Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) خراسان رضوی، اولین اجلاس کارگروه‌های تخصصی مجمع جهانی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها از 30 مردادماه در مشهد آغاز به کار کرده است.
اساتید شرکت‌کننده در این اجلاس از رشته‌های مختلف کشاورزی، شیمی، فیزیک، مهندسی، پزشکی، علوم سیاسی، علوم اجتماعی و ... و از دانشگاه‌های سراسری، آزاد و پیام نور در سراسر ایران به این اجلاس دعوت شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر اساس این گزارش، در نخستین دوره این اجلاس اساتیدی از سراسر ایران حضور یافتند اما در ادامه فعالیت مجمع، با شناسایی اساتید مسلمان دانشگاه‌های کشورهای دیگر، این افراد نیز در اجلاس‌های آینده حضور خواهند یافت.
سهراب صلاحی، دبیر کل مجمع جهانی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها اظهار کرد: انتخاب اساتید بر اساس انگیزه‌ها و اعتقادات انقلابی و اسلامی این اساتید بوده است.
وی بیان کرد: از آنجایی که قله رفیع انقلاب اسلامی، تمدن نوین اسلامی است، تعدادی از اساتید مسلمان انقلابی دانشگاه‌های کشور بر اساس نیازهای امت واحده اسلامی چند سال قبل اقدام به تشکیل همایش اساتید مسلمان دانشگاه‌ها و بیداری اسلامی کردند که از جمله نتایج آن تصویب تشکیل مجمع جهانی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها است.
وی با اشاره به فعالیت دبیرخانه دائمی این مجمع در تهران، گفت: پس از تصویب تشکیل مجمع جهانی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها، کارهای قانونی مقدمات تشکیل آن انجام و کارگروه تخصصی با حضور چهره‌های برتر دانشگاه‌های کشور تشکیل شد که دو هدف محوری در نظر دارد.
وی بیان کرد: هدف اول، گفتمان‌سازی و تولید ادبیات برای تشکیل تمدن نوین اسلامی و هدف دوم استفاده از دیپلماسی علمی عمومی برای کمک به حل مشکلات جامعه بشری تعیین شده است.
صلاحی افزود: این مجمع متشکل از هیئت مدیره هفت نفره است که 200 نفر از اساتید سراسر کشور در آن عضو هستند؛ همچنین شناسایی اساتید مسلمان در دانشگاه‌های جهان و حضور آن‌ها در این کارگروه‌ها و برنامه‌ریزی برای انجام اقداماتی در سند راهبردی این جمع از سوی مجمع پیش‌بینی شده است.
اولین اجلاس مجمع اساتید مسلمان که تا اول شهریورماه در مشهد برگزار می‌شود، در روز دوم برگزاری به بررسی پیش‌نویس سند راهبردی این مجمع توسط اساتید شرکت‌کننده در کارگروه‌های مختلف اختصاص داشت که در پایان جلسات در کارگروه‌ها، دبیران کارگروه‌ها در جلسه مشترک به بررسی نتایج مطرح شده در هر کار گروه خواهند پرداخت.
در این سند، تحقق تمدن نوین اسلامی در ابعاد علمی و فرهنگی با تمرکز بر دانشگاه‌ها و اساتید مسلمان جهان به‌عنوان هدف غایی ذکر شده است. احیا و ارتقای نقش فرهنگ و تمدن اسلامی در جوامع بشری، حاکمیت‌بخشی مبانی و آموزه‌های اسلامی در عرصه دانش و تولید علم و فناوری، تعامل، گفتمان‌سازی، همگرایی، ساماندهی و توانمندسازی اساتید مسلمان جهان از جمله رسالت‌ها و مأموریت‌های این مجمع عنوان شده است.
دستیابی به وحدت اسلامی در بین اساتید مسلمان و نهادهای علمی و مجموعه‌های دانشگاهی، استقرار نهادهای علمی و فرهنگی بین‌المللی اسلامی در کمک به جهان اسلام، کسب مرجعیت علمی جهانی و شکوفا شدن استعدادها و توانمندی ظرفیت‌های علمی و فرهنگی اساتید مسلمان و نهادهای علمی و همگرایی میان ملت‌ها و دولت‌ها با بهره‌گیری از دیپلماسی عمومی از جمله اهداف در پیش‌نویس سند چشم‌انداز مجمع اساتید مسلمان ذکر شده است.
گفتنی است، مراسم اختتامیه این اجلاس در روز چهارشنبه، اول شهریورماه در مشهد برگزار خواهد شد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۸۱۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی

تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع با هدف توسعه فرهنگ خیر و احسان و استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی در حوزه نیکوکاری، در مراسمی با حضور سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد و حجت الاسلام و المسلمین دکتر حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی امضا شد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این مراسم ضمن قدردانی از کسانی که زمینه همکاری مجمع جهانی تقریب و کمیته امداد امام خمینی (ره) را فراهم آوردند، گفت: اگر در کار خیر ابتکار عمل داشته باشیم، می‌توانیم به پیشرفت‌هایی برسیم. 

وی افزود:ما باید بستری را طراحی و فراهم کنیم که برای اقشار جامعه قابل اعتماد باشد. مجمع جهانی تقریب اولین اقدامی را که در این راستا انجام داد، طراحی سامانه «آی محسن» بود. این سامانه جهت کمک به محرومین جهان اسلام است تا همگان بتوانند به واسطه آن کمک‌رسانی کنند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: در این سامانه پویش‌هایی برگزار می‌شود و سقف نیاز‌ها بررسی می‌گردد و ما بستر‌های مناسب را برای کمک رسانی فراهم می‌کنیم.

وی ادامه داد:ما ظرفیت‌های بسیاری در جهان اسلام برای کمک رسانی به محرومین جامعه داریم و بخشی از این ظرفیت‌ها در کشور ما وجود دارد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: مردمان کشور‌های دیگر می‌دانند که سردمدارانشان ممکن است طرفدار آمریکا باشند و کمک‌هایشان به دست مردم غزه نرسد، اما از طرفی می‌خواهند که به مردم غزه کمک کنند. ما می‌توانیم تدابیری بیاندیشیم و شبکه‌ای را که در جهان اسلام در اختیار داریم را به هم پیوند بزنیم.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر شهریاری تصریح کرد:باید فرهنگ سازی کنیم که محروم، محروم است و فرقی نمی‌کند ایرانی و یا از هر کشور دیگری باشد. افراد زیادی هستند که به برخی از پویش‌ها علاقه بسیاری دارند و می‌توانند در این مسیر به ما کمک کنند.

سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد در این مراسم با اشاره به سابقه همکاری دو نهاد در حوزه ترویج فرهنگ احسان و انفاق، گفت: کمیته امداد به عنوان یادگار حضرت امام (ره) و یکی از بزرگترین نهاد‌های خیریه در سطح جهان، توجه ویژه‌ای به استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی به ویژه ایرانیان خارج از کشور داشته است.

وی با تاکید بر تجربیات موفق کمیته امداد در حوزه بین‌المللی، اظهار کرد: یکی از موضوعات اصلی در این حوزه، توجه به ظرفیت‌های عظیم امت بزرگ اسلامی در زمینه خیر و احسان است.

بختیاری خاطرنشان کرد: کمیته امداد در برخی کشور‌های منطقه که در چارچوب تفاهم‌نامه دولت‌ها عمل کرده است، در خصوص تبادل تجربیات به ویژه در توانمندسازی و حرفه‌آموزی، عملکرد موفقی داشته و زمینه اشتغال بسیاری را فراهم کرده است.

رئیس کمیته امداد با اشاره به ظرفیت‌های عظیم مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برای ترویج فرهنگ احسان و انفاق در داخل و خارج از کشور، تصریح کرد: امکانات دو مجموعه کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی باید در عرصه فعالیت‌های انسان‌دوستانه، تجمیع شود.

وی با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصت‌های مشترک در قالب همایش‌ها، سمینار‌های علمی و پژوهشی و نمایشگاه‌های فرهنگی، اضافه کرد: کمیته امداد آمادگی دارد دوره‌های انتقال و تبادل تجربیات را برای مخاطبان و جامعه هدف مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار نماید.

بختیاری بر نقش نخبگان علمی، فرهنگی، احتماعی و خیران حقیقی و حقوقی برای راه‌اندازی مراکز رشد نوآوری و فناوری تاکید کرد و گفت: این موضوع در تفاهمنامه با مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پیش‌بینی شده و امیدواریم هسته‌های خیر و احسان در داخل و خارج از کشور تشکیل شود.

رئیس کمیته امداد ادامه داد: شناسایی و ایجاد ارتباط میان خیریه‌ها، خیران و ایرانیان فعال، مرتبط و مقیم خارج از کشور در راستای حمایت از نیازمندان از دیگر مواردی است که در این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار گرفته است.

وی تسهیل انجام فعالیت‌های خیریه‌ای در خارج از کشور را ضروری دانست و افزود: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ظرفیت‌های خوبی در زمینه شناسایی و معرفی خیریه‌های فعال به منظور تبادل تجربیات دارد که در این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • اثرگذار بودن برگزاری نشست‌های اصفهان درتوسعه همکاری‌های تجاری
  • شبکه خیریه‌ها و خیران خارج از کشور ایجاد می‌شود
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
  • طرح ملی درس عفاف و حجاب در طراحی پارچه و لباس دانشگاه های هنر
  • حمایت دانشگاهیان مشهد از خیزش دانشجویان آمریکایی
  • دانشجویان مشهدی در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکایی تجمع کردند
  • تجمع دانشگاهیان مشهدی در محکومیت جنایات آمریکا
  • تجمع جامعه دانشگاهیان مشهد مقابل دانشگاه فردوسی مشهد