Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی>سلامت - ۲۵درصد از پسماند‌های بیمارستانی عفونی هستند. این پسماند‌ها بر عفونت‌های بیمارستانی نیز مؤثرند.

معاون درمان وزارت بهداشت از تحت پوشش بيمه قرار گرفتن۲۰ تست ميكروبيولوژي براي تشخيص ميكروب‌ها در عفونت بيمارستاني با يك شرط خبر داد؛ اين تست‌ها زماني تحت پوشش قرار مي‌گيرند كه استانداردها‌ و برنامه كنترل عفونت در بيمارستان‌ها رعايت شده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم‌اكنون به ادعاي مقامات وزارت بهداشت بين 90تا ۱۰۰ درصد زباله‌هاي بيمارستاني به روش بي‌خطر‌سازي انجام مي‌شود. خسرو صادق‌نيت‌، مديركل‌ اداره بهداشت محيط و سلامت كار وزارت بهداشت‌ با بيان اينكه عفونت‌هاي بيمارستاني‌ يكي از چالش‌هاي جدي حوزه سلامت در كشور است‌، گفت: بيش از 90درصد بيمارستان‌هاي كشور‌ دستگاه‌ بي‌خطرساز‌ زباله بيمارستاني‌ دارند. زباله‌هاي خارج‌شده از اين دستگاه‌ها مورد آزمايش قرار مي‌گيرند تا آزمايشگاه‌ها از عملكرد اين دستگاه‌ها به ما خبر دهند‌. 25درصد پسماندهاي‌ بيمارستاني‌ عفوني هستند‌ كه بخشي از آنها پسماند‌هاي تيز و برنده‌ بوده‌اند و در باكس‌هاي ايمن‌ ريخته‌ مي‌شوند و مسير‌ دفع خاصي را دنبال مي‌كنند و ساير زباله‌ها كه تيز و برنده نيستند، وارد دستگاه‌ بي‌خطرساز مي‌شوند. يك تا 3درصد‌ پسماندهاي‌ بيمارستاني‌ پسماندهاي‌ شيميايي‌ و درصد بسيار كمي‌ پسماندهاي‌ راديواكتيوي‌ هستند‌ كه البته دفع آنها تحت نظارت سازمان انرژي‌ اتمي است.

معاون فني و برنامه‌ريزي معاونت درمان وزارت بهداشت نيز چندي پيش اعلام كرده بود كه طبق قانون مديريت پسماند كشور، ۱۰۰درصد بيمارستان‌هاي دولتي كشور، دستگاه بي‌خطرساز زباله‌هاي عفوني دارند. دكتر علي ماهر اعلام كرد كه با همان حساسيتي كه ابزارآلات و لوازم جراحي اتاق عمل ضدعفوني مي‌شوند، دستگاه‌هاي بي‌خطرساز زباله‌هاي عفوني نيز به همين اندازه، زباله‌ها را استريل مي‌كنند، به‌نحوي كه تبديل به زباله «شبه‌خانگي» شده و در رده زباله‌هاي عادي قرار مي‌گيرد و مي‌توان آنها را همراه با زباله‌هاي ديگر دفن كرد.

ادعاي مسئولان وزارت بهداشت در حالي است كه به اعتقاد برخي نمايندگان مجلس مانند محمدحسين قرباني، اظهارنظرهايي مبني بر مجهزبودن 90درصد بيمارستان‌ها به دستگاه‌هاي بي‌خطرساز، واقعيت ندارد. او گفت: در بسياري از شهرهاي كوچك حداقل امكانات براي از بين بردن زباله‌هاي بيمارستاني وجود ندارد. آمار و ارقام وزارت بهداشت براي مركز تهران است و بعيد است اين آمار كل كشور را دربرگيرد زيرا شهرهاي كوچك از داشتن چنين امكاناتي بي‌بهره هستند. پسماندهاي‌ بيمارستاني‌ مي‌تواند عفونت‌ بيمارستاني‌ را افزايش‌ دهد. شدت خطرناك‌بودن عفونت‌هاي بيمارستاني به ميزان عفونت و محل آن بستگي دارد.

عباسعلي ايماني فولادي، عضو انجمن ميكروب‌شناسي ايران در اين‌باره گفت: امروز متأسفانه مقاومت به آنتي‌بيوتيك باكتري‌ها بيداد مي‌كند. اين موضوع در بحث درمان بيماران يك نوع چالش به شمار مي‌رود و يك جراح پس از انجام جراحي هميشه ترس از بروز عفونت بيمارستاني بيمار خود را دارد. عفونت بيمارستاني مي‌تواند پوست، خون يا دستگاه تنفس را درگير كند كه از راه توجه به بهداشت فردي و مكاني مي‌توان از آن پيشگيري كرد. آمار دقيقي از عفونت‌هاي بيمارستاني در دست نيست اما سيدجواد حاجي‌ميراسماعيل، رئيس دانشگاه علوم پزشكي ايران معتقد ‌است كه به‌رغم پيش‌بيني 10 تا 15درصدي، آمار بيمارستان‌ها از وجود عفونت‌هاي بيمارستاني بين يك تا 4درصد است. هم‌اكنون حدود 50هزار مرگ عفونت بيمارستاني به‌طور سالانه گزارش مي‌شود كه به اعتقاد دكتر ماهر، مديركل دفتر مديريت بيمارستان و تعالي خدمات باليني وزارت بهداشت آخرين گزارش‌هاي عفونت‌هاي بيمارستاني مربوط به سال93 نشان مي‌دهد كه ميزان گزارش‌دهي بيمارستان‌ها از عفونت‌هاي بيمارستاني به دلايل برخورد‌هاي سازماني با مسئله پايين است. اگر پرسنل بيمارستان بدانند كه درصورت گزارش عفونت‌هاي بيمارستاني با آنها برخورد نمي‌شود، باعث خواهد شد كه ميزان گزارش‌دهي عفونت‌هاي بيمارستاني افزايش يابد.

چه‌كسي مسئول است

كمبود فيلتر‌هاي دستگاه‌هاي زباله‌سوز‌ در گذشته وزارت بهداشت را به سمت استفاده از دستگاه‌هاي بي‌خطر‌ساز سوق داد اما كيفيت عملكرد اين دستگاه‌ها محل اختلاف نهاد‌هاي مختلف است. دكتر محمد‌نعيم اميني‌فرد، عضو كميسيون بهداشت مجلس در گفت‌وگو با همشهري با اشاره به اينكه در مورد آمارها بايد به اعداد و ارقام وزارت بهداشت استناد كرد، ولي بهتر است وزارت بهداشت با توجه به اينكه يك‌چهارم تخت‌هاي بيمارستاني را نو‌سازي‌ كرده است، به تناسب آن به متناسب‌سازي امكانات جنبي بيمارستان‌ها ازجمله امحاي زباله‌ها نيز توجه كند. ضمن اينكه ارتقاي شاخص‌هاي بهداشت عمومي از جمله وظايف شهرداري‌ها نيز هست. از سوي ديگر صادق‌نيت‌ مديركل‌ اداره بهداشت محيط و سلامت كار وزارت بهداشت‌ با اشاره به چالش بيمارستان‌ها در حوزه پسماندهاي‌ بيمارستاني‌ و برخي كارشكني‌ها گفت: 92درصد‌ كار دفع پسما‌ندهاي بيمارستاني در بيمارستان‌ها به خوبي انجام مي‌شود. همه جا خطا و انحراف وجود دارد اما بايد اين خطاها‌ شناسايي‌ شود و براي رفع آنها گام برداشت البته ما براي حل مشكل‌ دفع پسماندهاي‌ شيميايي‌ چند مركز دفع زباله‌هاي بيمارستاني را راه‌اندازي كرديم‌ تا اين پسماندها‌ در اين مراكز امحا شوند؛ هرچند كه اين كار وظيفه‌ مراكز دفع پسماند‌ در محيط‌زيست است.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۷۸۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 

به گزارش همشهری آنلاین، شاید کمی بیشتر از یکسال طول کشید که طرح دولت برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال (خدمات سرپایی و بستری) شکل اجرایی به خود بگیرد.

از اسفند ۱۴۰۱ که بسته درمان رایگان کودکان ابلاغ شد، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ که کودکان بدون پرداخت هزینه، خدمات درمانی از بیمارستان‌ها دریافت می‌کنند. جزئیات اجرای این طرح به تمامی بیمارستان‌های مشمول طرح ارسال شده و باید تمام خدمات بدون دریافت هیچ هزینه‌ای ارائه شود، به جز یک مورد!

این گزارش را بخوانید تا بدانید، برای کدام خدمات، کودکان درمان ۱۰۰ درصد رایگان دریافت می‌کنند.

دو اظهارنظر متفاوت

با وجودی که وزیر بهداشت بارها بر رایگان شدن درمان کودکان در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی تاکید کرده اما برخی خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که طی چند روز اخیر مجبور به پرداخت هزینه شده‌اند. از ۲۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان برای ویزیت و تجهیزات پزشکی و حتی ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان برای بستری‌های چند روزه.

نکته مهم این که در فاصله زمانی کوتاه دو معاون وزیر بهداشت در این باره اظهارنظرهای متفاوتی کرده‌اند، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته «پیش شرط درمان رایگان کودکان مراجعه از طریق نظام ارجاع است و این که خارج از چارچوب مراجعه کنند، شدنی نیست.» اما سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت این نکته را تایید نکرده و گفته «گرفتن پول از کودک زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تخلف به شمار می‌رود و درباره کودکان زیر هفت سال شرط نظام ارجاع وجود ندارد.»

اما در نهایت محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت ایران اعلام کرده که طبق این طرح کودکان زیر ۷ سال به صورت کاملا رایگان خدمات درمانی دریافت می‌کنند و شرطی برای پذیرش آنها وجود ندارد.

توان مالی طرح را در نظر بگیرید

درمان رایگان درمان کودکان زیر ۷ سال به عنوان یکی از طرح‌های خوب در کشور مطرح می‌شود اما ۲ چالش جدی هم درباره آن مطرح است و برخی کارشناسان معتقدند می‌تواند مراکز درمانی را هم با مشکلات زیادی مواجه کنند.

اولین چالش این که مراکز درمانی همین حالا هم با مشکلاتی از جمله پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان از سوی سازمان‌های بیمه مواجهند و افزوده شدن این هزینه‌ها هم در صورت عدم پرداخت به موقع می‌تواند منجر به چالش در ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان شود. این در حالی است که اواخر سال گذشته بود که معاون درمان وزارت بهداشت، میزان بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی را حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

دومین چالش هم افزایش تقاضای القایی درباره درمان کودکان است و بهترین راهکار برای رفع این مساله را نظام ارجاع برای می‌دانند. این که نظام ارجاع در طرح رایگان کودکان به ویژه برای دهک‌های بالاتر جامعه رعایت شود تا هزینه‌های دولت از بخش تقاضای القایی افزایش پیدا نکند.

چند نکته درباره درمان رایگان کودکان

۱. ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات بستری و فوریت‌های پزشکی همچنین درمان‌های سرپایی و فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

۲. فقط یک خدمت درباره کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی دانشگاهی و دولتی رایگان نیست، هزینه داروهای سرپایی

۳. کودکان زیر ۷ سال دارای بیمه‌های پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیروهای مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند.

۴. اجرای درمان رایگان کودکان با جمعیت حدود ۷ میلیون نفر ۲.۵هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

۵. تنها در یک بیمارستان کودکان در تهران هزینه ماهانه خدمات رایگان بستری کودکان زیر ۷ سال چیزی حدود ۵ میلیارد تومان است.

۶. خانواده‌ها می‌توانند شکایت‌های خود را درباره تخلفات مراکز درمانی برای ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان از طریق ۲ سامانه ۱۹۰(وزارت بهداشت) و ۱۶۶۶(بیمه سلامت) گزارش دهند.

کد خبر 849168 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان خبر مهم کودکان بیماری - بیمارستان

دیگر خبرها

  • روزانه بیش از ۲۰۰ تن پسماند در شهرستان مهاباد تولید می‌شود
  • اهدا آمبولانس به بیمارستان جاسک
  • تصادف در سه راهی گتوند یک کشته و ۵ مصدوم بر جای گذاشت
  • انتظار ۵ ساله مردم شهر جدید سهند برای احداث بیمارستانی مجهز
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • تعطیلی جایگاه زباله غیر مجاز دستک آستانه اشرفیه