Web Analytics Made Easy - Statcounter

احیای معاونت اقتصادی وزارت خارجه به عنوان نخستین وعده اقتصادی محقق شده دولت دوازدهم از سوی وزیر امور خارجه کشورمان کلید خورد؛ معاونتی که پس از تعطیلی چند ساله بار دیگر ماموریت گسترش مناسبات تجاری و اقتصادی با جهان را عهده دار خواهد شد.

قدس آنلاین- احیای معاونت اقتصادی وزارت خارجه به عنوان نخستین وعده اقتصادی محقق شده دولت دوازدهم از سوی وزیر امور خارجه کشورمان کلید خورد؛ معاونتی که پس از تعطیلی چند ساله بار دیگر ماموریت گسترش مناسبات تجاری و اقتصادی با جهان را عهده­دار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دولت پیشین حسن روحانی، قاطبه فعالان اقتصادی بخش خصوصی از نحوه تعامل اقتصادی وزارت خارجه با دیگر کشورها ناراضی بودند و این باور وجود داشت که نه تنها مزیتهای اقتصادی و تجاری ایران از طریق سفارتخانه­ها آن طور که باید برای طرفهای خارجی تشریح و معرفی نشده بود بلکه آمدن و رفتن هیاتهای خارجی جز برای اقتصاد دولتی، بهره­­ای نداشته است.

در دور تازه فعالیت وزارت خارجه و با احیای معاونت اقتصادی اما به نظر می­رسد، امید فزاینده­ای در دل بخش خصوصی شکل گرفته و اینکه معاونت اقتصادی وزارت خارجه در دور جدید ماموریتش بتواند بخش زیادی از خواسته­های بخش خصوصی را برآورده کند دور از انتظار نیست، به ­ویژه آنکه وزیر امور خارجه تاکید دارد از این پس باید همه سفارتخانه­ها باید پاسخگوی معاونت اقتصادی باشند.

واکنش فعالان اقتصادی

فعالان بخش خصوصی معتقدند دولت دوازدهم با توجه به تجربیات کسب شده در دولت قبل، در حوزه اقتصاد و تجارت به نوعی بلوغ دست یافته و حاصل این بلوغ حداقل این می­تواند باشد که نظرات بخش خصوصی واقعی به معاونت اقتصادی وزارت خارجه منتقل و این نظرات از کانال سفارتخانه­ها و کنسولگریها به صورت موثرتری اجرایی شود.

رئیس اتاق مشترک ایران و امارات در خصوص خواسته­های بخش خصوصی و نحوه تعامل معاونت اقتصادی وزارت خارجه با این گروه به خبرنگار ما گفت: باید یک بار برای همیشه تکلیفمان را روشن کنیم آیا همچنان می­خواهیم اقتصاد به سیاست سوبسید بدهد یا خواهان معکوس کردن این روند هستیم؟ در صورت اول که هیچ کاری حتی با احیای معاونت اقتصادی از پیش نخواهیم برد اما اگر خواهان معکوس کردن این روند و بسترسازی برای توسعه از سوی وزارت خارجه هستیم، تشکیل معاونت اقتصادی معنا پیدا می­کند.

مسعود دانشمند افزود: هر دولتی در جهان خواهان ایجاد رفاه برای مردم است و رفاه هم از مسیر رشد اقتصادی، تولید، حرکت و اشتغال محقق می­شود لذا برای ایجاد رفاه چاره­ای جز تعامل با دنیا و روابط اقتصادی موثر از کانال وزارت خارجه نداریم.

دبیر کل خانه اقتصاد ایران خاطر نشان ساخت: وزارت خارجه هر کشوری صرف­نظر از ماموریتهای عمومی و ماهوی، مسوول برقراری روابط تجاری و بازرگانی است که این مسوولیت از طریق معاونت اقتصادی و از مجرای سفارتخانه­ها قابل تحقق است و طبعا وقتی معاونت اقتصادی فعال نباشد نوعی آشفتگی در ارتباطات اقتصادی کشور دیده می­شود.

دانشمند با بیان اینکه معاونت اقتصادی می تواند در زمینه حضور موثر ایران در نمایشگاه­های بین­المللی، سمینارها، عقد قرارداد و... مفید باشد، ادامه داد: برای تحقق این خواسته بخش خصوصی انتظار داریم رایزنهای ایران در سفارتخانه­ها از پیشینه اقتصادی و تجاری بهره­مند باشند نه اینکه پیشینه سیاسی؛ چرا که اگر صرفا سیاسی نباشند نه جواب درستی برای فعال بخش خصوصی داخلی دارند و نه برای فعال اقتصادی خارجی آن طور که باید می توانند مزیتهای ایران را تعریف و تشریح کنند.

دانشمند گفت: وقتی رایزنها صبغه اقتصادی و تجاری دارند به صورت تخصصی و اصولی می توانند با تشکلها، بازرگانان و تجار داخلی ارتباط برقرار کنند در نتیجه صادرکننده ایرانی با کمک رایزنها راحت­تر می­تواند بازار هدفش را پیدا کند و تبلیغات برای کالا و خدمات ایرانی، در نمایشگاه­های مختلف به بهترین شکل انجام می­شود.

به باور این فعال اقتصادی با تشکیل مجدد معاونت اقتصادی، سرپلی برای ارتباطات اقتصادی با نظارت دولت ایجاد می شود. دانشمند تاکید می­کند: رایزنها باید قبل از برگزاری نمایشگاه­های محتلف، نقشه را تهیه و بهترین مکان را برای غرفه ایران انتخاب کنند. بدان معنی که مانند گذشته در نقاط پرت مستقر نشویم و یا در کنار غرفه برخی کشورها که تاثیر منفی برای ایران دارند قرار نگیریم ضمن اینکه با توجه به نوع کالاهای ایرانی، باید تلاش شود کمترین آسیب متوجه ایران شود.

دانشمند معتقد است حتی اگر لازم باشد باید با هزینه بازرگانان ایرانی در نمایشگاه­ها میهمانی برگزار شود تا بخش خصوصی بتواند بازار هدف، همتای خارجی و طرف تجاری مناسب خود را پیدا کند.

جبران ناکارامدی ها

فعال اقتصادی دیگری هم در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در دوره قبل فعالیت معاونت اقتصادی، شاهد ناکارآمدیهایی بودیم که این ناکارآمدی بیشتر از جنس ناآگاهی بود. ضمن اینکه وابسته­های بازرگانی را سازمان توسعه تجارت تعیین می­کرد لذا ایده­آل این است که به شیوه اتریش، خانه اقتصاد در کنار سفارتخانه شکل بگیرد که این خانه را بخش خصوصی خود اداره کند.

جمشید عدالتیان ادامه داد: از آنجایی که کشور با مشکلات متعدد سیاسی و اقتصادی مواجه است، معاونت جدید می­تواند در رفع این مشکلات نقش موثری داشته باشد. البته حضور موثر این معاونت منوط به همکاری بانک مرکزی است تا مشکلات ناشی از دخالت سیاست در اقتصادی کمتر شود.

این فعال بخش خصوصی خاطر نشان ساخت: آرزوی بزرگ بخش خصوصی این است که در قالب معاونت جدید، دیپلماسی سیاسی و اقتصادی با هم و همزمان پیش برود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین هم به رسانه­ها گفت: انتخاب یک مدیر خوب می‌تواند بازوهای اقتصادی قدرتمندی را در سفارتخانه‌های ایران مستقر کند تا این بازوها به‌عنوان وابسته‌های اقتصادی، فعالیتهای مرتبط با فعالان اقتصادی را پیگیری کنند و اطلاعات مورد نیاز برای تجارت و فعالیتهای اقتصادی را در اختیارشان قرار دهند. اسدالله عسگر اولادی اضافه کرد: وزارت امور خارجه با تشکیل معاونت اقتصادی نیازی به افزایش بودجه و اعتبار ندارد؛ چراکه در ردیفهای بودجه‌ای سفارتخانه‌ها، وابسته اقتصادی نیز پیش‌بینی‌ شده؛ اما تاکنون از آن استفاده نشده است.

به گفته وی سفیران ایران در کشورهای مختلف، وقت ندارند با ایرانیان مقیم ملاقات کنند و به بررسی مشکلات آنها بپردازند و نیاز است یک نفر در کنار سفیر حضور داشته باشد تا مباحث مختلف بازرگانان، فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران را بررسی کند و به نیازهایشان پاسخ دهد. عسگر اولادی افزود: وابسته‌های اقتصادی باید مقررات اقتصادی کشورهای هدف را استخراج کنند و در اختیار فعالان اقتصادی داخل کشور قرار دهند که در این زمینه، توجه به تعرفه‌های صادراتی، وارداتی و مالیاتی بسیار مهم است؛ همچنین نیاز است که فهرست کاملی از نیازهای کشورهای هدف برای صادرات کالا و محصولات مختلف تدوین شود و در اختیار فعالان اقتصادی قرار گیرد.

به باور رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین دومین قدم، آشنایی با مباحث و مسائل بانکی برای حل مشکلات فعالان اقتصادی ایران در کشورهای مختلف است. همچنین وابسته اقتصادی سفارتخانه ایران باید جست‌وجو کند و برای صادرکننده ایرانی خریدار پیدا کند، سپس قوانین مربوط به حمل‌ونقل و همچنین مقررات مالی را برایش توضیح دهد تا فعال اقتصادی با فراغ بال کامل به تجارت بپردازد.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۸۸۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود

مهرداد بذرپاش با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا میان ایران و امارات گفت: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک میان دو کشور لازم و مهم است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارت در سخنرانی خود در اتاق بازرگانی ابوظبی اظهار کرد: ایران و امارات سوابق و پیشینه و روابط اقتصادی و تجاری دیرینه دارند و حجم ۲۷ میلیارد مراودات تجاری نشانه از عمیق بودن این روابط است.

وی افزود: امارات دومین شریک تجاری بعد از چین است؛ اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی نقش ویژه‌ای در این روابط دارند اما آن‌ها باید شجاعت لازم را داشته باشند و البته باید حمایت هم شوند.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: ایران سرزمین و هاب ترانزیت و کریدور بی نظیر شمال - جنوب است و اگر امارات از این فرصت و بنادر لجستیکی ایران استفاده کند و در بنادر جدید سرمایه گذاری کرده و آن‌ها را توسعه دهد قطعا اقتصادش رشد بیشتری کرده و به راحتی به اوراسیا دسترسی پیدا می‌کند.

وی گفت: رشد ۵۸ درصدی ترانزیت جاده‌ای ایران در سال گذشته نشان می‌دهد عزم جدی برای این حوزه داریم.

بذرپاش اظهار کرد: استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا و تشکیل کنسرسیوم‌های مشترک و سرمایه گذاری مشترک باید توسط دو کشور تصمیم‌ گیری شود.

وی افزود: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک لازم و مهم است؛ در هفته ۳۲۰ پرواز بین ایران و امارات انجام می‌شود، ارتقای خدمات فنی و مهندسی در دو کشور و حتی در کشور ثالث می‌تواند فرصت‌های جدیدی به وجود آورد و امتیازات زیادی در مناقصات برای طرفین دارد.

بذرپاش گفت: تبادل هیات‌های تجاری بین دو کشور می‌تواند آثار و برکات زیادی داشته باشد؛ اخیرا در تهران نمایشگاه ایران اکسپو برگزار شد که برخی مسؤولان اماراتی از آن بازدید کردند.

وی اظهار کرد: تمام تلاش دولت‌ها باید برداشتن موانع از جلوی پای فعالان اقتصادی و افزایش مراودات تجاری باشد و رسیدن میزان تبادلات تجاری و اقتصادی به سالی ۳۰ میلیارد دلار حداقل خواسته تجار و فعالان است.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: دشمنان مشترک ایران و امارات تلاش می‌کنند بین دو کشور اختلاف افکنی کنند، اما مسؤولان دو کشور آن را خنثی کرده‌اند.

وی افزود: برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بخشی از افق روشن توسعه روابط ایران و امارات است.

دیگر خبرها

  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی
  • تقدیر از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با اسرائیل
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود