Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@14:09:36 GMT

تاثیر فناوری‌های جدید بر صنعت مد

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۸۲۸۰۸

پیشرفت فناوری‌های نو بر تجارت کالاهای تجملی هم تاثیر گذاشته و بعضی دست اندرکاران برندهای بزرگ مد امیدوارند با نوآوری‌هایی عجیب، صنعت شان را با محیط زیست سازگارتر کنند. آفتاب‌‌نیوز : به گزارش ایسنا و به نقل از بی‌بی‌سی،صنعت مد یکی از بزرگترین کسب و کارهای لوکس جهان محسوب می‌شود، صنعتی که در کنار همه زرق و برقش یک واقعیت تاریک دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مد بعد از صنعت انرژی یعنی نفت و گاز و زغال سنگ، دومین صنعت بزرگ آلوده کننده محیط زیست است. پنبه یکی از اصلی ترین مواد خام این صنعت است.اما تولید پنبه یکی از موارد پر مصرف آب محسوب می‌شود. برخی نیز به جای پنبه از الیاف شیمیایی استفاده می‌کنند که آن هم از آلوده ترین صنایع جهان است.

دست اندر کاران برخی برندهای بزرگ می گویند باید بین بخش های مختلف صنعت مد تمایز قائل شد.

"صادق دولتشاهی" مدیر بازرگانی موسکینو می‌گوید: فشن از دو قسمت لاکچری و فست فشن تشکیل شده است که ضرر فست فشن برای محیط زیست بسیار بیشتر است.

زیرا در ساخت آنها از مواد شیمیایی استفاده شده و میزان تولید آنها بالاتر است.اما در مقایسه، لاکچری از تعداد پایین و مواد بسیار بهتری تولید می‌شود.

فست فشن برندهایی هستند که لباسهایی شبیه به برندهای لاکچری ولی با قیمت خیلی ارزانتر و در میزان زیاد تولید می‌کنند.

این نوع محصولات معمولا در کشورهای آسیای جنوب شرقی و در شرایط محیطی بد تولید می‌شوند.

در نهایت هم حجم عظیمی از لباس و پارچه تولید شده دور ریخته می‌شود. برای همین،بازیافت در صنعت مد، خود به یک مد تبدیل شده که آنهم کافی نیست.

یک سرمایه گذار جوان روس به نام "میراسلووا دوما"،راه حل این مشکل را در تکنولوژی تولید می‌داند.

او اظهار کرد: ما در حال گردآوری بهتری دانشمندان و تکنولوژی‌ها از سراسر جهان در رشته‌های مواد،بیوتکنولوژی،نانوتکنولوژی،الیاف هوشمند و فناوری‌های پوشیدنی هستیم.

مثلا در یک آزمایشگاه در سانفرانسیسکو از سلول‌های بنیادی و بدون اینکه حیوانی کشته شود چرم و پوست تولید می کنیم.

دوما یک صندوق سرمایه گذاری 2.5 میلیارد دلاری برای توسعه این تکنولوژی ها تاسیس کرده و با بعضی از بزرگترین برندهای جهان مانند شرکت فراگامو کار می‌کند.

صنعت آبمیوه در ایتالیا به تنهایی یک میلیون تن زباله از پوست پرتقال تولید می کند.

حالا شرکت فراگامو موفق به توسعه یک فناوری شده است که از پوست پرتقال الیاف ارگانیک یا طبیعی تولید می‌کند که درست مثل ابریشم طبیعی است.

اما آیا این نوع محصولات هم لاکچری محسوب می‌شوند؟

دوما اظهار کرد:صرف نظر از برند یک لباس، باید دید که آیا تولید آن لباس از نظر اخلاقی و محیط زیستی مسئولانه بوده و آیا مشکلی از آلودگی محیط ریست را حل می کند یا خیر.

یکی دیگر از فناوری های مورد توجه صنعت مد،تکنولوژی تولید لباس فضایی است که در برابر دماهای خیلی کم یا خیلی بالا مقاوم است. شرکت فشن تک لبز میخواهد از این الیاف لباس روزمره تولید کند.

شاید استفاده از فناوری لباسهای فضایی در مد امروزه یک مسئله لوکس به نظر بیاید اما شاید هم در آینده این فناوری اونقدر ارزان و محیط زیست آنقدر تخریب شود که داشتن لباسی با پارچه طبیعی،خود به یک مسئله لاکچری تبدیل شود.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۸۲۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از محیط زیست مهم‌ترین اصل فعالیت‌های تولیدی است

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: مهمترین موضوع در اجرای هر طرح صنعتی و تولیدی حفاظت از محیط زیست است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، عباس علی‌آبادی پیش از ظهر امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در جریان سفر به استان مرکزی و حضور در سی و دومین همایش سالانه مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اراک، اظهار کرد: حفاظت و صیانت از سلامت جامعه و مردم در موضوع آب و خاک و هوا که سه عنصر مهم سلامت انسان و زمین است در گرو فعالیت حفاظت محیط زیست است.

وی با بیان اینکه در صورتی که به این مهم متعهد نباشیم انسان الهی نیستیم، افزود: رفع مخاطرات زیست‌محیطی واحدهای تولیدی و صنعتی در اولویت قرار دارد و مهندسان مکانیک کشور باید دو چالش مهم آب و هوای کشور را رفع کنند.

وزیر صمت با بیان اینکه آلودگی هوا یکی از بزرگترین چالش‌های شهر اراک است، خاطرنشان کرد: مهندسان مکانیک در یک بازه زمانی اقدام به تأسیس یک نیروگاه برای تأمین برق کردند که این نیروگاه حتی اگر گاز مصرف و از مصرف مازوت خودداری کند، باز هم با پدیده اینورژن و گازهای گلخانه‌ای همراه است؛ بنابراین امروز این مهندسان برای رفع این آلودگی باید راهکار کاربردی و ایده ارائه دهند.

علی‌آبادی با بیان اینکه برای کاهش آلودگی هوا تمام اتوبوس‌ها و خودروها در اراک باید برقی شود، تصریح کرد: جهش تولید بدون مشارکت مردم و تولید جذاب محقق نمی‌شود، به همین دلیل باید تولید جذاب شود و بسیاری از اقدامات انجام و موانع پیش روی بخش تولید با ارائه راهکار مناسب رفع شود.

وی اضافه کرد: ایران اسلامی امروز صاحب فناوری در بخش‌های مختلف است و مهندسان مکانیک در بخش‌های مختلف درخشیده‌اند، اما انتقاداتی نیز وجود دارد.

وزیر صمت ادامه داد: مهندسی مکانیک امروز در ترکیب با سایر علوم جلوه‌های تازه‌ای از بیومکانیک، بی و مکاترونیک را خلق کرده‌اند، وقت آن رسیده است که یک گام به جلو حرکت کنیم چراکه دنیا در آستانه تحول تازه و حرکت به سمت هوشمندی است.

علی‌آبادی با بیان اینکه کنسرسیوم توسعه اقتصادی امیرکبیر استان مرکزی طرحی ارزشمند و ابتکاری منطقی و ریشه‌ای است، تاکید کرد: این کنسرسیوم در راستای فرمایشات رهبری شکل گرفته است و برای تأسیس نهاد مالی و منابع لازم برای اقدامات پیش‌بینی شده لازم است از تمام مردم استان مرکزی دعوت شود تا در آن عضو شوند.

وی گفت: افراد حتی با سرمایه‌های بسیار ناچیز نیز می‌توانند عضو این کنسرسیوم شوند و پروژه‌های بزرگی را انجام دهند.

وزیر صمت با بیان اینکه این وزارتخانه از شرکت‌هایی که در زمینه صادرات فعالیت دارند همه جانبه حمایت می‌کند، افزود: تمام امکانات مادی و معنوی این وزارتخانه در اختیار صادرکنندگان است تا محصولات خود را بفروشند و صادر کند، البته ارز را باید صادرکنندگان و تولیدکنندگان با تولید و صادرات خلق کنند.

کد خبر 751478

دیگر خبرها

  • حفاظت از محیط زیست مهم‌ترین اصل فعالیت‌های تولیدی است
  • تقویت ظرفیت‌ها و مدل‌های بهره‌برداری از کارگزاران دانش و فناوری
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • بهبوددهنده‌های آنزیمی مخصوص صنعت آرد و نان تولید شد
  • آیین تشییع و خاکسپاری شهید گمنام دوران دفاع مقدس در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت
  • برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • برگزاری نخستین رویداد ملی غذایی «فبین فود» در مشهد
  • مقام دوم گردش مالی در کشور برای صنعت غذایی
  • اصفهان،میزبان کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای
  • تشییع شهید گمنام عملیات خیبر در پارک فناوری نفت باقرشهر