Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-05@19:52:55 GMT

گرگ‌های پنهان، پروژه مکمل داعش در قاره‌سبز

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۷۵۲۶۵

داعش در پی شکست‌ها و راهبرد خلافت جهانی به دنبال آن است تا بتواند تسویه حسابی گسترده در اروپا راه بیاندازد که به نظر می‌آید این روند در قاره سبز ادامه داشته باشد.

«مرتضی مکی» کارشناس مسائل اروپا در تشریح ابعاد و دلایل حوادث تروریستی اخیر اسپانیا در گفت‌وگو با ایلنا اظهار کرد: برای بررسی ابعاد گوناگون سلسله عملیات‌های داعش در اروپا، باید به این نکته توجه کنیم که تحلیل علل وقوع چنین حوادثی، نمی‌تواند تنها بر یک دلیل استوار باشد؛ به عبارتی دیگر باید بگوییم که این عملیات‌ها چند بعدی به حساب می‌آیند و دلایل گوناگونی برای رخ دادن آنها وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: در وهله اول آن طور که به نظر می‌رسد، داعش علاوه بر راهبردهای خود در عملیات‌های خارجی به دنبال یک تسویه حساب سازمان یافته در خاک اروپا است. به گونه‌ای که اکثر کشورهایی که مورد حملات داعش واقع شده‌اند مانند اسپانیا، آلمان، فرانسه، استرالیا و غیره؛ رسماً در ائتلاف بین‌المللی ضد داعش در سوریه و عراق علیه عناصر این گروهک تروریستی اقدام‌های جدی صورت دادند و در حالت فعلی که موصل به عنوان مهمترین مرکز خلافت داعش از دست رفته است، پروژه تسویه حساب با کشورهای دخیل در این پرونده شروع شد.

در زمان حیات رسمی القاعده، خصوصاً پس از حوادث یازدهم سپتامبر شاهد بودیم که بسیاری از کشورها از جمله اسپانیا، آمریکا را در پرونده افغانستان همراهی کرد و درگیری‌های زیادی میان عناصر القاعده و طالبان با ارتش‌های اروپایی که در افغانستان و سپس در عراق حاضر بودند، صورت داد که می‌توانیم بگوییم حوادث اخیر بارسلون ادامه پاسخ‌دهی آن زمان را نمایان می‌کند. البته قبلاً هم در اروپا حوادثی این چنینی رخ داده است اما در آن زمان گروهک تروریستی داعش وجود نداشت. به عنوان مثال در مادرید اسپانیا یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های تروریستی اتفاق افتاد و در حالت فعلی شاهد هستیم که حوادث در ابعادی دیگر و با قصد و نیت متفاوت‌ در خاک اروپا و حتی اسپانیا اتفاق می‌افتد.

این پژوهشگر حوزه اروپا با اشاره به گزارش اتاق‌های فکر کشورهای اروپایی در خصوص احتمال انجام عملیات‌های تروریستی عنوان کرد: مساله دیگر این است که از سال‌ها و ماه‌ها قبل، اندیشکده‌ها و مراکز مطالعاتی اروپایی اعلام کرده بودند که اگر داعش در غرب آسیا و پرونده‌هایی که دولت‌های خارجی در آن دخیل است تحت فشار قرار بگیرد، بدون تردید اتفاقات ناخوشایندی خواهد افتاد که در حالت فعلی این پیش‌بینی عملیاتی شد. از این جهت باید بدانیم که بخش اعظمی از نیروهای داعش در اروپا شهروندان عرب‌تباری هستند که در جنگ‌های شروع شده از سال ۲۰۱۱ تاکنون مشارکت داشتند و در حالت فعلی یا به صورت بومی اقدام به عملیات می‌کنند یا پس از ورود به خاک اروپا چنین عملیا‌ت‌هایی را طراحی و اجرا می‌کنند. به عنوان مثال در عملیات منچستر شاهد بودیم که اجرا کننده عملیات یک شخص لیبیایی بوده که اتفاقاً در بریتانیا به صورت بومی زندگی میکرده است.

وی ادامه داد: موضوع دیگری که به نظر می‌رسد در بسیاری از تحلیل‌ها و گزارشات مغفول مانده است، بحث آموزش‌های افراط‌گرایی در اروپا است. به گونه‌ای که بسیاری از آموزه‌های افراطی که به مسلمان‌ها منتسب شده، توسط جریان‌های رادیکال در خاک اروپا روز به روز گسترش پیدا می‌کند و همین عامل باعث وقوع چنین وقایع تروریستی می‌شود. به عنوان مثال جریانی با نام «گرگ‌های پنهان» در اروپا به صورت ضمنی و عملی در حال فعالیت هستند که داعش توانست از آن تا حد زیادی بهره‌برداری کند. چراکه جریان گرگ‌های پنهان منتسب به گروهک تروریستی داعش نیست و تحت آموزه‌های رادیکال خود، عملیات‌هایی انجام می‌دهد که ارتباطی با داعش ندارد اما داعش برای قدرت‌نمایی اقدام به پذیرش مسئولیت عملیات‌های آنها می‌کند.

در حالت فعلی ابزار علمیاتی در اروپا کاملاً متفاوت با عراق، سوریه، افغانستان، لیبی و سایر نقاط است. به صورتی که بحث استفاده از چاقو و همچنین حمله با انواع خودروهای سنگین، نیمه سنگین و سبک در دستور کار داعش قرار گرفته و حتی جزوه‌های آموزشی توسط رسانه‌های منتسب به این جریان تروریستی در این راستا منتشر و تکثیر شده است که به صورت مجازی آن را در اختیار هواداران خود قرار می‌دهد.

مکی در پاسخ به این پرسش که آیا کشورهای عضو اتحادیه اقدام به طرح سیاست‌های سختگیرانه خواهند کرد یا خیر، بیان کرد: موج پناهجویان باعث شد تا بیش از یک میلیون نفر وارد اروپا شوند و دولت‌های حاکم در قاره سبز توانستند تا حدی با تهدیدات برآمده از این پدیده اجتماعی بین‌المللی مقابله کنند؛ اما واقعیت این است که سیاست اروپا در این خصوص گنگ و مبهم است؛ چراکه برخی از کشورهای اروپایی مانند آلمان، توجیه‌های خود را در مورد پناهجویان دارند اما مقام‌های کشوری مانند لهستان، پس از حوادث اسپانیا به صورت رسمی اعلام می‌کنند که پدیده تروریسم در اروپا و موضوع پناهجویان در یک راستا قرار دارند و به یکدیگر مربوط است. لذا در اینجا ما شاهد تعارض دیدگاه و سیاست کشورهای عضو اتحادیه اروپایی در این خصوص هستیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: باید بدانیم که اختلاف نظر در مورد سیاست‌های سخت‌گیرانه و مدل برخورد با تروریسم، بیش از گذشته در میان کشورهای اروپایی وجود دارد و همین موضوع باعث می‌شود تا رسیدگی به پرونده‌های تروریستی و مبارزه با این پدیده در خاک اروپا با مشکل مواجه شده و اصطلاحاً چندپاره شود. چراکه نگاه‌ها به مساله پناهجویان و تروریسم و حتی اعمال قوانین سخت‌گیرانه در خصوص پیمان شینگن با یکدیگر متفاوت است اما بر اساس مستندات و اسنادی که از سوی اندیشکده‌ها و مراکز مطالعاتی اروپایی مطرح شده است، صاحبنظران بر این عقیه هستند که اروپا برای رهایی از وضعیت فعلی باید از عربستان فاصله بگیرد تا بتواند از چنین تفکرات افراطی در امان بماند.‌

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۷۵۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج واحد تولیدی مکمل غذایی دام و طیور بعد از ۶ سال از ورشکستگی با حمایت دستگاه قضا

علی القاصی، رئیس کل دادگستری استان تهران از خروج از ورشکستگی یک واحد تولیدی مکمل غذایی دام و طیور با حمایت‌ها و پیگیری‌های قضایی پس از شش سال خبر داد و گفت: این واحد تولیدی با موضوع فعالیت تولید کربنات کلسیم از سنگ‌های آهکی برای مصرف دام و طیور به‌عنوان مکمل غذایی در شهرستان ساوه از سال ۱۳۹۶ به‌طور کامل تعطیل و در معرض فروپاشی و ورشکستگی قرار گرفت.

رئیس کل دادگستری استان تهران خاطرنشان کرد: این شرکت بر اساس نوسانات نرخ ارز، عدم رقابت با تولیدکنندگان بزرگ، دریافت تسهیلات بانکی و معوق شدن اقساط بانکی و عدم پرداخت به موقع مطالبات سازمان امور مالیاتی و سازمان تامین اجتماعی ورشکسته شناخته شد که با ورود اداره تصفیه امور ورشکستگی دادگستری کل استان تهران همزمان با پیشبرد امر تصفیه، جلسات متعددی با بستانکاران عمده اعم از بانک، سازمان امور مالیاتی و سازمان تامین اجتماعی تشکیل گردید و رفع موانع موجود در مسیر فعالیت این واحد تولیدی در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان اینکه خوشبختانه با پیگیری‌های صورت‌گرفته در نهایت صد در صد مطالبات بستانکاران به صورت نقدی پرداخت و این شرکت از ورشکستگی خارج گردید، اذعان کرد: این واحد تولیدی در حال حاضر با اشتغال ۳۱ نفر نیروی کار به‌صورت مستقیم به چرخه تولید بازگشت و به طور کامل تحویل مالکین و سهامداران گردید.

القاصی در پایان با اشاره به ایجاد بستر جدید توسعه در واحد تولیدی مذکور و افزایش تولید تا هزار تن در روز خاطرنشان کرد: در حال حاضر تمامی مطالبات اعم از حقوق و مزایای کارگری، هزینه‌های جاری از جمله حق بیمه، مالیات، برق و گاز پرداخت شد و با خروج از ورشکستگی، این واحد تولیدی در روزجاری تحویل مالکین و سهامداران شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • خروج واحد تولیدی مکمل غذایی دام و طیور بعد از ۶ سال از ورشکستگی
  • خروج واحد تولیدی مکمل غذایی دام و طیور بعد از ۶ سال از ورشکستگی با حمایت دستگاه قضا
  • خروج از ورشکستگی یک واحد تولیدی مکمل غذایی دام و طیور
  • داعش در افغانستان به طور جدی سرکوب شده است
  • طالبان: حضور داعش در افغانستان به صفر نزدیک شده است
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس
  • رده‌بندی جدید لیگ‌های اروپایی؛ سری آ پس از 17 سال در بین دو لیگ برتر اروپا!
  • شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای علمی جامعه اسلامی قلم زد
  • حملات داعش در عراق شروع شد