Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@11:46:58 GMT

عضو فراکسیون امید: 5 دلیل مانع از وزرات بیطرف شد

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۷۵۱۷۲

عضو فراکسیون امید گفت: دوستان اصلاح طلب منتقد فراکسیون امید مقداری از فضای میدانی مجلس دور هستند، فضای رسانه ای و بعضا عاطفی و احساسی حاکم شده و واقعیت مجلس مدنظر قرار نگرفته است.

محمود صادقی در گفتگو با نامه نیوز درباره انتقادها به عملکرد فراکسیون امید در موضوع رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی گفت: فراکسیون امید تقابلی با دولت ندارد بلکه حامی دولت روحانی بوده و خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرایندی دموکراتیک و کارشناسی برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی تعریف و جلسات متعدد تشکیل شد و دعوت از وزرا برای تشریح برنامه های شان صورت گرفت. سپس فراکسیون براساس گزارش کمیته های تخصصی خود و نظرسنجی از اعضا مجموعه کابینه را امتیازبندی و به وظیفه خود عمل کرد.

وی با بیان اینکه فراکسیون امید عملکرد منفعلانه ای در موضوع رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی نداشت، درباره انتقاد برخی اصلاح طلبان از این فراکسیون به خاطر رأی نیاوردن بیطرف وزیر پیشنهادی نیرو افزود: به نظرم دوستان مقداری از فضای میدانی مجلس دور هستند، فضای رسانه ای و بعضا عاطفی و احساسی حاکم شده و واقعیت مجلس مدنظر قرار نگرفته است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: رأی آقای بیطرف 133 موافق در مقابل 132 مخالف است. این نشان می دهد که یک صف آرایی صورت گرفت و به این شکل رأی موافقان و مخالفان به یکدیگر نزدیک شد. در واقع وضعیت او ویژه بود. البته بعد از آقای بیطرف، آقای جهرمی بود که او نیز لب مرزی رأی اعتماد گرفت چون 120 رأی مخالف داشت.

وی فراکسیون امید را با لیست امید متفاوت خواند و ادامه داد: با این وجود برخی این دو را از یکدیگر تفکیک نمی کنند. گرچه 157 نفر با لیست امید وارد مجلس شدند اما برخی جدا شدند و فراکسیون مستقلان را تشکیل دادند. البته تعداد شفافی ندارند. اگر نگاه کنیم آقای دکتر عارف هم در ابتدای مجلس دهم برای کسب جایگاه ریاست 103 رأی به دست آورد. در واقع آقای بیطرف 30 رأی موافق بیشتر از آرای آقای دکتر عارف داشت. یعنی فراکسیون منفعل نبود و فعال عمل کرد.

عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان با بیان اینکه آقای بیطرف فقط حدود 10 رأی بیشتر برای کسب جایگاه وزارت نیاز داشت، اظهار کرد: عوامل مختلفی این نتیجه را رقم زد. عامل نخست چالش و بحران آب در کشور بود. مجموع نوع بیان مخالفان و دفاع آقای بیطرف نشان می دهد، او قربانی سیاست های 4 دهه گذشته در حوزه مدیریت آب و سدسازی شد. البته آقای بیطرف خیلی صریح موضع علمی خود را بیان و از وضع موجود و سیاست های نظام در این حوزه دفاع کرد.

وی ادامه داد: نمایندگان استان های خوزستان و لرستان از سیاست های مدیریت منابع آبی در کشور گله مند هستند و آقای دکتر بیطرف را درست یا نادرست سمبل چنین سیاست هایی می دانستند و بعد هم مطمئن نشدند که آقای بیطرف اگر عهده دار این سمت بشود همان سیاست ها ادامه پیدا می کند یا اصلاح خواهد شد. حتی بیشتر این ذهنیت به وجود آمد که همان سیاست ها ادامه می یابد. آقای بیطرف هم حاضر نشد که برخلاف دیدگاه کارشناسی خود به نمایندگان قول و امتیازی دهد.

این فعال اصلاح طلب گفت: علاوه بر عامل نخست، لابی تیم همراه آقای بیطرف هم در مجلس ضعیف بود. آقای بیطرف دوره گذشته وزیر نبود و تیمی که الان در وزارتخانه است با آقای بیطرف همراهی لازم را نداشت. تیم همراه برخی از وزرا شبانه روز با نمایندگان در تماس بودند به خود من مجموعه همراه برخی وزرا بدون اغراق شاید بیش از 100 مرتبه گفتگو کردند و تماس تلفنی گرفتند اما تیم همراه آقای بیطرف چنین فعالیتی نداشت.

وی افزود: عامل سوم رویکرد سیاسی آقای بیطرف است که به عنوان یک اصلاح طلب شناخته می شود بنابراین یک صف بندی سیاسی هم مقابل او شکل گرفت.

عضو فراکسیون امید اضافه کرد: نکته ای دیگر نطق آقای روحانی بود با وجود چالش های زیادی که در حوزه آب وجود داشت خیلی دفاع تمام قدی از آقای بیطرف انجام نداد. اگر مقایسه کنیم نوع دفاع آقای روحانی از آقایان ظریف، زنگنه و جهرمی را با نوع دفاعی که از آقای بیطرف انجام شد تفاوت ها مشخص می شود. آقای روحانی در دو سه خط از آقای بیطرف دفاع و در حد چند پاراگراف از آقای چیت چیان تقدیر کرد.

وی افزود: عامل دیگر نطق خود آقای بیطرف بود که خیلی باانگیزه نشان نداد. از سیاست های نظام در حوزه سدسازی نیز دفاع کرد و گفت هیچ کدام از سدهای ساخته شده دچار مشکل مهندسی نشد اما در ژاپن و آمریکا سدهای زیادی شکسته شد. ضمن آنکه یادآور شد سدسازی ها برای تأمین آب شرب بود. این دفاعیات به مذاق برخی نمایندگان خوش نیامد. نزدیکی رأی گیری دیدم برخی نمایندگان استان خوزستان و استان لرستان به شکل فعالی تک به تک می رفتند و از سایر نمایندگان می خواستند که به آقای بیطرف رأی موافق ندهند. در واقع آمیزه ای از عوامل مختلف موجب شد چنین نتیجه ای رقم بخورد اما با وجود این جو سنگین رقم خوردن 133 رأی موافق نشان داد که فراکسیون امید منفعل نبود.

صادقی درپایان هشدار داد که انتظارات ما از دولت و نقدهایی که به چینش کابینه داریم نباید منجر به شکاف بین دولت روحانی و فراکسیون امید و مجموعه اصلاح طلبان شود. فراکسیون امید، ضمن حفظ هویت مستقل خود با راهبرد تعامل فعال نهایت همکاری و هم افزایی را بادولت دوازدهم خواهد داشت.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۷۵۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس: هیچ توافقی را بدون توقف جنگ نمی‌پذیریم

الجزیره به نقل از یکی از  رهبران جنبش حماس اعلام کردد  که این جنبش تحت هیچ شرایطی توافقی را که صراحتاً متضمن توقف جنگ علیه غزه نباشد، نخواهد پذیرفت.

به گزارش مشرق، این مقام حماس که به نام وی اشاره نشده به شبکه الجزیره گفت که رژیم اشغالگر با اصرار بر ادامه جنگ مانع رسیدن به توافق آتش‌بس می‌شود.

وی تصریح کرد که رژیم صهیونیستی در تلاش برای دستیابی به توافقی برای آزادی اسرای خود است بدون اینکه این توافق متضمن توقف جنگ باشد.

این مقام حماس گفت دشمن صهیونیستی به خاطر اصرار بر حمله زمینی به رفع به جای توقف جنگ و خروج کامل از نوار غزه مسئول هرگونه عواقب و پیامدی است.

وی گفت اطلاعات ما نشان می‌دهد که نتانیاهو به خاطر برخی مسائل شخصی مانع رسیدن به توافق می‌شود.

این جنبش به جانفشانی‌ها و فداکاری‌های ملت فلسطین وفادار است و تحت هیچ شرایطی در مورد آن کوتاه نخواهد آمد.

سخنان این مقام حماس ساعتی پس از آن بیان می‌شود که سازمان پخش رژیم صهیونیستی شنبه شب به نقل از منابعی گزارش داد: آمریکا اسرائیل را برای اعزام یک هیأت به قاهره برای مذاکره با حماس زیر فشار گذاشته است.

سازمان پخش رژیم صهیونیستی افزود: با وجود فشار آمریکا اما نتانیاهو انتظار برای پاسخ حماس را رد کرده است.

همچنین دیگر رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که نتانیاهو بیانیه‌ای در مخالفت با امضای قرارداد برای تبادل اسرا با حماس را در پوشش یک مقام دیپلماتیک اسرائیلی منتشر کرده است.

روزنامه جروزالم پست چاپ سرزمین‌های اشغالی نیز در این باره نوشت: خبرنگاران اسرائیلی تصمیم گرفتند که نتانیاهو و بازی وی برای مانع تراشی برای مبادله اسرا را برملا و وی را رسوا کنند.

این رسانه صهیونیست گزارش داد: اظهارات نتانیاهو هرگز بیانگر دیدگاه کل کابینه نیست.

جروزالم پست در ادامه آورد: مقام مسوولی که به تازگی بدون ذکر نامش در بیانیه ای در رسانه های همسو، تهدید کرده که با وجود هرگونه توافق با حماس، به رفح حمله می شود، خود نتانیاهوست.

این رسانه صهیونیست افزود: هدف نتانیاهو این است که به افکار عمومی اسرائیل چنین القا کند که در مسأله تشدید حملات نظامی و مخالفت با مذاکره برای تبادل اسرا با حماس یک اجماع کلی وجود دارد.

فاش شدن مانع تراشی نتانیاهو پس از آن بیان می شود که «حسام بدران» از رهبران حماس گفت که نتانیاهو و اعضای کابینه تندرو او با بهانه های واهی در مسیر مذاکرات و توافق برای آتش‌بس کارشکنی می‌ کنند.

بدران تصریح کرد که محاسبات نتانیاهو مرتبط با شخص او و آینده سیاسی‌اش است و او به دنبال توافق نیست.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • رهاسازی پسماند‌های بیمارستانی باعث آلودگی زمین‌های کشاورزی می‌شود+ فیلم
  • حق مسکن کارگران ۲ برابر می‌شود؟
  • پلیس مانع گسترش آتش کامیون شد
  • فیلم| رئیسی: فعال شدن اقتصاد در روستاها مانع مهاجرت جوانان به حاشیۀ شهرها می‌شود
  • آیا وضو یا تیمم با وجود آرایش و لاک ناخن صحیح است؟
  • سورپرایز وزیر کار برای کارگران ؛ افزایش ۲برابری حق مسکن
  • پیشنهاد افزایش ۲ برابری حق مسکن از سوی وزیر کار
  • حماس: هیچ توافقی را بدون توقف جنگ نمی‌پذیریم
  • پیشنهاد وزیر کار برای افزایش ۲ برابری حق مسکن کارگران
  • حماس: پیشنهاد جدید در مذاکرات قاهره بهتر از قبل است/ نتانیاهو مانع توافق می‌شود