Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تا جایی که «استیو بنن» تئوریسین افراط گرای کاخ سفید چند روز پیش آخرین قربانی دولت هفت ماهه ترامپ شد و این پرسش را ایجاد کرد که آیا این دومینو همچنان ادامه می یابد یا اینکه متوقف خواهد شد؟

تغییر و تحولات در کابینه «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا همواره از روزهای آغاز این دولت وجود داشته و اینک با گذشت بیش از نیمسال از ریاست ترامپ بر دستگاه اجرایی آمریکا ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مدت کاخ سفید از ثبات لازم برخوردار نشده و هنوز به ترکیب اصلی خود دست نیافته است.

در روزهای گذشته نیز خبرهایی مبنی بر اخراج استیو بنن راست گرای افراطی و استراتژیست کاخ سفید خبرساز شد؛ خبری که روز جمعه بیست و هفتم مرداد ماه مورد تایید مقامات کاخ سفید قرار گرفت. اینکه چرا بنن و چندین نفر از چهره های برجسته کاخ سفید در عمر چند ماهه ترامپ اخراج یا مجبور به کناره گیری شده اند، جای بحث و بررسی دارد.

قربانیان کاخ سفید در هفت ماه

قربانی شدن استیو بنن را می توان نتیجه درگیری های خشونت بار از طرف جریان های تندرو در روزهای گذشته دانست؛ حادثه ای ناشی از اقدام نژادپرستان در شهر شارلوتزویل ایالت ویرجینیای آمریکا که به کشته شدن یک زن و مجروح شدن 19 نفر دیگر انجامید.

مواضع نسنجیده ترامپ در قبال این رویداد مهم، موجی از اعتراض ها را روانه کاخ سفید کرد و ترامپ ناگزیر در پیامی اقدام ملی گرایان تندرو را محکوم نمود. تاثیرپذیری رییس جمهوری آمریکا از استیو بنن مغز متفکر و استراتژیست تندرو کاخ سفید بر کسی پوشیده نیست و بسیاری از کارشناسان، دستورهای صریح و بی پروای ترامپ را تحت تاثیر اندیشه های بنن می دانستند.

گفته می شود این استراتژیست برکنار شده، پیشتر مدیریت سایت راست افراطی «برایت ‌بارت نیوز» را عهده دار بوده و در زمان رقابت های انتخاباتی با انتشار مطالب پوپولیستی و راست ‌گرایانه کمک چشمگیری به پیروزی ترامپ کرده است.

از طرفی، ترامپ با قربانی کردن بنن تلاش کرد تا بخشی از فشارهای وارد شده بر خود را تعدیل کند، ضمن آن که برکناری این تئوریسین مناقشه انگیز از سطح تنش ها در هیات حاکمه خواهد کاست چرا که او از همان زمان ورود به کاخ سفید به اخراج برخی از نیروها اقدام کرد. همچنین شماری از چهره های مطرح به سبب اختلاف با بنن و اندیشه های او از کار کنار گذاشته شدند. جدا از نقش مشاوران ترامپ، ویژگی های شخص رییس جمهوری و اتهام های مطرح شده علیه دولت جدید آمریکا، تاثیر فزاینده ای بر تزلزل در هیات حاکمه گذاشته است که نگاهی کوتاه به تغییر و تحولات از این موضوع پرده برمی دارد.


«مایکل فلین» مشاور امنیت ملی دولت، نخستین قربان کاخ سفید و مهره آغاز دومینوی برکناری ها بود که سه هفته پس از روی کار آمدن به خاطر افشای تماس های او با سفیر روسیه در واشنگتن کنار گذاشته شد.

پس از وی، «جیمز کومی» رییس پلیس فدرال نیز با دستور مستقیم ترامپ از کار برکنار شد. اخراج «راینس پریبس» رییس دفتر کارکنان و شاغلان کاخ سفید، کناره گیری «والتر شاب» مدیر دفتر ملاحظات اخلاقی دولت آمریکا و «مایکل دوبکه» مدیر پیشین ارتباطات کاخ سفید از دیگر تحولات در هیات حاکمه آمریکا در ماه های گذشته بود.

در ادامه حرکت این دومینو، «شان اسپایسر» سخنگوی کاخ سفید چند روز پیش از منصب خود کناره گیری کرد و به فاصله چند روز از این رویداد، «آنتونی اسکاراموچی» مدیر ارتباطات کاخ سفید در حالی که فقط 10 روز در این سمت قرار داشت اخراج شد و استیو بنن هم آخرین قربانی کاخ سفید تا این لحظه است اما باید دید که اختلاف نظرهای ترامپ و «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه وی به برکناری تیلرسون ختم خواهد شد یا خیر.

تزلزل در هیات حاکمه آمریکا؛ چرایی و احتمال تداوم

با نگاهی به تغییرات زودهنگام و متوالی در ترکیب هیات حاکمه و اتهام های پرتنش و دامنه دار علیه کابینه ترامپ انتظار می رود که این روند دست کم در ماه های آتی ادامه یابد و استیو بنن آخرین مهره سوخته کاخ سفید نباشد.

تاکنون موضوع های مختلفی بسترساز استعفای اخراج چهره های شناخته شده دولت جمهوریخواه ترامپ بوده اند. ارتباط با روسیه، اختلاف نظر با رییس جمهوری و مشاوران ارشد وی پیرامون مسائل داخلی و بین المللی، تنش های داخلی بین اعضای هیات حاکمه و ... از این موضوع ها محسوب می شود.

درک اندک رییس جمهوری تازه وارد از تحولات منطقه ای و جهانی باعث شده که بر دامنه اختلاف ها در کابینه او افزوده شود همان گونه که مدتی است نگاه متفاوت او به برجام با تیلرسون بر جامعه جهانی آشکار شده است. قضیه آنجا پیچیده تر می شود که ترامپ در مقام کارشناس در تمام حوزه ها ورود پیدا کرده و در صدد تحمیل نقطه نظرات خود به مسوولان و وزیران مربوطه برمی آید.

در همین ارتباط بود که تارنمای آمریکایی «سالون» چندی پیش در گزارشی به برخی ویژگی های شخصی ترامپ در حوزه سیاستگذاری خارجی اشاره کرد و نوشت که «مقام های عالی رتبه سیاست خارجی در وزارت امور خارجه آمریکا از ترامپ ناراضی و معتقدند که رییس جمهوری آمریکا اجازه نمی دهد آنان به طور مستقل کار تخصصی خود را انجام دهند.

علاوه بر آن، ترامپ با مهره چینی خانوادگی و گماردن نزدیک ترین وابستگان خود به پست های کلیدی به نارضایتی ها دامن زده به ویژه اینکه افرادی چون داماد، پسر و دختر ترامپ به عنوان شخصیت های تاثیرگذار بر رفتار و تصمیمات وی، از تخصص و تجربه لازم بی بهره اند.

در مجموع، عوامل مذکور دست به دست هم داده تا آن طور که نظرسنجی ها نشان می دهند ترامپ به عنوان نامحبوب ترین رییس جمهوری آمریکا شناخته شود. هنوز چند ماه از ریاست جمهوری او نمی گذرد که موضوع استیضاح و برکناری شخص ترامپ به صورت جدی مطرح و پیگیری می شود. ضمن این که با ادامه این روند حتی در صورت ماندگاری ترامپ تا سال 2020 میلادی، در انتخابات دور بعدی او با چالش های عمیقی مواجه خواهد شد.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/

افرادی که در دوره ریاست جمهوری ترامپ برکنار شدند

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۸۹۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟

آیا دولت بایدن برای نجات رژیم صهیونیستی از انزوا و شکست بین‌المللی، عربستان را پیش پای اسرائیل قربانی می‌کند؟

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: در حالی که پایتخت‌ها، شهرها و دانشگاه‌های بسیاری از کشورهای جهان شاهد گسترده‌ترین اعتراضات ضد صهیونیستی است، وزیر خارجه آمریکا پس از دیدار با همتای سعودی در ریاض مدعی شد: «روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود. اقدام دوطرفه عربستان و آمریکا در رابطه با پرونده عادی‌سازی روابط با اسرائیل در مراحل پایانی است. آمریکا و عربستان سعودی طی یک ماه گذشته درباره عادی‌سازی روابط میان ریاض و اسرائیل اقداماتی انجام دادند».

فیصل بن‌فرحان وزیر خارجه عربستان هم گفته است: «به مراحل نهائی توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم». این در حالی است که بلینکن با وقاحت گفته است: اسرائیل برنامه‌ای برای حفاظت از غیرنظامیان در حمله به «رفح» در جنوب غزه ندارد.

بلینکن در نشست با وزیران شورای همکاری خلیج‌فارس هم، خواستار سیستم دفاعی یکپارچه در مقابل ایران شد و ادعا کرد: رویارویی ایران با اسرائیل، نیاز به یکپارچگی دفاعی بیشتر را نشان می‌دهد. این حمله، تهدید حاد و فزاینده ایران را نشان می‌دهد، اما همچنین ضرورت همکاری ما در زمینه دفاع یکپارچه را نشان می‌دهد.

اظهارات بلینکن مبنی بر این که آمریکا و عربستان طی یک ماه گذشته درباره عادی‌سازی روابط میان ریاض و اسرائیل اقداماتی انجام دادند، در حالی است که تشدید جنایت‌های اسرائیل در ماه‌های اخیر، موجب برانگیختگی گسترده جهانی و همچنین آماده شدن محاکم بین‌المللی برای صدور حکم تعقیب و بازداشت مقامات جنایتکار صهیونیست شده است. در میدان نظامی نیز تحلیلگران، از قطعیت شکست اسرائیل خبر می‌دهند و این علاوه‌بر ضربت راهبردی تحقیرآمیزی بود که اسرائیل از ایران خورد.

در چنین شرایطی به نظر می‌رسد دولت بایدن و نتانیاهو اصرار دارند دولت‌هایی مانند سعودی، اردن و امارات را قربانی کنند تا هر طور که شده اسرائیل را از باتلاقی که در آن دست‌وپا می‌زند، بیرون بکشند.

پیش از این، دیوید هرست، سردبیر وب‌سایت آمریکایی میدل‌ایست‌آی با اشاره به نقش‌آفرینی اردن، هنگام حمله ایران به اسرائیل هشدار داده بود: «در حالی که مردم اردن، شلیک موشک‌های ایرانی به اهداف خود در اسرائیل را تشویق می‌کردند، ارتش اردن آنها را از طرف اسرائیل سرنگون می‌کرد. اسرائیل ممکن است این واقعیت که متحدان واقعی دارد را جشن بگیرد، اما با این کار، مشروعیت دوستان خود را به طرز مُهلکی تضعیف می‌کند».

البته ایران در آن حمله، پایگاه‌های جاسوسی و نظامی اسرائیل از جمله پایگاه نواتیم را که حفاظت‌شده‌ترین پایگاه نظامی دنیا توصیف می‌شود، درهم کوبید و فقط ذلت و خفّت ماجرا برای شاه خائن اردن بماند.

بیگاری کشیدن اخیر از عربستان و واداشتن او به انتحار با باقی‌مانده حیثیت خود نزد ملت‌های مسلمان، در حالی است که میدل‌ایست مانیتور، آبان ۱۴۰۰ با اشاره به «گاو شیرده» توصیف‌شدن سعودی از سوی ترامپ نوشت: «زمانی که ترامپ، عربستان را گاو شیرده توصیف کرد، بن‌سلمان احساس توهین نکرد. او چرا در مقابل توهین‌های مداوم رهبران غربی سکوت می‌کند، اما در لبنان تنش ایجاد می‌کند؟».

دونالد ترامپ سال ۱۳۹۵ در حالی که هنوز رئیس‌جمهور نشده بود، گفته بود: «عربستان برای ما مانند گاوی شیرده است که هر وقت دیگر نتواند دلار و طلا بدهد، دستور ذبح آن را صادر می‌کنیم و این واقعیتی است که همه دوستان و دشمنان آمریکا به ویژه خود مقامات سعودی از آن آگاهند. عربستان، باید سه‌چهارم ثروتش را به آمریکا بابت حمایت‌های ما بپردازد».

او پس از ریاست‌جمهوری هم در جریان نشست خبری مشترک با سران لتونی، لیتوانی و استونی گفته بود: «می‌خواهم از سوریه خارج شویم و به کشورمان بازگردیم، می‌خواهم کشور خود را بازسازی کنم، هفت تریلیون دلار صرف کردیم اما هیچ چیزی نگرفتیم. ما در این مورد خیلی جدی فکر می‌کنیم و به‌زودی در این مورد تصمیم قطعی خواهیم گرفت. من به ریاض گفتم اگر می‌خواهید در این‌جا بمانیم، پس هزینه‌اش را بپردازید». ترامپ، اردیبهشت ۱۳۹۷ هم در دیدار با محمد بن‌سلمان گفت: «عربستان سعودی جزو خریداران بزرگ ما بوده است. [خطاب به بن‌سلمان] یکی از سرمایه‌گذاری‌های بزرگ شما خرید سهام و اقلام مختلف و تولید شغل برای آمریکایی‌ها است. من در ماه می در ریاض بودم. صدها میلیارد دلار به ایالات‌متحده بازگرداندیم. ما این را می‌دانیم و آنها هم می‌دانند». ترامپ سپس با نشان دادن چند لوح درباره خریدهای سعودی گفت: «اینها بعضی از چیزهایی هستند که از ما خریده‌اند. این یکی سه میلیارد دلار است، آن ۵۳۳میلیون دلار و آن یکی ۵۲۵میلیون دلار. این پول‌ها برای شما چیزی نیست؛ بیشتر بخرید این ۸۸۰میلیون دلار، این ۶۴۵میلیون دلار، این یکی ۶میلیارد دلار...».

اما بیش از صد میلیارد خرید نظامی از آمریکا- فقط ظرف یکی دو سال- نتوانست عربستان را به هنگام حمله متجاوزانه به یمن و تلافی‌شدن از سوی انصارالله، از گرداب نجات دهد و مانع از فرود آمدن موشک‌های در مناطق نفتی و نظامی شود. حالا هم به نظر می‌رسد اگر پای عربستان بیش از گذشته به بازی جنایتکارانه اسرائیل و آمریکا سُر بخورد، طرفی که بیش از همه زیان خواهد کرد، دولت سعودی است. مقاومت یمن نشان داده که کمترین ملاحظه‌ای درباره حامیان جنایات رژیم صهیونیستی ندارد.

دیگر خبرها

  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • کودتا در کاخ سفید/ تلاش‌های نافرجام برای برکناری سخنگوی دولت بایدن
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • دومینوی استعفاها در اسرائیل
  • دومینوی استعفاها در رژیم صهیونیستی/ نوبت به روسای شاباک و ستاد مشترک ارتش رسید