Web Analytics Made Easy - Statcounter


تحریریه پارسینه: در حالی با رای اعتماد مجلس، محمود حجتی در پست وزیر جهاد کشاورزی ابقا شد که مشکلات بسیاری در حوزه کشاورزی روی زمین مانده است؛ از قانون انتزاع گرفته تا کنترل واردات همگی از وظایف وزارتخانه مذکور است اما تاکنون نتوانسته از عهده این مسئولیت‌ها به خوبی برآید.
متاسفانه عدم کنترل واردات و بی برنامگی در حوزه تنظیم بازار مشکلات فراوانی را هر سال در کشور ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر زمانی که بازار با افزایش قیمت و نوسانات پی در پی مواجه می‌شود، این وزارتخانه در نهایت اقدامی که برای کنترل نوسانات بازار انجام می‌دهد افزایش واردات و توزیع میوه ها و محصولات با قیمت مصوب (پایین تر) به سطح شهر و میادین میوه است.
با وجود اینکه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در اظهارنظرهای مختلف با واردات مخالف می‌کنند اما همیشه واردات بی‌رویه همچون بلایی بر کشاورزان این سرزمین نازل می‌شود.

در این میان، اگرچه وزارت جهاد کشاورزی این اقدامات را برای کنترل قیمت‌ها و به نفع مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان انجام می‌دهد اما به دلیل اینکه اکنون میادین میوه جولانگاه دلالان شده است دیگر مصرف کنندگان محصولات را با قیمت واقعی آن خریداری نمی‌کنند و کشاورزان نیز هیچ گاه به سود اصلی خود دست پیدا نمی‌کنند.
بنابراین نبود قانون درستی در خصوص تولید و توزیع و عدم اجرای قوانین موجود سبب شده که مصرف کنندگان و کشاورزان جزو متضرران اصلی این میدان باشند. متاسفانه بی تدبیری وزارتخانه مربوطه و عدم مدیریت صحیح موجب شده، واردات بی‌رویه برخی محصولات به کشور تاب و توان را از کشاورزان بگیرد و دیگر انگیزه‌ای برای ادامه کار برای آنها باقی نگذارد.

از یک سو محصولات بیش از حد نیاز به کشور وارد می‌شود و از سوی دیگر شاهد نابودی تولیدات ایرانی در انبارها هستیم! این موضوع به اذعان کارشناسان یک فاجعه است زیرا محصولات خارجی در حالی وارد کشور می‌شود که عاقبت زحمت کشاورزان کشورمان نابودی دست رنج‌شان است.
حالا کشاورزان با بحران جدی روبه رو هستند و باید هر چه سریعتر به وضعیت آنها و صنعت کشاورزی رسیدگی شود. اینها چالش‌ها و مسائلی است که باید در دستور اولیه کار وزارت جهاد کشاورزی و شخص آقای وزیر قرار گرفته و مورد بررسی قرار گیرد. کشاورزان با بحران جدی روبه رو هستند.
به گفته یکی از نمایندگان مجلس مسئولان دولتی وظیفه دارند که به فکر کشاورزان باشند و از تولید داخلی حمایت کنند. نادر قاضی‌پور که اخیرا عکس جنجال برنگیزی از او در فضای مجازی منتشر شده و حواشی بسیاری را به وجود آورده، در انتقاد به واردات بی‌رویه میوه‌های خارجی در دولت یازدهم می‌گوید: ای کاش حساسیت به وجود آمده نسبت به گلابی‌های قاضی‌پور جرقه‌ای در ذهن مسئولین دولتی شود تا به فکر کشاورزان باشند و از تولید داخلی حمایت کنند.
این نماینده مجلس در ارتباط با رأی اعتماد به وزیر جهاد کشاورزی گفته است: مشکلات پیش‌ آمده در ارتباط با خرید تضمینی میوه‌های تولید داخل، مطالبات چغندرکاران و بدهی چای‌کاران، ناتوانی در ایجاد بازار عرضه داخلی و خارجی محصول کشاورزی به‌ویژه برای کشورهای همسایه، عدم‌ حمایت از تولید داخل و واردات بی‌رویه محصولات تراریخته از جمله دلایل رأی منفی من به وزارت محمود حجتی بود که در دولت دوازدهم نیز این موارد را همواره پیگیری خواهم کرد.
هنوز مشکلات بخش کشاورزی به قوت خود باقی است و با وجود اینکه این مسائل در زمان مسئولیت محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی دولت یازدهم حل نشده، او باز هم به عنوان وزیر دولت دوازدهم انتخاب شده و بر مسند وزارت نشسته است. با توجه به اینکه حجتی در لیست وعده‌های خود برای سومین دوره سکانداری کشت و زرع کشور به مدیریت بازار و تامین عرضه کل محصولات راهبردی اشاره کرده است، بدین ترتیب باید منتظر بود و دید که او طی ۴ سال آینده می‌تواند مشکلات و مسائل بخش کشاورزی و بازار را مرتفع سازد!

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۷۹۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،استاندار فارس در اولین شورای کشاورزی استان در سال ۱۴۰۳گفت: عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی در شهرستان ها در حوزه گیاهان دارویی، اصلاح الگوی کشت، احداث گلخانه و صنایع تبدیلی، پر کردن چاه های غیرمجاز، نصب کنتور و هوشمند شدن چاه های کشاورزی و تولید محصولات ارگانیک بصورت مستمر پایش شوند.
استاندار فارس خواستار توجه جدی مسئولین ذیربط به حوزه گیاهان دارویی شد و افزود: در زمینه گیاهان دارویی دستگاه های ذیربط در سطح مدیران کل و معاونین جلسات فشرده ای برگزار و گزارش جلسات را ارائه کنند.
ایمانیه با اشاره به اینکه فارس در تولید بسیاری از محصولات زراعی و باغی رتبه های برتر را دارد، گفت: تعاونی اشتغال و تولید سازمان جهادکشاورزی و زیرمجموعه آن، با مشارکت مردم وبا هدف ایجاد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره های ارزش تشکیل شود؛ قطعا تحقق این موضوع برای تولید کنندگان و مشارکت کنندگان سودمند خواهد بود.
نماینده عالی دولت در فارس با تاکید بر اینکه هدف گذاری کرده‌ایم تا حداقل یک میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی طی هرسال در استان داشته باشیم، افزود: میزان سرمایه گذاری داخلی و خارجی مختص به سال ۱۴۰۳ را در حوزه جهادکشاورزی مشخص و ارائه کنید.
وی با تاکید بر اینکه با هرگونه کشت محصولات زراعی که با آب غیرسالم کشت شود، با قاطعیت برخورد خواهد شد، تصریح کرد: در جلسه امروز تکلیف را شفاف روشن کرده ایم؛ امحا کشت هایی که از آب های غیرسالم استفاده می کند برعهده جهاد کشاورزی شهرستان شیراز و با همکاری نیروی انتظامی، سازمان محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی و حوزه قضایی است.
ایمانیه با تصریح بر اینکه هیچ فردی حق ندارند سلامت مردم را در معرض خطر قرار دهد، ادامه داد: دو پیشنهاد برای فعالان این حوزه  در نظر گرفته شده ، ابتدا تهاتر زمین در مکان مناسب برای جایگزینی زمین های فعلی و یا مساعدت در کاشت درخت های غیر مثمر و احداث جنگل کاری و ایجاد صنایع چوبی است.

دیگر خبرها

  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • مدیران استان بوشهر برای رفع مشکلات کشاورزان پای کار باشند
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس
  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود