنندگی ائتلاف شان(صالح شش جنگ علیه حوثی ها به راه انداخت) اطلاع دارد به همین دلیل آقای احمد علی عبدالله صالح را با یک هواپیمای خصوصی اماراتی به ریاض فرستاد تا به عربستان نزدیک شود و به همین منظور با شاهزاده« محمد بن سلمان» دیدار کرد لیکن بن سلمان به میهمان یمنی اهانت کرد و او را عصبانی کرد و با خشونت با وی برخورد کرد امری که باعث شد احمد علی عبدالله صالح با عصبانیت ریاض را ترک کند و تلاش امارات برای دور کردن حزب کنگره از شریک حوثی اش و الحاقش به ائتلاف عربی در چارچوب زد و بند سیاسی، شکست خورد. عربستان سعودی از زبان شاهزاده بن سلمان تأکید کرد که به صالح اعتماد ندارد و نمی تواند وی را ببخشد و با او آشتی نمی کند زیرا از پشت به ریاض خنجر زد.

پرسش نخست: آیا موضع عربستان سعودی درباره صالح تغییر کرد؟آیا دیدگاه عربستان و موضع اش به امارات نزدیک شد؟ آیا آماده فراموشی و بخشیدن است؟ آیا امکان پیوستن صالح به ائتلاف عربی و جنگ با حوثی ها اگر معامله اش با اماراتی ها سر بگیرد و آب دهانش را به راه بیفتد، وجود دارد؟

پاسخی به این پرسش ها نداریم لیکن آن چه می دانیم این است که از هم پاشیدن ائتلاف حوثی ها و صالحی ها یعنی یکی از بارزترین پیروزی های «توفان قاطعیت» و با کمترین هزینه ها برایش به دست می آیدو نیز به معنای آن است که اگر این معامله عملی شود، هیچ گونه ضمانتی برای توقف جنگ وجود ندارد.

صالح یکی از زیرک های زمانه است و بعید نمی دانیم که وی با توجه به مهارت داشتن اش، به مانور دادن و کشاندن امور به لبه پرتگاه درگیری بکشاند تا از طرف دیگر چیزی که می خواهد را به دست آورد.

اگر گزارش ها درباره زد و بند و مذاکرات درست باشد این یک تحول منطقی شکست ائتلاف عربی در تعیین سرنوشت جنگ به لحاظ نظامی است آن هم در زمانی که تلفات مادی و انسانی اش بیشتر و بزرگتر می شود و ماموریت «اسماعیل ولد الشیخ» پس از رد همکاری ائتلاف حوثی ها و صالحی ها به دلیل جانبداری اش از عربستان سعودی شکست خورده است و نیز به رسمیت شناختن بین المللی دولت صنعا آغاز شده است و فرستاده اتحادیه اروپا با وزیر خارجه اش دیدار کرده است. ائتلاف عربی از همه برگه برنده هایش در همه جبهه ها استفاده می کند به ویژه از برگه برنده مالی اش استفاده می کند تا از دام یمن خارج شود.

سه روز آینده سرنوشت ساز است یا اینکه عقلا دخالت می کنند و در پایین کشیدن فتیله تنش میان دو شریک جنگ علیه تجاوز یعنی صالح و حوثی ها موفق می شوند یا آن که روز پنجشنبه آینده تبدیل به برخورد خونین خطرناک میان دو طرف می شود و دو طرف یکدیگر را سه طلاقه می کنند و هم پیمانان دیروز دشمنان امروز می شوند امری که باعث طولانی شدن جنگ می شود و همه طرح ها برای توقف آن و در نهایت توقف خونریزی را از بین می برد.

ما گزینه اول را یعنی رسیدن به راه حل و بازگشت به میز مذاکرات را ترجیح می دهیم زیرا کم هزینه تر است و نیز به دلیل آن که صالح در سخنرانی خود در پاسخ به عبدالملک الحوثی به سمت آرامش و نه تنش تمایل داشت لیکن یک جرقه کوچک یا یک سخنی در این جا یا آن جا یا یک مقاله تحریک آمیز در شبکه های اجتماعی آتش جنگ را شعله ور می کند.آن وقت ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی بارزترین طرفی خواهد بود که این دستاوردی که برای مدتی طولانی منتظرش بود را جشن می گیرد..و خدا عالم تر است.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۷۱۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه عبری از پیشرفت ملموس در سازش ریاض-تل‌آویو خبر داد

یک رسانه عبری زبان ادعا کرد، پیشرفت ملموسی در روند سازش بین ریاض و تل‌آویو به ثبت رسیده، این در حالی است که یک رسانه دیگر تاکید کرد، اکنون توپ در زمین عربستان است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، شبکه 12 در گزارشی اعلام کرد، همه نگاه‌ها متوجه ریاض است و امیدواری محتاطانه‌ای را در مورد شکل گیری پیشرفت جدیدی در این روند می‌توان ملاحظه کرد.

سابیر لیبکین نویسنده این گزارش در مقدمه آن آورده است: آیا سازشی در پیش است؟ محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به شکل جداگانه‌ای با بلینکن و ابو مازن به گفتگو پرداخته است، در سایه مذاکرات انجام گرفته در رابطه با توافق مبادله اسرا، دولت بایدن فشارهایی را برای برقراری روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی وارد می‌کند، یک منبع نزدیک به دربار عربستان در گفتگویی با شبکه 12 اعلام کرد نیازمند تضمین‌‌هایی برای فراهم شدن زمینه تشکیل دولت فلسطینی هستیم.

شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از منبع آگاه در دربار عربستان که در گفتگویی اختصاصی با این شبکه تلویزیونی شرکت کرده افزود:

امیدواری محتاطانه‌ای در رابطه با پیشرفت مذاکرات سازش وجود دارد، در این رابطه شاهد پیشرفت جدیدی هستیم.امروز ما نیازمند تضمین‌‌هایی از اسرائیل هستیم که راه برای شکل گیری دولت فلسطینی فراهم شود، این دولت باید در مرزهای 1967 تشکیل و شهرک‌های این منطقه تخلیه گردند، این یک پیش شرط ضروری است.ما در حال حاضر برای امضای توافقنامه پیمان دفاعی مشترک بین واشنگتن و ریاض تلاش می‌کنیم.ما تمام تلاش خود را به کار بستیم، همان طور که خوبی یهودیان را می‌خواهیم برای فلسطینیان هم خوبی می‌خواهیم، عدالت پایه و اساس حل منازعات بین همسایگان نزدیک است.

در بخش دیگری از این گزارش خبرنگار شبکه 12 تاکید کرد: در سایه جنگ دایر در غزه و مذاکرات مربوط به آزادی اسرا، طرف‌های مختلف تلاش می‌کنند تا از فرصت به دست آمده استفاده کرده و زمینه دستیابی به توافق فراگیری را فراهم کنند، توافقی که می‌تواند منجر به آتش بس در غزه شده اما در عین حال در برگیرنده توافقی برای تحقق صلح باشد که نه تنها پیشرفتی در مسئله فلسطینی به وجود آورد بلکه زمینه افزایش نفوذ عربستان را در روز بعد از پایان جنگ در این منطقه فراهم سازد.

با این حال سمدار بری خبرنگار و تحلیل‌گر روزنامه یدیعوت آحرانوت معتقد است که در حال حاضر توپ در زمین عربستان است.

او در گزارش خود در این رسانه عبری زبان نوشت: تماس‌های مربوط به سازش بین اسرائیل و عربستان که بعد از 7 اکتبر متوقف شد، با کمک و تلاش وزیر خارجه آمریکا که دیروز به ریاض سفر کرده بود، از سر گرفته شده است، این بار توافق دایره‌ای شکل است، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم می‌کند، در مقابل عربستان سعودی روند سازش را از سر می‌گیرد، و در همین حال فشار بلینکن بر حماس برای پذیرش توافق پیشنهاد مصر برای مبادله اسرا نیز افزایش پیدا می‌کند.

به اعتراف این رسانه عبری زبان، عملیات 7 اکتبر حماس، باعث شد تا تمامی تلاش‌های صورت گرفته برای سازش بین عربستان سعودی و اسرائیل متوقف شود.

به زعم خبرنگار این رسانه،  عربستان سعودی هم همانند اسرائیل، مصر و اردن از حماس و گروه اخوان المسلمین متنفر است.

او همچنین فاش کرد، طی هفت ماه گذشته از جنگ، ارتباط بین ریاض و تل‌آویو به شکل به شدت محدودی حفظ شد، این کار از طریق نمایندگان عربستان در ایالات متحده و اروپا انجام گرفته است و در عین حال ریاض به دقت و وسواس شانس بنیامین نتانیاهو برای بقا در قدرت را سبک و سنگین می‌کند، تا اینکه در هفته گذشته بود که سخنگویان سعودی اعلام کردند که حتی با وجود نتانیاهو هم روند برقراری روابط را به پیش خواهند برد.

گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزهمخالفت ولیعهد عربستان با کوچ اجباری فلسطینیاندیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزهجزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو

یدیعوت آحارانوت از پشت پرده نشست بلینکن با ولیعهد عربستان خبر داد: این بار توافق به شکل دایره وار خواهد بود، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم خواهد کرد و تسلیحات مورد نیاز این کشور را تامین می‌کند، همچنین توافقنامه همکاری اطلاعاتی علیه ایران نیز بین دو کشور به امضا خواهد رسید و در مقابل نیز عربستان سعودی برنامه سازش با اسرائیل را که در حال حاضر متوقف شده است را از سر خواهد گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رسانه عبری از پیشرفت ملموس در سازش ریاض-تل‌آویو خبر داد
  • تصاویری از لاشه پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا که حوثی‌ها منفجرش کردند
  • عربستان برای حمایت از اسرائیل ائتلاف عربی تشکیل می‌دهد
  • کاخ سفید: بلینکن برای برقراری آتش‌بس ۶ هفته‌ای در غزه تلاش می‌کند
  • گفتگوی وحید سلیمانی با استاد ناصر صالح بعد از برد تیم ملی فوتسال برابر قزاقستان
  • حل مشکلات در گرو ارتباط تنگاتنگ مجلس و دولت است/ هرگونه اختلاف افکنی بازی در پازل دشمن است
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به عربستان | گفت و گوی مهم برای آتش بس در غزه
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی