Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@10:24:41 GMT

جنگ پنهان آمریکا و عربستان علیه مردم یمن

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۷۵۱۲۳

شواهد نشان ميدهد که عامل بيماري زاي وبا را آل سعود و متحدانش از جمله امارات متحده با چراغ سبز امريکا با آلوده کردن آب شرب در يمن منتشر کرده اند تا اين کشور فقير و جنگ زده را به زانو در بياورند و با شيوع بيماري و همه گيري آن بخش زيادي از توان دفاعي اين کشور غيور و استوار را بگيرند و وادار به تسليم کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



طنین؛ یکی از پیامدهای تلخ جنگ یمن، شیوع بیماری وبا در این کشور است. در شرایطی که بیش از ۸۰۰ روز از تجاوز عربستان سعودی و متحدانش به یمن می گذرد، این سرزمین مظلوم با بزرگترین شیوعِ بیماری «وبا» در جهان روبه روست. کمیته بین المللی صلیب سرخ حدود سه ماه پیش از شیوع بیماری وبا در یمن در سایه تداوم تجاوزگری ارتش سعودی علیه این کشور و محاصره همه جانبه آن خبر داده و نسبت به پیامدهای خطرناک آن هشدار داده بود.

براساس گزارش های تازه سازمان ملل متحد، روزانه ۵ تا ۶ هزار نفر در یمن به وبا مبتلا می شوند. مراکز بهداشت جهانی هشدار داده اند که اگر این وضعیت در اسرع وقت تحت کنترل در نیاید، یکی از وحشتناک‌ترین حوادث قرن به‌ وقوع خواهد پیوست. به گفته مؤسسه خیریه انگلیسی آکسفام، این گسترده‌ ترین شیوع بیماری وبا در طول یک سال است و تقریباً در هر ساعت، یک نفر در یمن به‌ دلیل ابتلا به بیماری وبا جان خود را از دست می ‌دهد.

سازمان بهداشت جهانی در بیانیه‎ ای اعلام کرد در شش ماه گذشته نیز ۲۰۰ هزار یمنی به این بیماری مبتلا شده اند. دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد نیز طی گزارشی اعلام کرد که در اثر شیوع وبا درسراسر یمن حدود ۲ هزار نفر جان باخته اند.

بیمارستان های یمن گنجایش پذیرش بیماران مبتلا به وبا را ندارد؛ به گونه ای که هر چهار مریض روی یک تخت بستری شده اند. برخی در پارک ها و برخی نیز در خودروهای خودشان، سرم به آنها وصل است. بیمارستان های یمن با کمبود دارو و پزشک مواجه هستند. از طرفی، بسیاری از پزشکان یمنی به دلیل مشکلات مالی و عدم دریافت حقوق، به خارج از کشور و یا بیمارستان های خصوصی منتقل شده اند.

به دلیل شیوع گسترده وبا، وزارت بهداشت دولت «نجات ملی» یمن مستقر در صنعاء، وضعیت فوق‌العاده در سراسر این کشور اعلام کرد. وزارت بهداشت یمن با اشاره به شیوع بیماری وبا در این کشور و بیان این که نظام درمانی توان مقابله با این بیماری را ندارد، خواستار گشودن فرودگاه صنعا برای واردات دارو به این کشور شد.

علائم بیماری وبا تاکنون در ۲۱ استان از مجموع ۲۲ استان یمن مشاهده شده است. صنعا، حجه، عمران و حدیده یمن بیشترین شیوع این بیماری را داشته است. طبق آخرین گزارش پزشکان بدون مرز، بیماری وبا در ۲۱ استان از مجموع ۲۲ استان یمن شیوع یافته است که در این بین، استان ازخبیل سقطری تنها منطقه مصون مانده از وبا است، در حالی که استان حجه (شمال غربی یمن) با ۳۲۵ قربانی و ۳۲ هزار مبتلا بیشترین آمار مبتلایان به این بیماریرا داشته است.

شهر صنعا پایتخت یمن بدلیل وخامت اوضاع بهداشتی و زیست محیطی اولین استانی بود که در آن حالت فوق العاده اعلام شد. شیوع وبا محدود به استان های شمالی یمن نشده است، بلکه در استان های جنوبی نیز شیوع یافت که در پی آن مقامات محلی به تکاپو افتاده اند تا بیماری را کنترل کنند.

شیوع وبا معمولا در یمن در آغاز فصل باران گسترش می یابد و کمبود آب سالم و آلودگی محیط زیست موجب گسترش این بیماری می شود. اکنون سه میلیون یمنی همه روزه به دلیل ادامه جنگ، عدم دسترسی به آب آشامیدنی سالم و انباشت زباله با خطر وبا مواجه هستند. بیماری وبا قابل درمان است، اما به خاطر استفاده مردم و به ویژه کودکان از آب آشامیدنی آلوده، بیماری پیشرفت می کند.

بیوتروریسم جنگ خاموش علیه مردم یمن؟
به انتشار عمدي عوامل بيولوژيکي از جمله: باکتري ها، ويروس ها و سم ها و ... که به صورت طبيعي خودشان يا دست کاري شده, براي ايجاد بيماري در قشر يا گروهي از مردم دشمن, دامها يا محصولات کشاورزي براي ضربه زدن به اقتصاد مي باشند, را بيوتروريسم مي گويند.

باشيوع بيماري وبا در يمن طي دو ماه قريب به ٣٠٠٠٠٠ نفر از مردم مبتلا به اين بيماري شده و قريب به ١۶٠٠ نفر نيز کشته شده اند. شواهد نشان ميدهد اين بيماري به صورت عمدي با آلوده کردن آب اشاميدني توسط آل سعود و حاميان آنها بخصوص امارات متحده در يمن انتشار پيدا کرده است.

کارشناسان یکی از دلایل شیوع وبا را عوامل انسانی و مهاجرت و آوارگی ساکنان یک منطقه جنگ زده به منطقه دیگری می دانند. رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ اعلام کرد انتظار می‌رود با ادامه روند فعلی شمار بیماران مبتلا به وبا در این کشور تا پایان سال ۲۰۱۷ به ۶۰۰ هزار نفر برسد. وی که بدنبال شیوع بی‌سابقه وبا در این کشور، شخصاً به منطقه سفر کرده است گفت جنبه دردناک ماجرا آن است که وبا یک بیماری قابل پیشگیری است و آنچه در یمن رخ داده، یک فاجعه انسانی و ساخته بشر است و همه اطراف درگیر در جنگ باید نسبت به آن پاسخگو باشند.

وضعیت فاجعه بار یمن، بدون شک ناشی از نبرد کنونی و حملات و تجاوزات عربستان سعودی و هم پیمانانش به این کشور از ششم فروردین سال ۹۴ تا کنون است. محاصره زمینی، دریایی و هوایی یمن هم موجب قطع یا کاهش ارتباط با جهان خارج شده و روند امدادرسانی انسانی دچار مشکل شده است.

مسؤول اطلاع رسانی و عضو دفتر سیاسی انصارالله یمن در باره شیوع وبا گفته است: حملات متجاوزان سعودی و متحدانش در شیوع این بیماری نقش مستقیم دارد؛ در واقع محاصره یمن و ویران کردن زیرساخت های نظام بهداشتی ما توسط متجاوزان علت گسترش بیماری وبا و دیگر بیماری ها و همچنین وخامت اوضاع می باشد.

گزارش های متعددی در دست است که سعودی ها به شکل عمدی مراکز بهداشتی و بیمارستان های یمن را هدف حملات هوایی قرار داده اند. بنا به آمارهای رسمی، ۳۰۰ مرکز بهداشتی و بیمارستان در یمن کاملا و یا بخشی از آن ها تخریب شده است که این امر منجر به محرومیت حدود ۱۵ میلیون شهروند از دسترسی به خدمات اولیه بهداشتی شده است.

از دیگر دلایل اصلی شیوع وبا در یمن، تخریب هدفمند منابع و ذخایر آب آشامیدنی و حفر چاه توسط متجاوزان سعودی می باشد. این موضوعی است که ناظران از آن به عنوان جنگ آب نام برده اند. در این راستا طی دو سال گذشته در یمن بیش از ۳۰۷ مخزن و شبکه آبرسانی به علاوه چاه های آب نابود شده است که منجر به قطع آب آشامیدنی و متوقف شدن فعالیت شبکه فاضلاب بیش از ۱۴ میلیون نفر از جمله ۸ میلیون کودک شده است.

دولت نجات ملی بر این اساس، به مجامع قضایی بین المللی علیه سعودی ها و امارات و آمریکایی ها به دلیل ارتکاب جنایات جنگی در یمن شکایت برده است. اما سعودی ها که پیش از این با تکیه بر دلارهای نفتی خود، سکوت جامعه بین الملل در قبال کشتار مردم یمن را خریده اند، امروز نیز سعی دارند نظر مجامع جهانی را به نفع خود تغییر دهند.

در همین راستا سازمان ملل پیش ‌نویس گزارشی را آماده کرده که ائتلاف عربی به رهبری عربستان را متهم به قتل صدها کودک یمنی می ‌کند؛ اما ریاض در تلاش است به هر وسیله‌ای شده مانع از انتشار این گزارش شود. عربستان سعودی اکنون سعی می کند حمایت آمریکا را بیشتر جلب کند تا واشنگتن اقدام به تشویق سازمان ملل برای عدم انتشار این گزارش کند.

در پیش‌ نویس این گزارش آمده ائتلاف سعودی در سال گذشته اقدم به تعرض‌های وحشتناک حقوق بشری علیه کودکان کرده است که طی آن ۵۰۲ کودک کشته و ۸۳۸ تن دیگر زخمی شدند. سال گذشته نیز، سازمان ملل نام عربستان را در لیست سیاه ناقضان حقوق کودک قرار داد، اما در واکنش به این اقدام، رژیم سعودی سازمان ملل را به قطع کمک ‌های مالی تهدید کرد و در نتیجه بان کی مون دبیرکل سابق سازمان ملل مجبور شد نام عربستان را به طور موقت از این لیست خارج کند.

ارزیابی نهایی
آل سعود پس از ناکامي هاي متعدد در جنگ با يمني ها و شکست هاي متعدد در درگيري هاي ميداني و پس از امتحان کردن سلاحهاي مختلف و به خاک و خون کشاندن يمني ها با بمبارانهاي زميني و هوايي اين بار دست به استفاده از سلاح ديگري زده است. شواهد نشان ميدهد که عامل بيماري زاي وبا را آل سعود و متحدانش از جمله امارات متحده با چراغ سبز امريکا با آلوده کردن آب شرب در يمن منتشر کرده اند تا اين کشور فقير و جنگ زده را به زانو در بياورند و با شيوع بيماري و همه گيري آن بخش زيادي از توان دفاعي اين کشور غيور و استوار را بگيرند و وادار به تسليم کنند

در شرایط فعلی بحران شیوع وبا در یمن مستمسک دیگری برای سازمان ملل ایجاد کرده است تا جنایات عربستان و متحدانش را در یمن محکوم کند. باید دید آیا این بار سازمان ملل توان حفظ بی طرفی خود را دارد، یا همانند گذشته تسلیم فشارهای آمریکا و باجدهی های عربستان خواهد شد؟

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۷۵۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند


به گزارش خبرگزاری صداوسیما ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (شنبه) هشتم اردیبهشت ماه به اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌ها علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران و همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌ها علیه ایران واکنش نشان داد و این اقدامات را به شدت محکوم کرد.

وی همچنین از همراهی معدود کشور‌هایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه  در واکنش به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا و قطعنامه پارلمان اروپا گفت: دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض برجام و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال کرده و طلبکار باشند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

انگلیس، آمریکا و کانادا در واکنش به پاسخ تنبیهی ایران به رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه تحریم‌های جدیدی علیه اتباع و شرکت‌های ایرانی اعمال کردند.
کنعانی با بیان اینکه ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تأکید کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

 چرا پارلمان اروپا از پرداختن به عامل اصلی بروز تنش در منطقه طفره می‌رود؟
این دیپلمات ارشد ایرانی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت؛ جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریسم ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!
سخنگوی وزارت امور خارجه پرسید: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!
نمایندگان پارلمان اروپا پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه در قطعنامه‌ای ضمن محکوم کردن حمله اخیر ایران به پایگاه‌های نظامی رژیم اسرائیل، خواستار تحریم‌های بیشتر علیه ایران شدند. آنها در این قطعنامه نسبت به حمله این رژیم به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق فقط ابراز تأسف کردند.
کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعا‌های مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین گفت: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریع‌ترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.
وی افزود: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه عنوان کرد: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.
اگر رشادت سپاه نبود، تروریسم داعشی تا پشت در پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود
کنعانی یادآور شد: اگر رشادت و جانفشان‌ی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریسم سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضد تروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تأکید کرد: تکرار رویکرد‌های غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعا‌های آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعا‌ها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • لرستان یکی از استان‌های امن در کشور به شمار می‌آید
  • انگیزه پنهان آمریکا در مخالفت با تجمع‌های دانشجویی
  • عربستان پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را به سازمان ملل می‌برد
  • باقری: عملیات وعده صادق انگیزه دانشجویان آمریکا علیه صهیونیست‌ها را افزایش داد
  • شیوع آفت سن گندم با گرم شدن هوا افزایش می‌یابد
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • طوفانی که پرده از چهره غرب کنار زد
  • پیدا و پنهان پول پاشی آمریکا برای مثلث نیابتی