Web Analytics Made Easy - Statcounter


تحریریه پارسینه: در حالی وزیر پیشنهادی کشاورزی دولت دوازدهم توسط مجلس رای می‌آورد که مشکلات بسیاری در حوزه کشاورزی روی زمین مانده است. از قانون انتزاع گرفته تا کنترل واردات همگی از وظایف وزارتخانه مذکور است اما تاکنون نتوانسته از عهده این مسئولیت‌ها به خوبی برآید.
متاسفانه عدم کنترل واردات و بی برنامگی در حوزه تنظیم بازار مشکلات فراوانی را هر سال در کشور ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر زمانی که بازار با افزایش قیمت و نوسانات پی در پی مواجه می‌شود، این وزارتخانه در نهایت اقدامی که برای کنترل نوسانات بازار انجام می‌دهد افزایش واردات و توزیع میوه ها و محصولات با قیمت مصوب (پایین تر) به سطح شهر و میادین میوه است.
گفتنی است که با وجود اینکه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در اظهارنظرهای مختلف با واردات مخالف می‌کنند اما همیشه واردات بی‌رویه همچون بلایی بر کشاورزان این سرزمین نازل می‌شود.

در این میان، اگرچه وزارت جهاد کشاورزی این اقدامات را برای کنترل قیمت‌ها و به نفع مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان انجام می‌دهد اما به دلیل اینکه اکنون میادین میوه جولانگاه دلالان شده است دیگر مصرف کنندگان محصولات را با قیمت واقعی آن خریداری نمی‌کنند و کشاورزان نیز هیچ گاه به سود اصلی خود دست پیدا نمی‌کنند.
بنابراین نبود قانون درستی در خصوص تولید و توزیع و عدم اجرای قوانین موجود سبب شده که مصرف کنندگان و کشاورزان جزو متضرران اصلی این میدان باشند. متاسفانه بی تدبیری وزارتخانه مربوطه و عدم مدیریت صحیح موجب شده، واردات بی‌رویه برخی محصولات به کشور تاب و توان را از کشاورزان بگیرد و دیگر انگیزه‌ای برای ادامه کار برای آنها باقی نگذارد.

از یک سو محصولات بیش از حد نیاز به کشور وارد می‌شود و از سوی دیگر شاهد نابودی تولیدات ایرانی در انبارها هستیم! این موضوع به اذعان کارشناسان یک فاجعه است زیرا محصولات خارجی در حالی وارد کشور می‌شود که عاقبت زحمت کشاورزان کشورمان نابودی دست رنج‌شان است.
حالا کشاورزان با بحران جدی روبه رو هستند و باید هر چه سریعتر به وضعیت آنها و صنعت کشاورزی رسیدگی شود. اینها چالش‌ها و مسائلی است که باید در دستور اولیه کار وزارت جهاد کشاورزی و شخص آقای وزیر قرار گرفته و مورد بررسی قرار گیرد. کشاورزان با بحران جدی روبه رو هستند.
به گفته یکی از نمایندگان مجلس مسئولان دولتی وظیفه دارند که به فکر کشاورزان باشند و از تولید داخلی حمایت کنند. نادر قاضی‌پور که اخیرا عکس جنجال برنگیزی از او در فضای مجازی منتشر شده و حواشی بسیاری را به وجود آورده، در انتقاد به واردات بی‌رویه میوه‌های خارجی در دولت یازدهم می‌گوید: ای کاش حساسیت به وجود آمده نسبت به گلابی‌های قاضی‌پور جرقه‌ای در ذهن مسئولین دولتی شود تا به فکر کشاورزان باشند و از تولید داخلی حمایت کنند.
این نماینده مجلس در ارتباط با رأی اعتماد به وزیر جهاد کشاورزی گفته است: مشکلات پیش‌ آمده در ارتباط با خرید تضمینی میوه‌های تولید داخل، مطالبات چغندرکاران و بدهی چای‌کاران، ناتوانی در ایجاد بازار عرضه داخلی و خارجی محصول کشاورزی به‌ویژه برای کشورهای همسایه، عدم‌ حمایت از تولید داخل و واردات بی‌رویه محصولات تراریخته از جمله دلایل رأی منفی من به وزارت محمود حجتی بود که در دولت دوازدهم نیز این موارد را همواره پیگیری خواهم کرد.
هنوز مشکلات صنعت کشاورزی به قوت خود باقیست و با وجود اینکه این مسائل در زمان مسئولیت محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی دولت یازدهم حل نشده است او باز هم به عنوان وزیر دولت دوازدهم انتخاب شده و بر مسند وزارت نشسته است. و با توجه به اینکه حجتی در لیست وعده‌های خود برای سومین دوره سکانداری کشت و زرع کشور به مدیریت بازار و تامین عرضه کل محصولات راهبردی اشاره کرده است،بدین ترتیب باید منتظر بود و دید که او طی ۴ سال آینده می‌تواند مشکلات و مسائل صنعت کشاورزی و بازار را مرتفع سازد!

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۷۹۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیران استان بوشهر برای رفع مشکلات کشاورزان پای کار باشند

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی مهر انگیز ظهر شنبه در نشست شورای حفظ حقوق بیت المال گفت: اجرای رفع تداخلات طبق پیگیری‌های صورت گرفته رشد بسیار خوبی از سال ۱۴۰۱ تاکنون داشته است.

وی گفت: طبق تعهد هر شهرستان هفته‌ای دو پلاک باید به دبیرخانه کمیسیون ارسال کند تا این کار بسیار مهم اتمام و در راستای صدور سایر اراضی کشاورزی اقدام شود.

رئیس کل دادگستری استان بوشهر افزود: با وجود کمبودهای زیاد از جمله در حوزه تجهیزات به ویژه سخت افزاری همه مدیران پای کار هستند و کار برای مردم است مردمی که انقلابی‌تر و جهادی تر هستند.

وی در خصوص صدور اسناد کشاورزی بیان کرد: تاکنون ۷۶ درصد اسناد کشاورزی دارای سند شدند.

کد خبر 6089937

دیگر خبرها

  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • مدیران استان بوشهر برای رفع مشکلات کشاورزان پای کار باشند
  • محمودزاده: پرونده چای دبش لاپوشانی شد، در پرونده کاظم صدیقی هم کوتاهی شد /چرا تا قبل از عذرخواهی صدیقی ورودی به پرونده زمین خواری در ازگل نشد؟
  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران