Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@20:18:25 GMT

سنگيني خودروهاي سنگين بر دوش «ارک»

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۸۸۴۴۲

خبرگزاري آريا - بازهم تاريکي شب و بازهم صداي خشن کار کردن ماشين آلات سنگين در يک قدمي «ارک عليشاه»؛ ويديويي از ضرباتي بر ديوار حائل حد جنوبي ارک در شامگاه 29 مرداد ماه، در فضاي مجازي دست به دست مي‌شود و بار ديگر اين بناي تاريخي فراموش شده در کانون توجهات قرار گرفته است.
به گزارش ايسنا، منطقه آذربايجان‌شرقي، آبان ماه سال 95 بود که ويديوي پخش شده از ساخت‌وساز در حريم ارک و به دنبال آن فشار مردم و رسانه‌ها باعث شد اداره‌کل ميراث فرهنگي استان وارد عمل شده و نسبت به ضرورت حفظ اين بناي تاريخي و جلوگيري از ساخت‌وساز بدون مجوز در حريم آن، احساس مسئوليت کند؛ به طوري که «مرتضي آبدار» مديرکل ميراث فرهنگي استان اعلام کرد که «هيچ ساخت و سازي در حريم ارک خارج از ضوابط ميراث فرهنگي انجام نخواهد گرفت، تحولات محدوده تاريخي ارک رصد مي‌شود، با توجه به اهميت تاريخي و باستان شناختي محدوده ارک هر اقدامي بايد با هماهنگي کامل اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان‌شرقي صورت پذيرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
اما گويا اين قصه سر دراز دارد، چند ماه بعد از آن اتفاقات و حواشي به وجود آمده، ماشين آلات سنگين در نزديکي بناي اصلي ارک کار کرده و ديوار حائل حد جنوبي ارک را تخريب مي‌کند.
با اينکه نوک پيکان اعتراضات به سمت ميراث فرهنگي استان است؛ مديرکل ميراث فرهنگي استان حاضر به مصاحبه نشده و بعد از تعلل يک روزه از کانال روابط عمومي نسبت به اين موضوع واکنش داده است.
مديرکل ميراث‌ فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان‌شرقي با اشاره به لزوم رعايت ضوابط طرح مصوب از سوي پيمانکار پروژه محوطه‌سازي بنياد مصلي برداشتن ديوار حائل حد جنوبي ارک را در راستاي ايجاد دسترسي مناسب براي گردشگران عنوان کرد.
به گزارش روابط عمومي اداره‌کل ميراث فرهنگي استان، مرتضي آبدار بعد از ظهر امروز (سه‌شنبه 31 مرداد) در بازديد از ارک تبريز با اعلام اين مطلب افزود: محوطه‌سازي ضلع جنوبي ارک با رعايت الزاماتي نظير عدم خاکبرداري توسط ماشين آلات سنگين به تصويب شوراي فني سازمان ميراث فرهنگي کشور رسيده و زيرنظر معاونت ميراث فرهنگي استان توسط بنياد مصلي آغاز شده است که اقدام بسيار ارزشمندي است اما متاسفانه در روزهاي اخير برداشتن شبانه ديوار حائل حد جنوبي ارک موجب ايجاد شائبه‌هايي شده است.
آبدار افزود: ديوار حائل حد جنوبي ارک سازه‌اي نوساز است که زمان احداث آن به اوايل دهه هشتاد برمي‌گردد آن هم در محلي که قبلاً براي ايجاد سوله در دهه هفتاد حفاري و بتن‌ريزي عميق انجام گرفته بود و در حال حاضر با استناد به نظر کارشناسان نه تنها هيچ لايه تاريخي در آن وجود ندارد بلکه موارد متعددي از نخاله هاي ساختماني اعم از ميلگرد و ... و نيز بقاياي مصالح سوله يادشده به طور کاملا واضح مشاهده مي‌گردد.
مديرکل ميراث‌ فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان گفت: با تخريب ديوار مزبور در طرح محوطه‌سازي پلکان شکيلي جهت دسترسي آسان گردشگران به ارک جايگزين خواهد شد و اطمينان داريم پس از اتمام پروژه تمام انتظارات مردم فهيم تبريز و استان به شايستگي برآورده خواهد شد.
وي در ادامه با اشاره به حرکت شائبه برانگيز پيمانکار پروژه در انجام عمليات شبانه به بهانه محدوديت هاي ترافيکي گفت: پس از اطلاع از عمليات و به منظور جلوگيري از بروز مشکلات با ورود يگان حفاظت اداره کل ميراث فرهنگي استان، عمليات تخريب ديوار حائل متوقف گرديده و از هرگونه عمليات شبانه و استفاده از ماشين آلات سنگين ممانعت به عمل آمده است.
گفتني است عمليات محوطه سازي ضلع جنوبي ارک تبريز طبق روال و بر اساس طرح مصوب در حال انجام است.
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۸۸۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت پل خاتون کرج آغاز شد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز از آغاز دور جدید مرمت پل خاتون خبر داد. - اخبار استانها -

رحیم خاکی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در کرج اظهار داشت: مرمت این پل طبق برنامه و نقشه معماری ثبت شده در حال انجام است و طبق برنامه تعیین شده مرمت پل تا پایان سال جاری به پایان خواهد رسید.

به گفته این مسئول، با توجه به حساسیت این اثر تاریخی و نمایی که در ورودی شهر کرج ایجاد کرده است، مرمت آن از اهمیت زیادی برخوردار است. بر همین اساس مسئولیت کار به یکی از بزرگترین و باسابقه ترین شرکت های مرمت سپرده شده و اساتید این حوزه نیز دخیل در کار هستند.

500میلیون تومان اعتبار برای مرمت پل "خاتون" اختصاص یافت

وی، سابقه این پل تاریخی را به دوران سلجوقیان و صفویه نسبت داد و اذعان کرد: پل ساخته شده روی رودخانه کرج که با عناوین مختلفی از جمله پل دختر، پل شاه عباس و پل خاتون شناخته می شود، نوع ارزشمندی از معماری تاریخی ایران را به نمایش گذاشته و تلاش ما نگهداری این اثر تاریخی و جلوگیری از تخریب آن است.

پل دختر از سازه های دوران صفویان است که بر بقایای پلی قدیمی تر منسوب به دوره سلجوقی با نام پل خاتون ایجاد شده. طول این پل حدود 65 متر و عرض آن 7 متر است.

پل مذکور در سال های گذشته بر اثر فرسودگی و عوامل طبیعی دچار ریزش در بخشی از سقف شده بود که با همت اداره کل میراث فرهنگی و حمایت های استانداری، مرمت آن آغاز شده و طبق گفته مدیر کل میراث تا پایان سال به اتمام می رسد.

پل خاتون یا دختر کرج که با نام پل سلیمانیه و پل شاه عباسی هم شناخته می‌شود از سازه‌های دوره صفویه است که بر روی رودخانه کرج ساخته شده‌است. این پل بر بقایای پلی کهن‌تر منسوب به دوره سلجوقی و به نام پل خاتون ایجاد شده‌است و بازسازی آن در دوره صفوی به این سازه نمای پل‌های دوره صفوی را داده است.

پل تاریخی خاتون در ورودی شرقی کرج و بین پل حافظ و میدان کرج قرار دارد. این پل به طول 61 متر و عرض هفت متر در ورودی شرقی کرج و بر روی رودخانه کرج احداث شده است.

علی رغم هشدارهای داده شده نسبت به امکان ریزش پل خاتون و با توجه به عدم رسیدگی مسئولین و بازسازی نشدن به موقع آن بخشی از این پل در سال 86 ریزش کرد. به دلیل مرمت غیر اصولی در سال 88 این پل در سال 99 دوباره ریزش کرد.

در سال 1400 مرمت این پل به 4 میلیارد تومان بودجه نیاز داشت که قرار شد استانداری، شهرداری و میراث فرهنگی هرکدام 500 میلیون تومان برای مرمت این پل پرداخت کنند که تا آخر سال 1400 هیچکدام پرداخت نکرده و مرمت این پل تا سال گذشته مسکوت ماند. عدم مرمت این پل را در آستانه فروپاشی کامل قرار داده بود که با تامین 90 میلیارد ریالی برای ترمیم این پل در ابتدای امسال، مرمت آن از سر گرفته شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لرزه تردد خودروهای سنگین دوباره روی تن پل تاریخی بابل نشست
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • سینما به روایت سینما/ دیوار میان پایتخت و شهرستان با «آپاراتچی» فروریخت
  • فیلمی که دیوار میان پایتخت و شهرستان را از بین برد
  • طعنه سنگین ستاره رئال به بارسلونا (عکس)
  • احتمال افزایش نرخ معاینه فنی/مبالغ دریافتی کجا هزینه می‌شود؟
  • درخواست شهرداری تهران از دولت برای افزایش نرخ معاینه فنی
  • خسارت سنگین تگرگ به منازل و خودروهای مردم در شهر مرزی! | تصویر