Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران در مجلس گفت: اصلاح‌طلبان باید بدون خجالت از ولایت فقیه حمایت و از استکبار جهانی اعلام برائت کنند.
به گزارش صدای ایران محمدعلی وکیلی نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست اعضای انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل که عصر امروز (دوشنبه 30 مرداد) در دانشکده زبان‌های خارجی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، طی سخنانی در رابطه با پایبندی به حاکمیت، اظهار داشت: حاکمیت یک وجه اجتماعی دارد و مفهومی است که وجهی زمینی و همچنین وجه آسمانی دارد که تجلی وجه زمینی آن برقراری حکومت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: آنچه که مهم است به لحاظ تحلیل گفتمان حفظ چارچوب عناصر گفتمان است که ما از ابتدا برای آن انقلاب کردیم و در آن چارچوب قانون اساسی نوشتیم. مشروعیت همه میثاق‌ها در حکومت حفظ کلان‌گفتمان انقلاب بوده است.
وکیلی گفت: ما کلان گفتمانی به نام انقلاب اسلامی داریم که در مسیر استقرار گفتمانی به نام جمهوری اسلامی ایجاد شده که همین جمهوری اسلامی نهادهایی را برای اداره امور تشکیل داده که این نهادها مشروعیت خود را در چارچوب حاکمیت، برگرفته از انقلاب اسلامی کسب می‌کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای سلامی با بیان این که تسلط بر حاکمیت ما را در چرخه زمان به بن‌بست می‌رساند، تصریح کرد: در نقطه مقابل تعهد به حاکمیت در شرایطی که با محتویات زمان به روز شویم باعث شکوفایی می‌شود، که گفتمان دوم همان گفتمان و دکترین امام است.
وی با اشاره به این که کلان گفتمان انقلاب اسلامی به دو خرده گفتمان اصلاح‌طلب و اصولگرا تبدیل شده است، گفت: معتقدم هیچ اشکالی ندارد که این دو خرده گفتمان به بی‌نهایت خرده گفتمان تبدیل شود به شرط آن که تمام آنها در چارچوب گفتمان انقلاب اسلامی تعریف شود. اگر خرده گفتمان‌ها در عناصر شناور تفاوت داشته باشند نشان از رویش در حاکمیت دارد و نشان می‌دهد که نهادهای تاسیسی ما به سمت نوگرایی و به روزاندیشی حرکت می‌کند.
وکیلی با بیان این که ما نیاز داریم که در خرده گفتمان‌ها با هم رقابت کنیم تا ببینیم که کدام تفسیر مردم را به ولایت فقیه نزدیک و کدامیک دور می‌کند، تصریح کرد: به اعتقاد ما تفکر اصلاح‌طلبی باعث نزدیک‌تر شدن مردم به ولایت فقیه شده‌ که علت آن هم تفکر اصلاح‌طلبی به نوگرایی است. به اعتقاد ما هیچ جریانی حق ندارد ولایت فقیه را برای خود مصادره کند و مصادره کردن اصول پایدار نظام یک خیانت بزرگ است. باید بدانیم آنچه را که فکر می‌کنیم تعصب ما به نظام است گاهی اوقات باعث سرکوب نظام می‌شود.
وی افزود: انقلاب اسلامی به آن ظرفیتی که امام و قانون اساسی به منصه ظهور رسانده ظرفیتش نه تنها در چارچوب دو جریان محدود است بلکه در حدی بوده که هر ایرانی بتواند در عین مصونیت به اعلان موضع و تبیین گفتمان خودش بپردازد و ما باید اجازه دهیم هر ایرانی بدون لکنت روایت خود از شکل حکومت را بیان کند چرا که شکل حکومت باید با گفت‌وگو و همکاری تمامی گروه‌ها ایجاد شود. البته بیان این تفکرات باید در چارچوب ارز‌ش‌های نظام باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای سلامی گفت: علت این که تصمیمات مجلس دهم درباره مسائل مختلف متفاوت است این است که مجلس دهم به دور از مسائل سیاسی و خرده گفتمانی اداره می‌شود و به عبارتی دیگر جریان گفتمانی ذیل گفتمان انقلاب در مجلس دهم تجلی پیدا کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اظهارات حجت‌الاسلام ذوالنور که پیش از او به بیان نظراتش درباره رئیس دولت اصلاحات پرداخته بود، اظهار داشت: آقای خاتمی شخصیت تاثیرگذاری در کشور ما دارد، چرا که با بیان جمله تکرار می‌کنم نتیجه چند انتخابات را تغییر داده، خاتمی شخصیتی است که در چارچوب گفتمان انقلاب حرکت می‌کند و باید از ظرفیت‌های این شخص برای پیش‌برد اهداف استفاده شود.
وکیلی با اشاره به ملاقات جمعی از اعضای لیست امید مجلس با خاتمی، تصریح کرد: تعدادی از مجمع تهران لیست امید تصمیم گرفتند در یکی از روز‌های جلسات مجلس برای تشکر از زحماتی که خاتمی برای آن‌ها کشیده بود از او تشکر کنند و به هیچ عنوان قرار نبود که 63 نفر از اعضا در این ملاقات حضور داشته باشند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای سلامی ادامه داد: در آن جلسه بنده به آقای خاتمی گفتم که مبداء گفتمان ولایت فقیه گفتمان اصلاح‌طلبی است، اما گفتمان اصلاح‌طلبی در سال‌های اخیر دچار اعوجاج شده است، همچنین به وی گفتم تا زمانی که اصلاحی در گفتمان اصلاح‌طلبی لحاظ نشود اجازه نمی‌دهد که دست دراز شده شما تعبیر دوستانه‌ای از جانب حاکمیت داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به انتقادی که در جلسه لیست امید با خاتمی برگزار شده بود، تصریح کرد: بنده به آقای خاتمی گفتم نهایت تفاهمی که اصلاح‌طلبان امروز با حاکمیت دارند این است که با جمهوری اسلامی باشند، که این روش خیانت گفتمانی است و باید گفتمان اصلاح‌طلبی با استفاده از اصلاح ادبیات خود ساختار گفتمانی را بازیابی کند.
وکیلی ادامه داد: برای این که به اصلاح ادبیات برسیم، باید اولاً خجالت نکشیم که به صراحت از ولایت فقیه حمایت کنیم و یا این که صراحتاً از استکبار جهانی اعلام برائت کنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای سلامی گفت: بنده به ایشان گفتم اگر این اصلاحات انجام شود دیگر نیازی نیست که دستی از سوی شما برای آشتی ملی دراز شود و آن وقت است که همان دست‌هایی که امروز دست‌های دراز شده شما را سرکوب می‌کنند، پیشاپیش برای آشتی ملی به سوی شما دست دراز می‌کنند.
وی در پاسخ به اظهارات ذوالنور که خاتمی را فردی دانست که از حاکمیت و ولی‌فقیه فاصله گرفته است، اظهار داشت: در جلسه لیست امید با خاتمی که پس از انتخابات برگزار شد، وی به شدت از رفتار آقای روحانی در زمان انتخابات دلخور بود و می‌گفت چرا روحانی در اداره امور با رهبری هماهنگ نبوده و مشورت نمی‌کند.
وکیلی در انتهای اظهاراتش خاطر نشان کرد: نظر بنده این است که ترازوی گفتمان اصلاح‌طلبی و اصولگرایی با کلان گفتمان انقلاب اسلامی تعدیل و تراز می‌شود.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۷۲۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت مجلس با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان

نمایندگان مجلس با کلیات طرح دو شوری اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و افزایش تعداد نمایندگان مخالفت کردند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز (یکشنبه، 9 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح دو شوری اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و افزایش تعداد نمایندگان با 94 رأی موافق، 120 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 234 نفر از نمایندگان حاضر در صحن مخالفت کردند.

بررسی جداول لایحه بودجه 1403 در مجلس دو شیفته شد

در این نشست، ولی الله بیاتی سخنگوی امور داخلی کشور و شوراها در تشریح طرح کمیسیون شوراها برای افزایش نمایندگان، اظهار داشت: گزارش کمیسیون امور داخلی در خصوص طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آنها و طرح اصلاح قانون تعیین محدوده حوزه انتخاباتی مجلس و اصلاحات و الحاقات بعدی آن و همچنین طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان و نیز طرح اصلاح محدوده حوزه انتخاباتی مجلس شورای اسلامی همگی مصوب سال 1396 و اصلاحات بعدی آن ها و همچنین طرح اصلاح حوزه‌های انتخابیه دارای 5 شهرستان به کمیسیون امور داخلی کشور ارجاع و بر اساس ماده 143 آئین نامه داخلی به دلیل اشتراکات موضوع با یکدیگر ادغام شد و با حضور کارشناسان مرکز پژوهش ها مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: این مصوبه در جلسه یکم خرداد 1402 با اصلاحاتی به تصویب رسید و از آن جایی که پیش نیاز برگزاری انتخابات تقسیم سرزمین به حوزه‌های انتخاباتی است و از آن جایی که این تقسیمات برای نمایندگان و شهروندان پیامدهای مهمی دارد لازم است مورد توجه قرار گیرد و رایج‌ترین معیار برای اصلاح حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان برابری نسبی جمعیت است و طبق اصل 64 قانون اساسی تعداد نمایندگان مجلس 270 نفر است و پس از همه پرسی سال 68 و پس از هر 10 سال با در نظر گرفتن عوامل انسانی، سیاسی، جغرافیایی و موضوعات مرتبط با آن حداکثر 20 نماینده می تواند اضافه شود اما از زمان تصویب قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 1358 تنها یک بازنگری و افزایش تعداد نماینده در سال 78 صورت گرفت.

نماینده مردم تفرش و آشتیان در مجلس خاطرنشان کرد: تعداد نمایندگان در محدوده حوزه‌های انتخابیه سالها است ثابت مانده و به نابرابری منجر شده و لزوم اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه ضروری است و در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی 5 طرح ذیل یک طرح با عنوان اصلاح جدول حوزه انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آن ها با هدف اصلاح جدول حوزه های انتخابیه و تعداد نمایندگان اعلام وصول شد و به استناد آئین نامه داخلی ادغام شد و با همکاری کارشناسان مختلف، دستگاه های اجرایی و نظارتی از اردیبهشت 1400 بر اساس معیارهای جمعیتی، پراکندگی جغرافیایی، محدودیت و توسعه یافتگی و مسائل امنیتی و سیاسی مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفت که در مجموع با این طرح 40 نماینده به 23 استان کشور اختصاص یافت و 20 نماینده متعلق به حوزه های جدید است و 20 حوزه انتخابیه فعلی نیز با افزایش نمایندگان مواجه می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جوان: مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده
  • اولین واکنش یک روزنامه اصولگرا به موضوع مهدی نصیری: او مهره تاج زاده است
  • شهید مطهری  و آسیب شناسی انقلاب
  •  واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است
  • کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد؛ او فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد
  • لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟
  • مخالفت مجلس با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان