Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: در حال حاضر مرمت شش مسجد تاریخی استان زنجان که از سال گذشته آغاز شده است،ادامه دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهرداد عسگریان امروز در گفت و گو با خبرنگار موج رسا; ، اظهار داشت: استان زنجان دارای مساجد تاریخی بسیاری است که از این تعداد 37 مسجد شناسایی شده و 19 مسجد در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مساجد استان موقوفه هستند و به این مراکز به عنوان بخش خصوصی نگاه می شود،افزود: ضروری است این مساجد به صورت خودگردان اداره شود.

این مسئول یادآور شد: میراث فرهنگی در صورت تاریخی بودن مساجد نقش عمده ای در بازسازی و مرمت آثار تاریخی از جمله مساجد دارد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با اشاره به اینکه اعتبارات لازم به مرمت آثار تاریخی به ویژه مساجد اختصاص می یابد،ادامه داد: هر ساله مرمت مساجد و اماکن مذهبی یکی از اصلی ترین پروژه های این سازمان محسوب می شود.

عسگریان با بیان اینکه از سال گذشته مرمت مساجد آقاکاظم، میرزای نجفی، میرزای قائمی، مسجد جامع قروه، مسجد جامع زنجان و مسجد ولیعصر در دستور کار قرار گرفته است،گفت:به دلیل نشت آب و نشست بنا مرمت هایی از سال گذشته در مسجد آقا کاظم آغاز شده است و در حال حاضر ادامه دارد.

وی با اشاره به اجرای کانال کشی در ضلع غربی شبستان این مسجد،گفت:عملیات مقاوم سازی پاشنه بنا در ضلع شرقی مسجد، انجام عملیات حفاظت اضطراری و نصب شمع های چوبی از اقدامات انجام شده در این مسجد است.

این مسئول با بیان اینکه مسجد آقاکاظم زنجان به عنوان یکی از مساجد دوره قاجاریه است،ادامه داد: این مسجد در بازار تاریخی زنجان واقع شده است ولی به دلیل مرمت و مباحث ایمنی در حال حاضر در شبستان مسجد نماز اقامه نمی شود.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان خاطرنشان کرد: امسال هم مقاوم سازی بنا، مقاوم سازی سرستون های آسیب دیده، عملیات سطح نماهای آجری بنای مسجد، بازسازی بخش های آسیب دیده رطوبتی بافت در صورت تامین اعتبار آغاز می شود.

عسگریان با اشاره به اقدامات میراث فرهنگی در مسجد قروه،گفت:مسجد قروه دارای قدمت یک هزار ساله است که به دوره سلجوقیه باز می گردد و نام آن در کتاب های معماری تاریخی هم آمده است.

وی خاطرنشان کرد:برچیدن آجرهای فرسوده در سطح نما، بازسازی بخش های آب دیده نمای مسجد و بازسازی پنجره و درب ورودی حسینیه مجاور، مرمت موضعی بخش های نمای کاه گلی و تهیه و نصب ناودان در دستور کار این مسجد است.

این مسئول با بیان اینکه مسجد میرزایی قائمی هم یکی از مساجد قدیمی زنجان است که قدمت آن به دوره تیموری باز می گردد،افزود:اجرای عملیات ناکش در ضلع غربی شبستان در حال اجراست و انجام عملیات مقاوم سازی طاق های مسجد و بازسازی عایق رطوبتی بام مساجد هم از دیگر عملیات های مرمت این مسجد است.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با بیان اینکه در مسجد میرزایی نجفی هم عملیات خاکبرداری آب انبار در حال انجام است، گفت: خاکبرداری آب انبار آغاز شده است و عملیات بازسازی این بنا در حال انجام است.

عسگریان بیان داشت: انجام عملیات مقاوم سازی به دلیل بازسازی ضلع جنوب شرقی حیاط مسجد، اجرای فوندانسیون و تیرهای فلزی مسجد از اقدامات رو به اتمام این مسجد است.

وی با اشاره به به اقدامات مرمتی مسجد ولیعصر زنجان،بیان داشت:کار مرمت موضعی این مسجد آغاز شده است.

این مسئول با بیان اینکه احداث سردرب ورودی مسجد جامع زنجان هم یکی از اولویت های سازمان در مقوله مرمت مساجد است، ادامه داد: عملیات بازسازی و مرمت سردرب و کتابخانه این مسجد در دستور کار است.

وی مسحد جامع زنجان را یکی از زیباترین هنرهای دوره قاجاریه عنوان کرد و گفت: این مسجد چهار ایوان دارد و به نام های مسجد سلطان و مسجد سید هم معروف است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۸۸۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود

ایسنا/البرز مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز از پیگیری واگذاری کاروانسرای ینگی امام به بخش خصوصی و همچنین ایجاد پایگاه میراث ملی این کارونسرا در سال ۱۴۰۳خبر داد.

به گزارش ایسنا، رحیم خاکی روز شنبه هشتم اردیبهشت اظهار کرد: کاروانسرای ینگی امام یکی از ظرفیت‌های بسیار خوب استان البرز است که سال گذشته همراه با ۵۳ کاروانسرای دیگر در پرونده کاروانسرا های ایرانی به ثبت جهانی رسید.

 
به گفته مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز با اشاره به اینکه شرایط بنای کاروانسرا اکنون به گونه‌ای است که به مرمت نیاز دارد و باید هر چه سریعتر برای این موضوع اقدام شود.
 
او با اشاره به اینکه حدود ۱۰۰ الی ۲۰۰ میلیارد تومان برای مرمت کامل این بنا نیاز است، گفت: اعتبارات ناچیری هر ساله برای مرمت بخش هایی از این بنا در نظر گرفته می شود که جوابگوی نیاز مرمتی آن نیست، بنابراین اولویت واگذاری این بنا به بخش خصوصی است تا یکبار به صورت کامل مرمت بنا صورت گیرد.
 
به گفته او کاروانسرای ینگی امام  از لحاظ موقعیت قرارگیری و دسترسی یکی از بهترین گزینه‌ها برای تبدیل به اقامتگاه و یا گذر فرهنگی به عنوان محلی برای برگزاری رویدادها، نمایشگاه‌ها و بازارچه صنایع دستی و فرهنگی است که در راستای حمایت از تولید ملی نیز قرار می گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • اقدامات لازم جهت حفظ اموال فرهنگی در بروجرد ضروری است
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • ارائه آموزش‌های هلال احمر در ۶۴ مسجد زنجان