Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-04@23:17:17 GMT

رشد ۹۰ درصدی معاملات بازار پایه فرا‌بورس

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۷۳۶۶۴

رشد ۹۰ درصدی معاملات بازار پایه فرا‌بورس

اقتصاد>تجاری - مالی - اطلاعات آماری از معاملات بازار پایه فرابورس نشان می‌دهد که معاملات این بازار با شتاب بسیار زیادی در حال رشد است؛ به‌طوری که ارزش معاملات این بازار ظرف چند روز گذشته از مرز ۳هزار میلیارد تومان گذشت.

به گزارش همشهري، بازار پايه فرابورس با هدف تسهيل ورود شركت‌هاي سهامي عام به بازار سرمايه و آسان‌تر كردن معاملات سهام آنها، فعاليت خود را از نيمه خردادماه سال 1390شروع كرد و در كمتر از 5سال با چنان رشدي مواجه شده است كه اخيرا فرابورس ايران اين بازار را به 3دسته تقسيم كرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بيشتر شركت‌هاي سهامي عام كه در بازار پايه درج مي‌شوند اطلاعات كاملي در مورد سهامدارانشان و همينطور گزارش‌هاي مالي‌شان وجود ندارد. اساسا فلسفه وجودي بازار پايه فرابورس پذيرش چنين شركت‌هايي است تا از طريق مكانيسم‌هاي بازار سرمايه رفته‌رفته اين شركت‌ها را به استاندارد‌هاي لازم نزديك كند. از اين منظر شركت‌هايي كه در بازار در‌ج مي‌شوند نسبت به ساير بازار‌هاي فرابورس از ريسك بيشتري برخوردارند اما همين ريسك مانع از انجام معاملات سهام اين شركت‌ها نمي‌شود و با توجه به تعداد زياد سهامدارانشان روزبه‌روز بر معاملات بازار پايه فرابورس اضافه مي‌شود.

اين قبيل شركت‌هاي سهامي عام، با انبوهي از سهامداران در ارتباط هستند كه در واقع هيچ اطلاعات هويتي و نشاني از ‌آنها در اختيار ندارند؛ در مواردي تعداد سهامداران برخي از اين شركت‌ها بالغ بر 100هزار نفر مي‌شود. درصورتي كه اگر اين شركت‌ها از بدو تأسيس در بازار سرمايه ثبت شده بودند،

تمامي مشخصات سهامدارانشان به‌صورت خودكار در دسترس بود. به همين دليل از همان سال 90شركت فرابورس ايران كميته‌اي را براي رفع اين معضل تشكيل داد تا اطلاعات سهامداران آنها را جمع‌آوري ‌كند. اين كميته تاكنون توانسته وظيفه خود را به خوبي انجام دهد كه نمونه بارز آن در شركت حاضر در بازار پايه به چشم مي‌خورد. شركت‌هاي بازار پايه، الزامي در ارائه پيش‌بيني بودجه ندارند و ارسال اين اطلاعات بنابه‌نظر شركت متغير است. به تازگي فرابورس ايران معاملات بازار پايه فرابورس را به 3دسته الف، ب و ج تقسيم كرد. هم‌اكنون سهام 150شركت در بازار پايه فرابورس دادوستد مي‌شود.

رشد 90درصدي

تازه‌ترين اطلاعات دريافتي نشان مي‌دهد كه ظرف چند روز گذشته ارزش كل معاملات بازار پايه فرابورس از مرز 3هزار ميليارد تومان عبور كرده است. اين اطلاعات نشان مي‌دهد كه ارزش كل معاملات بازار پايه در سال‌جاري نسبت به‌مدت مشابه سال قبل دست‌كم 90درصد رشد كرده است. سال قبل در همين مدت سرمايه‌گذاران 1600ميليارد تومان از سهام شركت‌هاي بازار پايه را خريداري كرده بودند كه اين مقدار امسال به 3هزارو 100ميليارد تومان رسيده است. اين در حالي است كه متناسب با الگوي اقتصادي كه در پيش گرفته شده است روزبه‌روز برتعداد شركت‌هاي بازار پايه افزوده مي‌شود.

نحوه معاملات بازار پايه

معاملات بازار پايه بر 2نوع حراج تك‌قيمتي و حراج پيوسته است.در روش حراج پيوسته، دادوستد سهام براساس روش متداول در بورس و يا بازار اول و دوم فرابورس صورت مي‌گيرد و شركت‌هايي كه نقدشوندگي بالايي دارند در اين فهرست رده‌بندي مي‌شوند. بدين معنا كه از ساعت 9تا 12حراج پيوسته انجام مي‌شود و رأس ساعت 12نماد بسته مي‌شود. هم‌اكنون شركت‌هاي بانك تات، پتروشيمي اميركبير و فن‌آوا در اين دسته قرار مي‌گيرند.

اما شركت‌هاي سهامي عامي كه از نقدشوندگي كمي برخوردارند يا تعداد سهامدار آنها اندك است به روش حراج‌ تك‌نرخي معامله مي‌شوند. در اين روش هر روز 5حراج تك‌قيمتي انجام مي‌شود و مانند بازار معمولي قيمت‌گذاري صورت نمي‌پذيرد. در اين روش، معامله يك سهم در ساعت‌هاي 9، 10، 11، 30/11و 12انجام مي‌شود و5قيمت مختلف براي آن به ثبت مي‌رسد و به‌طور كلي، حراج پيوسته‌اي براي معاملات اينگونه سهام وجود ندارد.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۷۳۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ مهدی کرباسیان گفت: بنا بر اعلام برخی مشاوران املاک با پدیده‌ای جدید در بازار مسکن مواجه شده‌ایم. شایعه شده برخی فروشندگان آپارتمان از خریداران تقاضای دلار، ارز دیجیتال، طلا و غیره می‌کنند. به نظر من یکی از دلایل این موضوع ایجاد سامانه خودنویس است که باعث حذف واسطه شده است. به هر حال زمانی که واسطه، معامله را مدیریت می‌کند مبادلات مالی نیز مدیریت می‌شود اما وقتی خریدار و فروشنده از طریق سامانه خودنویس اقدام به معامله می‌کنند نظارتی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید؛ قیمت رهن کامل در عبدل آباد سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

وی افزود: بازار خرید و فروش مسکن در رکود به سر می‌برد اما مراجعات مقداری نسبت به فروردین بهتر شده است؛ مراجعاتی که منتج به معامله نمی‌شود و اغلب برای اطلاع از وضعیت اجاره صورت می‌گیرد. هر سال همین‌طور است، معمولا در اردیبهشت و خرداد که تغییرات اقتصادی خود را تا حدودی نشان می‌دهد متقاضیان برای پرس‌وجو می‌آیند. نقل و انتقالات بازار اجاره هم در اردیبهشت و خرداد افزایش می‌یابد.

کرباسیان بیان کرد: قیمت‌های پیشنهادی آپارتمان در تهران نسبت به اسفند حدود ۱۰ درصد تغییر کرده اما به دلیل نبود مشتری، این نرخ‌ها هنوز به قطعیت نرسیده است. یکی از دلایل این کسادی، نوسانات بازار ارز است. کاهش قیمت دلار از محدوده ۶۹ هزار تومان به حدود ۶۱ هزار تومان بازار ملک را به نوعی کساد کرد؛ زیرا معتقدم بازار مسکن، دلاریزه شده و بالا و پایین رفتن قیمت دلار باعث می شود مردم برای خرید و فروش دست نگه دارند.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به تاثیر سامانه خودنویس بر کم‌رونق شدن معاملات مسکن گفت: مسئولان وزارت راه و شهرسازی دائما روی تبلیغات این سامانه مانور می‌دهند و به مردم می گویند بیایید قرارداد خود را مجانی ثبت کنید. در واقع رسما به حذف دفاتر مشاور املاک ورود کرده‌اند و اشتغال جامعه در حال سرکوب شدن است. در هر بازاری، اقتصاد را واسطه می‌چرخاند. جهش تولید نیاز به مشتری دارد. این مشتری از طریق واسطه‌ها می‌آید. موضوع واسطه برای بازار مسکن به عنوان یک بازار پیشرو در اقتصاد، اهمیت مضاعف دارد.

وی اظهار کرد: با ایجاد سامانه خودنویس، اکثر مشاوران املاک به سمت ابطال جواز رفته‌اند. این مساله تبعات منفی برای بازار مسکن و اشتغال کشور دارد. با توجه به پیشران بودن بخش مسکن نیز تبعات منفی برای اقتصاد کلان خواهد داشت که در آینده خود را نشان می‌دهد.

کرباسیان خاطرنشان کرد: برخی افراد می‌گویند دلالان ملک عامل گرانی مسکن هستند. سوال بنده این است آیا افزایش هزینه ساخت نیز به خاطر عملکرد مشاوران املاک است؟ حدود سه سال قبل هزینه ساخت هر متر مربع نهضت ملی مسکن را ۲.۵ میلیون تومان اعلام کردند. در حال حاضر به گفته مسئولان این رقم به ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان رسیده است.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک تهران، نوسانات قیمت مصالح ساختمانی را در قیمت مسکن موثر دانست و گفت: وقتی قیمت مصالح ساختمانی، هزینه صدور پروانه، نظام مهندسی و دستمزد کارگر، حمل و نقل و غیره تغییر می‌کند نباید انتظار داشته باشیم قیمت مسکن تغییر نکند. حتی ممکن است در تابستان با نوساناتی در بازار مسکن مواجه شویم.

وی در خصوص پیش‌بینی بازار مسکن در ماههای پیش رو گفت: دولت اقدام خوبی را در خصوص تامین مصالح ساختمانی در طرح نهضت ملی مسکن آغاز کرده که اگر بتواند از طریق این برنامه قیمت ساخت را کنترل کند ممکن است نوسانات بازار مسکن در تابستان که فصل جابه‌جایی است نیز محدود شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229418 برچسب‌ها بازار مسکن

دیگر خبرها

  • معاملات مسکن به این روش عجیب انجام می‌شود
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده/ طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • یک پیش‌بینی از آینده بازار سکه /سکه‌های کوچکتر تغییر فاز دادند
  • سنجش ۸۸ درصدی دانش آموزان پایه اول در اردبیل
  • تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات/ سکه‌های حراجی به بازار نیامده است
  • شفافیت ۱۰۰ درصدی تمامی معاملات مسکن از طریق سامانه خودنویس اجرایی شد
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!