Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل، لجستیک و گمرک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به ظرفیت‌های درآمدی و اشتغال‌زایی صنعت حمل‌ونقل در کشور، خواستار توجه ویژه دولت دوازدهم به این بخش شد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مجتبی بهاروند در گفت‌وگو با «پایگاه خبری اتاق ایران» گفت: بخش حمل‌ونقل، ترانزیت و لجستیک، به‌عنوان صنعت ارزآور دنیا در قرن بیست و یکم معرفی می‌شود که شانه‌به‌شانه صنعت گردشگری، برای کشورهای فعال در این حوزه، ارزآوری دارد و حتی در مواردی از بخش گردشگری نیز پیشی می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بهاروند با اشاره به موقعیت شاخص جغرافیایی ایران و قرار گرفتن در مسیر شاهراه‌های جهانی و همچنین دسترسی به آب‌های آزاد، این فرصت را مغتنم و ممتاز برشمرد و یادآور شد: همه این ظرفیت‌ها اگر به‌درستی مورد بهره‌برداری قرار گیرند، می‌توانند برای اقتصاد ما منفعت به همراه آورند.
وی افزود: به اذعان بسیاری از کارشناسان، حوزه ترانزیت، لجستیک و حمل‌ونقل می‌تواند تا ۱۰ میلیارد دلار برای ما درآمدزایی خالص داشته باشد و این در حالی است که صدور کالا سود محدودی دارد، چون بخشی از آورده مالی آن صرف مواد اولیه، کارگر، دستمزد و ... می‌شود، اما بهره مالی ترانزیت خالص تلقی می‌شود.
بهاروند با انتقاد از فراهم نبودن زیرساخت‌ها در این بخش گفت:: متأسفانه این‌گونه فرصت‌ها در کشور ما به‌سادگی از دست می‌روند چراکه اغلب برای بهره‌برداری از آن‌ها آمادگی کافی نداریم.
او گفت: یکی از ضعف‌های شاخص ما در حوزه حمل‌ونقل متوجه قوانین سختگیرانه دولتی است که نه‌تن‌ها تسهیلگر نیستند بلکه دست‌اندازهای مختلفی را برای فعالان این بخش به وجود می‌آورند.
بهاروند نبود یک متولی توانمند در حوزه حمل‌ونقل را مشکل دیگری دانست که باعث شده ظرفیت‌های حوزه حمل‌ونقل تجاری تحلیل برود. وی گفت: در بسیاری از کشورهایی که در بخش حمل‌ونقل فعال‌اند، وزارتی با همین محوریت شکل‌گرفته که تمامی امور مرتبط با این حوزه را در بخش‌های گمرک، قرنطینه و مسائل دیگر بر عهده دارد.
قرار گرفتن تمامی ساختارهای مرتبط با حوزه حمل‌ونقل، زیر یک چتر باعث همگرایی و هماهنگی بیشتر می‌شود، اما متأسفانه این روند در کشور ما محقق نشده و به همین دلیل هر سازمان و نهادی نیز در اصطلاح ساز خود را می‌زند.
وی با اشاره به سهم ۸ درصدی حمل‌ونقل در تولید ناخالص ملی تاکید کرد: همین سهم و جایگاه، بهانه کافی برای ایجاد یک وزارتخانه را فراهم می‌کند، اما متأسفانه عزمی برای توجه به این موضوع وجود ندارد.
رییس کمیسیون حمل‌ونقل، لجستیک و گمرک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، «فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل» را دومین مشکلی دانست که گریبان گیر بخش حمل‌ونقل تجاری ایران است و یادآور شد: با این ناوگان گران و فرسوده نمی‌توانیم جایگاه رقابتی خودمان را در عرصه جهانی حفظ کنیم. بررسی‌ها نشان می‌دهد که سالانه باید ۲۵۰ هزار دستگاه در ناوگان ما نوسازی شود که تحقق این امر به معنای ایجاد ۵۰۰ هزار شغل مستقیم و چیزی حدود دو میلیون شغل غیرمستقیم است؛ بنابراین اگر این ضرورت‌ها محقق شوند، درآمدی که حق کشورمان است، با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران، نصیبمان می‌شود، اما متأسفانه در حال حاضر چشم‌اندازی خوبی برای تحقق این مهم متصور نیستیم.
بهاروند با انتقاد از به تعویق افتادن موضوع تفکیک بعضی وزارتخانه‌ها، خواستار قرار گرفتن بخش حمل‌ونقل در یک ساختار مستقل شد و گفت: زمانی بخش حمل‌ونقل زیرمجموعه حوزه راه و ترابری بود و سایه اولویت‌های بخش راه‌سازی بر سر آن سنگینی می‌کرد. حالا نیز در ساختاری قرارگرفته که مباحث مسکن و شهرسازی در آن اولویت دارد و همه این‌ها، بیش از گذشته بخش حمل‌ونقل را مهجور کرده است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۸۱۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه و بهسازی بزرگ‌راه‌های استان زنجان با اجرای ۷ پروژه

ایسنا/زنجان مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای زنجان از اجرای ۷ پروژه بهسازی و توسعه محورهای اصلی استان خبر داد.

اصغر اسماعیلی امروز (جمعه ۷ اردیبهشت ماه)  در برنامه صف خدمت از رادیو اشراق با اعلام مطلب فوق افزود: بخشی از این پروژه‌های بهسازی و توسعه در کریدورهای اصلی زنجان - بیجار، زنجان - دندی - تخت سلیمان، زنجان - بناب، منجیل، سه‌راهی سلطانیه به قیدار و همدان و همچنین بهسازی کلور به درام از حوزه شهرستان طارم است که امسال با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.

وی راه و حمل‌ونقل را یکی از مولفه‌های توسعه هر کشوری عنوان کرد و گفت: استان زنجان به جهت موقعیت جغرافیایی و واقع شدن در کریدور اصلی کشور به عنوان محور حیاتی در بحث حمل‌ونقل شناخته می‌شود که توجه به ایمنی محورهای مواصلاتی این استان از اولویت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای است.

اسماعیلی نگهداری راه‌ها اعم از راه‌های فرعی و اصلی را از مهمترین وظایف راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان دانسته و اضافه کرد: با توجه به اعتبارات تخصیصی بازسازی و روکش رویه راه‌ها نیز از دیگر مواردی است که همواره مورد توجه است.

وی اولویت اصلی راهداری را حفظ ایمنی راهها دانست و یادآور شد: با اعتبارات تخصیص داده شده، بخشی از آزادراه زنجان - قزوین طی قراردادی که در سال گذشته منعقد شد بازسازی وبهسازی شد.

اسماعیلی از برگزاری مناقصه ۳۵ کیلومتر از آزادراه زنجان - قزوین از کیلومتر صفر تا ۳۵ در باند شمالی و جنوبی در سال ۱۴۰۳ خبر داد و افزود: در دو لاین این آزادراه به طول ۳۵ کیلومتر بهسازی و روکش انجام خواهد شد که با تعیین شدن نتیجه مناقصه و پیمانکار، حدود ۷۰ درصد مشکلات آزادراه حل می‌شود.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان زنجان در ادامه به هزینه‌های بالای ساخت راه اشاره کرد و گفت: ساخت یک کیلومتر راه اصلی حدود ۱۵ الی ۲۰ میلیارد تومان هزینه دارد که با شرایط اقتصادی حاکم و محدودیت‌های اعتباری باید از ظرفیت‌های خارج از اعتبارات دولتی که می‌تواند به پروژه‌ها تزریق شود استفاده کرد.

اسماعیلی با بیان اینکه استان زنجان ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر از کل راه‌های کشور را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: ۲۰۰ کیلومتر از این راه‌ها آزادراه، ۱۴۰ کیلومتر بزرگ‌راه، ۳۵۰ کیلومتر محور اصلی، ۹۵۰ کیلومتر راه فرعی و ۴ هزار و ۲۰۰ کیلومتر آن راه روستایی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نوسازی و بهسازی ۱۰۰۰ تاکسی فرسوده نیازمند حمایت مستقیم استاندار است
  • جابجایی بیش از ۵ میلیون تن کالا توسط ناوگان حمل و نقل
  • توسعه و بهسازی راه‌های استان زنجان با اجرای ۷ پروژه
  • افزایش و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی احترام به شهروندان است
  • ضرورت تسهیل مسیرهای حمل‌ونقل جاده‌ای برای سفر زائران
  • تشدید گشت کنترل و نظارت بر ناوگان حمل و نقل عمومی استان همدان
  • توسعه و بهسازی راه‌های استان با اجرای ۷ پروژه
  • توسعه و بهسازی بزرگ‌راه‌های استان زنجان با اجرای ۷ پروژه
  • وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات
  • از تسریع در روند نوسازی تا هوشمندسازی ناوگان اتوبوس‌های شهری