Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@04:38:20 GMT

تشخیص زودهنگام احتمال بروز زخم پا به کمک فناوری جدید

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۸۰۵۶۰

محققان موفق به توسعه یک مت (پادری) حمام شدند که می‌تواند در عرض 20 ثانیه نقاطی که مستعد زخم‌های خطرناک هستند را چند هفته قبل از بروز آنها شناسایی کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، این دستگاه دارای سنسورهای دما است که نقاط داغ و مستعد بر روی کف پاها را شناسایی کرده و نشان می‌دهد زخم ممکن است در چند روز یا چند هفته آینده ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نقاط داغ غیر قابل رؤیت، ناشی از التهاب در زیر پوست هستند که وقتی گردش خون کاهش می‌یابد و پوست از اکسیژن حیاتی مورد نیاز خود محروم می‌شود، افزایش می‌یابند.

این امر خطر بروز زخم‌هایی را که درمان نمی شوند، افزایش می‌دهد.

برای استفاده از این فناوری جدید کافیست تا بیماران تنها به مدت 20 ثانیه بر روی این "مت" بایستند. اگر این "مت"هیچ تغییری در درجه حرارت پوست احساس نکند، چراغ سبز آن شروعبه چشمک زدن می‌کند. اطلاعات درجه حرارت پای فرد سپس به طور خودکار از طریق اتصال بی‌سیم به پزشک وی انتقال می‌یابد.

اگر این "مت" در نقطه‌ای هر چند کوچک متوجه افزایش دما شود، چراغ قرمز آن شروع به چشمک زدن کرده و در عرض چند دقیقه به پزشک معالج هشدار می‌دهد تا به بیمار مشاوره دهد.

این راهنمایی‌ها ممکن است شامل استراحت دادن چند ساعته به پاها برای پیشگیری از التهاب باشد، زیرا فشار روی قسمت تحتانی آسیب دیده ممکن است سبب التهاب شود؛ همچنین استفاده از کفی‌های مخصوص ژله‌ای که باعث کاهش فشار و افزایش جریان خون شده یا ملاقات با پزشک عمومی برای انجام بررسی‌های فوری باشد.

این دستگاه ممکن است به میلیون‌ها نفر از بیماران دیابتی که در معرض خطر قطع عضو پا قرار دارند، کمک کند؛ زیرا گردش خون در اندام تحتانی به دلیل بیماری در آنها دچار اختلال شده است.

همچنین ممکن است به دو میلیون نفر مبتلا به "بیماری شریانی محیطی" (peripheral arterial disease)، که در آن شریان‌های پایین پاها به علت رسوبات چربی مسدود می‌شود، سودمند باشد. این باعث افزایش خطر آمبولیزه شدن می‌شود؛ زیرا پاها از نبود خون غنی از اکسیژن رنج می‌برند.

حداقل یک تا 10 بیمار مبتلا به دیابت، دچار گردش خون ضعیف به پاها شده؛ زیرا سطح بالای قند در خون سبب ضخیم شدن دیواره‌های مویرگ‌ها شده و جریان خون در آنها دچار اختلال می‌شود.

محققان دانشگاه آریزونا اخیرا مطالعه‌ای در مجله Diabetes Care منتشر کردند که 129 بیمار را به مدت 34 هفته مورد بررسی قرار دادند. آنها کشف کردند این "مت" که توسط شرکت Podimetrics ایالات متحده ساخته شده، حداقل تا پنج هفته قبل از بروز زخم‌ها، 97 درصد از علائم زخم‌های پا را تشخیص داده است.

اگر آزمایش‌های بعدی نیز اثبات کننده همین میزان از دقت و صحت این فناوری جدید باشند، ظرف دو تا سه سال آینده این"مت" به طور گسترده‌ای در دسترس خواهد بود.

در همین حال تحقیقات جدید نشان می‌دهد که استفاده از استاتین‌ها می‌تواند خطر ابتلا به زخم‌های پای ناشی از دیابت را تا 60 درصد کاهش دهد.

استاتین‌ها گروهی از داروهای کاهنده کلسترول خون هستند که با مهار آنزیم کاهنده اچ‌ام‌جی-کوآ (HMG-CoA reductase) عمل می‌کنند. استاتین‌ها معمولاً در پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی ناشی از افزایش چربی خون استفاده می‌شوند.

بر اساس یک گزارش که در مجلهWoundsبه چاپ رسیده، دانشمندان دانشگاه سمنان در ایران دریافتند که احتمال ابتلا به زخم‌هایی که درمان آنها دشوار است، برای افرادی که از استاتین‌ها استفاده می‌کنند بسیار کمتر از افرادی است که این داروها را مصرف نمی‌کنند.

آنها بر این باورند که خواص ضدالتهابی استاتین ممکن است عامل کلیدی برای درمان این زخم‌ها باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۸۰۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود

ایتنا - مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که تغییرات آب و هوایی - و پنجره‌های بسته – می‌تواند به گسترش ویروس‌های معلق در هوا مانند ویروسی که باعث عفونت COVID-19 می‌شود، کمک کند.
محققان گزارش می‌دهند که به نظر می‌رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

به گزارش ایتنا، آلن هادرل، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول، گفت:« ما می‌دانستیم که SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما بود از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می‌تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس‌های موجود در هوا را افزایش دهد. به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای400 ppm از کربن دی اکسید است.

بر اساس نتایج منتشر شده در 25 آوریل در ژورنال  Nature Communications، افزایش غلظت CO2 به تنها 800 ppm، بقای ویروس‌های معلق در هوا را افزایش داد. محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO2 3000 ppm می رسد - مشابه غلظت یک اتاق شلوغ – ویروس حدود 10 برابر بیشتر زنده می‌ماند.

هادرل در یک انتشار خبری دانشگاه گفت:« این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای پاندمیک کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند .ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می‌دهند. اما CO2 هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می‌کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوا بیشتر زنده بمانند.»

هادرل همچنین گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO2 دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود. نتایج همچنین نشان می‌دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO2 در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس‌های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علم آب و هوای اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO2 در جو تا پایان قرن به بیش از 700 ppm برسد. هادرل گفت: «بنابراین این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.»

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعاتی ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

دیگر خبرها

  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • تجهیز ربات‌ها به «هوش طبیعی» ممکن شد
  • چرا ناخواسته وزن اضافه می‌کنیم؟/ ۸ دلیل افزایش وزن غیرارادی
  • این فناوری زمین را از گزند سیارک ها حفظ می کند
  • مایکروسافت استفاده از ابزار هوش مصنوعی تشخیص چهره را برای پلیس آمریکا ممنوع کرد
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • برگه‌های آزمایش الکی!
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • تست سلامت از روی خطوط صورت و چروک پیشانی
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود