Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشهد- شعر، زبان ساده و گویایی است که می‌تواند، مفاهیم و موضوعات گوناگون را به مخاطب خود براحتی منتقل کند. این موضوع زمانی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که شعر برای مخاطب کودک و نوجوان سروده شود زیرا در کنار تربیت والدین، کودکان و نوجوانان با مطالعه اشعار ویژه خود، موضوعاتی را که والدین در قالب تربیت آن‌ها بیان کرده و عملی می‌کنند، راحت‌تر و بهتر درک می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدیه قمری: از سوی دیگر با توجه به اینکه محور اصلی تربیت ایرانی اسلامی والدین، معرفی مفاهیم و ارزش‌های دینی مذهبی به کودکان و نوجوانان است، شعر می‌تواند، ابزاری مناسب و ساده برای انتقال این موضوع باشد.
جواد نعیمی شاعر و نویسنده مشهدی است که فعالیت در عرصه نگارش نثر را بیشتر از سرودن شعر مهم می‌داند، اما محور بیشتر آثار خود را موضوعات مذهبی، فرهنگ رضوی و زیارت عنوان می‌کند.
وی که تجربه نگارش شعر و داستان برای کودکان و نوجوانان را دارد، در کارنامه فعالیت‌های فرهنگی خود آثاری را نیز برای گروه سنی بزرگسال نوشته و داستان‌هایش با موضوعات داستان‌های قرآنی، قصه‌هایی از امامان معصوم (ع) و موضوعات مختلف دینی و اجتماعی است.
نعیمی تاکنون ۱۳۰ کتاب در این عرصه به چاپ رسانده؛ کتاب‌هایی همچون «عشق هشتم»، «زیارت» و «قصه زائر کوچک». آنچه در ادامه می‌خوانید، گفت وگوی روزنامه قدس با این شاعر و نویسنده مشهدی است.

سرودن اشعار و داستان‌های مذهبی برای کودکان و نوجوانان باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

- سه ویژگی مستند بودن، غیرمستقیم و هنری بودن و ادبی بودن از مهم‌ترین ویژگی‌های اشعار و داستان‌های مذهبی است که شاعر یا نویسنده باید در هنگام سرودن یا نگارش برای گروه سنی کودک و نوجوان توجه ویژه‌ای به آن داشته باشد.
با توجه به اینکه در روایات و آیات قرآنی نیز به این موضوع اشاره شده که قلب و فکر کودکان همچون زمینی است که آماده دریافت بذر است، باید از کودکی مفاهیم و موضوعات مختلف که ارزش‌ها و پایه‌های اعتقادی ایرانی- اسلامی هستند، آموزش داده شود. در غیر این صورت دشمنان ما تلاش می‌کنند تا موضوعات خود را به کودکان ما معرفی کنند. بنابراین هر اندازه که در حوزه نگارش داستان و سرودن شعر مذهبی ویژه کودکان و نوجوانان کار شود، باز هم کم است.

شاعران و نویسندگان حوزه کودک و نوجوان در استان ما تا چه اندازه به این ویژگی‌ها توجه می‌کنند؟

- بی‌تردید، آن گروه از شاعران و نویسندگان باتجربه به ویژگی‌های مذکور توجه ویژه‌ای دارند، اما متأسفانه در بازار نشر و کتاب شاهد هستیم برخی از ناشران، آثار نازل و به اصطلاح دم دستی را روانه بازار می‌کنند که نه تنها این آثار نمی‌تواند برای گروه سنی کودک و نوجوان جذاب باشد، بلکه سرانه مطالعه را نیز کاهش داده و مخاطب را از مطالعه چنین آثاری دلزده می‌کند.
علاوه بر اینکه باید اشعار و داستان‌های مذهبی برای کودک و نوجوان دارای محتوای خوبی باشد و نویسنده به دلیل تجربه بالای خود از خلاقیت و ظرافت‌های نویسندگی برخوردار باشد، به نظر می‌رسد، یکی از عواملی که برای این گروه سنی جذاب است، توجه به طراحی جلد و صفحه آرایی مناسب و در مجموع شکل ظاهری قابل قبول آثار منتشر شده در این عرصه است.

حمایت مسئولان و متولیان فرهنگی خراسان رضوی از شاعران و نویسندگان آثار مذهبی ویژه کودک و نوجوان چگونه باید باشد؟

- اگر بناست به آثار مکتوب در حوزه‌های مختلف بویژه مذهبی بها دهیم، باید توجه کاملی به نویسندگان و شاعران این عرصه داشته باشیم.
مجموعه دولت و مردم باید دست به دست یکدیگر دهند تا موانع موجود در مسیر شاعران و نویسندگان برای سرودن شعر و داستان و نیز موانع گسترش کتابخوانی را رفع کنند زیرا بی‌تردید، دولت به تنهایی قادر نیست این موانع را رفع کند و نیاز به مشارکت مردم دارد تا در نهایت آثار تأثیرگذار، خوب و قابل توجهی در عرصه اشعار و داستان‌های مذهبی برای مخاطبان بویژه کودکان و نوجوانان به چاپ برسد.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۸۶۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان با حضور گروه‌های نمایشی چهار شهرستان آغاز به کار کرد و طی روز‌های ۸ و ۹ اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد.

زهرا آبسوران، مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان آذربایجان غربی در حاشیه این مراسم به خبرنگار شبستان در ارومیه گفت: نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان با هدف نشان دادن عمومی سازی و مردم سازی نمایش در جامعه و فضا سازی و ارتقای ظرفیت نمایش به عنوان یک رویکرد فراگیر تربیتی و نشان دادن توانمندی‌های این قشر در حال برگزاری است. 

وی با بیان اینکه رقابت سالم از محور‌های این جشنواره است، افزود: ۲۰ اثر به دبیرخانه جشنواره استانی هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان ارسال شده که پس از پایش، ۱۰ گروه نمایش منتخب که از این تعداد ۷ اثر مربوط به مراکز کانون و ۳ اثر نیز آزاد در روز‌های ۸ و ۹ اردیبهشت در سالن آمفی تئاتر مجتمع شهید فرخی ارومیه به رقابت خواهند پرداخت.

آب سوران با بیان اینکه «این صحنه خانه ماست» شعار این جشنواره است، گفت: توجه به نامداران، امید آفرینی، آئین‌های بومی، سنتی و مذهبی، طنز، محیط زیست و آزاد موضوعاتی هستند که در نمایش‌های جشنواره نوزدهم رعایت شده اند.

مدیر کل کانون پرورش فکری استان از برگزاری نمایشگاه با عروسک‌های نمایشی، پویش عکاسی و نشست آموزشی با هدف انتقال تجربه از برنامه‌های جنبی مرحله استانی این جشنواره خبر داد.

وی افزود: عباس پویان، فاطمه برمال، سمیه حسین نژاد داوران نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان استان هستند. 

گفتنی است؛ عباس پویان بازیگر، نمایشنامه نویس و کارگردان است که دارای لیسانس ادبیات نمایشی و فوق لیسانس زبان و ادبیات فارسی است، وی از سال ۷۰ و در استان فارس فعالیت هنری خود را آغاز کرده و بیش از ۴۰ اثر هنری در حوزه‌ی کودک و نوجوان کار کرده است و در سال‌ها فعالیت مقام‌های متعددی را در جشنواره‌های کشوری و استانی به دست آورده است. 

فاطمه برمال کارگردان، بازیگر و عروسک گردان دیگر داور این جشنواره از استان اردبیل است، فاطمه برمال در طی سال‌ها فعالیت خود عناوین متعددی را در جشنواره‌های مختلف عروسکی و نمایشی به دست آورده، آخرین نمایش وی نمایش «آی تک» بود در تیر ماه ۱۴۰۲ در مرکز تئاتر کانون به روی صحنه رفت.

سمیه حسین نژاد کارشناس سابق کانون استان عروسک ساز، عروسک گردان، کارگردان و طراح صحنه و دکور دارای لیسانس نقاشی با سابقه‌ی بیش از ۲۰ سال فعالیت و مدرس شاخه‌های مختلف هنری است که طی سال‌ها فعالیت موفق به کسب رتبه‌های برتر در هنر‌های نمایشی، چون جشنواره رضوی شده و بار‌ها آثار وی به رویداد‌های کشوری صعود کرده اند.

دیگر خبرها

  • اجرای طرح «هر کلاس یک قفسه کتاب» در خوزستان
  • احداث نخستین مرکز تخصصی نجوم چهارمحال و بختیاری
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • هفته زمین پاک
  • لزوم توجه ویژه مسئولان به بیمه و امنیت شغلی کارگران
  • تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری به کرمان آمد
  • کودکان و نوجوانان کدام کشور رکورددار سوء مصرف الکل هستند؟
  • انگلیس رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان
  • راهیابی نوجوانان چهارمحال و بختیاری به باشگاه استعداد‌های برتر کشور
  • تماشاخانه سیار کانون میهمان همدان